EK Allround 2012

Discussie in 'Lange baan' gestart door Sabine, 23 jul 2011.

  1. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Ik heb inderdaad een keer een windsnelheid in beeld gezien. Die was lager dan de 8 en 9 m/s , maar dat was niet onder de rit van Czerwonka.
    Als je er zelf niet bij was, kun je niet stellen dat Czerwonka en Ost beiden het geluk van een wegvallende wind hadden.
    Czerwonka kan wat beter met buitenijs overweg dan met binnenijs. Vandaar dat zij bij de Worldcup in de B-groep schaatst. Zo zijn er ook schaatsers die beter presteren op binnenijs.
  2. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Aardige lotingen.
    Ireen zal dus moeten winnen van Pechstein.
    Bloemen alleen op de 500 meter. Krijgt hij in ieder geval geen problemen op de kruising. :D
    Minder is dat Verweij en Kramer op beide afstanden tegen elkaar moeten.
  3. Monique

    Monique Well-Known Member

    Waarom is dat minder? Ze zijn redelijk aan elkaar gewaagd, op de 500 meter is Koen sneller en op de 5 km is Sven sneller, maar ze kunnen wel wat aan elkaar hebben.
  4. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    ik vind dat gewoon minder leuk als steeds dezelfde tegen elkaar moeten.
  5. Jeronimo1

    Jeronimo1 Well-Known Member

    Ik heb genoten! Supermooie omgeving en een leuke strijd. Ook terechte uitslagen.

    Zeker leuk eens in de zoveel jaar een groot allround toernooi buiten! Bij de vrouwen valt de overmacht van NL overigens wel mee (of tegen hoe je het bekijkt). 6 landen momenteel in de top 10.

    Klasse van Pechstein en toch ook van Sablikova! Wust past zich te weinig aan aan een buitenbaan. In Calgary kun je zo vertrekken maar niet in een winderig Budapest.

    Ook een nette race van Nele Armee, mooi op weg om volgend jaar 2 belgen aan de start te hebben. Ben verder benieuwd waarom Vanessa Bittner niet meedoet? Wellicht limiettijd want Oostenrijk heeft 2 startplaatsen.

    Nu nog meer zin in morgen. Ik zie Swings, Silovs, Mace overigens top 12 rijden.
  6. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    1500m wordt spannend morgen. Wust moet gewoon haar ding doen..ik zie haar niet meer winnen. Sablikova moet de schade beperkt zien te houden en toch iets terug winnen op Pechstein. Sablikova's 3 km was gewoon..zo moet je het rijden, vlak als een liniaal.

    En nu de boys. NL tegen Bokko?! Bring it on!
  7. doddeltje

    doddeltje Member

    Kramer - astma - middeltjes

    Armstrong - kanker - epo

    hou toch op. Topsport is bedoeld voor abnormale mensen. De een is abnormaal gespierd, de ander heeft abnormaal bloed. Het eerste mag wel, het tweede niet?
  8. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Als je uit het voormalige oost-duitsland komt kun je vraagtekens zetten bij abnormaal bloed.
  9. Jeronimo1

    Jeronimo1 Well-Known Member


    Volgens mij pas dit beter in het topic over het vermeende dopinggebruik van Pechstein en volgens mij is bijna alles daar al besproken. Ze mag meedoen en is een van de favorieten.

    Laten wij het in dit EK Allround topic over de sport hebben.
  10. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Het is erg jammer dat Wüst maar op 1 manier de 3000m kan rijden: zo hard mogelijk weg en dan maar zien waar het schip strandt. Dat is al vaak mis gegaan, en ook vandaag weer. Het heeft haar al wat toernooien en medailles gekost.

    Onze Herbert had het weer helemaal niet in de gaten, terwijl je toch met zo'n scenario rekening had kunnen houden. Tijdens de tweede helft van de race was al duidelijk dat ze het niet ging redden, maar Herbert zag het pas 50m voor het eind.

    Ik hoop dat ze nog eens leert ook op een andere manier de 3000m te rijden.

    Reeel moet je zeggen dat Ireen geen kans meer maakt: als je na een 500 + 3000 al achter op Pechstein staat, dan ga je dat op een 1500 + 5000 echt niet meer goed maken.
  11. proeme

    proeme Well-Known Member

    volgens mij lag dat niet aan de NOS maar aan de Hongaarse regie. Er werd al geschakeld naar Herbert en Martin, maar er waren beelden van allerlei gebouwen te zien. Ze zeiden nog iets als "we zijn al begonnen, maar kijken naar iets anders"
  12. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Toch klasse van Pechstein, hoe je nou ook tegen de dopingperikelen aankijkt. Twee jaar eruit en op deze leeftijd nog zo terugkomen. Al heeft ze wel een voordeel met dit buitentoernooi: ze kan duidelijk het best omgaan met tegenwind. Daar heeft ze twee jaar mee te maken gehad :?
  13. SanderT

    SanderT Member

    Mijn voorspellingen voor de komende dagen:

    Eerst de mannen:
    De 500 m voor mannen wordt gewonnen door Havard Bokko in een tijd van rond de 37,3. Ook Tommi Pulli en Yevgeny Lalenkov rijden hard. Kramer stelt teleur: de 500 m is zijn ding nog niet en hij eindigt 13e. Jan Blokhuijsen eindigt net buiten het podium en wordt 4e, Koen Verweij eindigt op de 9e plaats en Ted-Jan Bloemen wordt 15e. De rode lantaarn op de 500 wordt de Belg Ferre Spruyt.
    Op de 5 km is Sven Kramer met afstand de beste: zijn tijd is ongeveer 6:35. Hij blijft zijn concurrenten ruim voor: Alexis Contin wordt 2e en Havard Bokko 3e. De Nederlanders doen goede zaken: Blokhuijsen wordt wederom 4e, Ted-Jan Bloemen 6e en Koen Verweij 7e. 5e wordt Moritz Geisreiter. De Belg Bart Swings doet goede zaken en wordt 9e na een tegenvallende 500 m. Rode lantaarn wordt Marian C. Ion, ook Tommi Pulli rijdt erg langzaam. In het klassement heeft Sven Kramer nu twee man voor zich: Havard Bokko heeft voor de 1500 liefst 2 seconden voorsprong en Jan Blokhuijsen een kleine seconde.
    De 1500 m wordt gewonnen door Havard Bokko in 1:51.8. Jan Blokhuijsen wordt 2e en Sverre Lunde Pedersen verrassend 3e. Sven Kramer eindigt op de 5e plaats. Koen Verweij wordt 10e en Ted-Jan Bloemen 12e. Van de overgebleven deelnemers wordt schaats-Oostenrijker Bram Smallenbroek laatste. Het klassement leert ons dat het kampioenschap al beslist lijkt: Havard Bokko heeft meer dan 11 seconden voorsprong op Jan Blokhuijsen voor de 10 km en meer dan 21 op Sven Kramer. Verweij staat 5e en Bloemen 7e.
    Op de 10 km is opnieuw 1 man de beste en dat is niet Sven Kramer, maar Havard Bokko: hij eindigt in 13:45, Kramer doet er 13:50 over. Blokhuijsen eindigt 4e en dat is genoeg om Kramer voor te blijven in het klassement. Contin wordt 3e op de 10 en 4e in het klassement. Verweij wordt 8e en Bloemen 10e en in het klassement eindigen ze resp. 5e en 7e.

    Dan de vrouwen:
    Ireen Wust wint de 1500 m, maar het verschil met Pechstein is ongeveer een halve seconde, wat ruim anderhalve seconde op de 5 km betekent. We zullen zien wat dit waard is. Yuliya Skokova wordt 2e en Martina Sablikova 3e. Sablikova heeft ruim 7 seconden achterstand, maar zij heeft meestal een goede slotafstand in petto. Pechstein wordt 4e. Valkenburg wordt 5e, De Vries 6e en Van der Weijden 9e. Laatste wordt Agota Toth.
    Op de 5 km wint Martina Sablikova in 7:18, Pechstein wordt 2e in 7:23 en Wust 3 in 7:26. Dit betekent dat ze 3e wordt in het eindklassement achter kampioene Pechstein en nummer 2 Sablikova. Valkenburg rijdt een teleurstellende 5 en zakt naar de 5e plaats, Linda de Vries staat 4e en Annouk van der Weijden met een goede 5 6e. De rode lantaarn op de laatste afstand zal Yuliya Skokova zijn, die meer dan 8 minuten over de 5 km doet.
  14. jaap

    jaap Active Member

    Gaat het vandaag wel gewoon door allemaal, nu de uitslag al bekend is meneer veelweter??!!
  15. fraai

    fraai New Member

    Hoe kan het nu dat Ireen Wust zo de hand boven het hoofd wordt gehouden als je zo'n verschrikkelijke blunder maakt op de 3000m. Wat een domme, stomme rit van haar. Ze leert het nooit als de omstandigheden beetje minder zijn om er tactisch een slimmere race van te maken. Zo verschrikkelijk dom, en elke keer weer. Zelfs de bekende ezel zou het beter doen. En Kemkers die dan roept, ja in de 3e ronde was er een windvlaag.... Het zou goed zijn dat ook de journalisten dit soort stommigheden aan de kaak stellen. Zelfs Rintje was in zijn commentaar mild en moest zich echt inhouden en begon ook over die vermeende braam.
    Feiten spreken voor zich en dat is dat Ireen niet coachbaar is en per definitie te snel start en hoopt dat het allemaal wel goed komt, als ze maar veel winst boekt in de eerste rondjes. Dat is haar stijl. Juist de stijl van een domme onhandige verliezer. Wie leert haar nu eens tactisch slim te schaatsen ipv "ik ga lekker knallen" ...???
  16. naomie70

    naomie70 Active Member

    Toch fijn dat we het al redelijk weten Sander, hoeven we dus niet meer te kijken morgen ;)
  17. GlobeskaterIJshaas

    GlobeskaterIJshaas Active Member

    Ik heb nog niets gezien van het EK en verwacht eigenlijk ook niets te gaan zien.. maar wat is het een mooie baan om zelf op te schaatsen.. mijn laatste training op die ijsbaan is er 1 om niet snel te vergeten.. het was één van de laatste dagen na een zeer koude winter dat de baan nog open was.. ik had na een avondje stappen weinig geslapen en stond op zondagochtend bij de eerste zonnestralen op het ijs.. strakblauwe lucht, een stad die langzaam wakker wordt en ik lekker mijn schaatstraining met een stel Hongaren volgen, Emese Hunyadi gaf aanwijzingen en ik kon alleen maar genieten.. niet lang na die laatste training was het ijs verdwenen en deed de lente/zomer zijn intreedde maar wat is het een schitterende baan om te mogen schaatsen!

    Ik snap dat een buitenbaan met een EK of WK zo zijn nadelen kan hebben, maar vooral met mooi weer prefereer ik een buitenbaan boven een binnenbaan!
  18. SanderT

    SanderT Member

    Mijn voorspelling is gemaakt door de recent gereden tijden op verschillende banen te reduceren tot een tijd gereden in Budapest. Gisteren kwam het redelijk uit, dus ik hoop dat het dat vandaag en morgen ook doet.
  19. abcdefg

    abcdefg New Member

    We zullen het gaan zien Sander :) Ik ga een eind met je mee vwb de dames. Al denk ik dat Pechstein op de 1500 winst pakt op Sablikova ipv andersom. Voor de einduitslag maakt dat niet uit, ik denk ook dat Pechstein en Sablikova 1 en 2 worden, Wust 3.

    Bij de mannen denk ik dat Kramer het wel gaat redden, op de 5 en de 10 kan hij voldoende winst pakken om een slechte 500 te compenseren. Kramer kan over het algemeen erg vlak rijden en zelfs versnellen terwijl veel rijders met een oplopend schema rijden. Die zijn nu in het nadeel op buitenijs omdat de rondetijden nog sneller kunnen oplopen. Bokko heeft bij mijn weten nog nooit 4 goede afstanden gereden. Daarbij vind ik hem een flyer-type en die zijn in het nadeel onder zware omstandigheden. Ik denk dat Kramer wint, voor Blokhuijsen en Bokko of Contin. Verweij maakt de top 5 compleet.
  20. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Zeker, dat was net zo onverwacht en bijzonder als gisteren.

    Brodka is ook mijn Poolse favo bij de heren voor dit toernooi. Ik weet alleen niet wat zijn vorm precies is, maar op basis van voorgevoel moet hij echt iets moois uit zou kunnen halen. Ik denk alleen dat hij teveel verliest op de 5 maar mijn gevoel zegt dat hij wel eens de 10k zou kunnen halen... Zou de 1e 10km zijn die ik van hem zie en ben wel benieuwd hoe hij die dan rijdt...

    Over Jan... tja, ik durf daar geen voorspelling over te doen inderdaad. Hij heeft een haat-liefde verhouding met buitenijs. Zijn voordeel is wel dat in geval van wind, hij niet zo snel omwaait.

    Czerwonka moet vandaag haar hoofd koel houden en nie bezwijken onder zenuwen (de druk zou nu wel wat opgevoerd zijn), ze zal denk ik niet voor podium rijden. Ze verliest sowieso behoorlijk op haar 5km (die rijdt ze sowieso bijna niet en is niet haar afstand). We zullen het zien :) Als ze top 8 eindigt en Wozniak top 16 hoeveel plekken heeft Polen voglend jaar dan? Weer 3?

Deel Deze Pagina