Mooiste moment van de Spelen 2018

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door Hakkie2, 25 feb 2018.

?

Wat was het mooiste moment van de Spelen

 1. 3000m dames: Goud voor Carlijn Achtereekte, geheel Nederlands podium

  0 stem(men)
  0,0%
 2. 5000m heren: Goud voor Sven Kramer

  2 stem(men)
  3,5%
 3. 1500m dames: Goud voor Ireen Wüst, brons voor Marrit Leenstra

  7 stem(men)
  12,3%
 4. 1500m heren: Goud voor Kjeld Nuis, zilver voor Patrick Roest

  1 stem(men)
  1,8%
 5. 1000m dames: Goud voor Jorien ter Mors

  4 stem(men)
  7,0%
 6. 5000m dames: Goud voor Esmee Visser

  11 stem(men)
  19,3%
 7. 1000m heren: Tweede goud voor Kjeld Nuis

  5 stem(men)
  8,8%
 8. Shorttrack 1000m dames: Goud voor Suzanne Schulting

  12 stem(men)
  21,1%
 9. Een ander schaatsmoment

  13 stem(men)
  22,8%
 10. Een ander moment van deze Spelen

  2 stem(men)
  3,5%
 1. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Bij klachten kan de Meld optie gebruikt worden. Alle moderatoren kunnen deze meldingen uitlezen en eventueel actie ondernemen.
 2. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ik heb gekozen voor Esmee Visser. Op dat moment had ik daar meer emoties bij dan bijvoorbeeld bij het brons van Marrit Leenstra, die ik op mijn werk keek en bovendien ja, brons is toch maar brons. De 1000 meters van Nuis en Schulting staan ook redelijk hoog, bij Nuis ook omdat het verschil zo klein was en hij zo koel bleef in de laatste rit.
  HaagscheBluf vindt dit leuk.
 3. Forza

  Forza Active Member

  Dit is wel heel erg lastig kiezen. Ik heb uiteindelijk gekozen voor Jorien Ter Mors omdat ik bij haar race het niveau het hoogst vond (de top 3 heeft geweldige tijden neergezet). Op 2 kies ik voor Esmee Visser en op 3 voor Suzanne Schulting.

  Ik heb ook heel erg genoten van de ritten van Bergsma en Bloemen tijdens de 10km wedstrijd van de eeuw.
 4. Duif

  Duif Well-Known Member

  Ik kies voor de 1500m mannen omdat ik de race van Nuis de meest gedurfde en technisch gezien de beste vond van de hele spelen, en omdat ik iedere dag 2x langs de boerderij van een oud klasgenoot rij waar iets meer dan 22 jaar geleden de zilveren medaillewinnaar ter wereld kwam.
 5. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  En tot laagland-wereldrecord:
  1. Ter Mors* 1000m -0.13
  2. Kodaira* 500m -0.11
  3. Bloemen* 10000m 0.04
  4. Visser 5000m 0.09
  5. Lorentzen* 500m 0.10
  6. Nuis 1000m 0.16
  7. Achtereekte 3000m 0.20
  8. Nuis 1500m 0.22
  9. Kramer 5000m 0.29
  10. Wüst 1500m 0.35
  strawbale en Joris180 vinden dit leuk.
 6. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ter toevoeging aan mijn keuze voor Kodaira met SH Lee: bij de vraag "mooiste moment" gaan mijn gedachtes eigenlijk bijna nooit naar prestaties. De laatste zouden bij mij vallen onder 'mooiste/knapste prestatie'.
  Bij 'mooiste moment' denk ik vooral aan momenten die me ontroeren of anderszins beroeren. Dan komen momenten buiten prestaties vnl. te boven.

  zo vond ik ook erg mooi hoe de Duitsers en Canadezen elkaar uitzinnig van vreugde om de nek vlogen toen ze gedeeld eerste werden bij het bobsleeen.
  Laatst bewerkt: 26 feb 2018
  strawbale en ZeeKoei vinden dit leuk.
 7. proeme

  proeme Well-Known Member

  ja, dat was ook erg mooi inderdaad.
 8. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ik vond de 1000 van Nuis het mooiste moment. Hij had de laatste rit, een valse start, gigantische druk en een nare wissel. Toen hij naar de streep toereed dacht ik dat de tijd al door de 1:08 was gegaan, maar toen ik toch 1:07.95 zag staan ging ik volledig uit mijn dak.
 9. MasterAJA29

  MasterAJA29 Active Member

  Wat vind jij dan een klein verschil?

  Achtereekte heeft met een klein verschil gewonnen, maar dat was ten opzichte van een andere Nederlandse. De enige die echt met een klein verschil heeft gewonnen is eigenlijk Nuis alhoewel 0,04 vrij normaal kan zijn voor een 1000m net als dat Lorentzen met 0,01 heeft gewonnen op de 500m. 0,20 op de 1500m voor Wust is gewoon een normaal verschil.

  Ben benieuwd wat jij klein vind dan. De enige die ik op kan noemen is Nuis op de 1000m...........
 10. MasterAJA29

  MasterAJA29 Active Member

  Mijn mooiste moment van de OS was by far Schulting. Eerst die halve finale en dan die finale (ik weet bijna zeker dat die Koreaanse er niet overheen hadden gegaan met nog 1 bocht te gaan). Ik zat op mijn werk, maar we keken met z'n allen naar de TV en ik ben echt gigantisch uit mijn plaat gegaan toen ze won (alleen jammer dat we de laatste bocht niet zagen door die val van de 2 grootheden). Ook Wust (historisch) en Ter Mors (de tijd, na de eerste volle ronde zag je al dat het echt een geweldige tijd ging worden) vond ik heel mooi en een goede nummer 2 en 3.
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 11. Khlebnikov

  Khlebnikov Well-Known Member

  Tja, als jij 0,2 seconden op de 1500 meter geen klein verschil vindt, dan constateer ik dat we een verschillende definitie van het begrip klein verschil hebben. Eric Heiden die in 1979 wereldkampioen met bijna 5 punten verschil werd, dat noem ik een groot verschil.
 12. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  BRMS die
  verdiend een zilveren plak
  pakt op de MS
 13. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Tja of die 0,2 seconden nu een groot verschil is of een klein verschil boeit niet. Op de Olympische Spelen gaat het om resultaat. Feit is dat Wüst een historische overwinning heeft geboekt en weer op het juiste moment heeft gepiekt en dat Takagi achterbleef bij de verwachtingen. Blijft heerlijk om daar aan terug te denken, zelfs 2 weken na de wedstrijd nog. :)
 14. HaagscheBluf

  HaagscheBluf Well-Known Member

  Voor een topic dat eigenlijk “ Wat is de mooiste Nederlandse gouden medaille” had moeten heten, gezien de poll die eraan vast hangt, is “Mooiste moment van de spelen” natuurlijk een superstomme titel.
  No offense, @Hakkie2 ;)

  Eenzaam aan kop staat voor mij de onverwachte gouden medaille op de 5 km. voor Esmee Appelwangertje Visser.
  Deze medaille staat voor mij het meest zoals de OS ooit bedoeld waren, als meting tussen de beste amateursporters.
  En daar reed opeens ene Esmee Visser rond.
  Ze trainde met wat jongens op de ijsbaan van Groningen, die konden tenminste aan een stuk rondjes 32 rijden, en dat was wat ze nodig had.
  Of je Jillert Anema nou mag of niet, hij weet wat hij zegt als hij stelt dat je de 5 en de 10 km kan leren schaatsen.
  Op de spelen zelf riep ze tijdens trainingsuurtjes nog naar de Grote Kramer “Joehoe, ik sluit even aan hoor”, Koning Kramer lichtelijk verbijsterd achterlatend, want hij kent eigenlijk geen vrouwen die zijn rondjes 31 en 32 kunnen blijven volgen.
  Ze werd herkend door die andere grootheid Shani Davis en tot haar grote vreugde zei hij haar zelfs gedag!
  Ondertussen verzamelde ze pins en buttons die ze op haar rugzak spelde, zoals ik vroeger een buttons van Iggy Pop en Joy Division op mijn leren jasje had vastgepind.
  Als een onschuldig kind liep en schaatste ze daar in een constante modus van blijde verdwazing rond.
  En toen kwam die grote dag
  Ze reed in rit 4, zette een waarlijk schitterende tijd neer in de voor haar kenmerkende lichtvoetige stijl.
  En ze won verdorie goud.
  Zelf zei ze “Dat ze wel lekker had geschaatst”.
  En zelfs de grootste op de langste afstand voor vrouwen van het afgelopen decenium, Martina Sablikova, moest diep buigen voor dat blonde elfje met appelwangetjes uit Beinsdorp.
  Eindelijk stond er weer een amateur op de berg Olympus.
  En wat een schitterend gezicht was dat.
 15. Monique

  Monique Well-Known Member

  Mooi verhaal @HaagscheBluf, ik sluit me er helemaal bij aan. Sven en Ireen hadden het nog net gewonnen voor mij in deze poll, maar Esmee heeft me het meest verbaasd en ik heb toevallig twee dagen geleden de hele race inclusief interviews nog een keer teruggekeken, voor de derde keer alweer. Ik ben nog steeds een beetje verliefd op Esmee Visser.
  HaagscheBluf vindt dit leuk.
 16. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  @HaagscheBluf: ik heb de 8 meest waarschijnlijke mooiste momenten voor de gemiddelde forumbezoeker gekozen en daaronder de 2 opties 'anders'. Dat NL toevallig 8 goud had kwam goed uit. Je kunt maximaal 10 opties kiezen, anders had ik alle schaatsafstanden in de poll opgenomen.
 17. Monique

  Monique Well-Known Member

  HaagscheBluf vindt dit leuk.
 18. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  10 km mannen schaatsen. Ritten na de dweil gekeken op de Coolste baan.
 19. mi

  mi Well-Known Member

  Het goud van Ireen Wüst!

  Ik was erbij en op weg naar Korea dacht ik: als ik Wüst na alle tegenslagen en pech, haar doorzetten, lef en geloof in zichzelf goud zou kunnen zien pakken: dat zou fantastisch zijn! Op de 3 km was het zo dichtbij maar toch zo ver weg! Op de 1500m zag je en voelde je de spanning vanaf het moment dat ze binnen was. Je weet dat ze dan iets bijzonders kan. We zaten vlak bij haar familie en ook bij hen was de spanning verschrikkelijk groot. De race: eerst vals, geen lekkere wissel maar knokken tot het einde....en dan het wachten....verschrikkelijk wat duurde het lang, je zag haar op het middenterrein echt 1000 doden sterven en we voelden met haar mee...echt nagels bijten tot Takagi over de streep was...en toen: ontlading! Ik stond echt te trillen op mijn benen met de tranen in mijn ogen! Al die jaren van strijd, heel NL die zeker wist dat Sven na de spelen meer medailles zou hebben, alle media die zeiden dat t 'r niet zou lukken, en ze deed t gewoon toch!


  Nou ja, dat was wel een hoogtepunt voor mij!
  m_90, Eelco, De Goudsche Doorloper en 4 anderen vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina