Doping in het schaatsen

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Oxylus, 18 nov 2012.

 1. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Efimova is in 2016 naar het CAS gestapt en mocht ondanks haar dopingverleden toch meedoen.
 2. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Jelena Peeters??
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 3. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Heb je de uitspraken van het IOC wel gelezen?
 4. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Vertaling:
  "Four out of eighteen without explanation. Isn't it a crime? Violent games, unfortunately, for us. Brutal games, for us ... unfortunately."

  Isn't it a crime?

  Wat de Russen hebben gedaan is, op zijn zachtst gezegd, niet de bedoeling. Maar ook wat het IOC doet is niet helemaal acceptabel vind ik. Het IOC mag schaatsers en allerlei andere sporters schorsen zoveel ze willen, mits die sporters bewezen iets verkeerd hebben gedaan. En dat is nu niet het geval. En waarom kunnen de Russen niet nog andere schaatsers sturen naar PyeongChang? De Russen hebben acht schaatsers die aan de Olympische limiet hebben voldaan op de 500m vrouwen. Golikova mag gaan, Fatkulina niet vanwege Sotsji, Kazelina, Kachanova en Shikhova niet vanwege een rapport waarover het IOC niet al te duidelijk is, maar hoe zit het met Kachurkina, Arshinova en Koval? En bij de mannen hebben ze maar liefst twaalf mannen die aan de limiet hebben voldaan. Zijn er echt niet drie daarvan schoon?
  Of zijn de Russen te laat met inschrijven?

  Ja; zie topic Olympische kwalificatie per land.

  ---

  Nog iets: Ji-woo Park mag wellicht meedoen aan de OS, maar heeft ook een dopingverleden. Nu gaat het waarschijnlijk om vervuild vlees in China, maar toch.
  https://nos.nl/artikel/2166730-uits...tsster-geschrapt-na-positieve-dopingtest.html
 5. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Er werden 24 schaatsers genoemd in de McLaren rapporten, maar met doorgekraste namen. Dat is dus wat anders dan de Duchess-lijst. Zo jammer dat in deze discussie zo veel door elkaar gehaald wordt en mensen alleen maar afgaan op korte stukjes in de media, terwijl het IOC allerlei volledige uistpraken publiceert op olympic.org.
 6. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Je wilt dus een soort Contador/Giro zaak. Contador won de Giro maar die zege werd hem ontnomen omdat hij achteraf gedurende die periode geschorst was.
  Is absoluut niet wenselijk. Je krijgt een onzuivere koers. Nibali profiteerde hiervan doordat hij in de schaduw van Contador zijn koers vervolgde.
  Het dreigt er nu weer aan te komen zolang Froome niet geschorst is.
 7. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Wat de Russen gedaan hebben is wat mij betreft voldoende om de gehele Russische ploeg te weren. Zeg niet dat dit nooit gebeurd is want Zuid Afrika (wegens de apartheid) werd jarenlang geweerd van de Spelen en andere sportevenementen. Individuele sporters (oa Zola Budd) probeerden via een andere nationaliteit nog wel eens deel te nemen maar dat stuitte op grote protesten. Aan de apartheid konden de meeste Zuidafrikaanse sporters ook niks doen.
 8. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Briefje van Viktor An (bron: Tony Chung).
  upload_2018-1-26_11-27-16.png

  Zinnetje citeren:
  "It is outrageous that there is no concrete reason which explains my exclusion from the Olympics."
 9. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  je schreef dit #651 eerder, maar "olympic.org" is mij te vaag/algemeen voor "volledige uitspraken" - die zijn er (dus) volgens jou voor alle Sochi-gangers (minus Olga Graf)?
 10. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Golikova reed ook in Sotsji.
 11. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  @Mjøsaman
  Alles van deze pagina
  https://www.olympic.org/news/fight-...678e1&id=box-75301cf139c24cc08ed20f39c59de08a
  heb ik al eens doorgenomen, maar op gedetailleerde onderbouwing van schorsing van Fatkulina en Rumantsjev kom ik daar niet. En dan nog, daar staat als belastende verklaring 'slechts' dat ze op de Duchess lijst stonden en dat er niet met hun stalen was geknoeid.
  Ik hou me van harte aanbevolen voor meer en beter belastend materiaal.
  Wat ik tot nu toe gelezen heb bevestigt slechts mijn eerdere betoog.

  Zoals je ziet is het laatste nieuws op die pagina van 22 december
  Laatst bewerkt: 26 jan 2018
 12. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  links op prijs gesteld, met name naar die van gedetailleerde onderbouwing van een uitspraak, zoals die m.b.t. Fatkulina en Rumantsjev
 13. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  is idd niet wenselijk, zoals ik zei: 'vervelend voor de rest van de wereld'
  maar wat doe je als het individu dat zich omwille van tijdsgebrek niet heeft kunnen verdedigen? Het is bij een deel schaatsers nog altijd een en al vaagheid waar ze net van beschuldigd worden. En zeker als dat tijdsgebrek een strategische zet lijkt?

  Als Yuskov niet mag gaan omdat ie schuldig is moeten al zijn wereldbeker uitslagen en EK titel etc ook geschrapt worden, we zitten nu al in dat Contador-geval. Maar blijkbaar weet het IOC stiekem dingen die de ISU niet weet of onvoldoende vindt.

  interessant dat je wielrennen erbij haalt. De renners die in dagboekjes vernoemd zijn en toch aan de Zomerspelen deelgenomen hebben zou ik niet te eten willen geven.
 14. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  @Mjøsaman: op 6 december schreef je
  "In het McLaren-rapport stonden nog veel meer Russische schaatsers dan alleen Fatkulina en Rumjantsev. In het openbare stuk waren die namen zwart gemaakt en vervangen door een code. Het IOC heeft die namen natuurlijk wel, en ik ga er van uit dat de daar genoemde rijders ook geen uitnodiging gaan ontvangen voor Gangneung. Het lijkt me dan ook logisch dat geen enkele Russische schaatser die in Sotsji meedeed, in Gangneung aan de start staat."

  Op basis van wat jij daar schrijft moet ik concluderen dat jij het (toen) logisch vond dat in het McLaren-rapport genoemd worden voldoende is om uigesloten te worden. Dus, wat jou betreft, waren al die later bekend geworden zaken als Rodchenkov's dagboeken en de LIMS files helemaal niet (meer) nodig. Maar nu vind je het ineens wel logisch dat de ISU wel naar die aanvullende zaken zorgvuldig kijkt om tot een oordeel te komen. Jouw logica ontgaat mij.
 15. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Ja zeker - ben jij al gedetailleerde onderbouwingen m.b.t. schaats(t)ers tegen gekomen, naast die van Fatkulina en Rumantsjev?
 16. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  "The Invitation Review Panel and the OARIG also looked at the list of Russian coaches and officials. The Invitation Review Panel had decided to limit its decisions to coaches and medical doctors associated with athletes who have been sanctioned by the Oswald Commission. As such, the Panel recommended that 51 coaches and 10 medical staff cannot be offered an invitation to the Olympic Winter Games PyeongChang 2018. The OARIG confirmed this decision."
  https://www.olympic.org/news/reduce...for-invitation-to-pyeongchang-2018-determined
  Marchetto dus niet naar de OS of toch wel omdat hij geen Rus is?
  En Poltavets, geboren in Charkov?
  Laatst bewerkt: 26 jan 2018
 17. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  er gaan idd ook geruchten dat dit gewoon de deal tussen Rusland en het IOC is
  oa Yuskov hangt, schuldig of niet. Niet de eerste keer dat ie door zijn bond genaaid wordt.
 18. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Had hij toch voor zijn geboorteland Moldavië moeten gaan rijden...
 19. arsimo

  arsimo Active Member

  Pietluttig detail, Moldavie is niet Joeskov's geboorteland. Hij is in 1989 geboren in Moskou, dus toen nog Sovjet Unie (USSR) of anders de Russische deelrepubliek van de USSR. Daarna wel idd als klein kind in Moldavie opgegroeid (waar zijn moeder vandaan kwam?), maar al heel jong weer naar Moskou teruggekeerd (voor zijn vijfde al als ik goed begrepen heb), mogelijk heeft hij formeel administratief nooit Moskou verlaten en automatisch de Russische nationaliteit gekregen toen USSR in 1991/1992 uit elkaar viel. Zo werkte dat toen, men kreeg default nationaliteit waar men officieel gevestigd was. Maar het was mogelijk dat te wijzigen.

  Maar goed, allemaal bijkomstigheden. Het is echt zonde dat hij niet aan de spelen meedoet straks.
  alexander79, EenBrabander en strawbale vinden dit leuk.
 20. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Maakt dat Poltavets ook (tot) Rus? (was die niet rond die tijd inmiddels uit het toenmalige Oekraine vertrokken?)

Deel Deze Pagina