World Cup Hamar

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 10 jan 2008.

  1. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Ik lees hier al veel verschillende redenen over wie naar de WK afstanden zou moeten volgens iedereen hier. En daarom denk ik dat een skateoff wel de beste oplossing is.

    Aan de andere kant: alle 10k's zijn op vergelijkbare banen gereden: Moskou, Kolomna, Hamar, ben ik nu één vergeten? Als Berlijn daar nog bij komt, kun je ook gewoon de tijdsnelsten nemen, naast Kramer. En dan kom je op Kramer, Ooijevaar en De Jong uit, tot nu toe dan. Op de WK kunnen ODH en Verheijen dan nog een gooi doen, en dan is het aan de keuzeheren...

    De beslissing lijkt me moeilijk, maar niet zo moeilijk als die mij in 1e instantie leek. Gelukkig hoef ik niet te kiezen...
  2. waarom bob dan in plaats van prinsen, bob wordt derde, prinsen een keer tweede. appels en peren zo
  3. Sportgekkie

    Sportgekkie New Member

    Weet iemand al of Carl Verheijen ook nog een blessure (buiten hechtingen denk ik) aan zijn val heeft overgehouden??
    Zo te zien is hij op een blokje gaan staan & dat is erg jammer.

    Wat de KNSB nu moet doen m.b.t. de 10 km-rijders....ik wacht rustig af & duim voor 'onze' Mark. Maar wat nou de beste (en voor alle rijders) gunstige oplossing is? :roll:
  4. rja

    rja New Member

    We zullen zien, Carl gaat nog een 10 rijden op de WK allround.

    Carl is een constante factor op de 10 kilometer de laatste jaren, altijd een top 3 plek op de WK afstanden.



    Hij had zich op de tijd moeten vanOoijevaar concentreren , Hedrick verslaan was niet het hoofd doel, als Bob gewoon versneld was zoals hij wel vaker had gedaan, was hij onder die tijd gebleven.
  5. em1205

    em1205 New Member

    Ik heb al heel wat beschouwingen en meningen gezien over wie er naar de afstandskampioenschappen moeten. Boven alle twijfel verheven lijken mij in ieder geval Kramer en Kuipers. De een op de lange en midden afstanden en de ander op de korte en midden afstanden. Wennemars lijkt me geen zekerheidje meer gezien de concurrentie op de 1000 en 1500 meter. Op de 1500 zal hij hard moeten knokken voor de derde startplaats, en op de 1000 zijn ook nog een aantal kapers op de kust. Er is er gezien de uitslagen in Hamar en op het WK nog een nieuwe kanshebber bij gekomen. Elgersma is een geduchte concurrent van de gevestigde orde geworden, misschien verdient juist hij een kans op de WK-afstanden op de duizend meter.
  6. Babe

    Babe New Member

    Sorry, maar dat is in mijn ogen toch echt geen excuus om niet professioneel te blijven.
  7. Henk Kok

    Henk Kok New Member

    Wat ging dat hard dit weekend! Jammer van de domper van Carl, wat zal hij verschrikkelijk balen. Wordt een lastige kwestie nu voor het WK, wie weet gaat Mark...Gefeliciteerd in elk geval, supertijd!

    En wat een wereldtijd van Anni zeg, geweldig!
  8. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    „Ik weet niet precies wat er gebeurde”, zei Verheijen. „Misschien raakte ik mezelf, misschien was het een blokje. Ik wilde eerst nog doorrijden. De verloren tijd had ik nog kunnen goedmaken. Even later 'sloeg' het in mijn benen en kreeg ik last van de knie. Stoppen was daarom de beste optie.”

    Wat nu? „Ik dacht dat ik er bovenop was”, verklaarde Verheijen. Van een serieuze blessure lijkt deze keer geen sprake. „Het is nu vooral belangrijk mentaal de zaak op de rails te houden”, zei Gerard Kemkers, zijn coach. „Over twee weken is het WK allround. Het beste voor Carl is om daar gewoon een spetterende tien kilometer te rijden.”
  9. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik vond die rit tussen Bob de Jong en Chad Hedrick echt geweldig om te zien, en vond het zelfs leuk dat Hedrick won (ben geen Bob de Jong fan). In ieder geval is Hedrick weer op de weg terug, ben benieuwd wat hij op het WK allround kan laten zien. En Carl was echt vaag, deed me een beetje denken aan de val van Bos vorige week, ook op zo'n stuk waar je normaal gesproken niet valt. Ze lieten bloed zien, maar wat ik hier lees waren dat beelden van de vorige val van Verheijen en niet van deze val? Ik moest direct na de rit weg, dus kon het vervolg niet meer zien. Ik dacht nog even dat Wennemars nu misschien nog een kansje maakt op het WK allround als reserve, als Verheijen geblesseerd zou zijn. Maar ik begrijp nu dat dat niet het geval is.

    Wat WK afstanden betreft: wat mij betreft gewoon de tijdsnelsten, en geen skate-off meer. Laat Verheijen en Olde Heuvel er maar voor gaan op het WK allround, daarna kan er besloten worden.
  10. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Stayers zien Ooijevaar voorbij vliegen
    publicatie: 27-1-2008

    Meer informatie >>>


    HAMAR (ANP) - Geheel onverwacht was Mark Ooijevaar bij de wereldbekerwedstrijden schaatsen in Hamar zondag de beste Nederlander op de tien kilometer. In de B-groep reed hij 13.12,60, een ,,dik'' persoonlijk record.

    Bob de Jong kwam in de buurt, 13.12,71. In de tweede divisie had Ooijevaar het voordeel van de kwartetstart. De regels zeggen echter dat zijn tijd desondanks telt voor een eventuele selectie voor de WK afstanden. ,,Hij heeft het gewoon heel goed gedaan'', zei bondscoach Wopke de Vegt.

    De 24-jarige student bos- en natuurbeheer uit Wageningen reed de derde tijd van de dag. De Jong kreeg het brons, omdat hij derde werd in de A-groep, achter de Noor Havard Bokko en de Amerikaan Chad Hedrick. De Jong wilde niets weten van een nederlaag. ,,Mark reed goed. Maar met het voordeel van zijn kwartetstart kan men mij die paar tienden achterstand toch echt niet aanrekenen.''

    Meer Nederlanders haalden de finish niet op de langste afstand van het toernooi. Evenals bij de vorige 10.000 meter in Kolomna viel Carl Verheijen. Tom Prinsen meldde zich kort voor de start af. De Enschedeër, die eerder dit seizoen wegens een spierblessure het NK allround miste, was ziek.

    De tijd die Ooijevaar in de ochtenduren had neergezet bleef daardoor staan. ,,Eerlijk gezegd had ik gedacht dat er wel een paar meer schaatsers harder zouden rijden'', zei hij. Dat hij zelf zo goed zou zijn had hij niet gedacht. ,,Ik rekende onder deze goede omstandigheden wel op een pr. Maar dat ik zo hard zou gaan had ik niet verwacht.''

    Ooijevaar sloot daarmee een bewogen week af. Internationaal is hij een onbeschreven blad. In 2007 won hij bij de Universiade twee keer goud, wat hem de uitverkiezing van sportman van het jaar in Wageningen opleverde. Dat was het in grote lijnen. Bij de NK afstanden eerder dit seizoen werd hij achtste op de 10 km.

    Voor hij enkele dagen eerder naar Hamar vloog, zat Ooijevaar nog nooit in een vliegtuig. ,,Eerlijk gezegd was ik voor de vlucht zenuwachtiger dan voor deze wedstrijd. Wist ik veel hoe dat allemaal ging op Schiphol, met dan inchecken en zo.''

    --

    Leuk verhaal. Ik denk niet dat je om Mark heen kan voor de WK. Als je nu bijvoobeeld Bob en Carl aanwijst, zou dat betekenen dat je drie man laat rijden die zich alle drie niet op eigen kracht hebben geplaatst. Ik weet niet precies hoe de regels zijn, maar eigenlijk zou je moeten kiezen voor één aanwijsplek (Sven) en de andere twee op basis van het kwalificatiemoment (WB Hamar): Bob en Mark. Als Carl nu een super 10 rijdt, en stel dat de KNSB dan een uitzondering maakt, dan zou Bob de dupe moeten zijn denk ik, en niet Mark. Aangezien er in andere jaren ook nooit verschil werd gemaakt tussen tijden in de A groep en in de B groep.
  11. laten we maar gewoon afwachten hoe verheijen rijdt oph het wk allround. Daarna zien we het wel weer, stel dat ie op het podium komt, is het voor mij gewoon duidelijk.
  12. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Tja, als je precies weet wat voor tijd je moet rijden is het natuurlijk heel dom om het dan net niet te halen. Kon wel es een dure misrekening gaan worden.

    Leuke titel trouwens. :D Laat Ooijevaar maar naar Nagano vliegen. 8)
  13. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    hahahaa
    lachen dat ie nerveuzer was voor het vliegen dan voor het schaatsen
    zegt voor mij toch wel genoeg hoe onervaren hij is, maar goed..
    tis niet aan ons om te kiezen..
    ikzelf ben er voor om gewoon de tijdsnelsten van het hele seizoen te nemen, geen onderscheid tussen A of B groep...
    we zullen zien wat ze ervan gaan maken
  14. Cyclad

    Cyclad New Member

    Ik ben het grotendeels eens met G1ant.
    Kleine aanvulling: ik zou naast Sven Mark aanwijzen en Carl z'n 10 kilometer in Berlijn laten meewegen. Afhankelijk daarvan wordt Bob of Carl de 3e Naganoman.
  15. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ik weet niet of tijdsnelsten nou wel zo eerlijk is. Hamar was nu veel sneller dan Kolomna destijds.
  16. Cyclad

    Cyclad New Member

    Ben ik helemaal met je eens.
  17. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ik heb het nog even teruggekeken van Sven, maar hij zei niet 1500 meter maar 5km. daarvoor is hij ook al ongeveer aangewezen voor het WK afstanden.
  18. Tuttifrutti

    Tuttifrutti Well-Known Member

  19. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    ik vind t filmpje van de 1000 veel leuker 8)
  20. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Het zou best nog es waar kunnen zijn dat ze Prinsen op het laatst hebben terug getrokken om Mueller een beetje te pesten. :twisted: Maar hij had toch ook kunnen weten dat Prinsen niet fit was.

Deel Deze Pagina