Hoe te beginnen (welk materiaal?)

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Steffanie, 26 feb 2008.

 1. ijsmonster

  ijsmonster Member

  hihihi, lastig he?
  "geen skates maar skeelers", roept de een.
  "neeeh, gewoon skeelers; geen skates!" adviseert de ander. :)

  Ik vind skeelers meer als noren rijden. Dus als je straks op noren wilt gaan schaatsen, volgend seizoen, zul je aan skeelers meer hebben dan aan skates, vermoed ik. Een lage of hoge schoen, tja... Ik denk dat je aan een skeelerschoen zoals bijv. die Powerslide schoenen genoeg steun hebt om prima te kunnen rijden hoor, en je kunt straks dezelfde schoenen gebruiken om te schaatsen (zie ook Reitses tip). Let dan wel op dat je schoenen met een steek (afstand tussen de voor- en achtermontageplekken) van 165 mm aanschaft.

  Het gevoel met het ijs waarover Tjark het had is inderdaad wel minder wanneer je op skeelerschoenen schaatst, doordat de kuip veel steviger is dan bij schaatsschoenen. Maar wanneer je net begint is dat ijsgevoel toch nog niet van toepassing. Mensen genoeg die al jaaaaren schaatsen op skeelerschoenen en het ijsgevoel mogelijk nooit zullen gaan ervaren, ook niet wanneer ze op schaatsschoenen gaan rijden. Toch hebben ze er lol in.

  Nog een tipje: je kunt eens op marktplaats.nl loeren. Slingert vast wel iets interessants rond...
 2. Steffanie

  Steffanie New Member

  Je slaat de spijker op z'n kop hahaha :D .

  Ik zit nu te kijken naar doe phuzion-lijn van powerslide, maar ik hou ook nog steeds m'n oog op de skeelers.

  Vandaag ben ik naar de meent geweest, heb het zo'n 4 uur volgehouden op de combinoren die ze daar verhuren. In het begin ging het wat moeilijk maar dat was vooral angst. De afzet gaat wel goed heb ik het idee... Ik heb het er (na lang treuzelen) zelfs op gewaagd te proberen over te stappen in de bochten, dat gaat alleen nog niet zoals ik het zou willen maar dat kan ook niet in m'n eentje zonder iemand die zegt wat ik fout doe...

  Alleen leunt mijn linker voet toch sterk naar binnen waardoor die schoen in m'n kuit drukte (met als gevolg dat ik nu een hele bult op m'n kuit, daar waar die schoen eindigt :( ).

  Dus als ik daarnaar kijk denk ik aan de ene kant: die hoge schoen is niet fijn want die geeft meer druk, maar aan de andere kant ben ik bang dat mijn linker enkel zonder de extra steun van die hoge schoen nog verder door 'knakt' zegmaar :? .

  Kortom, ik weet het niet meer...;) Maar heb wel een topdag gehad en weet nu dat dit echt iets is wat ik wil (MOET ;) ) kunnen.
 3. Tjark

  Tjark Active Member

  vergeet niet dat die huur-combi-noren als honderden, zo niet duidenden keren verhuurd is geweest en er dus steeds andere voeten in hebben gezeten. Zo'n schaats is dus aan de binnenkant compleet 'uitgewoont' en zal dus niet zo lekker zitten als een nieuwe waarvan de vulling/padding zich meer aan jouw voeten/benen zal vormen.
 4. ijsmonster

  ijsmonster Member

  Zelf met het beste materiaal zul je last hebben van enkels etc. wanneer je heel erg op de binnenkant van je ijzers glijdt. Mooie van combi's is: je kunt er zo een stuk afsnijden wanneer het je last oplevert :twisted:

  Gewoon lekker proberen en wanneer je les gaat krijgen zal het zeker beter gaan. Als je echt verslaafd bent geraakt heb je veel over voor je materiaal :p Het is dan ook de investering waard.
 5. Enkeltje

  Enkeltje New Member

  @ Steffanie: dat naar binnen leunen heeft met het verkeerd overbrengen te maken (je zwaartepunt boven de schaats/skeeler brengen) zo heb ik na 11 pagina's begrepen (zie HELPHELPHELP enkelproblemen). Dus dat ligt niet aan de schoen maar aan jezelf, en zegt iets over je techniek. En het lijkt me beter om de techniek aan te passen dan de schoen (hoewel dat eerste helaas makkelijker is gezegd dan gedaan :cry: ook ik worstel nog steeds met links).
 6. MargotBoerFan

  MargotBoerFan New Member

  zeggen ze hier niet gewoon hetzelfde? of ben k nu dom? :p
 7. Steffanie

  Steffanie New Member

  Een stuk van me schaatsen snijden :shock:???

  Ik ga nu eerst even kijken voor skates/skeelers (daar ben ik ook nog niet helemaal uit :wink:) en richting de winter ga ik goed voor schaatsen kijken. Ik moet even kijken wat ik er dan aan uit wil geven en welke ik dan zou willen kopen. En als ik zoals jij zegt verslaafd raakt kan ik altijd nog duurdere aanschaffen (hoewel ik in gedachten die nagano golds al in de kast zie liggen wachten op de winter... :oops:). Maar ik denk dat die verslavingskans erg groot is aangezien ik er nu al moeite mee heb met dat ik 7 maanden niet het ijs op kan en dan kan ik het nu ook nog niet eens ├ęcht.

