Mass start heren, zaterdag 24 februari 2018

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door Monique, 21 feb 2018.

?

Wie hoop je dat het podium halen?

Peiling gesloten op 26 feb 2018.
 1. Koen Verweij

  7 stem(men)
  15,2%
 2. Sven Kramer

  15 stem(men)
  32,6%
 3. Bart Swings

  28 stem(men)
  60,9%
 4. Alexis Contin

  7 stem(men)
  15,2%
 5. Andrea Giovannini

  4 stem(men)
  8,7%
 6. Seung Hoon Lee

  13 stem(men)
  28,3%
 7. Peter Michael

  22 stem(men)
  47,8%
 8. Joey Mantia

  6 stem(men)
  13,0%
 9. Sverre Lunde Pedersen

  7 stem(men)
  15,2%
 10. Livio Wenger

  11 stem(men)
  23,9%
Meerdere stemmen zijn toegestaan.
 1. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Het is vooraf, of heb jij de MS uitslag al gezien?
  Nogevendit en ZeeKoei vinden dit leuk.
 2. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  We zullen morgen wel zien wie er gelijk had.
 3. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Nee, dat is achteraf
 4. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Ik vind het vreemd dat Verweij wisselen in de TP door (vrijwel) iedereen logisch gevonden werd, inclusief door Verweij (in 2e instantie) en nu voor de MS, waar hij een veel mindere staat van dienst heeft, niet.
  Mantia en zelfs Davis waren sneller op de 1000m vandaag.
  Laatst bewerkt: 23 feb 2018
  alexander79 en SprintMaster vinden dit leuk.
 5. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Ik geloof meer in 'regeren is vooruitzien' dan in 'als het kalf verdronken is dempt men de put'
 6. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Het wisselen van een schaatser door een gelijkwaardige schaatser zou zowiezo logisch zijn als je die mogelijkheid hebt.
  In wezen zou het zelfs zo kunnen zijn dat het plan vooraf (ongeacht van vorm) dat Roest, Verweij inb de semis zou vervangen, in de ploeg bleef en dat Verweij bij de strijd om brons Blokkie zou vervangen.
  Ik ga ervan uit dat je deze drie (mits in vorm) als gelijkwaardig kunt beschouwen.
  Bij de dames had ik hetzelfde kunnen verwachten, maar dat is daar ook niet gebeurd. Door het gebrek aan concurrentie kon Van Beek een medaille gegund worden.
 7. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  En wat doe je mis 'als niet in vorm'? Dan maak je op tijd een wijziging door.
 8. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Als we kunnen leven met brons op TP en mogelijk geen medaille op de MS, dan...prima.
 9. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Roest was een volwaardig onderdeel van het team bij de TP, Bergsma was daar reserve. Daar was geen onderscheid in gemaakt door de bondscoach tussen de top 4. Verweij nu wisselen voor Bergsma is hetzelfde als Bergsma afgelopen woensdag inzetten voor de TP en dat heeft niemand geopperd, dus eigenlijk is het vreemd dat mensen het nu wel opperen.
 10. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Bergsma was niet nodig voor de TP, want er was al een volwaardige vervanger (Roest).
  schaatsvolger vindt dit leuk.
 11. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  idd, dat wordt door Swings ook als een voordeel evaren omdat ie dat met inline ook doet, maar ondertussen driekwart van het peloton heeft roots in sporten waar dat belangrijk is, als het niet meer is
  strawbale vindt dit leuk.
 12. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Dat klopt. Maar Bergsma nu aanwijzen is eigenlijk hetzelfde als Bergsma voor de TP aanwijzen (of de reserve inzetten op de 1000m ipv Verweij vandaag).

  Ik snap dat het nu logisch lijkt om Bergsma in te zetten (dat vind ik ook), maar zo werken de regels niet. Al had ik het ook goed begrepen als Verweij zich nu had teruggetrokken, zo rond rijden lijkt me ook niet leuk voor hem. Maar Verweij moet zichzelf dan zelf terugtrekken, daar gaat de bondscoach niet over.
  Yuskov vindt dit leuk.
 13. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Ik heb het (niet/nergens) gehad over 'aanwijzen' en weet dat er regels zijn om je aan te houden.
  Maar als Verweij reeds 3x heeft gefaald op deze OS, (al of niet terecht) aangeeft dat dat komt omdat-ie ziek geweest is en dat deze OS 2 maanden te laat komen, dat spreekt een beetje bondscoach hem daarop aan, in de trant van "Koen, het is fantastisch dat je hier op de OS op eigen kracht gekomen bent, jammer dat het er niet uitgekomen is door onvoorziene/externe omstandigheden, vind je ook niet dat je weinig op de MS hebt te zoeken in deze vorm, wees zo sportief om je plek af te staan, de Nederlandse schaatsfans zullen je zeker in dank afnemen, zeker in de wetenschap dat je vervanger niet je beste vriend is".
 14. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  En misschien heeft Kuiper dat wel gedaan, heeft hij ook de Chef de mission er nog bij gehaald, enz... maar als Verweij niet wil, houdt het op. En dan zullen we het nooit weten, want Kuiper kan het niet maken om Verweij in het openbaar af te vallen omdat hij zijn plek op de OS niet op wil geven.

  Kortom: we kunnen het hier beter over de komende wedstrijd hebben, wat er zich tussen Kuiper en Verweij af speelt of af heeft gespeeld zullen we waarschijnlijk nooit zeker weten.
  Yuskov vindt dit leuk.
 15. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Op 31 december 2017 is de Nederlandse selectie bekend gemaakt en dat is een officiële bekendmaking. De op die dag genoemde namen waren vanaf dat moment zeker van deelname. Bij Verbij is een voorbehoud van fitheid gemaakt, voor alle andere schaatsers waren er geen voorwaarden. Dat betekent dat Verweij gewoon 'eigenaar' is van het startbewijs voor de MS. Natuurlijk schat ik de kansen van Bergsma hoger in, dat is namelijk een simpele redenering: Verweij is niet in vorm, Bergsma wel, Verweij won nog nooit een internationale Mass-start, Bergsma een stuk of 5 (ben te lui om het precieze getal na te zoeken). Maar zo werken de regels gewoon niet. Deze situatie hebben we overigens eerder gehad in Turijn met Gretha Smit. Zij was de reserve op de 5000 meter, terwijl iedereen eigenlijk wel wist dat ze betere kansen had dan de geplaatste rijders Kleibeuker en Groenewold. Echter kon ze via de KNSB toen ook geen startplaats afdwingen. Het enige wat ze kon doen was vragen aan de twee dames of ze echt niet hun plekje wilden afstaan en dat is ook gebeurd. Die wilden dat niet en helaas heeft Smit vervolgens een enorme fout gemaakt die volledig indruist tegen de Olympische gedachte, maar dat terzijde.

  De situatie met Verweij en Bergsma is nu hetzelfde. Het enige wat de bondscoach kan doen is vragen aan Verweij of het niet verstandig is zich terug te trekken, maar de beslissing om dat te doen ligt bij Verweij zelf. Verder vraag ik me af wie van ons op dit forum zich zouden terugtrekken als ze in de situatie van Verweij hadden gezeten. De MS kan natuurlijk op veel verschillende manieren verlopen, eigenlijk heeft vrijwel iedere deelnemer een reële kans op een medaille. Dat is toch heel anders dan zo'n 1000 meter als vandaag, daarvan weet je dat Verweij er in de huidige vorm 0 uit 100 wint.
  Lorca vindt dit leuk.
 16. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Speculaas.
  Kuiper hoeft niks te zeggen in het openbaar, maar van Bert verwacht ik wel dat-ie op z'n minst vooraf aan Verweij vraagt waarom hij wel/toch besloten heeft de MS te rijden.
  Overigens gaat dit over de komende wedstrijd - de MS is nog niet verreden.
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 17. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Mee eens hoor. Zeker na vandaag. Verweij is gewoon echt uit vorm.

  Ik wilde maar aangeven: druk is natuurlijk best een complex en ongrijpbaar iets. En vorm ook. Hoe kan bijvoorbeeld Heather Bergsma op de 1500 en 1000 meter dramatische laatste rondes rijden, maar het op de nog langere TP wel behoorlijk goed doen.
  strawbale vindt dit leuk.
 18. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Ik vermoed ook dat Bergsma dit boek al gesloten heeft. Het alleen richten op de 10 km heeft prima gewerkt. En een natuurijsperiode zal hem mooi uitkomen. Anema zal ook wel denken: nu moeten Verweij en Kramer ook maar met de billen bloot, anders gebeurd dat weer niet en heb je over 4 jaar weer gezeik. We zullen morgen wel zien wat ze ervan maken.
  Lorca vindt dit leuk.
 19. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Sowieso weet ik niet wanneer Bert dat had moeten vragen. Verweij heeft de NOS eigenlijk nauwelijks te woord gestaan. Voor de 1500 meter wilde hij niet spreken om vragen over Rusland te vermijden, na de 1500 meter wilde hij niet praten door de teleurstelling. Bij de TP stond Verweij voor de camera, maar toen ging het uiteraard over de TP zelf en vandaag na de 1000 meter is Verweij de camera's weer voorbij gelopen.
  strawbale vindt dit leuk.
 20. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Dat zegt (mij) genoeg: Verweij wil die vraag niet (vooraf) horen...

Deel Deze Pagina