Marcel Vos
Well-Known Member
Pien Hersman reed op het NK sprint gewoon de 1e 1000 en 2e 500 nadat ze er op de 1e 500 werd uitgeschoten. De laatste afstand wordt m in ieder geval niet.Met DQ lig je eruit, dus dat wordt geen 5000.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Nota: This feature may not be available in some browsers.
Pien Hersman reed op het NK sprint gewoon de 1e 1000 en 2e 500 nadat ze er op de 1e 500 werd uitgeschoten. De laatste afstand wordt m in ieder geval niet.Met DQ lig je eruit, dus dat wordt geen 5000.
Ze lezen mee bij de NOS (hallo Sebastiaan) want dit is net genoemd in de uitzending.Het EK allround voor mannen wordt zonder meer een speciaal toernooi, want we krijgen beslist een nieuwe allroundkampioen. Jordan Stolz is geen Europeaan, Patrick Roest is geblesseerd en de andere kampioenen uit het recente verleden, Kramer en Van der Poel, zijn al gestopt. Eitrem, Huizinga, Swings, Snellink, Ghiotto, Kongshaug: ze hebben allemaal nog geen international allroundtoernooi gewonnen.
De laatste keer dat er niemand aan een EK of WK allround meedeed die zo'n toernooi al eens had gewonnen, was op het EK allround 2014 in Hamar. Sven Kramer deed toen niet mee. Andere voormalige kampioenen die actief waren, waren Ivan Skobrev, Mark Tuitert en Shani Davis. Skobrev verkoos net als Kramer de voorbereiding op de Olympische Spelen, Tuitert was allang geen allrounder meer en Davis is geen Europeaan. De winnaar van het EK, Blokhuijsen, deed uiteraard ook mee aan het WK, dus daar was wel een schaatser actief die al een internationale allroundzege had.
De keer daarvoor zonder schaatser met een allroundtitel op zak was op het EK allround 1989. Anders dan in het Kramer-tijdperk waren er in de jaren '80 veel verschillende kampioenen. Maar geen van hen deed mee. Gulyayev reed wel het WK maar niet het EK, Vergeer en Van der Duim was gestopt, Bozhev en Falk-Larssen misten de allroundtoernooien, Flaim kon uiteraard geen EK rijden en zelfs Gustafson deed niet mee, ondanks dat het EK in Göteborg was. Leo Visser deed wel mee en won, voor Gerard Kemkers en Geir Karlstad.
Aan het EK allround van 1973 deden weinig grote namen mee. Schenk en Verkerk waren overgestapt naar het profschaatsen. De Noorse Europees- en wereldkampioenen van een paar jaar eerder, Næss en Maier, waren gestopt. De nieuwe grote man was Göran Claeson uit Zweden.
Het onofficiële EK allround van 1946 en het EK allround van 1922 werden gehouden kort na een wereldoorlog. Beide keren ontbraken de grote winnaars van voor de oorlog.
Voor 1908 was het gebruikelijk om alleen een winnaar uit te roepen als één schaatser drie van de vier afstanden won. Daardoor hadden lang niet alle toernooien een winnaar. Aan zowel het EK allround 1907 (gewonnen door de Zweed Öholm) als aan het WK allround 1907 (onbeslist) deed geen schaatser mee die al eens een allroundtoernooi had gewonnen - een jaar later werd voor het eerst een puntentelling ingevoerd om een klassement te bepalen. Ook op het WK allround 1905 en het EK allround 1901 ontbrak een schaatser met een allroundtitel op zijn portfolio, net net als op de EK's van 1896, 1895 en 1893. Maar ja, het EK van 1893 was dan ook het allereerste EK ooit. Wat ook bijdraagt aan het grote aantal toernooien voor 1908 in dit lijstje, is het deelnemeraantal. In 1905 deden bijvoorbeeld maar vier schaatsers mee aan het WK: de uiteindelijke winnaar Coen de Koning, Martinus Lordahl, Sietse van de Waard en G. Bernard. Het WK van een jaar eerder had weliswaar tien deelnemers, maar ze kwamen wel allemaal uit Noorwegen ...
Maar goed, sinds dat er bij elk toernooi een winnaar komt, is het dus maar vijf keer gebeur dat er geen schaatser met een gouden allroundmedaille van een eerder toernooi meedeed. In 1922 en 1946 na een wereldoorlog, in 1973 door de invoering van een profbond, in 1989 door ... geen idee eigenlijk, en in 2014 omdat De Grote Man Die Altijd Alles Won niet meedeed. En dit is dus de zesde keer in de afgelopen 110 jaar. Ga er maar goed voor zitten.
Snellink moet het ook op de 10 doen, niet op de 5.Snellink moet 8,8 seconden goedmaken op Eitrem op de 5km.
Dat is veel. Heel veel.
Snellink moet 8,8 seconden goedmaken op Eitrem op de 5km.
Dat is veel. Heel veel.
Snellink moet het ook op de 10 doen, niet op de 5.
Ja Snellink heeft eigenlijk geen kans meer.Als we dan ervan uitgaan dat Eitrem en Snellink op de 5km ongeveer gelijke tred houden.
En dan nog 2,1 seconden erbij op de 1500m in het voordeel van Eitrem.
Dan wordt dat 0,88*20+2,1/3*20 = 31,6 seconden.
Oftewel dan moet Snellink de Noor op een denkbeeldig (ze zullen vast niet tegen elkaar rijden) rondje zetten.
Tja, wie wel?Ja Snellink heeft eigenlijk geen kans meer.
Misschien Kongshaug als ie uit zijn slof schiet op de 1500 en 5000. Eitrem kan natuurlijk ook nog fouten maken.Tja, wie wel?