Elfstedentocht 2018-2019

Discussie in 'Elfstedentocht' gestart door proeme, 1 sep 2018.

 1. proeme

  proeme Well-Known Member

  fransvanbakel vindt dit leuk.
 2. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Dat is 0,01 nm, waar een watermolecuul 0,275 nm groot is. Dus een laag ijs die significant kleiner is dan een molecuul, waar een fase een chemische eigenschap is die voortkomt uit de relatieve posities en bewegingen van de moleculen. Dit is dus onmogelijk.
  Nogevendit, ZeeKoei, proeme en 2 anderen vinden dit leuk.
 3. Headrider

  Headrider New Member

  Ach..... Lid worden is voor mij al 'n probleem(laat staan de tocht schaatsen)
  Ben al 8 jaar aan 't baanschaatsen (60 avonden per seizoen/3 a 4 perweek - 30km per uur , diverse buffelavonden uitgereden) en ik kan gewoon niemand vinden die mij een schaatsverklaring tekent... te belachelijk voor woorden...
  Overigens heb ik geen behoefte om lid te worden van een vereniging(weet dat dat niet handig is, maar toch.)
  Rotterdamrijder...
 4. proeme

  proeme Well-Known Member

  goh

  nu ben ik nieuwsgierig: analyseer jij alles wat je op Facebook leest zo goed? :p
 5. proeme

  proeme Well-Known Member

  Weissensee al eens gedaan? Wat ik opving daarzo is dat veel Elfstedenleden zo'n verklaring wel willen tekenen als je ergens een alternatieve hebt uitgereden. Nou kwam dat maar van 3 verschillende mensen, dus misschien niet representatief, maar ik geef je de tip maar even.
 6. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Ik ben benieuwd of het record wordt gebroken van de langste Elfstedentocht-loze periode (22 jaar; 1963-1985) Dit is in ieder geval ook bij een Elfstenetocht komende winter al geëvenaard. Ik acht die kans groter dan 95 ten 100.
 7. dsdevries

  dsdevries Active Member

  Er zijn zo'n 30.000 leden, dus als je KAN schaatsen moet het echt niet moeilijk zijn om iemand zo'n verklaring te laten tekenen. Gewoon de stoute schaatsen aantrekken en tijdens het schaatsen contact leggen met andere schaatsers. In mijn beleving zijn schaatsers over het algemeen erg behulpzaam, maar schaatsen is wel een individuele prestatie-sport die in Nederland heel breed is. Dat betekent de hele cultuur draait om intrinsieke motivatie en extroversie. Als je wat wilt bereiken en je hebt daarbij hulp van anderen nodig, zal je die zelf heel expliciet moeten vragen. Laat daarbij zien wat je in je mars hebt, wees duidelijk in wat je doelen zijn en wat je bereidt bent te doen om die te bereiken. En het allerbelangrijkste, wees vooral eerlijk naar jezelf en naar anderen. Motivatie en prestatiedrang is belangrijker dan je huidige niveau.

  Als jij op iemand afstapt met de vraag of ie jouw schaatsverklaring wil tekenen, en je zegt daarbij dat je jezelf in staat acht de elfstedentocht makkelijk te voltooien, terwijl de persoon in kwestie de alternatieve al meerdere keren voltooid heeft en uit ervaring weet dat iemand met jouw niveau dat never nooit zal halen, zal hij die verklaring niet tekenen. Als je echter eerlijk bent en zegt, ik weet niet of ik het op dit moment kan halen, maar ik ben bereid er 3 of 4 keer per week voor te trainen en schaatslessen te nemen, etc, zal die persoon miss niet direct de verklaring tekenen, maar miss wel na een paar maanden als hij ziet dat je echt progressie maakt. Ook zal die je misschien tips geven over hoe je sneller je niveau kunt verbeteren, of wellicht technische aanwijzingen geven.

  Ik kan uit jouw posts niet een duidelijk beeld krijgen van jouw huidige niveau. Ik ken heel veel mensen die 3 a 4 keer per week schaatsen, maar die nog steeds niet vooruit komen. Ook 30km/u zegt mij niks als je er niet bij zegt hoe lang je dat doet en hoe je het gemeten hebt. Ik tik bij een 500m wel de 50km/u aan, maar dat hou ik maar 1 rondje vol. Ook zijn marathon rondjes op de uitrijstrook geen 400m maar 365m. Over de buffelavonden lees ik op de website van de Schaatsbaan Rotterdam dat de zwaarste avond bestaat uit 100 rondjes van 45s en de makkelijkste uit 50 rondjes van 55s. In Haarlem zijn er mensen die structureel 3x in de week ruim 150 rondjes van 45s wegtikken om te trainen voor de alternatieve. Tegen de tijd dat de elfstedentocht is rijden zij rondjes van 41s. Ook hoor ik van mensen dat 200 rondjes op de baan ongeveer vergelijkbaar zijn met 200km op natuurijs. Afhankelijk van de omstandigheden uiteraard. Het uitrijden van een buffelavond is dus absoluut geen garantie dat je in staat bent een echte elfstedentocht uit te rijden.
 8. Jaco

  Jaco Active Member

  Ik (zeer late veertiger) was vanmiddag lekker een stukje aan het fietsen in mijn woonplaats Zwolle toen ik plots door een (met respect!) een oudere man van (geschat) begin tachtig jaar voorbij werd gescheurd. Niet op een elektrische fiets, maar gewoon op een oerdegelijke Hollandse stadsfiets. Zou normaal gesproken toch wel een beetje aan mijn eergevoel knagen, maar de man op de fiets heeft in het verleden toch wel ruimschoots bewezen over sportieve aanleg te beschikken: Reinier Paping. In training voor de Elfstedentocht 18-19...?
  mi, Miekusss, fransvanbakel en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 9. Headrider

  Headrider New Member  Bedankt voor je opbeurende verhaal meneer de vries....
 10. proeme

  proeme Well-Known Member

 11. Dennly

  Dennly New Member

  Tja, terecht de glazen bol. Zou mooi zijn! Probeerde de link te openen, maar dat lukte niet, maar kwam vergelijkbare berichten over de vorige jaren tegen, en onderstaand stuk uit 2017 over het bericht dat het toen ook de koudste winter in 100 jaar zou worden, en wat de modellen voorspellen:

  https://www.wintersport.nl/weblog/b...llen-zijn-het-eens-het-wordt-een-warme-winter

  Wat de modellen zeggen over dit jaar heb ik verder niet gekeken, maar laten we hopen dat er een mooie schaats winter komt!!
 12. senior

  senior Member

  Glazen bollen blijken achteraf nogal eens van matglas te zijn. Kortom; eerst zien dan geloven.
 13. proeme

  proeme Well-Known Member

  de link doet het hier wel gewoon.

  en @senior: ze voorspellen al jaren een horrorwinter. Komt elke keer uit: geen/nauwelijks ijs is best wel een horrorwinter. :p
 14. senior

  senior Member

  @proeme; daar heb je ook wel weer gelijk in: veel kou plus nattigheid maar geen ijs. Kortom, het kost wat maar dan heb je ook niks.:D
 15. Jaco

  Jaco Active Member

  Binnenkort komt één van de heren Ruitenberg (volgens mij René) wel weer bij Studio Sport verkondigen, dat het een strenge winter wordt omdat zijn kat een hele dikke wintervacht heeft en een andere broer zich ongelukkig krabt aan eczeem. Voor hem de tekenen van een strenge winter. Komt al jaren niet meer uit, maar dat mag de pret niet drukken.
  Dennly en Duif vinden dit leuk.
 16. proeme

  proeme Well-Known Member

 17. Duif

  Duif Well-Known Member

 18. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik kan me zo voorstellen dat die best wel eens een borrel met elkaar drinken... ;)

  overigens wel goed dat deze kou nu komt. Het is sowieso te vroeg om te schaatsen (al dacht ik in maart ook dat het te laat was en dat bleek afgelopen winter onterecht). Maar de boel moet wel even afkoelen om in december-februari kans te maken op natuurijs...

  Misschien moet dit topic trouwens een andere naam krijgen. "Winter is coming" ofzo. Om de glazen bollen en weersvoorspellingen te bespreken. Als er dan écht zicht komt op een elfstedentocht kunnen we daar wel een nieuw topic voor openen.
  ZeeKoei en Duif vinden dit leuk.
 19. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  In de laatste decennia van de vorige eeuw is het twee keer voorgekomen dat ik in de tweede helft november een week op natuurijs heb kunnen schaatsen. Er was zeker een keer bij dat het ook het enige natuurijs was in die winter.
  In 1973 ( de periode van de autoloze zondagen) was het eind november bar winterweer vooral gekenmerkt door een dik pak sneeuw.
 20. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Niet verder vertellen, hoor, maar de ijspluim van het KNMI geeft voor volgende week vrijdag enige procenten kans op een ijslaag van 5 cm....

Deel Deze Pagina