  Ja dat topic had ik ook al gezien ja! :D Op skates lukt het altijd wel, op skeelers weet ik niet. En schaatsen, das bekend. Ik hoop dat het me volgende winter gaat lukken tijdens de lessen, de wil is er iig. :D
 8. ijsmonster

  ijsmonster Member

  lol, ja.
  Wil je op het tweede deel van je vraag ook een antwoord? :wink:
 9. MargotBoerFan

  MargotBoerFan New Member

  neej.... k weet zelf al dat dat niet zo is :D:p
 10. Steffanie

  Steffanie New Member

  hoiii,

  Ik heb nog even een vraagje. Ik heb op marktplaats skeelers gevonden, met een thermoplastische schoen van Bont en onderstel van viking 5-wheels. Ze zien er heel netjes uit en ik kan ze krijgen voor 175,-

  Misschien een stomme vraag maar is dit redelijk?

  Groetjes,
  Stef
 11. ducatif1

  ducatif1 Member

  Als de schoen maar goed en lekker zit.
  5x80mm op de inline-speedskate is wel wat verouderd.. maar op zich niks mee om lekker mee te skeeleren. Heb zelf jaren lang op 5x80mm gereden.
 12. Enkeltje

  Enkeltje New Member

  Maar pas als je er op rijdt (net als met schaatsen) weet je zeker of ze goed zitten..... En dan kunnen ze niet meer terug! Heb zelf net Fila's gekocht (ik ben beginnende skeeleraar), en ik vind de schoenen eigenlijk te breed, maar in de winkel voelde ik dat echt niet. Ik vermoed dat al die schoenen (instapmodellen) zo zijn, want ze zien er allemaal uit als snowboots. En dure (> 300 euro) koop je toch pas als het echt goed gaat. Maar de overstap van Gold 2005 naar dit soort schoenen..... dit gaat niet wennen vrees ik.
 13. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  @ Enkeltje: die Fila M90 is best een goede skate hoor! Ik ken een dame van de nightskate in Groningen die op een vergelijkbare skate (Salomon met 4x90) een tijd van 1.22 heeft gereden in de Berlijn marathon. 8) Probleem van die M90 is dat je er zo hoog op staat, dit komt omdat er ook 100 mm wielen in kunnen. :idea: Voor een goede steun is het ook belangrijk dat je je voet goed achterin de schoen zet.
 14. ducatif1

  ducatif1 Member

  Bij een aantal goede skeelerwinkels mag je toch vaak gewoon test rijden met je eventuele nieuwe skeelers. Meestal doen ze er effe vaak oude wielen erin en rollen maar buiten.
 15. Enkeltje

  Enkeltje New Member

  @ Sprintmaster: dat stelt mij dan weer gerust. Inderdaad sta je behoorlijk hoog en kunnen er ook 100mm wielen onder (dat leek me een pre, maar dat is het nu misschien niet). Het bizarre is, je zult het niet geloven, maar met schaatsen sta ik scheef op links, en op de skeelers sta ik scheef op rechts.... Afein, ik heb deze hele zomer om te analyseren hoe dat nu kan :lol:

  @ Ducatif: die service bood deze winkel niet. Maar ja, ik sta er voor het eerst op, dus of een buitenrondje me zoveel had gezegd.... Ik heb nu een aantal malen in huis gereden (!), balans gezocht enzo, en merk dan dat de schoenen gewoon megabreed zijn, en geen gevoel geven. Heb ik gelukkig nog iets om de schuld te geven en/of over te zeuren (daar staan vrouwen toch om bekend?).
 16. ducatif1

  ducatif1 Member

  Effe het skeelerframe wat meer naar binnen toe zetten. :wink:

  Heb zelf dit paasweekend de schaats klapset eronder uitgehaald en het skeelerframe weer onder de schoenen gezet.
  1e paasdag..droog en mooi weer. dus skeeleren.. eerst een klein stukkie gereden om te testen of het frame wel goed staat.. Neeh dus.. terug naar huis..aanpassen en zie nog geen 5 minuten later heerlijk effe een uurtje geskeelerd bij 3 graden boven nul.
 17. Steffanie

  Steffanie New Member

  Heb gister de skeelers gehaald. Ze zitten goed maar moet ze nog even laten omvormen. Rij morgen wel ff naar Alkmaar.

  Heb gister al een rondje door de buurt gemaakt maar doordat die schoen nog niet naar mijn voet staat deed het best zeer en het feit dat ik nog niet goed kan remmen en nog geen bescherming heb gekocht vond ik niet echt een prettig idee :wink:

  Maar ben der wel heel blij mee :D
 18. ducatif1

  ducatif1 Member

  Gefeliciteerd..
  niet alleen bescherming voor je polsen, ellebogen en knieen maar ook je hoofd. Dus valhelm is noodzaak!!!
 19. Stuif

  Stuif Member

  [quote="Enkeltje Ik heb nu een aantal malen in huis gereden (!), balans gezocht enzo, en merk dan dat de schoenen gewoon megabreed zijn, en geen gevoel geven. Heb ik gelukkig nog iets om de schuld te geven en/of over te zeuren (daar staan vrouwen toch om bekend?).[/quote]

  Als je echt niet tevreden bent, en alleen in huis hebt gereden, zou ik ermee teruggaan. t'Is voor een schaatswinkel niet echt goede reclame als hun klanten ontevreden zijn.
  Maar skeelerschoenen mogen wel wat ruimer zitten dan schaatsschoenen hoor, in de zomer krijg je toch warmere (=uitzettende) voeten, en asfalt glijdt een stuk minder comfortabel dan ijs.
 20. Enkeltje

  Enkeltje New Member

  Maar ik heb er ook al buiten mee gereden..... 8)

  @ Steffanie, gefeliciteerd met je aankoop. Mocht je met mij willen ruilen (ik zit ook in Alkmaar), dan hoor ik het wel :lol:

Deel Deze Pagina