Wereldbeker 3 - Tomaszów Mazowiecki 7-9 december 2018

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lisan, 25 nov 2018.

 1. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  De allereerste worldcup in Polen vindt plaats op de overdekte ijsbaan in Tomaszów Mazowiecki. De ijsbaan draagt de naam "Arena Lodowa w Tomaszowie Mazowieckim". Dit betekent niet meer en niet minder dan "ijsbaan in Tomaszów Mazowiecki". Het ligt 115 kilometer van Warschau af. De sporters worden ondergebracht in het dorpje Spała. Daar staat het Olympisch Sport centrum. Daar trainen het hele jaar door diverse nationale selecties in allerlei soorten.

  Programma
  Vrijdag 7 december
  500m Ladies (1st)
  500m Men (1st)
  1000m Ladies
  1000m Men
  Team Pursuit Men
  Team Pursuit Ladies

  Zaterdag 8 december
  500m Ladies (2nd)
  1500m Men
  1500m Ladies
  500m Men (2nd)

  Zondag 9 december
  Team Sprint Ladies
  Team Sprint Men
  5000m Ladies
  10000m Men

  Baanrecords

  Dames
  500 meter: 38,78 Michelle De Jong 25-11-2018
  1000 meter: 1,17,44 Natalia Czerwonka 29-10-2017
  1500 meter: 1,59,77 Natalia Czerwonka 28-10-2017
  5000 meter: 7,22, 03 Magdalena Czyszczoń 28-10-2017

  Heren
  500 meter: 35,13 Artur Was 27-10-2017
  1000 meter: 1,10,08 Konrad Niedzwiedzki 29-10-2017
  1500 meter: 1,48,11 Konrad Niedzwiedzki 28-10-2017
  10000 meter: 13,51, 55 Jan Szymanski 28-10-2017
  Laatst bewerkt: 1 dec 2018
 2. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Dus geen Jumbo aan de start, wat gaat dan de NL selectie worden?
 3. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  De nrs 6,7,8,9 en indien nodig 10 van OKT lijkt me. Als ze zin hebben. Worden in elk geval veel Nederlanders in de B-groep dan en best wat Jumboschaatsers die door één keer skippen ook de kans hebben dat ze in Heerenveen in B moeten starten.
 4. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Waarom zouden ze een wedstrijd uit 2017 gaan gebruiken voor de selectie? :rolleyes:o_O;)
 5. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  WCKT dan :)
 6. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Maar hoe spreek je het uit?
 7. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Laatst bewerkt: 25 nov 2018
 8. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Luister over twee weken naar Sebastiaan Timmerman. Die zei vanmorgen dat hij de komende twee weken gaat oefenen op de correcte uitspraak :)

  Ik vind het lastig het fonetisch goed te schrijven maar het is zoiets: Tomasjoev Mazowiètsjki.

  Uit deze plek komt Pawel Abratkiewicz en het zou me niets verbazen als zijn zoon samen met de dochter van Mazur het testpaar gaat vormen.

  In het organisatie comité zitten oa Konrad Niedzwiedzki en Marek Stanuch.

  Er zijn nog genoeg kaarten beschikbaar. Jammer dat House of Sports pas de betere plekken weer teruggaf ruim nadat de kaartverkoop is begonnen. Er zijn geen staanplekken.

  Ik ben zelf wel benieuwd hoe Tomaszów Mazowiecki zelf is. Vorig jaar sliep ik in Spała en heb ik alleen de omgeving van de ijsbaan gezien, die in het zuiden van de stad ligt. En een stukje van een woonwijk toen ik een rondje reed om een betere parkeerplek te vinden. In Spała wel het sportcomplex bezocht en de pizzeria waar menig Poolse schaatser al eens geweest is. Geheel in stijl ingericht (heel veel sportattributen) en de toepasselijke naam "Olimpijska" draagt.

  Wat mij verder opviel was het gebrek aan Poolse restaurants in Tomaszow Mazowiecki. Misschien zijn ze er wel en kent Google ze nog niet.
  VictorP, HaagscheBluf, G1ant en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 9. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Dat betekent dat we Jouke Hoogeveen in ieder geval op de 10.000m tegen gaan komen :)

  Bosker krijgt daar op die afstand ook een startrecht in afwezigheid van Roest en Douwe.
  HaagscheBluf en fransvanbakel vinden dit leuk.
 10. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Naar verwachting raakt de hal niet uitverkocht. Ik vind dat wel erg jammer. Als reden wordt onder meer de prijs genoemd maar ook dat het lastig is 2000 plekken te verkopen. Nog 1,5 week. Misschien gebeurt er nog wat :)
 11. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Over trainingskampen gesproken: https://www.instagram.com/p/Bqr75L7F-pJ/

  Team easyJet gaat nu alvast richting trainingskamp (Tenerife). Ze vliegen met... nja, die kan men zelf wel invullen. Zullen er drie mee doen volgens mij (op de langste afstanden en eventueel TP) tijdens deze WC, maar het NK Afstanden is ook nog maar een maandje van ons verwijderd. Nu de ploegen trainingstages inplannen ben ik benieuwd wat er allemaal in Polen gaat verschijnen. easyJet dus wel, maar die hebben toch al niet veel plekken. Jumbo niet (en dat zijn wel veel plekken). Ik ben benieuwd of TalentNED of IKO nog richting Polen trekken. Team Van Velde kennende, gaan zij wel.

  En wie gaan die lege plekken uiteindelijk opvullen? Op de lange afstanden de marathonschaatsers? Een hoop (grotere) ploegen trekken doorgaans deze periode ook naar de zon om zich klaar te stomen voor de NK's en het natuurijsseizoen. En de kleinere langebaanteams? Kunnen die wel zo veel schaatsers sturen (gelukkig is het relatief dichtbij vgl. met Japan)? Een ding lijkt zeker: de NOS mag wel een livestream gaan opmaken voor de b-groepen! :D
 12. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  TomMaz heeft 63.000 inwoners, als het dan echt niet uitverkocht raakt, kunnen ze niet iets met schoolkinderen? Ik weet dat het dan zaalvulling is, maar er zouden toch kinderen moeten zijn die het een mooi idee vinden om Olympisch Kampioenen in Fortniteeen echte klassieke sport in het echt te zien?
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 13. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Iets wat in het vroegere Oostblok verplicht was voor groepen schoolkinderen. Die zijn toen genoeg gestraft. Je wilt ze toch niet opnieuw straffen?
 14. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Dus voor de 3e keer oprij een sfeerloze en armzalige vertoning van wat een WB wordt genoemd. Nogmaals: Laat WB wedstrijden alleen daar plaats vinfen waar bewezen is dat het publiek in grote getale opkomt. Ook al zou het dan bijvoorbeeld drie keer in NL zijn en 2 keer in Noorwegen.
 15. Camila

  Camila Well-Known Member

  Maar als je dat doet zal schaatsen wel nooit populair worden in andere landen.
 16. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Je moet niet reageren op Quarantanove.
  Hij heeft zoals altijd geen gelijk, want de sfeer was prima in zowel Obihiro als Tomakomai en het was druk genoeg.

  Schaatsen heeft in genoeg landen redelijke populariteit.
 17. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Kijk ook naar Zuid-Korea (Sang-hwa Lee heeft meer volgers op Instagram dan Sven en Ireen bij elkaar) en Rusland (veel publiek tijdens dat onbenullige EK afstanden).
  ZeeKoei en VorstM vinden dit leuk.
 18. Jan Blokland

  Jan Blokland Well-Known Member

  Of je niet moet luisteren naar Quarantanove laat ik in het midden. Wat ik wel weet is, dat als je alleen maar wedstrijden gaat organiseren in Nederland (veel publiek), Japan (matig publiek), Noorwegen (matig publiek), dat de schaatssport op den duur ten dode is opgeschreven. Dus wat Quarantanove zegt is natuurlijk niet de juiste weg.
  Camila vindt dit leuk.
 19. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Als er in Nederland 8 keer per jaar een wedstrijd was (NKs, WBs, WKs) dan is er ook nog eens de kans dat Nederland een beetje schaatsmoe zou worden. Nu is het al niet altijd vol bij de wereldbekers en NKs.
 20. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Ik heb maar één wens: een volledig marathonteam op de TP. Bergsma/Jansman/Schouten bijvoorbeeld. Ik ben oprecht benieuwd hoe ver zij met een vlakke race kunnen komen. Dit is daarvoor een perfecte kans. Hopelijk zijn ze er allemaal en willen ze ook.

Deel Deze Pagina