Peter Mueller nieuwe coach Pechstein!

Discussie in 'Lange baan' gestart door EenBrabander, 16 jan 2016.

  1. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Bijzonder nieuws: Peter Mueller wordt de nieuwe coach van Claudia Pechstein. Dat meldt schaatsen.nl. Het Mueller-effect werkt snel, want ze leidt bij het Duits kampioenschap na een matige 41.1, maar een nette 4:08.8.
    NOS
    schaatsen.nl
    jaap vindt dit leuk.
  2. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Claudia Pechstein.
    Peter Mueller.
    Twee van de wat kleurrijkere figuren die de schaatswereld rijk is.
    Wilfred Luijckx en jaap vinden dit leuk.
  3. Monique

    Monique Well-Known Member

    Je zegt het heel netjes. Ik dacht zelf meer aan "twee van de minst leuke figuren die de schaatswereld rijk is". Ik hoop dat ze heel gelukkig met elkaar worden.
    Nogevendit en Tuttifrutti vinden dit leuk.
  4. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Wat moet ik hier nou van denken. Ik ben enorm fan van Pechstein en gun haar alles, maar met Mueller heb ik dan weer helemaal niks. Maar goed, hopelijk is het een succes.
  5. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Die 4:08 is zeker sterk. Die Pechstein... Ze weet nog altijd de hele schaatswereld te verbazen met haar kunsten. Ik wens Jan van Veen veel succes met het opleiden van de Duitse junioren tot een niveau dat die oude vos kennelijk nog steeds aankan.
  6. Schaatstinus

    Schaatstinus Active Member

    Jammer voor Mueller dat Pechstein niet zo fruitig meer is als Marianne Timmer ooit was.
    JohnZero, jaap, Danielle en 4 anderen vinden dit leuk.
  7. Jaco

    Jaco Active Member

    Veteranenclubje. Gerucht gaat dat ze Bob de Jong en Martin Hänggi als teamleden op het oog hebben en Leen Pfrommer als assistent-coach.
    Monique, jaap, Schaatstinus en 4 anderen vinden dit leuk.
  8. Wilfred Luijckx

    Wilfred Luijckx Active Member

    Peter Müller heeft het door de jaren heen gewoon goed gedaan als trainer-coach (niet altijd, maar vaak wel). Vind de zure reacties daarom niet geheel op zijn plaats. Toen hij met de Nederlanders succes had, vonden de meesten hem geweldig. En nu ineens niet meer?
    En hoe je het wend of keert, Pechstein is en blijft een fenomeen. Kon als geen ander pieken op de juiste momenten (vraag dat anders maar aan Gunda Niemann)
    kernploegfusie vindt dit leuk.
  9. Tuttifrutti

    Tuttifrutti Well-Known Member

    Persoonlijk heb ik Mueller nooit geweldig gewonnen. Ok, hij heeft een paar mooie resultaten behaald met een paar schaatsers. Daar kan ik niet omheen en hij heeft daarmee ook echt wel iets goeds gedaan. Maar hij heeft ook zoveel niet goed gedaan... en vele schaatsers helemaal kapot getraind. Zou er een heel verhaal over kunnen schrijven maar ik vind zijn trainingsmethoden en manier van werken niet goed. Maar als er blijkbaar nog steeds schaatsers zijn die met hem willen samenwerken dan moeten ze dat vooral doen en ik wens Pechstein veel succes...
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  10. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Volgens mij vond ook bijna niemand hem geweldig toen hij Nederlanders trainde. En vooral ook op aan het branden was.
  11. Mey

    Mey Well-Known Member

    Dat is niet zo. De eerste jaren ging iedereen voor hem door het vuur en werden ook aantoonbaar beter. Bos, Wennemars, Leeuwangh en Timmer toen hij begon bij de sprintploeg. Romme, Tonny De Jong, Thomas en Tuitert toen Mueller naar spaarselect ging. Die hele ploeg ging als een waanzinnige. Waarom denk je dat Mueller aangesteld werd als coach bij de duurste schaatsploeg aller tijden? Zijn successen en zijn aanstekelijke manier van trainen/omgang met mensen. Het is wel eindig, na een paar jaar werkt het niet meer. Daar doel je misschien ook op. Maar de eerste ca 5 jaar in Nederland stond hij op een voetstuk.
    G1ant vindt dit leuk.
  12. JaapvdB

    JaapvdB Well-Known Member

    Wiki geeft een aardig overzicht van zijn loopbaan als coach. De succesen en de controverses die hij veroorzaakte. En dat zijn er nogal wat. Het gedoe in Noorwegen was me nog het meest bijgebleven.

    Ook de zin: "Peter Mueller stond en staat bekend om zijn "Mueller effect"; veel schaatsers boeken onder zijn leiding vaak een grote progressie die echter na 1 à 2 seizoenen is uitgewerkt."
    Misschien is dat net genoeg voor Claudia tot en met OS 2018.
  13. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Volgens mij stond hij bij het publiek nooit op een voetstuk. Bij mij in elk geval sowieso niet.


    @JaapvdB: Pechstein heeft natuurlijk al eerder met Mueller samengewerkt en zal ondertussen zelf echt wel inspraak hebben in haar trainingsprogramma. Dus ik denk dat dat Mueller-effect bij haar niet van toepassing is.
  14. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member

    Pechstein heeft al eerder met Muller gewerkt , een aantal jaar geleden toen ze zich bij groep Bokko aansloot in Noorwegen
  15. Mey

    Mey Well-Known Member

    Het publiek vond al die prijzen die er sinds Mueller gewonnen werden prachtig.
  16. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    En Pechstein rijdt vandaag nog even 7.00.18 met een aflopend schema. Daarmee een duidelijke kandidaat voor een medaille op de WK Afstanden.

    Het is wat: straks staat er iemand op het podium die voor de 8e keer (10e keer als je de OS ook meetelt) achter elkaar wint, geflankeerd door dames van 43 en 37 jaar oud.
  17. Schaatstinus

    Schaatstinus Active Member

    Net gevonden op Wikipedia.
    "Momenteel heeft Peter Mueller een relatie met de 29 jaar jongere Noorse journaliste Hanne Skjellum met wie hij op 28 juni 2014 in Key West, Florida trouwde.
    Ouwe bok.

    Klopt het dat Mueller de trainer/coach van Pechstein was in het jaar dat de afwijkende bloedwaarden geconstateerd werden?
  18. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Mwah, slechte tijd zeg, 7:00.18. Ze was in 1998 al sneller! ;) ;) ;)
    Danielle vindt dit leuk.
  19. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Een paar jaar geleden meldde het AD het al: Womanizer Mueller slaat weer toe.
    Geweldige kop, moet ik zeggen!
    Om verwarring te voorkomen: ik had het dus over de kop van het AD boven het artikel, niet over de kop / het hoofd van Mueller.
    Laatst bewerkt: 17 jan 2016
  20. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Wat we ook van Peter Mueller mogen vinden. Het blijft een coach met een prachtig CV en passie voor de sport. En op vrouwelijk schoon heeft hij blijkbaar nog steeds een goede kijk, als ik een foto zie van mevrouw Skjellum.
    EenBrabander en Wilfred Luijckx vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina