Wereldbeker 3 - Tomaszów Mazowiecki 7-9 december 2018

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lisan, 25 nov 2018.

  1. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Het is een keer gelukt: Douwe, Jorrit en Evert Hoolwerf reden in maart 2017 samen een TP in de WB en die werd gewonnen. Al is de vraag of je Douwe toen nog een marathonschaatser kon noemen.
    SprintMaster vindt dit leuk.
  2. mi

    mi Well-Known Member

    Auch! Ik zie nu de TP terug, ernstig... dit gelegenheidstrio zien we niet meer terug. Maar eerlijk is eerlijk: wie hadden er dan moeten starten dit weekend? Bosker waarschijnlijk. Maar verder?
    Ik snap in die zin het commentaar van Simon Schouten wel, als je 5 dgn van tevoren een gelegenheidstrio van de fiets rukt kun je dit verwachten.
    Straks hebben we wel een bondscoach maar geen wedstrijden meer om te schaatsen!
  3. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Ik maak honderd procent een grapje. Klein prikje. Moet af en toe kunnen, lijkt me. Als je mijn posts gewoon volgt dan weet je dat ik juist een van de weinige forummers ben die nuance aanbrengt in standaardreacties als 'marathonschaatsers zijn gewoon veel te traag'. Wat dat betreft zit ik ook altijd vrijwel op één lijn met de wél realistische marathonliefhebber Lorca.

    Ik was ook zeker oprecht benieuwd naar vandaag. Het ging mij niet om mijn gelijk halen, of wat dan ook. En vind ook zeker dat er verzachtende omstandigheden zijn. Schouten zei zeker ware woorden. Maar Bergsma ("We missen snelheid") ook.
  4. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Zit zeker wat in. Al moet je 'op elkaar ingespeeld' ook niet overschatten. Zeker wel als marathonteam. Niet als pursuitteam. De Japanse vrouwen, dát is een ingespeeld pursuitteam.

    Het blijft wel jammer dat we dat BAM-trio nooit samen hebben kunnen zien rijden. Ik schat ze rond de 3.43 in op goed laagland ijs. Prima tijd, maar de claim dat ze het Nederlandse Sochi trio er dik af zouden rijden blijft een zeer ongeloofwaardige.
  5. Duif

    Duif Well-Known Member

  6. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Ik maakte een grapje.

    En verder is het met twee marathonschaatsers ook al een paar keer goed gegaan.

    Maar dat iedereen in het trio ook een acceptabele 1500 moet kunnen rijden en minstens één persoon zelfs een heel goede, dat staat voor mij ook als een paal boven water.
  7. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Dat het WR een grapje was wist ik, maar de toenmalige opmerkingen over de fabuleuze trainingstijden waren geen grapjes. Maar wel onzin, zoals vandaag weer bewezen.
  8. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Voor de beste TP heb je simpelweg meer snelheid nodig dan marathonrijders kunnen geven. Zelfs Douwe De Vries, die niet echt meer een marathonman te noemen is, komt een beetje snelheid te kort. Hij doet het prima in de TP, maar ook hij heeft een man zoals Roest of Verweij nodig die toch net iets meer snelheid heeft. Als je dan drie marathonrijders bij elkaar zet die allemaal nog nooit onder de 1:48 hebben gereden op laagland op de 1500 meter die ook nog eens een lang niet optimale voorbereiding hebben, dus kun je van tevoren al wel zien dat het niet goed gaat.
  9. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Mooie tekst op schaatsen.nl. "Door een procedurefout tussen de ISU en de KNSB mag ze zondag toch niet starten."

    Als zo'n tekst verschijnt op het communicatieplatform van de KNSB dan weet je al wel bij welke van die twee partijen de fout daadwerkelijk ligt. Maar helaas voor de KNSB zitten er op deze site doorwinterde schaatsfans die hier meteen doorheen prikken.;)

    Dit is wat er echt is gebeurd: Vormeer heeft formeel de limiettijd niet gehaald omdat de KNSB het World Cup Kwalificatie Toernooi niet als officiële wedstrijd heeft aangemeld bij de ISU.
    ZeeKoei, Duif, Lorca en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  10. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Betekent dit dat als er een wereldrecord op de 10 km gereden was (wat niet geheel onmogelijk was) dat het niet geteld had?
  11. mi

    mi Well-Known Member

    Kan deze ook onder de noemer:’dat krijg je zonder bondscoach?’

    Wat een puinhoop...
  12. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Wedstrijden aanmelden lijkt me niet de taak van de bondscoach. Meer van een medewerker bij de KNSB...
    Duif vindt dit leuk.
  13. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Dat komt omdat G1ant er een stropop van maakt.

    Kijk, zo krijgen we dus de misverstanden de wereld in. In 2014 speelde dit totaal niet meer en de vergelijking was met een TVM trio waar Kramer vaak wel 6 rondes op kop sleurde. Het was in 2009/2010, toen men de Kazachstan route wilde nemen. Overigens heb ik al een paar keer gemeld, bij deze dus nog maar een keer, dat een trio met Groeneveld, Stroetinga en Blokhuijsen een keer op een zomertraining 3:42/3:43 reed. Was ergens in 2012-2013. Dat maakt de zaak al een heel stuk genuanceerder dan G1ant er van maakt.

    Over de wedstrijd van vandaag: de eerste volle ronde op snelheid was precies 28.00 Als ze dit vlak naar huis rijden rijden ze 3:48 hoog wat een 4e plek geweest zou zijn. Maar als je verliest dan kun je maar beter dik verliezen, dan is het tenminste duidelijk.
  14. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Dat is wel erg jammer. Maar heeft Vormeer dan niet in een andere wedstrijd de limiettijd gereden? Gevraagd is 4.15 of 7.30. Ja, ze heeft vorig jaar een keer 7.20 gereden, maar dat was tijdens een gewestelijke wedstrijd en dus ook niet aangemeld. En er staat een tijd van oktober 2017, in een officiële wedstrijd in Inzell: 4.15.07 (0,07 boven de limiet....)
  15. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Vorig jaar oktober in Inzell 4:15.07... Arggghhhh!!

    Echt zonde, ze is goed in vorm.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  16. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    ISU Communications 2189: en wel vrolijk alle Marathon Cup wedstrijden aanmelden!.

    FoutjeKNSB_bedankt.jpg
  17. proeme

    proeme Well-Known Member

  18. proeme

    proeme Well-Known Member

    ik begrijp dat het niet om 'aanmelden' gaat. De wedstrijd was gewoon aangemeld. Maar een kwalificatiewedstrijd telt niet als wedstrijd waar limiet-tijden gelden.

    Blijkbaar hadden WR's wel geteld maar limiettijden niet. Wat een beetje apart is.

    KNSB beweert ook dat andere jaren de wedstrijd gewoon gebruikt kon worden voor limiettijden en nu ineens niet meer.
  19. proeme

    proeme Well-Known Member

    en hoe zit dat verhaal met De Jong dan? Hoezo kon die in Obihiro wel starten zonder limiet?
  20. Giel1

    Giel1 Well-Known Member

    Onderstaand het betreffende artikel op basis waarvan Imke Vormeer niet mag starten.
    3.1.2. Qualifying times
    a) For a result to be a valid qualifying time, it must have been achieved in ISU or International Events and National Championships in the period between July 1, 2017 and the entry deadline for the ISU World Cup Competition concerned.

Deel Deze Pagina