Kwalificatie OS 2022

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door Mjøsaman, 18 jul 2018.

 1. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Ik heb sterke twijfels over hun uithoudingsvermogen. Ze reden nl ook 35.28 (H. Wang, Ürümqi) en 36.44 (Xu, Harbin) op de 500m. Maar misschien dat ze perfect kunnen duwen...
 2. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Team pursuit en massastart stonden bij de mannen blijkbaar onderin de Chinese selectievolgorde. Zoals Erben het graag ziet.
  Wel jammer dat de beide Oegoeren Kahanbai en Muhamaiti er toch niet bij zijn. Ruining Tian komt ook uit de regio Xinjiang, maar lijkt me eerder een Han-Chinees.
  strawbale vindt dit leuk.
 3. CasperW

  CasperW Active Member

  Naast Ning en Gao heeft toch geen enkele Chinese man écht kans op een medaille? En dan heb je met de ploeg een team dat 5e, 4e en 6e wordt dit seizoen in prima tijden en die laat je voor tweederde thuis.
 4. Kristian

  Kristian Active Member

 5. Inimene

  Inimene Well-Known Member

 6. Kristian

  Kristian Active Member

  Aha! Must be. Thank you.
 7. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Dan is wat mij betreft Kim Tae-yun de opvallendste afwezige. 4 jaar geleden won hij nog brons op de 1000m en dit seizoen nog een vaste waarde in de world cup selectie.
 8. Kristian

  Kristian Active Member

 9. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  In vergelijking met 4 jaar geleden betekent dit dat Australië, Finland, Frankrijk en Hongarije er niet bij zijn. Finland ontbreekt voor het eerst sinds 1994. De afwezigheid van Frankrijk vind ik opvallender, omdat het met Timothy Loubineaud over een schaatser beschikt die zeker niet misstaat op de Spelen.

  Daarentegen doen dit keer Argentinië en Groot-Brittannië wel mee. Argentinië voor het eerst en Groot-Brittannië voor het eerst sinds 1992.

  Oftewel minder landen dan 4 jaar geleden, waarbij het kleinere aantal startplaatsen per afstand een rol kan spelen. Het is wel voor de tweede keer (na 2018) dat er 5 continenten deelnemen.
 10. CasperW

  CasperW Active Member

  Sandrine Tas krijgt zoals verwacht 3 extra starts cadeau.
  En Uhrig zal dus starten op de 1500m terwijl Behlau 2sec sneller was. Ach ja.

  Het komt wel perfect op het totaal van 166 deelnemers uit
 11. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Precies 166 plekken. Dat betekent denk ik, dat Wei-Lin Tai er nog uitgehaald is/niet is toegelaten.
 12. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  En Pechstein op de 3000m die niet in de buurt van een top 15 plek kwam (de strenge interne Duitse regels). Vriendjes politiek zullen we maar zeggen... Zo worden Canada (1500m) en Polen (3000m) een plek door de neus geboord.
 13. Kristian

  Kristian Active Member

  Cze use their spot on the 500m it seems. Smeding must have said no thanks? Bowe get USA a third plek due to that?

  Wei-Lin Tai fell short just outside the 166 (so far). Still wondering about the process of reduction: If they started with the 30th skater on the 500m, men, that would possibly be a canadian skater. Have they "removed" Gelinas- Beaulieu from that spot and they will have to use another one (Howe (!)) instead? Too strange. Or is it like that you dont remove that 30th if the person is in there on another distance. Have not found the wordings that explain that that is the case...
 14. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Ik vind het niet zo raar dat je mensen die toch al in Peking zijn, laat starten op de afstanden waar je een plek hebt. Wij laten ook Thomas Krol een 500 meter rijden.
  De Keizer vindt dit leuk.
 15. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ellia Smeding heeft inmiddels - later dan verwacht - inderdaad bevestiging gekregen dat ze mee mag naar de Spelen, maar haar coach Siep Hoekstra (die haar min of meer haar hele schaatscarrière begeleidt) mag niet mee. Heel zuur. De Britse bond heeft 1 coach aangewezen voor zowel Smeding als Kersten: Daniel Greig van Worldstream.
  https://www.omropfryslan.nl/nijs/11...ympyske-spelen-mar-har-coach-moat-thus-bliuwe

  Wel opvallend dat hij dan ook niet Peter Michael begeleidt op de Spelen. Die heeft het gewoon gehaald (itt tot wat in dit artikel staat). Of zou Nieuw-Zeeland ook een andere coach (Dobbin ofzo) hebben aangewezen? Of de samenwerking is tussentijds verbroken. Dat kan natuurlijk ook.

  EDIT: ik lees in een artikeltje dat Dobbin inderdaad weer als coach wordt genoemd.
  Laatst bewerkt: 24 jan 2022
  strawbale vindt dit leuk.
 16. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Bij de Duitse bond krijg ik sterk het gevoel dat ze Pechstein heel erg beschermen ten koste van jonge rijders (iets wat Erik Bouwman ook al constateerde). Waarom stel je anders zulke strenge selectie eisen op? Hofman behoorde de mass start te rijden in de World Cup (ze was Duits kampioene) maar is kennelijk een bedreiging. Pechstein plaatste zich alleen maar voor de Spelen omdat ze zich voor een kansloze tussensprint helemaal uit de naad rijd om vervolgens simpel gelost te worden. Ze voegt helemaal niets toe.
  Terwijl jonge rijders als Sophie Warmuth (19), Lea Sophie Scholz (22) en Moritz Klein (21) zo een eerste Spelen door de neus geboord wordt. Ik kan hier echt niet bij: als je als land de jeugd een kans wil geven, kun je ze het beste meteen ervaring laten opdoen in een groot toernooi.
  leenstrafan vindt dit leuk.
 17. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Als Claudia Pechstein al beschermd wordt, dan komt dat omdat zij de beste Duitse deelneemster aan Winterspelen ooit is. Zij won op 20 jarige leeftijd al een Olympische medaille en op 22-jarige leeftijd Olympisch goud. De door jou genoemde "talenten" rijden niet eens in een A-groep. En dat komt zeker eerder door een gebrek aan talent dan door Claudia Pechstein.

  Het is ook niet zozeer de Duitse schaatsbond die zulke aanvullende eisen stelt, maar het Duitse NOC/NSF. In andere sporten gelden die normen ook. Het is net als in Nederland beleid om geen atleten te sturen die niet hebben laten zien enige kans te maken op een redelijke uitslag.
 18. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Hoe zit het met Ian Quinn? Geld die 1500m tijd van 1:54?
 19. CasperW

  CasperW Active Member

  Ook Pechstein reed niet in een A-groep. Alleen Beckert en Dufter hebben dat dit seizoen gedaan, naast de massastarters natuurlijk.

  Maar ja, bij een massastart heeft op de Spelen natuurlijk 'iedereen' kans terwijl op elke andere afstand het grootste deel veldvulling is bij het langebaanschaatsen. En daarnaast kost elke sporter die je naar de Spelen stuurt ook nog best wat geld als bond dacht ik.

  Ik zou eerder willen zien dat A-groepen tijdens wereldbekers (zeker in de eerste wedstrijden) veel groter en gevarieerder zijn om nieuwe namen meer kans te bieden.
 20. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Met het Britse stel Ellia Smeding - Cornelius Kersten naar de Spelen, vraag ik me af of Serge Yoro en Daidai Ntab er geen spijt van hebben, dat ze niet het land van herkomst van hun vader vertegenwoordigen in Peking. Voor respectievelijk Ivoorkust en Senegal hadden zij zich eenvoudig kunnen plaatsen. Nu is het maar de vraag of zij überhaupt ooit op het hoogste podium gaan acteren.

  In dat geval zouden 6 continenten vertegenwoordigd zijn op de Spelen.
  Giel1 en Palko vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina