WK Afstanden 2024, 15-18 februari

Discussie in 'Lange baan' gestart door Marcel Vos, 7 feb 2024.

?

Op welke afstanden gaan we een nieuw baanrecord krijgen?

Peiling gesloten op 15 feb 2024.
  1. 500 mannen

    0 stem(men)
    0,0%
  2. 1000 mannen

    19 stem(men)
    86,4%
  3. 1500 mannen

    13 stem(men)
    59,1%
  4. 5000 mannen

    6 stem(men)
    27,3%
  5. 10000 mannen

    1 stem(men)
    4,5%
  6. 500 vrouwen

    0 stem(men)
    0,0%
  7. 1000 vrouwen

    3 stem(men)
    13,6%
  8. 1500 vrouwen

    2 stem(men)
    9,1%
  9. 3000 vrouwen

    1 stem(men)
    4,5%
  10. 5000 vrouwen

    7 stem(men)
    31,8%
Meerdere stemmen zijn toegestaan.
  1. proeme

    proeme Well-Known Member

    dan zijn er blijkbaar weinig mensen die het een beetje volgen
  2. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Dat het niet of nauwelijks harder gaat dan op een individuele 1000 meter, bedoel je dat gewoon in km/h's? De verklaring daarvoor lijkt me simpel. Een schaatser maakt op een sprintafstand de meeste snelheid in een buitenbocht, maar die heb je op de TS dus niet. Hoe verklaar je dan dat Bosiek een snellere slotronde rijdt dan Rijpma - De Jong? Bosiek is momenteel gewoon beter en gaat op de 1000 en 1500 ook hoger eindigen?

    Als slipstream op de Team sprint niet of nauwelijks voordeel op zou leveren dan hebben de Nederlandse dames gisteren perfect gereden. Dan is het gewoon zaak alle drie de rijdsters zo hard mogelijk te laten rijden en zou het dus ook niet uitmaken dat een treintje uit elkaar valt.
  3. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Irene Schouten en Patrick Roest hebben geleverd. Knap werk. Dat verdient respect in het tegenwoordig toch internationalere langebaanschaatsen dan een paar jaar geleden. De andere Nederlanders vallen tegen. Over de teamsprint mannen kun je nog discussiëren, maar met individueel betere schaatsers zou er harder gereden moeten kunnen worden dan Canada.

    Bij de vrouwen lacht het buitenland zich waarschijnlijk rot dat we Elisa Dul i.p.v. Joy Beune hebben opgesteld. Marcel Bosker is een schim van een voormalig toptalent. En de diva's van Jumbo hebben Femke Kok buiten gewerkt en mogen nu op de blaren zitten.

    Wordt het niet eens tijd voor een renovatie van de ijsbaan in Calgary? Op de 3km en 5km is de ijsbaan tegenwoordig beter vergelijkbaar met Thialf dan the fastest ice on earth.
    RodyTur10, SprintMaster, Duif en 2 anderen vinden dit leuk.
  4. Lotte Meijers

    Lotte Meijers Active Member

    Inderdaad! Goed gedaan door de journalist. Ook wel weer een zwakte van Ritsma hoor, die lijkt nooit hand in eigen boezem te steken. Dat zijn antwoord eerst: ‘als mensen niet willen rijden, ja, Femke wilde niet rijden’ . En je verder dan besluit je mond te houden en de journalist je even de real situatie uit moet leggen, en moet confronteren met het feit dat ze wel wilde rijden en het team gewoon had moeten laten staan, is wel zwak. Als je dan ballen hebt zeg je gewoon gelijk, ja ze wilde wel rijden maar ik wil persé Jutta op twee en Femke op 3, dus DAAROM wilt ze niet rijden. Als de journalist niet had doorgevraagd had hij Femke eigenlijk een beetje voor de bus gegooid, en mensen die dit soort platforms of het schaatsen niet regelmatig bekijken zullen hem geloven. Slechte eigenschap voor een bondscoach. Deed hij ook al toen Beune ziek was voor de ploegenachtervolging. Iemand naar beneden halen (op tv) die naar haar lichaam luistert, en zich wel gewoon altijd heeft ingezet. Vervolgens is hij weer teruggevallen op Beune, en terecht. En dat gaat hij ook wel weer doen op Kok. Maar had van Rintje toch wel wat anders verwacht na Coopmans. So far for commitment…..
    ZeeKoei, Duif en alexander79 vinden dit leuk.
  5. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Of.. je hebt een heel grote zwakte voor Jutta. ;)
  6. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Rintje als BC valt toch tegen. Jammer.. had goede hoop, maar het is toch hetzelfde.. EEN ploeg krijgt alle privileges en de rest wordt na 1x iets niet willen doen met een goed argument meteen als boevrouw neergelegd. Want hoezo kan Jutta gaan eisen? Ze heeft bijna nooit TS gereden i.t.t. Femke Kok.
    RodyTur10, Marcel Vos en Lotte Meijers vinden dit leuk.
  7. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Voor vanavond verheug ik me het meest op de 500m mannen.

    Jordan Stolz heeft de laatste binnenbocht in een rit tegen Laurent Dubreuil. Hoewel een 500m altijd lastig voorspelbaar blijft, omdat er niets fout mag gaan, denk ik de wereldkampioen al te kennen.

    Tatsuya Shinhama moet door de laatste binnenbocht en lijkt me daarom op voorhand kansloos.

    Jenning de Boo krijgt niet het voordeel van een kruising in de slipstream, hetgeen toch een nadeel is. Ook al omdat hij doorgaans geen problemen heeft met een laatste binnenbocht.

    Ik mis Min-kyu Cha. De Koreanen hebben hem gepasseerd.
  8. mhp1988

    mhp1988 Active Member

    Hoe wordt nu omgegaan met het WR? Zowel Canada als NL hebben (in honderdsten) dezelfde tijd. Krijgt NL nu ook het WR, of alleen Canada? Ik kon in de regulations ISU het (nog) niet vinden. Zie Wennemars en Davis (dat waren wel twee verschillende wedstrijden) met hun 1.42.32.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  9. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Goeie vraag, dat weet ik niet. Ik zou persoonlijk Canada zeggen want ze waren sneller.
  10. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    De Koreanen sturen normaal gesproken de schaatsers die de WK-plekken hebben binnengehaald. En dat was Min-Kyu Cha niet dit jaar. (* Overigens de manier om Nederlanders geen wereldbekers te laten overslaan*)
  11. Hans050570

    Hans050570 Member

    Je hebt helemaal gelijk.
    Joy Beune had het Schouten heel moeilijk gemaakt. En Femke Kok had ook de 1000 meter moeten rijden.
    Tijd voor een ander keuze systeem.
    Marcel Bosker is helaas al jaren onder de maat, op een paar uitzonderingen na. Helaas hebben we weinig andere opties.
    Ritsma is wat mij betreft door het ijs gezakt. Had hier moeten ingrijpen.
    En ook ik baal ervan dat het ijs niet snel is, zo jammer.
    Toch kijk ik uit naar de volgende dagen. Eens een Schaatsgek, altijd een schaatsgek.
    De Keizer, diploma en Duif vinden dit leuk.
  12. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Ritsma ging erin met een goed praatje en tien keer zoveel charisma als Coopmans, en dus hadden we allemaal goeie hoop. Maar het bleek ijdele hoop te zijn. Is hij beter dan Coopmans? Ik denk wel een beetje, maar heel veel scheelt het niet.
    RodyTur10 vindt dit leuk.
  13. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Tsja, Dul reed gisteren een slechte en gehaaste rit en Beune is de laatste weken inderdaad beter in vorm, maar op de kwalificatie van Dul valt niets af te dingen. Met een goede rit was ze een outsider geweest voor een medaille of tenminste top 6.

    Op het peilmoment voor kwalificatie was er geen enkele reden om toch Beune in te schuiven (los van het gegeven dat het selectiedocument daar evengoed geen ruimte voor laat). Dul was op het kwalificatiemoment (NK Afstanden) sneller, was in de World Cups van vóór die tijd gelijkwaardig aan Beune (in Polen zelfs op de honderdste gelijk) en tijdens het WCKT was Dul ook sneller. Op het EK Afstanden reed Dul 3.59,3; zat ze slechts 0,6 sec achter Schouten en slechts 0,21 sec achter Wiklund.

    Soms denk ik dat mensen wedstrijden liever op papier af doen, dan door middel van de werkelijke prestaties. Zo kun je elke tegenvallende prestatie wel omschrijven als: ''jammer dat zus en zo niet in zijn/haar plaats reed''.
    proeme, Asterisk, Mjøsaman en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  14. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Ik heb net de teamsprints even teruggekeken en bij de mannen was het erg goed, behalve dat de regie telkens de goede handaflossingen misten, dat is wel jammer. Bij de vrouwen ging er bij Nederland in ieder geval iets grondig mis - de enige persoon die op voorhand geen blaam treft is dan gek genoeg ADJ, die leek wel zo hard te schaatsen als ze kon onder de omstandigheden die haar toegeworpen werden. Waarom Leerdam niet wacht op ADJ in de eerste ronde, is me een raadsel. Je hebt toch wel door wat er achter je gaande is, zou ik denken? Ik zou ook denken dat je weet hoe snel ADJ een eerste volle rondje vanuit de start kan rijden, en dat je daar dus je snelheid op aanpast als nummer 2.
    SprintMaster vindt dit leuk.
  15. mi

    mi Well-Known Member

    Precies, zij zijn nog teamgenoten en zullen vaker samen een treintje vormen zou je denken! En zo hard ging Fledderus niet weg trouwens.
  16. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Even terugkomend op de TS bij de vrouwen.
    Kok wilde niet het 3e rondje rijden. Leerdam duidelijk ook niet, anders stel je haar als 1000 meterrijdster niet als 2e op. Beide vrouwen wilden zich sparen voor de 500. Wellicht niet onlogisch.
    Maar wat doet Ritsma? Hij stelt ADJ op als 3e vrouw. Die al eerder door het ijs is gezakt op dezelfde wijze; eenzaam achter de feiten aanschaatsend.
    Waarom stelt hij niet Greveling op? Of Verkerk?
    'Ja maar', zeggen sommigen, 'Misschien had Fledderus in moeten houden en Leerdam ook'.
    Nee. Het is de Team Sprint, niet de Team Pursuit waarbij een goede diesel zich kan permitteren om op stoom te komen.
    Je moet dus 3 vrouwen opstellen met een snelle opening en die heeft ADJ gewoon niet. Ritsma had haar tegen zichzelf moeten beschermen en nooit mogen opstellen.
    Dit is pannenkoekengedrag á la Coopmans wat Ritsma hier laat zien.
    proeme, De Keizer en Duif vinden dit leuk.
  17. mi

    mi Well-Known Member

    En als je dit al overweegt is het ook handig je concept eens te testen voor de dag van de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Willen ze niet? Prima, maar dan rijd je ook niet, bij mijn weten geldt hier geen matrix toch?
  18. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Oftewel.. team JV strikes again.
  19. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Omdat Ritsma denkt dat men kan winnen en daarom moeten de sterren opgesteld worden. Het is dan idd raar om Kok op positie 3 te zetten terwijl ze dat overduidelijk niet wil. Leerdam ook niet. Dan lijkt me de keuze heel simpel: voor positie 2 Kok of Leerdam. Gezien Kok het vuile werk in de World Cups opknapte en Leerdam nergens te bekennen was, is dat geen enkele discussie. Op positie 3 Rijpma-de Jong. Dan is de volgende vraag: waarom gebeurd dat niet? Daar is geen logisch antwoord op te geven en moet er dus meer spelen. Wat ik dus eerder al aanhaalde. Het lijkt er iig heel duidelijk op dat Leerdam koste wat kost opgesteld diende te worden. Wie of wat daar ook achter zit.
    mi vindt dit leuk.
  20. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Yep.. en BC die zo stoer deed in het verleden, blijkt gewoon niks anders dan een marionet

Deel Deze Pagina