WK allround/sprint 2020 Hamar

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 18 sep 2019.

  1. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Leuke ritzege voor Sverre Lunde Pedersen. De Noren vonden het vast fantastisch om te zien dat hij Sven Kramer naar huis reed. Maar Sven Kramer is dit weekend zich zelf niet.

    Patrick Roest is op niveau en dan wordt hij normaal gesproken wereldkampioen. Of Sverre Lunde Pedersen moet met een rare kruising de 1500m van zijn tegenstander verpesten.

    Knappe races ook van Jordan Belchos en 2 Russen. Ted-Jan Bloemen vond ik wel teleurstellend, evenals de Italianen.
    Tuttifrutti vindt dit leuk.
  2. Tuttifrutti

    Tuttifrutti Well-Known Member

    Goede rit van Sverre Lunde Pedersen, wel zijn beste 5km van dit seizoen denk ik. Mooi dat hij op het WK in eigen land toch weer mee doet om de podiumplaatsen. Roest lijkt wel te goed om nog te verslaan. Met zo'n 5km gaat hij ook een goede 10km kunnen rijden.

    Håvard Bøkko 7e na dag 1. Dat had ik niet verwacht! 10km nog mogelijk?

    En Kramer... Heel duidelijk dat hij er met zijn hoofd echt niet bij is. De privé-situatie moet wel echt ernstig zijn dan want meestal kan hij zich prima focussen op de race.
    HaagscheBluf en strawbale vinden dit leuk.
  3. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Laatst bewerkt: 29 feb 2020
  4. Tuttifrutti

    Tuttifrutti Well-Known Member

  5. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Tja, was te verwachten. En ik zal me daar verder maar niet over uitlaten haha. Mening is wel bekend.
  6. Khlebnikov

    Khlebnikov Well-Known Member

    Dit (op pagina 1 van deze discussie) blijkt achteraf wel een relevante vraag te zijn geweest: hij kwam, hij zag, hij overwon.
  7. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik baal dat Sven morgen niet meer rijdt. En zoals ik al eerder zei vind ik het ook niet jofel van hem. Ik zou er echt alle begrip voor hebben gehad als hij helemaal niet was gestart, dan had Bosker kunnen rijden. Soms is privé veel belangrijker dan je werk maar dat wist hij ook voordat hij naar Hamar ging. Verder leef ik wel met hem mee natuurlijk want het zal wel iets echt ernstigs zijn dat er speelt en dat is natuurlijk heel erg naar.
    mi en Bastiaan83 vinden dit leuk.
  8. Duif

    Duif Well-Known Member

    Ik ben wel een fan van Sven, maar dit vind ik niet kunnen. Had dan gewoon niet mee gedaan en Bosker laten rijden.
    JJS, chicagodude, Khlebnikov en 2 anderen vinden dit leuk.
  9. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik vond het ook niet bepaald handig van Nuis dat hij naar dat munt slaan ging terwijl hij niet meedeed met het toernooi, maar jij weet ook wel dat hij toen allang geen 40 graden koorts meer had en al weer aan het trainen was.
  10. proeme

    proeme Well-Known Member

    mwa, Nuis meldde zich voor het toernooi al af. Wel onhandig (zacht gezegd) dat hij toch zijn gezicht liet zien, maar halverwege met het toernooi kappen vind ik wel wat anders. Ziek worden tijdens het toernooi kan natuurlijk gebeuren, maar niet met 3 man tegelijk... Rij dan niet als je niet wilt rijden. Of maak het toernooi af ook als het niet lekker loopt.

    Evenzo vind ik de actie van Sven ook niet lekker. Ik kan natuurlijk niet oordelen over zijn privé-situatie, dus dat is een slag om de arm. Maar van afstand bezien vind ik dat hij gewoon niet had moeten starten, of gewoon het toernooi moet afmaken.


    gedurende het seizoen kan ik nog begrijpen dat je keuzes maakt op basis van belangrijke wedstrijden die later in het seizoen nog komen. Maar ik denk niet dat veel rijders hun seizoen afstemmen op de wereldbekerfinale...
  11. mi

    mi Well-Known Member

    Situatie van Nuis was anders: hij meldde zich ziek en solliciteerde direct naar een aanwijsplaats terwijl de rest nog moest schaatsen. Om dan toch breeduit lachend met je zoon op de arm een pr ding te komen doen terwijl je concullega’s strijden om een plek minder dan normaal omdat jij ziek bent is gewoon ernstig niet slim.

    En vind dit van Kramer ook niet kunnen en snap het ook niet. Er is ongetwijfeld iets vreselijks aan de hand. Geloof ik meteen en je hebt ook als sporter alle recht op je emoties en prive.
    Maar als je ervoor kiest om naar Hamar te gaan en ondanks alles vanmorgen te starten, rijdt dan morgen die 1500m ook nog even. Desnoods op je routine. Als je je niet plaatst voor de 10 km kun je daarna gewoon naar huis. Dat is wel zo sportief voor publiek en concurrentie.

    Aanvulling: ik lees net dat het team de beslissing heeft genomen om Sven niet te laten starten morgen. Sven is opgelucht dat anderen hem in bescherming nemen zo staat in de televaag te lezen.
    Voelt voor mij toch alsof men (= team JV) van tevoren beter na had kunnen en moeten denken. Hij ziet er totaal aangeslagen uit en dat is bij iemand die we al 15 jaar kennen als keiharde killer ontluisterend om te zien en breekt eigenlijk je hart.
    Dit had je gisteren/vanmorgen ook aan kunnen zien komen. Je weet dat Sven in huidige fase van zijn carriere een topweekend nodig heeft om podium te halen. Je had hem vanmorgen moeten/kunnen vragen: staat de kop ernaar? Ik kan me gezien zijn lichaamstaal op geen enkele manier indenken dat het antwoord op die vraag vanmorgen volmondig ‘ja’ is geweest. Hij zegt zelf ook in het interview met Bert (die hij zelfs nauwelijks aankijkt) min of meer dat hij beter niet naar Hamar had kunnen komen.
    NOS zou er goed aan doen om Jac voor de camera te halen wat de overweging van de ploeg nou geweest is want feitelijk besteel je hiermee NL van een kans op succes. En heel hard misschien: ik ben toch ook nieuwsgierig of de beslissing voor JV anders was uitgevallen als de reserve wel uit hun stal zou zijn gekomen.

    Al met al verdient het niet de schoonheidprijs. Ik heb sympathie voor Sven Kramer en hoop dat het met dat wat er speelt snel beter mag gaan en dat hem de rust gegund wordt om dit met zijn naasten te delen. Maar heb minder sympathie voor de rol van zijn team in deze. En dat is niet de eerste keer.
    Laatst bewerkt: 29 feb 2020
    Camila, Koen, leenstrafan en 2 anderen vinden dit leuk.
  12. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ja dat heb ik dus ook. Dat hij hier niet goed rijdt vind ik niet eens erg en vind ik ook niet een reden om te zeggen dat Bosker had moeten rijden (tenslotte heeft Kramer zich gewoon eerlijk geplaatst). Maar bij een WK uitstappen vind ik niet kunnen (tenzij je echt opeens ziek wordt of er iets gebeurd), start dan gewoon niet. Op een NK sprint/allround kan ik dat beter hebben, ook omdat ik dat meer als een trainingswedstrijd en de reserves niet opeens medaillekandidaten zijn, dit is je einddoel in een seizoen, niet gewoon een wedstrijd tussendoor (ik weet dat niet iedereen het daarmee eens is en dat is trouwens prima). Als hij morgen die 1500m rijdt dan heeft hij zijn ding gedaan, geen 10km, maar wel gewoon het toernooi gereden, zoals vooraf de bedoeling was. Staat een stuk beter.
    Monique vindt dit leuk.
  13. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    In het NOS interview geeft Sven aan dat zijn ploeg hem in bescherming heeft genomen. Zelf had hij dus misschien wel gereden.
    Camila en strawbale vinden dit leuk.
  14. Monique

    Monique Well-Known Member

    Dat zou dan toch wel fijn zijn, dat hij zelf de handdoek misschien niet in de ring heeft gegooid.
  15. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    De 10 kilometers volgens de huidige stand:

    1 Bloemen - Williamson
    2 Belchos - Trofimov
    3 Blokhuijsen- Ichinohe
    4 Roest - Pedersen

    Er kan echter nog heel wat gebeuren.
    1. De voorsprong van Williamson (6e) op Bøkko (7e) in het klassement is miniem (0,04 seconden) en dus kan Williamson zijn plek verliezen aan Bøkko. Ook de nummer 8 Riku Tsuchiya (op 0.25) heeft nog kans.
    2. Bloemen (13e) en Belchos (16e) staan in de gevarenzone om uit de top-16 in het klassement te vallen. De opgave van Kramer helpt ze 1 plekje verder, maar er staan nog steeds wat mannetjes achter hen met een goede 1500 meter.
    3. Waaronder Zakharov. 6e op de 5000 meter en nu 17e in het klassement (na Kramer's opgave 16e). Daarmee nu als eerste kanshebber als bijvoorbeeld Belchos er uitvalt (en dus niet Bøkko met zijn 7e plek in het klassement).
    Tuttifrutti vindt dit leuk.
  16. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Sven start dus morgen niet meer, en hij is niet geplaatst voor de WK-finale.
    Dus dit seizoen niet meer in actie.
    Gaat hij echter wel door komend jaar? Zo niet, was dit dan zijn laatste wedstrijd vandaag ? :eek:
    strawbale vindt dit leuk.
  17. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Dat interview zo horend, nogal bedeesd, waarin hij (zelfs) zegt er (nu) wellicht spijt (niet des Kramers) van hebben naar Hamar te zijn gegaan, heb ik er wel vrede mee dat hij, tegen beter weten in, dacht misschien toch in Hamar te kunnen presteren - niet voor goud, maar wellicht wel voor zilver/brons, op zijn laatste WK Allround.

    https://nos.nl/video/2325198-kramer-had-graag-willen-rijden-maar-dit-heeft-weinig-zin-zo.html
  18. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Eigenlijk dus die 5k in SLC, als laatste wedstrijd tot het gaatje.
  19. sysya

    sysya Well-Known Member

    Hij heeft toch meerdere keren gezegd door te willen tot de spelen?
    Camila, Duif en strawbale vinden dit leuk.
  20. strawbale

    strawbale Well-Known Member

Deel Deze Pagina