Algemene dopingzaken

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Eelco, 18 mei 2016.

 1. sysya

  sysya Well-Known Member

  Het gaat inderdaad om een kind, ook de reden waarom het niet officieel gedeeld mag worden. Dit is vind ik wel zo'n situatie waarin je de coaches harder moet straffen dan de sporter. Een 15 jarige is echt een kind, die pakt dat spul niet zelf, dat wordt haar voorgeschreven
 2. Monique

  Monique Well-Known Member

  Supersneu voor dat meisje, en ongelofelijk lullig van die Russen die dat kind van doping hebben voorzien.
 3. HaagscheBluf

  HaagscheBluf Well-Known Member

  Dit dus. Het is echt niet dat dit meisje zelf naar een pot pillen heeft gegrepen. Zou me niks verbazen als, net in de Sovjet-tijd, er werd gezegd dat de pillen die ze kreeg het gewoon vitamines waren.
 4. Piggelmee

  Piggelmee New Member

  Word hier nu nogal overdreven, ik bedoel, er zijn toch wel grotere schandalen in onze sport?
  Monique, chicagodude, Duif en 4 anderen vinden dit leuk.
 5. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  ja dat is wel het meest waarschijnlijke.

  toch zou ik niet te naïef zijn als het gaat om waar 14/15 jarigen zelf toe in staat zijn. Zeker als ze al jaren in topsport zitten zijn ze vaak al relatief erg volwassen.

  men trouwens, uit ervaring weet ik dat er bijv in de sportschool vrij veel (ook jonge) tieners rondlopen die graag anabolen en dergelijke gebruiken, en dan hebben we het nog maar over pure hobbysport. Het is iets te naïef om te denken dat 14 jarigen per definitie nog onschuldig zijn en er zelf echt niet aan zouden gaan/willen
 6. Monique

  Monique Well-Known Member

  Of ze het nu zelf wist of niet, blijft een feit dat ze betrapt is op doping en het lijkt me dat ze dan haar biezen moet pakken.
 7. Inimene

  Inimene Well-Known Member

  Whether she is mature enough (which seems like she is, a mean she's 15, not 5) or not, whether she knew about being doped or not, it is still a minor we're talking about. A minor in elite, top sport where Russia prevails greatly and a failure is akin to the national disgrace. Even Putin's spokesperson Peskov stresses that "we'll fight for nothing but gold for our athletes".

  Even if she had known about being doped and had willingly opposed it, I highly doubt that her stride would result in anything but the influential adults still forcing it onto her, unwillingly or unbeknownst to her. We don't know what is going on behind the scenes. But I do believe that a child caught in a system of lies and deception topped by national interests simply has no say in decisions that apply to her.

  I stay away from Russian forums and communities, despite being born Russian, simply because this point of view is not welcome in the Russian-speaking community. The majority is still in deep denial. Alas.
 8. Camila

  Camila Well-Known Member

  Misschien is de enige oplossing voor dit soort problemen dat jongeren onder de 18 niet meer op de OS worden toegelaten?
  Hoewel het (Russische) dopingprobleem dan natuurlijk nog steeds blijft bestaan
 9. mi

  mi Well-Known Member

  And this is the exact reason why the measures taken against Russia by the IOC are a total disgrace.
  I believe every word of what you say. But by allowing athletes from this system to compete (under any flag) is allowing a state to drug a 15 year old.
  Monique en Inimene vinden dit leuk.
 10. Monique

  Monique Well-Known Member

 11. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Nou…..
  Ten eerste gaan sommigen er wel erg gemakkelijk van uit dat Rusland doping aan deze rijdster heeft toegediend (al dan niet met diens medeweten).
  Ten tweede vind ik het geen onredelijke vraag of journalisten wel zulk soort vragen aan een 15-jarige moeten stellen op een publieke persconferentie.

  dat praat de reacties richting die journalist niet goed, trouwens.
  VorstM en kernploegfusie vinden dit leuk.
 12. mi

  mi Well-Known Member

  Je hebt uiteraard gelijk. Eerst de onderzoeken afwachten.
 13. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik ga er even vanuit dat die positieve test van december klopt, en dat er dus echt sprake is van doping. Verder heb ik er grote moeite mee om te denken dat een meisje van 15 dat zelf heeft besteld en het zichzelf heeft toegediend. En dan kom je dus al best snel uit op “andere Russen” die dit willens en wetens aan dit meisje hebben gegeven, met of zonder haar medeweten. Zelfs al wist ze het dan nog vind ik haar niet verantwoordelijk, daarvoor is ze te jong en te afhankelijk van coaches en trainers. Als die zeggen dat ze dit toch maar moet nemen dan doet ze dat, die hebben immers de macht.

  Ik had liever gezien dat de journalisten naar de Russische coach/trainer was gestapt in plaats van naar dit meisje. Toch zou het slecht zijn geweest als het onder het tapijt was geschoven. Ik hoor dat veel Russen deze journalisten verwijten dat ze een 15 jarig meisje hiermee confronteren maar ze vinden het blijkbaar wel ok om dat 15 jarige meisje doping toe te dienen. Dat past ook niet bij elkaar.
 14. sysya

  sysya Well-Known Member

  Het gaat hier om een sport waarin we weten dat de coach al meerdere keren van misbruik is beschuldigd. In de kunstschaats wereld is dit een naam die mensen niet eens kunnen uitspreken zonder op de grond te spugen. Een kind van 15 heeft absoluut geen enkele keus bij deze coach, als ze er al zelf voor heeft gekozen is dit 100% beïnvloed door haar coach en waarschijnlijk haar ouders.

  Topsport of niet een 15 jarige is een kind. Een kind die de gevolgen van haar acties niet kan overzien, sowieso moet zij hulp hebben gehad bij het bestellen en slikken van die pillen.

  De naam van die coach is trouwens Eteri Tutberidze, zoek die maar eens op. Als je dat gedaan hebt dan weet je waarschijnlijk hoe dit dopinggeval tot stand is gekomen.
  Laatst bewerkt: 12 feb 2022
 15. mi

  mi Well-Known Member

  De soap heeft zijn vervolg. Het CAS heeft zich uitgesproken: blijkbaar onvoldoende mogelijk voor juridische reactie en gezien leeftijd: ze mag deelnemen om haar niet te benadelen. De zaak moet tzt verder worden behandeld. Het IOC heeft aangekondigd dat wanneer ze een medaille wint er geen medaille-ceremonie zal plaatsvinden.
  Heel veel pijnlijker kan het toch niet worden dit dossier.
  Wedstrijd is hiermee feitelijk voor alle deelnemers zodanig verstoord dat er van een goede competitie geen sprake meer kan zijn.
 16. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Waarom mogen 15 jarigen überhaupt deelnemen eigenlijk? Dat werkt allerlei misstanden in de hand. 16 lijkt me een prima minimumleeftijd.
 17. sysya

  sysya Well-Known Member

  In sommige sporten zijn kinderen met 15 echt al wereldtop en takelt het daarna heel snel af (zoals in turnen en ook Kunstschaatsen). Carrières in die sporten zijn vaak al enorm kort, daarom mogen ze met 15 al mee doen. Overigens denk ik niet dat het heel veel uit maakt, een coach die een 15 jarige mishandeld stopt daar niet opeens mee omdat ze een jaar ouder moeten zijn om deel te nemen, een 16 jarige is niet minder kwetsbaar. Daarbij ontstaat het probleem niet pas wanneer ze internationaal gaan mee doen, dat ontstaat al veel en veel eerder. De meeste van dit soort coaches hebben die kinderen vanaf een jaar of 10 - 12 al onder hun hoede, een jaar later internationaal actief zijn veranderd die relatie niet.

  Dit soort coaches moet je verbannen uit de sport, dat lost het probleem op, maar dat durven ze niet.
  leenstrafan en Marcel Vos vinden dit leuk.
 18. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Tuurlijk los je met een hogere leeftijdsgrens niet alles op, maar ergens moet je een grens stellen en dan vind ik 15, hoe je het ook wendt of keert gewoon te jong. Hoe hoger de grens, des te kleiner de kans op problemen, al was het maar 2% kleiner (de gemiddelde 16 jarige is namelijk wel degelijk minder kwetsbaar dan de gemiddelde 15 jarige. En met 17 wordt dat nog weer wat beter en met 18 ook, kleine stapjes, jaar na jaar). Een jaar later alcohol mogen drinken lost ook niet alle alcoholproblemen op, maar alle kleine beetjes helpen, dus je verzint er toch maar limieten voor.

  En het gaat me ook niet alleen om foute regimes, coaches, artsen of ouders, maar alleen al het principe van een derdeklasser (want dat ben je ongeveer op je 15e) behandelen als een volwassene op zo'n toernooi. Daar zitten echt talloze nadelen aan. Idealiter leg je de grens pas op 18 ofzo, maar dat gaat je natuurlijk nooit lukken en is misschien ook niet helemaal nodig, maar dat wil niet zeggen dat er helemaal geen grens moet zijn.

  Voor minderjarigen zijn er in Nederland ook allerlei restricties aan hoe lang je mag werken en wat voor werk je mag doen. En gelukkig maar. Waarom zou dat voor sporters niet gelden.
  Laatst bewerkt: 14 feb 2022
 19. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ja, maar welk probleem wil je hiermee oplossen? Doping voorkom je niet door de leeftijd te verhogen, misbruik, uitbuiting, grooming, geweld etc. ook niet. Het enige wat je doet is het wereldkampioenshap junioren competitiever maken dan dat het nu is omdat al die 15 jarigen die nu aan de spelen mee doen dat dan niet meer mogen. 15 jarigen hebben doorgaans al extra begeleidingseisen tijdens toernooien alleen ja als de coach de grootste lul van het westelijk halfrond is helpt dat voor geen meter.

  Een 15 jarige die goed begeleidt wordt kan prima mee doen en is echt niet veel anders dan een 16 jarige, het gaat fout door coaches en begeleiding die misbruik maken van jonge kinderen in topsport, maar dat stopt niet door de leeftijd om hoog te gooien.
  Nickel en leenstrafan vinden dit leuk.
 20. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  ??? Er zitten volgens jou geen problemen aan het behandelen van onderbouwers als volwassenen? Tsja, wat zijn eigenlijk de nadelen van kinderarbeid.

  Alleen als je een coach een lul is is dat een probleem en dan is het probleem ook even groot ongeacht de leeftijd van de pupil? Hoe ouder je bent, hoe weerbaarder je bent, niet 100% maar het helpt altijd iets.

  Maar het gaat niet enkel om de coach/begeleiding, om alles ook qua ontwikkeling/psyschische gesteldheid, alles. Maar jij vindt dat als je 12 bent dat je ook mee mag doen dus? Want wat maakt dat ene jaar nou uit? Waarom zou je uberhaupt ooit ergens een minimumleeftijd voor opstellen? Je lost toch niet alle problemen op.

Deel Deze Pagina