1500 meter mannen, dinsdag 8 februari, 11:30

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door CasperW, 7 feb 2022.

  1. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Je hebt er natuurlijk niks aan, maar wat als...
    Roest gestart was vandaag, wat had die kunnen doen, had hij brons kunnen pakken?
    G1ant vindt dit leuk.
  2. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Roest had gigantisch boven zichzelf uit moeten stijgen om onder de 1:44.24 van Kim te rijden. Gezien zijn 5 kilometer denk ik dat hij rond de 1:45.0 had gereden.
    Camila en Duif vinden dit leuk.
  3. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Ik zie ook niet in hoe schaatsen nog 2*7=14 gouden medailles kan blijven uitreiken. Sotsji was een uitschieter en in tussenliggende jaren richting Zuid-Korea leek het wel enigszins genormaliseerd, maar oa door de Russische perikelen en de tegenvallende Amerikanen was ook Zuid-Korea toch eigenlijk teveel van het goede. En dan nu 4 jaar later wordt dat nog eens dunnetjes over gedaan? En dan moet de 1000m nog komen, waar je toch mag verwachten dat Nederland gewoon tenminste 2 medailles gaat winnen - waar in principe niets mis mee is als je niet daarvoor al 15 medailles hebt gewonnen als land.
  4. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    de 1.500 m voor de V + W zijn uiteindelijk niet superspannend gebleken, dat klopt... maar de 5 km en 3 km waren toch mooi.
  5. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Beijing is nu de 6e snelste ijsbaan op de 1500m mannen:
    upload_2022-2-8_13-24-4.png
    EenBrabander vindt dit leuk.
  6. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    zeg je nou dat de 1500m van Wüst NIET spannend was ?????!?!??!!?!?
    sysya en G1ant vinden dit leuk.
  7. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Dus je zou liever zien dat Nederland één medaille wint..??
  8. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Als Tijmen Snel zich blijft doorontwikkelen denk ik dat we best 'snel' nieuwe aanwas op deze afstand krijgen hoor.

    En wie weet wat Joep Wennemars over een paar jaar al kan. Ik zie de Nederlandse dominantie zeker niet snel verdwijnen. Nuis en Krol gaan misschien nog wel even door ook.
  9. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Na de rit van Wust met hoe de opbouw was? En wetende dat Takagi nog nooit goed is geweest op een belangrijke toernooi? Natuurlijk is het afwachten, maar eigenlijk wisten het al, toch?
  10. Duif

    Duif Well-Known Member

    Schouten, Takagi en vd Poel waren de enigen die het hele seizoen dominant waren op hun afstanden en daar winnen er twee van, en pakt de derde zilver. Op alle andere afstanden waren er meerdere winnaars en was er niemand dominant. Logisch dus dat de kans groot is dat je ook op de OS weer een andere winnaar krijgt dan eerder in het seizoen. Buitenlanders hebben de buit al binnen omdat ze zich in november en december al kunnen plaatsen voor de spelen, terwijl voor de Nederlanders het seizoen dan eigenlijk nog moet beginnen. Kwestie van de vormpiek op een ander moment leggen.

    En overigens, in de periode dat Kramer het hele seizoen dominant was werd er al snel gezegd dat schaatsen zo saai was geworden omdat je de uitslag van te voren al in kon vullen.
  11. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Een heleboel. Wie had er 6 jaar geleden verwacht dat Nuis en Krol alle volgende 1500 meters gingen winnen? Of dat Schouten ineens alle 3 en 5 kilometers ging winnen. De ervaring leert de afgelopen jaren dat er telkens weer nieuwe Nederlanders opstaan. Kijk alleen al naar de WK's voor junioren bij de dames de laatste jaren. Bij de heren hebben we een paar slechte jaren gehad bij de junioren, misschien dat dat zich op een gegeven moment vertaalt in slechtere prestaties, maar ik ga er niet van uit. En uiteindelijk leidt zo'n grote dominantie van 1 land zoveel Spelen op rij onherroepelijk tot een afwaardering van het belang van de sport. Kijk maar naar het allrounden.

    Achter Kramer werden telkens andere mensen 2e op het WK Allround, ik zei telkens tegen iedereen die zei dat allrounden heel saai was omdat het altijd werd gewonnen door Nederlanders dat dat niet waar was, dat dat enkel zo leek door Kramer. In 2011 wint Skobrev nog, maar in 2014 zijn het gewoon Verweij en Blokhuijsen die ineens winnen. Vervolgens valt Kramer weg en wie wint er alles? Roest. Allrounden ging het natuurlijk altijd zwaar krijgen in de steeds Olympischere mindset van de mondiale sport, maar ik ben er van overtuigd dat het feit dan er in de afgelopen 30 jaar een stuk of 4 niet Nederlandse winnaars zijn geweest op EK's en WK's ervoor heeft gezorgd dat de afwaardering in een stroomversnelling is geraakt.
  12. mi

    mi Well-Known Member

    Ik vind dit echt zo extreem gezeur van de bovenste plank! Ik heb jaren het schaatsen saai gevonden. Toen Kramer domineerde en gewoon alleen niet bovenaan stond als hij niet meedeed. Maar als je deze wedstrijden niet interessant vindt moet je gewoon lekker naar biatlon gaan kijken.
    sysya, diploma en chicagodude vinden dit leuk.
  13. Duif

    Duif Well-Known Member

    Hij blijft wel. Als sparringpartner voor Otterspeer.
  14. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Maar Kramer won alleen maar op de 5km, dus dat dat gezegd werd klopte gewoon niet. Dat is één afstand.
  15. Ikbenerweer

    Ikbenerweer Active Member

    Maar is het bij schaatsen anders dan bij biatlon etc.? Daar haalde Noorwegen in 2018 ook 7 van de 12 gouden medailles...
    mhp1988, Camila, diploma en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  16. Duif

    Duif Well-Known Member

    Plus alle 10 km's en allround tournooien
  17. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Krol en ADJ allebei direct in de analysestand. Bij ADJ is dat een slecht voor haarzelf terwijl Krol er juist goed onder gedijt. Het is interessant hoe de verschillende schaatsers het van verschillende mentale dingen moeten hebben.
    Camila vindt dit leuk.
  18. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Inderdaad.. terwijl Nuis in het begin juist steeds faalde op het moment supreme, maar sinds Gangneung is hij los.
  19. mi

    mi Well-Known Member

    Kjeld doet nog een Wustje bij Bert....
  20. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Bij biatlon werd Noorse favoriet JT Boe vandaag derde. Verder zijn er 3 onderdelen geweest en alleen het kermisonderdeel, de gemengde estafette, ging naar Noorwegen. Vorige OS wonnen de Noren trouwens ook maar 1 onderdeel, niet 7?

    Bij langlaufen en biatlon zie je dan wel bij de tussenliggende WK's extreme dominantie van de Noren, maar op de OS valt het dan nog wel mee. Maar inderdaad, als de Noren nu weer alles gaan winnen - daar lijkt het tot dusver nog niet op - dan zou ik ook vinden dat er teveel onderdelen zijn.

Deel Deze Pagina