5000 meter mannen, zondag 6 februari, 09:30

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door EenBrabander, 3 feb 2022.

  1. rhalbersma

    rhalbersma Well-Known Member

    TJ Bloemen wordt in aug ook 36. En andere tak van sport: Nadal wordt in juni ook 36. Kan ie zijn 14e Roland Garros nog ff winnen. Die heeft zichzelf ook elke keer weer uit de lappenmand weten te revalideren.
    Nickel vindt dit leuk.
  2. Camila

    Camila Well-Known Member

    Ze hebben ook wel een hele andere lichaamsbouw en rijden anders. Bergsma is toch meer een glijder en Kramer lijkt het meer van fysieke kracht te moeten hebben. Dat kan het verschil misschien verklaren?
  3. Inimene

    Inimene Well-Known Member

    And so, I made a post with a̶ ̶s̶h̶a̶m̶e̶l̶e̶s̶s̶ ̶l̶o̶v̶e̶ ̶c̶o̶n̶f̶e̶s̶s̶i̶o̶n my drawing of Nils and SweSkating was fast to repost it. Hopefully, Nils will read the message below, too :)

    https://www.instagram.com/p/CZrXx6aqAp8/
    G1ant en Camila vinden dit leuk.
  4. Daniel17

    Daniel17 Active Member

    Als hier toch over topsporters uit 1986 gesproken wordt, Usain Bolt is inmiddels ook 4.5 jaar geleden gestopt. Iedereen heeft gewoon een andere houdbaarheidsdatum en daar is niets mis mee.
  5. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

  6. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Over hun podcast gesproken, de laatste vond ik persoonlijk wat interessanter qua inhoud. vdBurg had wel wat interessante meningen over wat nou voordeliger is op de 1500 qua binnen/buitenbaan. Nog steeds vnl. een ouwe jongens krentenbrood gezellig theekransje tussen 2 oude vrienden met niet altijd heel veel interessante inhoud, maar af en toe komt er wel wat interessants in voor. Verder wel gezellig om naar te luisteren hoor, daar niet van, maar dat komt (voor mij i.i.g.) ook omdat ik hun carriere heel bewust heb meegemaakt nog.

    Overigens had vdBurg het in de Japan-special over het NK voor Nederlanders in Japan die gehouden werd aan de voet van Mt. Fuji, en daar was ik toen ook bij in 2006 :) Aardige kerel hoor en een prachtige lokatie. Hij reed toen nog redelijk makkelijk een rondje in ongeveer 30.5 seconden meen ik me te herinneren (edit: in spijkerbroek, voor de duidelijkheid). Wel volledige binnenbaan, maar toch.
    Laatst bewerkt: 8 feb 2022
    Duif vindt dit leuk.
  7. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Voor wie het leuk vind... Een grafiek van de 5000 meter, zoals ik ze vroegah (begin jaren 90) vaak met de hand maakte op millimeterpapier. Hoe moet je hem lezen? De 0-lijn is een vlak schema richting 6.09. (Opening 19,20, 12 rondjes 29,15). Lager in de grafiek is beter, dan zit je onder dat schema. Blauw is VDP, oranje is Roest, rood is Engebraten. Duh.

    Wat valt op:
    - Roest lijkt enorm verval te hebben, maar dat komt ook omdat die twee anderen hem zo vlak naar huis reden. En Roest reed tot 4200 meter ook heel vlak. In deze drie ritten is maar een rondje gereden boven de 30,0.
    - Roest zijn eerste volle ronde was te snel. Er zit een te grote knik tussen zijn eerste en tweede volle ronde.
    - VDP zijn versnelling van 29,3 naar 28,9 op het eind, leverde hem goud op. Zonder die versnelling had het ook zomaar nog brons kunnen worden.
    - Die 28,9 van Engebraten, iets over de helft, was overmoedig. Anders had hij nog sneller gekund.

    Bijgevoegde bestanden:

    • 5000m.jpg
      5000m.jpg
      Bestandsgrootte:
      37,9 KB
      Weergaven:
      37
    Duif en Inimene vinden dit leuk.
  8. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Interessant om te kijken hoe de winst/verlies rekening t.o.v. het ideale vlakke schema uitpakte. Als je de opening afhaalt van de eindtijd 6:09 dan moeten van der Poel, Roest en Engebraten gemiddeld rondes van 29.12, 29.18 en 29.16 (afgerond naar boven) rijden.
    Nu worden de verschillen t.o.v. die tijden genomen en uitgezet in de grafiek. Mooi is te zien dat Roest dus in de tweede ronde precies op het goede schema zit maar dan in rondes 4, 5 en 6 iets gaat forceren met meer dan 0.2 sec sneller dan nodig.
    Engebraten rommelt in het middendeel heel erg met zijn rondetijden en versnelt twee keer bruut. Die tweede is teveel van het goede. Van der Poel zit in rondes 4, 5 en 6 ook onder het gewenste schema maar minder dan Roest (0.12-0.15). Dan laat hij hem teveel oplopen (meer dan 0.2 erboven) zodat hij daarna nog bruut moet versnellen om het net te halen.

    Grafiek_5km_rondes_schema.jpg
    mhp1988 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina