Kwalificatie OS 2022

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door Mjøsaman, 18 jul 2018.

 1. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  De Nederlandse ploeg stapt op het vliegtuig naar Beijing. Hebben we al 4 mannen voor de ploegenachtervolging? Heb er niets meer van vernomen na het EK Afstanden.
 2. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Zeer waarschijnlijk gaat het niet meer gebeuren. En de deadline was 24 januari.
 3. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Dit zei de KNSB 10 dagen geleden:
  Tot slot: de ploegenachtervolging. Daarbij bestaat de kans dat je tot 11 februari (vrouwen) of 12 februari (mannen) nog een reserve kunt inschuiven. Dit geldt alleen voor exeptionele gevallen. De Wit: “Denk daarbij aan een coronauitbraak binnen je team, waar je niet op hoopt en waarvoor we alle doen om dat te voorkomen. Maar we willen er wel op voorbereid zijn.”

  Om voor de ploegenachtervolging de juiste reserves aan te wijzen, voert bondscoach Jan Coopmans gesprekken met betrokken rijders en coaches.“Bij dat proces ga ik zorgvuldig te werk, dat kost tijd en die hebben we gelukkig nog even”, zeg Coopmans. “Zodra we eruit zijn, maken we ook die namen bekend.”
 4. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Raar. Zou het misschien zo zijn dat wisselen niet meer is toegestaan en dat elk land dus alle drie de races met hetzelfde drietal moet rijden? Ik heb daar niets van kunnen vinden in de reglementen. Dat zou de Nederlandse apathie bij het zoeken naar een 4e rijder wel enigszins verklaren. Anderzijds heeft Canada wel 4 namen in hun TP-selectie staan.
 5. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Kristian en SprintMaster vinden dit leuk.
 6. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  "Marit? Je moet op de foto voor de Olympische website."
  "Maar het is 3 uur 's nachts!"
  "Je moet nu op de foto."
  "Mag ik mijn haar nog kammen?"
  "NEE JE MOET OP DE FOTO we moeten nog 1052 atleten doen vandaag! NU! KOMEN !!!!!!!!"
  *zucht* "Øké dan."
  Schermafbeelding 2022-01-26 om 13.41.42.png
  Nickel, sanghwa _o_, proeme en 4 anderen vinden dit leuk.
 7. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Als ik Karolina Bosiek, Damian Zurek en Joel Dufter was zou ik me wel grote zorgen maken, maar nog niet in paniek raken. Al weet ik niet hoe ziek ze zijn door covid. Hoe zeer hun vorm is aangetast. En hoe lang het duurt voordat zij negatief testen.

  Deze schaatsers zouden sowieso het eerste weekend al niet in actie komen en hebben dus nog even tijd. Gunstig nieuws stond er ook in de Telegraaf van gisteren. Namelijk:

  Een kleine twee weken voor de start van de Olympische Spelen in Peking hebben China en het Internationaal Olympisch Comité (IOC) de coronamaatregelen iets versoepeld. Zo is de zogeheten Ct-waarde bij de PCR-tests teruggebracht van 40 naar 35, wat betekent dat de tests iets minder gevoelig zijn. Ook hebben de organisatoren de periode waarin iemand als ’nauw contact’ van een besmet persoon wordt gezien ingekort van veertien naar zeven dagen. Een ’nauw contact’ moet twee keer per dag worden getest in plaats van één keer.
 8. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

 9. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Ja, de reserves staan overal ook vermeld. Achtereekte ook bij de 5000 meter bijvoorbeeld. Bij de Russen is de Team Pursuit al wel vermeld.
 10. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  @SprintMaster:

  Bij de volgende vier schaatsers staat:
  Jorrit Bergsma: 5000m, 10000m, MS
  Marcel Bosker: 1500m, 5000m, 10000m, MS
  Sven Kramer: 5000m, MS
  Patrick Roest: 1500, 5000m, 10000m.

  Lijkt er dus op dat Bosker zoveel afstanden heeft omdat hij reserve is op veel onderdelen.

  Laat me raden, er staat ook 1000m bij Nuis?
  Bingo!
 11. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Camila vindt dit leuk.
 12. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Mijn two cents: die eerste passage gaat over de 5e man of vrouw. De tweede reserve dus. Volgens mij gebeurde het al vaker dat we een 5e man inschreven als reserve (ik meen Bergsma in Pyeongchang?), maar valt diegene buiten het team vanaf het moment dat de Spelen beginnen. Logischerwijs om blessures/ziekte in de periode tussen aankomst en begin van de Spelen op te vangen. Misschien hebben ze die bepaling verruimd gelet op corona?

  Ik dacht ook nog dat ze misschien doelen op het inzetten van één van de vier aangewezen reserves (zoals Snellink en Wijfje) lopende de Spelen, maar dat lijkt mij niet kunnen.

  In ieder geval lijkt mij dat tweede gedeelte zo voorzichtig geformuleerd gelet op de situatie bij de mannen. Bij de dames hebben we immers al een reserve en dat is Groenewoud. Die traint al geruime tijd mee.
 13. Celebithil

  Celebithil Active Member

  Ja, we kunnen dus de reserves nu opschrijven:
  mannen
  500m: Nuis
  1000m: Nuis
  1500m: Roest
  5000m: Bosker
  10000m: Bosker
  MS: Bosker

  dames
  500m: - (waarom geen Wüst; kan ze goed genoeg rijden gezien het NK sprint)
  1000m: M de Jong
  1500m: Schouten
  3000m: Wüst
  5000m: Achtereekte
  MS: in 't Hof
 14. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Wüst heeft niets te winnen op een 500. Die kan zich beter richten op de TP dan reserve te zijn voor de 500.
 15. CasperW

  CasperW Active Member

  Op elke afstand gewoon de eerstvolgende van het OKT die meegaat, met alleen In 't Hof op de MS als kleine verrassing. Hier zal vast ook vele uren over vergaderd zijn.
 16. sysya

  sysya Well-Known Member

  500m vrouwen zit de dag na de TP kwalificatie, denk dat ze daar de toegevoegde waarde niet van ziet, dat is alleen maar vervelend omdat je een wedstrijd dag toevoegt (met bijbehorende voorbereiding). Adj had trouwens ook gekund, rijdt niet veel langzamer dan Wust doorgaans (38,49 in aanloop naar het OKT), maar zij zit met het zelfde programma.
 17. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Wüst heeft de limiettijd niet gereden. In ieder geval niet in het daarvoor bestemde tijdsinterval in een goedgekeurde wedstrijd. Antoinette de Jong overigens wel.
 18. sysya

  sysya Well-Known Member

  Wanneer heeft Adj die limiettijd gereden? Ik kan niks vinden. Alleen trainingswedstrijden, maar die heeft Wust ook gereden.
 19. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Dat was ook zo'n KNSB trainingswedstrijd (net als bij Quinn) met alleen maar Nederlanders aan de start en staat ook niet in ISU Communications 2414. Het lijkt me sterk dat ze die erkennen als een internationale wedstrijd.

  file (isu.org)
 20. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Antoinette de Jong reed 38.82 bij de internationale wedstrijden in Inzell op 16 oktober.
  SprintMaster vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina