Lekker gezellig bij Team Jumbo Visma

Discussie in 'Lange baan' gestart door Elina, 23 okt 2014.

 1. sysya

  sysya Well-Known Member

  Gebroken sleutelbeen voor Kai Verbij zie ik net, dat is balen voor hem.
 2. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ja ik lees het ook net, balen! Hein Otterspeer is op de fiets net zo wiebelig als op de baan blijkbaar en is gevallen en Kai knalde daar bovenop. Hopen dat het snel geneest.
 3. Rondje27 9

  Rondje27 9 Active Member

 4. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  best wel veel fietsongelukken met schaatsers, of is dit maar een gevoel?
 5. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  chicagodude en Eelco vinden dit leuk.
 6. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

 7. SchaatsDaan

  SchaatsDaan Active Member

  Vrijwel alle schaatsers fietsen heel veel, en als je zoveel duizend kilometer per jaar op de fiets zit is de kans toch vrij groot dat er elk jaar wel 1 of 2 onderuit gaan. Ik denk ook dat het veel lijkt omdat je al snel iets breekt terwijl je valt op de fiets, wat meestal niet het geval is als je bijvoorbeeld tijdens het schaatsen valt.

  Verstuurd vanaf mijn Redmi Note 7 met Tapatalk
 8. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Plus dat schaatsers op de fiets natuurlijk veel sprintwerk en andere specifieke trainingen doen. Dat is natuurlijk een tikje onveiliger dan met 28 per uur door de polder toeren.
 9. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  De balans voor JV dit seizoen. Nog 1 WB te gaan, maar het beeld zal niet meer veranderen. Ik zal ook nog wat schrijven over de andere ploegen.

  Positief:
  - Krol was dit seizoen gewoon erg goed in vorm. Die was op de 1000 meter beter dan ooit. Dat was gewoon een succesverhaal.
  - De Jong heeft eigenlijk ook wel een prima seizoen gehad als je alles bij elkaar optelt. Die had wat meer verwacht van de 3000 meters denk ik, maar haar 1500 meters waren toch wel erg sterk.
  - Scheperkamp natuurlijk erg goed. Bij JV zouden ze echt hebben getekend vooraf voor de progressie die hij heeft gemaakt dit seizoen.
  -Yoro heeft goede 1000 meters gereden, maar is nog wat wisselvallig. Over het algemeen wel positief denk ik, want met zijn beste races zat hij niet zover achter de wereldtop.
  -Snel heeft ook nog wat leuke dingen laten zien, maar dat is nog geen wereldtopper en ik vraag me af of hij dat nog wordt.
  - Jansman heeft het ook goed gedaan, die was verantwoordelijk voor het binnenhalen van het 2e NL'se ticket op de 10000 voor de OS. Verder ook nog een aantal andere goede races. Maar Jansman is met alle respect toch een beetje trainingspartner dan iemand die de prijzen moet binnenhalen.

  Dat zijn met name de positivieve kanten van het JV-seizoen.

  Negatief:
  - Verbij toch tegenvallend. Wel een aantal sterke races gereden zoals de 1000 meter bij het OKT. Maar dat is een man die misschien wel als zekerheidje werd gezien voor Olympisch eremetaal.
  - Roest was niet in topvorm. Misschien het een en het ander ook mentaal, maar dat is van buitenaf lastig te beoordelen. Maar ook bij de wedstrijden waar er geen druk op stond, was hij niet erg goed.
  - Achtereekte zat op de wip voor wel of niet plaatsen voor de OS. Dat lukte uiteindelijk nipt, maar op de OS kon ze geen vuist maken.
  - Beune zat ook op die wip, maar haalde de Spelen net niet. Niet superslecht ofzo, maar zeker geen memorabel seizoen voor haar.
  - Kramer was natuurlijk een kwestie van geluk of pech. Daar had hij zich zelf duidelijk ook al wel bij neergelegd, dat hij het niet in eigen hand had. Uiteindelijk is het toch een klein wonder geweest dat hij zich met zijn beste race van het seizoen wist te plaatsen voor de OS, maar in Beijing was hij niet goed genoeg.
  Bosker was redelijk op niveau, maar kon geen stap zetten ten opzichte van eerdere seizoenen. Bij de OS en het WK Allround haalde hij niet de resultaten waar hij op gehoopt had.
  - Huizinga, tja dat wordt een beetje het lachertje van het forum. Een beetje gemeen is dat wel, want die jongen doet natuurlijk ook gewoon zijn best. Reed nog een goede 1500 meter bij het openingsweekend, de WB-kwalificatie. Daarna toch niet veel meer van gezien.
  - Groot was iemand waar nog niet heel veel van verwacht werd. Ik denk wel dat men bij JV gehoopt had dat zij in de buurt kon komen van het niveau van De Jong, Beune en Achtereekte, maar dat is nog niet echt gelukt.
  - Ntab had natuurlijk wat pech bij het OKT, maar verder stond dit seizoen vooral in het teken over het klagen over hoe oneerlijk het selectieproces was, terwijl hij zijn eigen niveau wat leek te overschatten.
  -Anema had een moeilijk seizoen. Waar het aan ligt is lastig te zeggen. Misschien de cultuurverandering van Frysk naar JV.
  - Verder lijkt het erop dat JV ook een behoorlijk aandeel heeft gehad in de mislukte Team Pursuits van de mannen en de vrouwen.
  Laatst bewerkt: 6 mrt 2022
 10. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Edit: oeps nog een paar namen vergeten.

  Positief:
  - Snellink zal wat mixed feelings hebben over dit seizoen. Zijn vorm was prima, maar hij miste net plaatsing voor de OS en ome Covid gooide roet in het eten voor het WK Allround. Wel goede tijden neergezet, vooral op de 10 kilometer, dus vooruit, hij mag bij positief.
  - Van Workum is ook een twijfelgeval. Wel wat PR's, maar nog lang niet rijp voor het verlaten van de opleidingsploeg.

  Negatief:
  - Slotegraaf was eigenlijk ronduit slecht vergeleken met vorig jaar. Er zal vast een verklaring voor zijn, maar dat zal hem wel pijn hebben gedaan.
  - Gerrits heeft niet veel stappen gezet, maar die heeft ook wel weinig wedstrijden gereden. Zal ook wel wat aan de hand zijn geweest wat ik gemist heb.
 11. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Alleen Krol kan echt met een helemaal tevreden gevoel terugkijken. de Jong pakt haar medailles mee, dus op zich prima. Verbij zit voor mijn gevoel niet op zijn plek bij JV.
 12. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Groot was toch wel iemand die bij de junioren bij Kok in de buurt kon blijven (al is dat een wat brakke vergelijking, want Kok is sindsdien gaan specialiseren en werd in haar laatste juniorenseizoen al minder allrounder). Ook iemand die zeer allround was bij de junioren met podiumplaatsen op de 500m tot en met 3000m en ook altijd op de TP, TS en MS medailles gepakt. Gelet daarop zullen haar prestaties niet helemaal in de lijn der verwachtingen liggen, al zitten er sterke momentopnames tussen. Een beetje hetzelfde probleem als Yoro en Van Workum. Sterk aan het begin van het seizoen; vervolgens wisselvallig en inmiddels is de fut er volledig uit. Groot werd op 5 seconden gereden door Marijke Groenewoud gisteren op het NK voor neo's op de 1500m (kan gebeuren, maar ook op meer dan 3 sec gereden door de juist jongere neo Myrthe de Boer). Yoro en Van Workum reden ook geen beste 1500 meters gisteren.

  Slotegraaf is vooral een mentaal verhaal zo gaf hij eerder dit seizoen aan. Kan moeilijk met de verwachtingen binnen JV omgaan. Die is op sommige afstanden ook een paar keer pijnlijk geknakt en door het ijs gezakt. Een keer een bizarre 4.09 op een 3000m. Een 1.57 op een 1500m. Een 7.11 op een 5000m. Tijden waarmee je zelfs bij de dames in de anonimiteit belandt. Echt zonde, want die jongen reed vorig seizoen echt fantastisch voor een junior.
  Duif en Yuskov vinden dit leuk.
 13. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Ja, die loopt een beetje te tobben met een blessure inderdaad.
 14. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  ADJ is een beetje vlees noch vis ja. Meestal sterke 1500 maar ook meestal tegenvallende 3000s. Er werd toch wel iets meer van haar verwacht denk ik, en zeker in combinatie met de TP perikelen zou ik de balans voor haar toch eerder als negatief zien.

  ook negatief: de hele atmosfeer rondom de JV ploeg. Zeker gezien de commentaren van verscheide rijders rondom de OS selecties zat er iets niet 100% zowel qua interne communicatie als scheve ogen over bepaalde figuren binnen het team. Dat was mijn indruk in ieder geval
  mi vindt dit leuk.
 15. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Zou ADJ nu echt blij geworden zijn met haar grotere focus op de 1000m i.p.v. 5km? Ze rijd nationaal een paar sterke 1500 meters maar op de 3km is haar rol uitgespeeld. In de team pursuit was ze dit jaar nergens.
 16. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Toch is het op de 3km nog vooral een technisch verhaal. Dat is in potentie écht háár afstand. Wat dat betreft sluit ik mij aan bij Ritsma, de commentatoren, de IJzige Tongen, enz. Het is zo duidelijk dat ze zichzelf daarop tegenwerkt met het naar achteren (en omhoog) trappen, het onvoldoende naar breedte zoeken, te snel wegdraaien van haar lichaam, het zichzelf ingraven etc. Ze maakt nog steeds eenvoudig snelheid (het eenvoudigst van allemaal), maar het gebrek aan efficiëntie in haar slag breekt haar steeds na enkele rondjes op waardoor het verval te snel te groot wordt. Dat moet kunnen worden opgelost, maar de realiteit is dat dit al jaren een terugkerend fenomeen is. Toch een mentaal dingetje dat ze terugvalt in oude fouten. Misschien voelt ze zich door de snelle tijden van Schouten te geforceerd als ze aan de start staat, ipv vanuit ontspanning te rijden. Een beetje zoals Schouten de 1500m blijft aanvliegen.

  Voor de 5km en het allrounden breekt haar focus op de 1000m voor de 1500m haar wel een beetje op inderdaad. Net te weinig vermogen in het slot van een 3km en haar 5km (toch in haar jongere jaren de afstand die ze het meest vanuit comfort en ontspanning goed reed) is nog moeizamer geworden dan de 5km voor Wüst was. Ze geeft aan liever een 1000m te rijden dan een 5km (duurtraining vind ze monotoon - nou ja, dat is de bedoeling), maar als ik haar dit toernooi zag vraag ik me af of dat nog steeds zo is. Volgens mij haalt ze meer genoegdoening uit strijd met Takagi, Schouten, Lollo, Wiklund etc. dan blij te moeten zijn met een 5e plek op een weinig competitieve 1000m, ''want het is niet haar afstand''.
  mi, chicagodude, alexander79 en 2 anderen vinden dit leuk.
 17. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Ik heb dat bij AdJ ook nooit begrepen. Tussen 2015 en eind 2017 deed ze zelfs echt mee op de 5km.

  7.08 in Groningen, vlak achter Achtereekte, voor Kleibeuker en Schouten.
  Tweede op het NK, vlak achter Kleibeuker, voor Achtereekte en Schouten.
  Twee seconden verwijderd van het brons op het WK.
  Nederlands kampioen eind 2017, het olympische jaar, voor Kleibeuker, Schouten, Achtereekte en de latere olympisch kampioene Visser.

  Op de 3 en 5km lagen er toen echt kansen in het tijdperk na de overmacht van Sablikova en voor Schouten. Als zij toen vol voor die afstanden had gekozen...

  Ze heeft toch een jaar bij Anema gezeten, dacht ik?
  Laatst bewerkt: 7 mrt 2022
  strawbale en Lorca vinden dit leuk.
 18. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ja, bij JustLease begon het te draaien. Het rijden van een 5km heeft ze wel aardig geleerd in dat ene jaartje Clafis. Je zag toen ook heel duidelijk dat ze zich de valbeweging van Bergsma aan ging meten. Toen reed ze al aardig soepel een hele knappe 7.05 op het NK (5 sec achter Kleibeuker). Zoals je zegt; daar lagen ook grote kansen gelet op de afnemende superioriteit van Sablikova en het ouder worden van de binnenlandse concurrentie (Kleibeuker). Blijft zonde dat ze daar na het seizoen 2017-2018 juist van is afgestapt.

  Dat jaar bij Anema was verder een wat ongelukkig jaar. Er zaten sterke uitslagen tussen (3e op de 1500m tijdens het NK Afstanden gekoppeld aan die 7.05 op de 5km, waar dan ook weer een matige 3km tussen zat), maar ze was ook een paar keer net op de belangrijke momenten ziek zodat haar seizoen een beetje verloren was. Ik las dit jaar nog ergens een interview waarin ze aangaf moeite te hebben met de overstap van de junioren (waar ze natuurlijk alles vanuit een surplus aan talent en onbevangenheid won) naar de senioren en een zwaar no-nonsense trainingsregime. Ze gaf ook aan dat ze mentaal niet klaar was en dat ze al niet helemaal gelukkig in haar vel zat. Geen grenzen durfde aan te geven; niet in overleg ging etc. Een beetje waar de meeste toptalenten tegen aan lopen in hun eerste seniorenseizoen. Ze leek het marathonschaatsen ook niet zo leuk te vinden.
  Laatst bewerkt: 7 mrt 2022
  G1ant vindt dit leuk.
 19. Daniel17

  Daniel17 Active Member

  Ze reed vorig jaar op het EK allround nog een redelijk sterke 5km, 2 seconden achter Schouten. Het is ook wel technisch, gisteren op de 5 vond ik het al vanaf het begin slecht eruit zien.

  Aan de andere kant heeft net zo veel snelheid als Wust, dus ik vind het niet raar dat ze zich vooral de op 1500 wilt richten. AdJ moet het vooral hebben van op snelheid komen en de snelheid zo lang mogelijk meenemen, als zij vlak probeert te rijden verzuurd ze alsnog. Ze zit intrinsiek veel dichter bij het type Wust dan bij Weidemann of Schouten.
 20. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ik denk dat de kansen dan ADJ op de 5 kilometer iets te hoog worden ingeschat. De winnende tijden op de OS/WK 5 kilometer sinds 2015 waren 6:52-6:51-6:52-6:50-6:44-6:39-6:48-6:43. Ze had echt van zeer goede huize moeten komen om daar een keer te winnen, maar een medaille had zeker wel een keer gekund.

  Wat natuurlijk wel zo is is dat ze met meer focus op de 5 kilometer waarschijnlijk een betere 3 kilometer had gereden en daar misschien meer dan één titel had gepakt.
  G1ant en strawbale vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina