Doping in het schaatsen

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Oxylus, 18 nov 2012.

 1. FuGeE_Volkova

  FuGeE_Volkova Well-Known Member

  Niet echt. Coaches en schaatsers dienen wel een claim in bij het CAS.
  strawbale vindt dit leuk.
 2. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Ik wens ze daarbij alle sterkte en steun: iedere sporter en coach heeft recht op een gedetailleerde individuele onderbouwing van, in dit geval, "het niet uitgenodigd worden door de IOC", om daarmee bij het CAS verhaal te kunnen halen.
  Mocht door tijdgebrek een eerlijke en volledige CAS-procedure te laat zijn om aan de Spelen te mogen meedoen, ondersteun ik hen in een eventuele procedure voor een schadevergoeding.
  Laatst bewerkt: 29 jan 2018
  G1ant, alexander79 en Hakkie2 vinden dit leuk.
 3. FuGeE_Volkova

  FuGeE_Volkova Well-Known Member

  Olga Graf heeft bedankt voor de uitnodiging van het IOC. Ze gaat niet naar de olympische spelen.
 4. FuGeE_Volkova

  FuGeE_Volkova Well-Known Member

  Olga Graf heeft bedankt voor de uitnodiging van het IOC. Ze gaat niet naar de spelen.
 5. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Opvallend. Weet jij of er meer Russen zijn die bedanken?
 6. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Graf bedankt uit solidariteit met de rest (weet niet of het anders zou zijn als haar niveau hoger zou zijn), maar de shorttrackers bv gaan gewoon dacht ik...
 7. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  steeds meer details over dopingprogramma Russen al vanaf 2008, of het allemaal waar is is een ander verhaal...
  maar als Skobrev retroactief geschorst zou worden, dan hebben we in 2011 een andere wereldkampioen allround, proficiat Havard!
  kernploegfusie vindt dit leuk.
 8. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Mmm. Ik vond het juist opvallend dat ze een uitnodiging had gekregen.
  Haar beste prestaties heeft ze neergezet tijdens Sochi en het daaropvolgend WK Allround.
  De Olympische deelname heeft haar toen blijkbaar vleugels gegeven.
  Danielle vindt dit leuk.
 9. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Ik ben benieuwd of je een sporter met terugwerkende kracht kunt schorsen wanneer er geen positieve plas is. Dan zul je wel echt sluitend bewijs moeten hebben. Het verhaal van enkel één iemand zal dan niet tellen. Zie de ISU ook niet zo snel zoiets toepassen. Die laten Fatkulina en co (voorlopig) ook gewoon in competitie itt IOC.
 10. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member  Dat het opvallend is dat het staatsdopingsysteem geen resultaat had, dat het bij het schaatsen een historisch slechte prestatie was en dat 1 van de 2 medailles die er zijn gehaald dan ook nog eens door een bewezen schone atlete was ben ik met je eens. Maar dan blijft het opvallend dat ze de uitnodiging af wijst, al ben ik het met haar argumentatie dat het een vies politiek spel is waarbij de rechtsstaat flink geweld aan wordt gedaan volkomen eens.

  Graf verliest wel het onderdeel waarop ze een medaillekans had en waarvoor ze de afgelopen jaren vooral heeft getraind, natuurlijk.
  Laatst bewerkt: 30 jan 2018
 11. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Omdat het hier steeds weer over algemenere zaken gaat, sluit ik dit topic voorlopig. In het Algemene topic kan verder gediscussiëerd worden.
 12. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Laatst bewerkt door een moderator: 31 jan 2018
 13. FuGeE_Volkova

  FuGeE_Volkova Well-Known Member

  CAS heeft alle 4 Russische schaatsers vrijgesproken!!!!

  Olga Fatkulina
  Aleksandr Rumyantsev
  Artem Kuznetsov
  Ivan Skobrev
 14. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

 15. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Van de schaatsers vind ik het heel mooi dat ze helemaal zijn vrijgesproken. Dat geeft het gelijk aan de ISU. Die hebben groot gelijk gehad met het laten doorschaatsen van de Russen. En Margot Boer kan opgelucht ademhalen: ze houdt brons en er is haar dus geen zilver ontnomen.
 16. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

 17. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Hmmm dit betekent toch dat Fatkulina en co ook al gewoon deze Spelen mogen meedoen? Een deel is nog geschorst voor enkel de komende Spelen, de biatleten voorlopig nog wel levenslang en de rest is vrijgesproken en mag deelnemen aan de komende Spelen. Benieuwd hoe de andere zaak met Yuskov en co gaat aflopen dan. Als CAS deze zaak van het IOC al onderuit trapt, heb ik wel goede hoop dat we straks het merendeel van de Russische toppers nog in actie gaan zien.
 18. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Er is geen uitspraak gedaan over het feit dat alleen genodigde sporters mee mogen doen. En ik weet eigenlijk niet of die uitspraak deze of volgende week nog gaat komen. Ik denk het eigenlijk niet. Het IOC heeft zo dus op illegale wijze allerlei sporters de olympische spelen door de neus geboord. Ook van deze sporters. Ik hoop dat Fatkulina wereldkampioen sprint gaat worden dit jaar.
  strawbale en ChefSpijker vinden dit leuk.
 19. Jan Blokland

  Jan Blokland Well-Known Member

  28 Russische sporters mogen toch naar de spelen, waaronder vier schaatsers/sters. Onder die vier zit ook Skobrev, maar die schaatst niet meer. Wel Kuznetsov, Fatkulina en Rumanchev.
  De kans wordt dus aannemelijk dat in elkgeval Yuskov en misschien Kulishnikov alsnog naar de spelen mogen. Die zaak loopt nog.
  Wel ben ik van mening dat dit een langdurig en juridisch getouwtrek gaat worden omdat ISU en IOC verschillende opvattinngen hebben over wat wel en niet toelaatbaar is blijkbaar
 20. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Verkeerd topic ;)

Deel Deze Pagina