Massastart, zaterdag 19 februari 2022 08:00

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door Yuskov, 18 feb 2022.

  1. EndOfAEra

    EndOfAEra New Member

    goed dat je het zegt

    ik zet de wekker op 4 uur

    tot straks !!
  2. mi

    mi Well-Known Member

    Dat viel wel mee toch Yuskov? In Korea was die race pas eind vd middag toch?

    (PS: profielfoto is van deze datum!)
  3. Svenniefan

    Svenniefan Member

    Ze gaat zo weer door en de kwaliteit in het Duitse schaatsen is zo slecht dat ze het best tot haar 65e kan uithouden.
    EenBrabander en EndOfAEra vinden dit leuk.
  4. Ikbenerweer

    Ikbenerweer Active Member

    Nu zegt dat ook weer niet alles, want Otterspeer, Verbij en Bergsma hadden het gewoon ff niet, terwijl die het wel kunnen en hebben laten zien dat ze makkelijk podium kunnen rijden, maar soms zit het niet mee...
    SprintMaster vindt dit leuk.
  5. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Mwa, Otterspeer heeft toch niet echt laten zien dat ie makkelijk podium kan rijden in zijn 15 jaar lange carrière. Hij rijdt af en toe snelle ritten, maar podium rijden in belangrijke wedstrijden zou ik toch niet als 1 van zijn kwaliteiten beschouwen.
  6. Svenniefan

    Svenniefan Member

    Wij zijn verwend geraakt door 2014 en 2018. Daarvoor wonnen we ook altijd minder.
    EenBrabander en proeme vinden dit leuk.
  7. Monique

    Monique Well-Known Member

    Zoiets had ik ook altijd in mijn hoofd idd. :D
  8. Duif

    Duif Well-Known Member

    Gewoon ff niet vind ik wel een heel makkelijke verklaring. Het zijn geen beginnelingen meer. Voor Bergsma en Otterspeer zelfs de laatste kans op Olympisch succes. Bergsma heeft zich nog 2 keer in de diploma's geschaatst, maar er zijn gewoon 5 van de 9 schaatsers die zelfs dat niet gehaald hebben. Dat is gewoon erg matig.
  9. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Of Nederland goud gaat pakken bij de mannen... Tsja, het is me nogal een minieme kans hé? Wat dat betreft wel mooi dat Bergsma en Kramer na een decennium van forse rivaliteit en strijd in de individualistische wereldtop van de 5- en 10km nu opeens underdogs zijn en als ''team'' de baan op moeten. Het ''Andere Tijden Sport-gehalte'' wordt ondertussen nog hoger nu het eveneens de allerlaatste wedstrijd gaat zijn van Sven Kramer. Heel Hilversum smult ervan.

    Uit alles blijkt dat ze zich donders goed realiseren dat ze hier ook zeker niet meer dan underdogs zijn. Nee, geen grote woorden vooraf. Verre van zelfs. Ik denk wel dat, als ze beiden tenminste de finale halen, het een hele mooie wedstrijd gaat worden. Ze zullen niet stil blijven zitten. Dat kunnen ze zich niet veroorloven. En als één van de twee gaat dan weet je gewoon dat er geschreeuw komt van de buitenlandse coaches aan de kant, dat schaatsers uit een zintuiglijke reflex vertwijfeld naar achteren kijken en dat de commentatoren van de spanning niet meer normaal kunnen praten (toegegeven, dat gebeurd vaak al vrij snel). De anticipatie op dat onvermijdelijke, de aanvallen van achteruit van die klasbakken, die ouwelullen, dat heeft toch iets romantisch. En er zijn ook zat scenario's te bedenken waarin Nederland echt wel een kans maakt op goud. Dat een aanval van één van de Nederlandse troeven dusdanig de ruimte krijgt dat Amerika en Zuid-Korea elkaar weifelend en met wantrouwen aankijken van ''ja, ik maar ik ga dat gat toch zeker niet dichtrijden?!''. Dat één van de Nederlanders na een tussensprint met een groepje wegblijft en van daaruit naar de zege kan demarreren. Dat een aanval van de één drie ronden voor het einde wordt teruggereden, de knechten van de concurrenten zijn opgebrand en dat - jawel, daar gaat ie! - de ander met een aanloopje er direct vandoor gaat. En zo kan ik even doorgaan. De grootste kans is natuurlijk dat de Nederlanders dusdanig door de favorieten worden geschaduwd dat zij niet wegkomen en dat juist daardoor de kleinste landen wél wegkomen. Met als gevolg dat we vooral bezig zijn met het dichten van de gaten voor de sprintlanden. Dit, zodat het dan dus ook een sprint wordt waarbij de Koreanen, en Mantia en Swings uitmaken wie op het podium gaat belanden. We blijven achter met lege handen. Dat is natuurlijk pessimisme, maar helaas ook realisme. Ik heb er geen verwachtingen van, zodat het alleen kan meevallen. Maar een memorabele wedstrijd; dat gaat het zonder twijfel absoluut worden. Dat is ook sport.
    Laatst bewerkt: 19 feb 2022
  10. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Er zit nog geen twee uur tussen halve finale en finale. Dat maakt het extra lastig de tactiek door te spreken, voor de finale dan, want je weet nog niet
    wie daarin aan zullen treden. Van Nederland zelf zelfs nog niet zeker, Kramer kan in de eindsprint zomaar klemgezet worden.
    Maar ook van de andere landen niet, zodat je niet weet wie met twee de finale ingaat, en dus wellicht het ontsnappingsspel mee kan spelen, en wie solo moet gokken op de eindsprint.
    Dat maakt dat je heel snel moet schakelen na de halve finale, en daarvoor moet je al veel met elkaar dingen doorgesproken hebben, en op een lijn zitten.
    Ik zie daar mogelijk wel een iets zwakker punt voor Nederland.
  11. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Waarom zou Nederland gaten gaan dichtrijden voor sprinters? Laat ze het lekker zelf uitzoeken! Liever Thorup of Rhijnen die wint dan lui die alleen maar willen profiteren van de anderen.
    chicagodude, G1ant en Duif vinden dit leuk.
  12. Elina

    Elina Well-Known Member

    Hup Bart Swings en Sandrine Tas :)
    EenBrabander en ZeeKoei vinden dit leuk.
  13. EndOfAEra

    EndOfAEra New Member

    hup sven ik heb alle vertrouwen in je !!!
  14. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Ze hebben niet samen getraind en tot gisteren niet samen gepraat, zegt Bergsma.

    Nee, Erben, het zou niet voor de buhne zijn als Kramer nu met Anema meetraint. Dat zou gewoon gezond verstand zijn.
    RodyTur10 en HaagscheBluf vinden dit leuk.
  15. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Nou, we zijn weg.
    Ha,ha,ha, die Koreaan die Swings duwt en Bart die omkijkt met zo'n blik van 'Blijf eens van mijn kont af jongen'.
  16. Monique

    Monique Well-Known Member

    Sven heeft iig drie puntjes.
  17. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Kramer heeft in ieder geval zijn huiswerk gedaan. Hopelijk haalt Bergsma ook de finale.
    Danielle vindt dit leuk.
  18. Tuft

    Tuft Active Member

    Pfoee dat was nog spannend... slim dat Kramer zich in de sprint op Silovs richtte dus. Nog één keer all out straks!
  19. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Heel zuinig. Maar goed genoeg.
  20. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    En geen Quinn. Mantia is dus alleen.
    SprintMaster vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina