1500 meter mannen, dinsdag 8 februari, 11:30

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door CasperW, 7 feb 2022.

 1. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Als de tijden nou slecht waren dan had ik je nog begrepen. Nuis is gewoon ZO goed op de 1.500 m en heeft perfect gepiekt. Gewoon petje af, applaus.
  Tuft, sysya, Camila en 2 anderen vinden dit leuk.
 2. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Het verhaal van Ireen Wüst gisteren ging de hele wereld over. Als dat geen reclame is voor de sport weet ik het ook niet meer.
  Hannah, Tuft, Camila en 9 anderen vinden dit leuk.
 3. Inimene

  Inimene Well-Known Member

  Deja vu, this American suit story. As old as time itself lol
  Camila vindt dit leuk.
 4. Davey

  Davey Active Member

  Brons hebben ze niet genoemd, maar ze zeiden dat ie 4 jaar geleden 3de werd op zijn 18de.
  Khlebnikov vindt dit leuk.
 5. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  De Amerikanen hadden hun trials pas 8 januari. Dat is 4 weken voor de OS...
 6. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Daar was ik niet bij dus dat heb ik nooit gezegd. Ik zie Olympische Spelen waar de laatste 3 edities vrijwel alle verrassingen bij het schaatsen Nederlanders zijn en de titelprolongaties ook, met de tegenvallende favorieten die toevallig nooit Nederlanders zijn. Het schaatsen heeft buiten Nederland terecht een slechte reputatie als medaillevervuiler - een beeld dat ik ook heb van zwemmen bij de zomer-OS bijvoorbeeld. Ik begin me ook af te vragen waarom er nu 7 onderdelen zijn als het niveau daar niet in mee gaat.
 7. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  En inmiddels heeft Nederland alweer de helft van de te winnen medailles binnen.

  "Op de Olympische Spelen gebeurt altijd wat." Sinds Sotsji bestaat dat narratief niet meer in schaatsen, er gebeurt elk WK Afstanden/Spelen hetzelfde. Een supergrote Nederlandse favoriet wint sowieso (behalve Roest), een grote buitenlandse favoriet maakt kans om te winnen en elke andere Nederlandse deelnemer maakt ook kans om te winnen.

  Schouten die wint nadat Lollo en Weidemann ook fantastische ritten hebben gereden is prima, mooie concurrentie. Als Mantia en Ning hier hun beste rit hadden gereden had Nuis misschien/waarschijnlijk ook gewonnen, maar Mantia en Ning rijden misschien wel hun slechtste ritten van het jaar. Tsja, spectaculair is anders.
 8. mi

  mi Well-Known Member

  Maar ligt dat aan Nuis en Krol of ligt dat aan de buitenlandse concurrenten die het laten liggen?
 9. Davey

  Davey Active Member

  De spanning was er na de rit van Nuis wel uit. Ik begrijp dat de commentatoren er de spanning in moeten houden, maar Nuis en Krol zijn de enigen die dit seizoen onder de 1.44 hebben geschaatst op een laagland. Eigenlijk hebben geen van de andere deelnemers ooit sneller gereden, er moest dus wel iets heel geks gebeuren.

  Lijstje van namen die onder de 1.44 hebben geschaatst:
  Nuis
  Krol
  Joeskov
  Verweij
  Roest
  Laatst bewerkt: 8 feb 2022
  Duif en RodyTur10 vinden dit leuk.
 10. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Dat ligt aan de buitenlandse concurrenten die het laten liggen. Je kan het Nederland niet aanrekenen dat andere favorieten matig rijden. Maar het maakt het wel saai om te kijken.

  Irene Schouten gaat straks de 5 kilometer winnen. Van der Poel zal nog wel de 10 winnen, maar Bergsma wordt daar 2e. En dan is na 3 van de 5 klassieke onderdelen Van der Poel de enige die voor de beste Nederlander is geëindigd, terwijl er op de 6 verschillende onderdelen 5 verschillende beste Nederlanders zijn.

  Ik kan me niet voorstellen dat als dit nog 2 Spelen zo doorgaat er geen klassieke schaatsonderdelen geschrapt gaan worden, wat ik erg jammer zou vinden, maar realistisch gezien kan ik met niet voorstellen dat dit nog heel lang zo door kan blijven gaan.
 11. Ikbenerweer

  Ikbenerweer Active Member

  Ik hoop nu zo erg dat Femke Kok nu ook goud pakt op de 500m.
  Hannah, HaagscheBluf, Koen en 3 anderen vinden dit leuk.
 12. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Ik zie gewoon niet zoveel om voor te juichen, maar de zoveelste editie van de sport die ik graag kijk op de Spelen waar de uitslagen lachwekkend in het voordeel van Nederland uitvallen. In principe ben ik voor degenen die door het seizoen heen het beste waren - die winnen helaas alleen als ze Nederlands zijn. Irene Schouten die de 3km wint, dat vond ik een prachtige race.
 13. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Bosker reed met 27.89 de enige slotronde onder de 28.0.
  Tuft, Camila, CasperW en 2 anderen vinden dit leuk.
 14. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Dan zie je vandaag toch ook weer de mentale ontwikkeling die Nuis in zijn carrière heeft gemaakt. Twee maanden geleden reed hij nog dramatisch in Salt Lake City, hij was vandaag bijna net zo snel als toen. Hij wist niet waar het aan lag. Niets is zo frustrerend als iets niet lukt en je geen flauw idee hebt waarom niet. Hij heeft de rust bewaard en de juiste vorm op het belangrijkste moment gevonden. Leuk ook dat zijn zoontje wat ouder wordt en het spel langzaam gaat begrijpen. Papa heeft het vandaag in ieder geval fantastisch gedaan.

  En sport gaat om kleine verschillen. Nuis, de 1000 en 1500-specialist, wordt Olympisch kampioen op de 1500, maar mag de 1000 niet rijden. Als één van de drie Nederlanders een slechte 1000 gaat rijden, zal er vast wel weer de vraag gesteld worden wat Nuis had kunnen doen. Maar ja, hij is op die 1000 eerlijk verslagen bij het OKT. Maar die andere drie Nederlanders hebben nog geen Olympisch goud.
  Duif, G1ant, HaagscheBluf en 5 anderen vinden dit leuk.
 15. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Kijkend naar de algehele media omtrent Wüst worden kijkers, inclusief heel veel internationale, juist wel bijzonder warm van een levende legende die na tegenslag het toch weer doet op het moment suprème.
  En Nuis, tja zo ontzettend matig was het nou ook weer niet na de de eerste world cups, en bovendien met een stijgende lijn die consistent zich doortrok.

  misschien bedoel je dat je simpelweg een buitenlander het spannend had zien maken? Tja Nuis en Krol zijn al jaren super schaatsers op deze afstand
  Camila en G1ant vinden dit leuk.
 16. alexlondon

  alexlondon Active Member

  7 verschillende landen al een medaille, na 4 afstanden. Best divers dacht ik zo.
  Camila en Duif vinden dit leuk.
 17. mi

  mi Well-Known Member

  Zou Nuis er dan nog zijn of moet hij nu snel terugvliegen?
 18. RodyTur10

  RodyTur10 Well-Known Member

  Daarom vond ik die odds bij de bookmakers zo vreemd. Als Nuis en Krol op niveau zijn dan zijn zij de koningen van de 1500 meter.
  Van een ander kaliber dan Ning en Mantia.
 19. Inimene

  Inimene Well-Known Member

  [​IMG]

  oh the story of love and pain
  leenstrafan, EenBrabander, sysya en 8 anderen vinden dit leuk.
 20. mi

  mi Well-Known Member

  En stel Nuis, Wust en Kramer doen de volgende keer niet meer mee. Hoeveel van dit soort extreme uitslagen verwacht je dan nog de komende jaren?
  Geniet er nog maar even van zou ik zeggen.
  diploma vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina