Elfstedentocht 2018-2019

Discussie in 'Elfstedentocht' gestart door proeme, 1 sep 2018.

 1. JGB07

  JGB07 Member

  https://www.lc.nl/friesland/Krasse-...option=com_content&task=view&id=167&Itemid=27

  Kennelijk zou ik één van de 1100 rijders onder de dertig zijn... Ik wist dat de vereniging grijs was, maar zo grijs had ik niet verwacht. Ben benieuwd hoeveel van die 60% vijftigplussers daadwerkelijk nog regelmatig schaatst en in staat is om de tocht uit te rijden. Ik ken veel mannen die mij er, ondanks de dubbele leeftijd gemakkelijk uitrijden, maar zou dat ook voor het gros van de leden gelden?
 2. Dennly

  Dennly New Member

  Er zal waarschijnlijk een vergrijzing plaats vinden tov 1986 en 1997, maar dat is niet uit de grafieken te halen. Linker twee kolommen gaat om de mensen die de tocht daadwerkelijk uitgereden hebben, terwijl de rechter om het totale ledenaantal gaat. Maar feit is dat 59% in 2019 51 jaar of ouder is en vraag blijft idd, zoals JGB07 al stelde, hoeveel van mn de 70+ers nog regelmatig schaatst en in staat is om de tocht uit te rijden. (alhoewel ik op de schaatsbaan meerdere heren op leeftijd nog makkelijk rondjes 37 zie rijden..)
  Laatst bewerkt: 25 jan 2019
 3. proeme

  proeme Well-Known Member

  de nr 2 van de Noorderrondritten van 1963 (!) rijdt wekelijks voor mij uit. Ik moet moeite doen om hem bij te houden, terwijl hij rustig aan doet.
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 4. Flyer

  Flyer New Member

  Is dit echt waar? Ik hoorde deze week op de Weissensee verontrustende berichten over zijn gezondheid...
 5. Flyer

  Flyer New Member

  O nee sorry, ik bedoel de winnaar. De nr. 2 is inderdaad nog topfit.
 6. proeme

  proeme Well-Known Member

  je liet me schrikken...
 7. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Mijn voorspelling enkele jaren geleden dat het record van de langste Elfstedentochtloze periode zou sneuvelen is jammer genoeg uitgekomen.
  Het was wel een gemakkelijker voorspelling om uit te laten komen dan bijvoorbeeld een weersvoorspelling van 14 dagen vooruit.
 8. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Mooie docu zo juist op NPO2
 9. proeme

  proeme Well-Known Member

 10. Camila

  Camila Well-Known Member

Deel Deze Pagina