Gespot op de Gouwzee

Discussie in '2009-2010' gestart door BartR, 25 jan 2010.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  En ik heb voor de 3e achtereenvolgende dag niet op de Gouwzee geschaatst maar wel een plek waar vergelijkbare afstand is af te leggen zonder te dubbelen (1 ronde = 15 km) en zonder honderden zoniet duizenden mensen met minstens evenzo goed ijs, geen scheuren en superglad. Toen ik vanochtend om 10:00 uur opstapte waren er ca. 30 mensen op het ijs die ik tijdens mijn tocht in geen velden en wegen gezien heb. Ben zo blij dat ik niet meer naar de Gouwzee hoef :) :) Volgens mij: Gouwzee de hype van winter 2010. Gelukkig is er meer (en mooier)....
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  Capman is degene die steeds zegt niet vragen of je ergens kan schaatsen, maar melden waar het kan. Dit soort berichten. "Ik weet waar je veel beter 15 km kan schaatsen, maar dat meld ik lekker niet, passen daar niet bij." :shock: Melden dus!!!! :wink:
 3. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ik sluit me aan bij de goede verhalen van gisteren. Door het vegen van een mooie baan op zwart ijs gereden. Heerlijk.
  Ik ben helaas aan het einde van de ochtend bij Marken bij sportzonnebril verloren. Bij één van de Koek en Zopies of op de 1e kilometer richting Volendam.
  Mocht iemand hem gevonden hebben, dan graag een reactie.
 4. onno10

  onno10 New Member

  @capman, sportief dat je ook even meldt waar je dan wel zo lekker kan schaatsen, daar draait deze hele site om... ik vond de gouwzee zondag echt helemaal geweldig!
 5. Anonymous

  Anonymous Guest

  Zoek het forum er maar op na..... :mrgreen:
  Trouwens, na morgen is het afgelopen met de pret :( hebben we toch een aardige schaatswinter achter de rug.
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  door Leor » di feb 16, 2010 17:40

  Vanochtend heerlijk geschaatst op de Gouwzee. Er stond een behoorlijke wind en daardoor stoof de sneeuw van en over de baan. Prachtig zwart ijs. Rondje Monnickendam, Marken, Volendam gedaan. Schitterend. Ik heb al op veel plaatsen in het land dit jaar geschaatst, maar nergens was het ijs zo prachtig als op de Gouwzee. Gelukkig heb ik me niet laten weer houden door de waarschuwingsborden en wel de raad van velen op deze site gevolgd. Bedankt voor deze tip / ervaring.
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vanochtend van 9 tot half 11 geschaatst. Monnickendam-Marken. Volendam lijkt niet meer mogelijk in mijn ogen. Ik hoorde van anderen ook dat de planken tussen monickendam en volendam zijn weggehaald ivm de aanstaande dooi. Het ijs was niet geweldig, veel aangevroren sneeuw. Maar om 10 uur werd er tussen marken en monnickendam nog geveegd.
 8. Anonymous

  Anonymous Guest

  Een pluim voor al die mensen die het rondje Monnickendam-Waterland-Marken-Monnickendam zo mooi schoon houden elke dag. Gisteravond om 19 uur waren ze nog aan het vegen en vandaag zijn ze ook alweer de hele dag bezig. Ik telde 6 borstelmachines maar misschien waren er nog wel meer.

  Ik denk ook dat het stuk Marken - Volendam niet echt bestand is tegen duizenden schaatsers. Dus ik kan wel begrijpen dat ze dat niet vegen. Overigens is de meeste sneeuw op dit stuk weggewaaid. En zo lang het niet te druk wordt, kun je nog steeds prima het rondje uitbreiden door ook van Marken naar Volendam en van Volendam naar Monnickendam te rijden.

  Die planken tussen Volendam en Monnickendam zijn helemaal niet meer nodig omdat die scheur weer mooi is dichtgevroren. Dus ik denk dat ze daarom zijn weggehaald.

  Er ligt erg veel ijs op de Gouwzee, dus ik denk dat we nog wel minstens een weekje kunnen blijven schaatsen. Afwachten natuurlijk maar het lijkt helemaal niet zo hard te gaan dooien. Een beetje dooi overdag is helemaal niet zo erg als het ijs zo dik is als nu.
 9. FransS

  FransS New Member

  Ik ben ook vandaag geweest en ik vraag me af waar de bovenstaande Gast precies is geweest want ik beleefde het wat anders:
  's Morgens nog Marken Volendam Monnickendam gedaan, met zeer slecht ijs richting Volendam, veel plakkerige sneeuwduinen en bevroren ijsklompen, echt slalom en struikel ijs.
  De planken bij Katwoude waren inderdaad weggehaald en ik zag nog iemand erdoor zakken, dus onnodig waren ze heus niet.
  Tegen 1 uur was bij Marken de route naar Volendam afgezet omdat het ijs was gaan werken zodat iemand terugkwam om te zeggen dat het niet meer veilig was.
  Wel werd er een baan van 8 km geveegd tussen Marken en Monnickendam die gaandeweg breder en beter werd. Hiermee bleven ze tot diep in de middag bezig, kennelijk nog wel enig optimisme.
  Als het niet sneeuwt en te hard dooit kan het misschien morgenochtend nog wel.
 10. Anonymous

  Anonymous Guest

  Die gast heeft vanmiddag een aantal rondjes (korte en lange via Volendam) geschaatst.

  Zo beleeft iedereen een schaatsdagje op zijn eigen manier. En zoals altijd zijn er optimisten en pessimisten.

  Ook vandaag zullen er wel weer wat schaatsers al bellend een wak ingereden zijn of door onoplettendheid of pech op hun hoofd zijn gevallen.

  Spijtig, maar voor mij geen reden om van het schaatsen op de Gouwzee te blijven genieten.

  Gelukkig kunnen de pessimisten dat niet verbieden.
 11. Anonymous

  Anonymous Guest

  Excuus. Ik bedoelde natuurlijk:

  Spijtig, maar voor mij geen reden om niet van het schaatsen op de Gouwzee te blijven genieten.
 12. knukkel

  knukkel Member

  Zeg capman, jij bent toch die zelf benoemde moderator die in diverse topics liep te zeuren dat je alleen maar moet posten waar je kunt schaatsen, omdat het forum anders vervuild/onoverzichtelijk wordt?
  Erg consequent ben je in ieder geval niet...
 13. roger

  roger New Member

  620km met de wagen en 61km geschaatst op de Gouwzee.Maar wat moet je doen als Belg?Was wel even verrast bij het binnenrijden van Monnickdam toen ik die borden zag van "gevaar"Wat een fantastische dag,mooi ijs,leuke boten en vele families die genoten van dit practig stukje natuur.Dank aan de mensen om het ijs zo mooi te onderhouden.jullie hebben toch geluk wat betreft natuurijs daar kunnen wij belgen alleen maar van dromen.
  Dit is weer een dag om nooit te vergeten en hopelijk volgende winter weer
 14. IJskrasser

  IJskrasser Member

  Na eerdere plannen ben ik dan vanochtend eindelijk voor het eerst op de Gouwzee terechtgekomen.

  De verhalen waren niet overdreven, het is een bijzondere ervaring. Die wijdsheid, het mooie ijs, fantastisch! En dan was het ijs vandaag niet eens zo goed.

  Toegegeven, er waren lastige sneeuwbanken en hier en daar vastgevroren plakken. Ik ben dan ook letterlijk op mijn gezicht gegaan, zoals heel wat mensen daarna aan het bloed konden constateren. Maar in wezen was het hard glad zwart ijs. En dat dus vrijwel geheel tussen Monnickendam, Marken en Volendam. Het best aan de zuidkant. Overigens kwamen er na verloop van tijd weer veegploegen rondrijden. Een hele klus, hulde!

  Erg leuke atmosfeer, dankzij het zonnige weer, de honderden schaatsers, de 3 koek & zopie-hokjes, de kletspraatjes, de zeilers, en zelfs wandelaars.

  Heb gefietst vanaf station Purmerend. Goede fietsroute: de Groeneweg.

  Weer een nieuw hoogtepunt. En was dit dan echt-echt-echt de laatste keer dit seizoen?

  Hier een kleine selectie van foto's http://picasaweb.google.com/IJskrasser/Gouwzee

  Bijgevoegde bestanden:

 15. Anonymous

  Anonymous Guest

  Wel bijzonder om te lezen dat je 620 kilometer ervoor over had om naar de Gouwzee te komen Roger! Jammer dat je pas vandaag gegaan bent. Ik vond het namelijk een beetje tegenvallen vandaag, afgezet tegen maandag en eerder. Ik was ook laat, pas na drieën, en het dooide toen al drie uur. Op zich was dat aan het ijs nog niet te merken, maar het was wel behoorlijk kapotgeschaatst. Overigens ben ik vandaag maar eens verstandig geweest, en heb mijn rondjes tot Monnickendam-Marken beperkt. Toch was het wel de moeite waard, mede omdat ik ervan overtuigd was dat het zeer waarschijnlijk de laatste dag zou zijn. De voorspellingen gaan er echter vanuit (http://www.weerplaza.nl/15daagseverwach ... p?r=midden) dat het in het weekend weer kouder wordt, en wellicht blijft het zondag zelfs onder nul. Wat dat betreft hoop ik dat we tegen die tijd niet teveel sneeuw en regen hebben gehad, of dat het voldoende vriest dat de bovenlaag een beetje stevig blijft. Laten we elkaar vooral op de hoogte houden van de actuele situatie de komende dagen!
 16. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vanmorgen van half 9 tot 10 geschaatst.

  Het ijs is nog steeds hard en dik, maar door de vochtige lucht slaat het wel wat aan waardoor het schaatsen iets minder snel gaat.
  Het dooit nauwelijks en het heeft vannacht niet gesneeuwd (of geregend), dus het rondje Monnickendam-Waterland-Marken-Monnickendam kan nog steeds grote groepen mensen aan.

  Veel plezier!
 17. Anonymous

  Anonymous Guest

  He Capman,

  Wat dacht je van Lemmer-Oudemirdum??
 18. roger

  roger New Member

 19. FransS

  FransS New Member

 20. roger

  roger New Member

  Had ik dat geweten dan had ik een fotootje van je kunnen nemen,de wereld is toch klein hé.

Deel Deze Pagina