Hoe te beginnen (welk materiaal?)

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Steffanie, 26 feb 2008.

 1. DeStudent

  DeStudent New Member

  Net even langs de schaatswinkel gereden. Paar modellen gepast maar de Raps vielen al snel af door de spitsere neus. Zijn nu Viking Marathon 1 geworden :) Zondag voor het eerst op schaatsen, ze zaten iig erg lekker.
 2. Enkeltje

  Enkeltje New Member

  @schaatsfan86: Ja, maar ik heb ook de hele zomer geskeelerd. Dat is goed te merken, ik heb niet eens spierpijn gehad na de eerste keer op het ijs......
 3. jan marten

  jan marten Member

  Ik heb een aantal jaar geleden een flinke blessure aan mijn enkels gehad, enkelbanden verrekt. De dokter gaf me de volgende oefening om mijn enkels te trainen mee en ik moet zeggen dat ik hem nog altijd doe.

  Als je bijvoorbeeld je tanden aan het poetsen bent 's avonds dan moet je op een been gaan staan en dan met het andere been het alfabet in de lucht schrijven, met redelijk grote letters. Hierdoor breng je jezelf een beetje uit balans en moet je enkel dat corrigeren. Dit met beide benen een keer doen elke avond tijdens tandenpoetsen en in no time zijn die enkels weer in conditie.

  Sinds ik die oefening doe, ben ik veel stabieler op de schaatsen. Ik hoop dat je er iets aan hebt.
 4. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

  Ik ga de hier genoemde oefeningen maar eens proberen. Ik heb het pas sinds een jaar of twee dat ik last heb van mijn enkels tijdens de eerste schaatstrainingen. Eigenlijk sinds ik niet meer zo fanatiek aan zomertraining doe, ik zie daar een verband...
 5. Sgaatsgek

  Sgaatsgek New Member

  Altijd klapperssss! Kun je gewoon het beste mee beginnen denk ik.

Deel Deze Pagina