Evaluatie Team Pursuit en Mass Start OS 2018

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door Yuskov, 25 feb 2018.

 1. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Fijn dat je genoten hebt. Ik ook. Maar ten eerste ging het mij nooit om het publiek maar om de tv-kijker. Ik heb zelfs gezegd dat de puntenkoers onder de echte diehards (en dat zijn bezoekers toch veel meer dan tv-kijkers) een populair onderdeel is. Ten tweede speelde natuurlijk mee dat er een Nederlander bij betrokken was. Daar moet je qua enthousiasme doorheen kunnen kijken. Als Peter Michael voor goud zou rijden op de 10km op de Spelen, dan staan ze daar in Nieuw-Zeeland enthousiast voor op, maar dat betekent niet dat de 10km daar een populair onderdeel gaat worden.

  En de vrouwenpuntenkoers (hoe gaaf ook voor Wild, en hoe leuk het publiek dat ook vond) gaf ook het nadeel van dat nummer aan. Geen climax. Eén renster duidelijk de sterkste. Als het niet om Wild was gegaan, maar om pakweg een Russische, was het publiek in slaap gevallen.

  Over de drogredenering qua veiligheid van de afvalkoers zal ik maar niets zeggen.
 2. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Ik denk zelfs dat er dan nergens iemand enthousiast van wordt op wat famille en kennissen van die Nieuw-Zeelander na. Dat is nu juist het manco van det traditionele langebaan schaatsen. Het vermaakaspect zonder chauvinisme is nagenoeg nul. Dus zal als er geen echte veranderingen naast het traditionele langebaan schaatsen worden ingevoerd zal de populariteit zeker niet toenemen. Het eventueel succesvoller zijn van schaatsers uit ander landen zal hooguit een verplaatsing van het chauvinisme tot gevolg hebben.

Deel Deze Pagina