Wie schaatst waar in seizoen 2011/2012

Discussie in 'Lange baan' gestart door Schaatsfan86, 9 mrt 2011.

  1. Monique

    Monique Well-Known Member

    Re: Wie rijdt waar in het komende seizoen?

    Ik was ook erg kritisch over TVM en ik ben nog steeds wel een beetje argwanend, maar ik ben toch ook blij verrast over hoe goed Blokhuijsen en ook Voorhuis rijden. Blokhuijsen moet alleen de bocht minder dicht langs de blokken leren rijden, daar zal TVM ook een actieve rol in moeten spelen. Maar qua techniek is hij goed, zelfs beter dan vorig jaar, dus TVM heeft blijkbaar toch wel wat geleerd van de afgelopen jaren. Het is idd de vraag hoe het zal gaan als Sven weer mee gaat doen. Maar als ik Sven zo hoor de laatste tijd, dan zal hij ook minder hard tekeer gaan dan de afgelopen jaren omdat hij ook heeft ondervonden dat er een grens is aan wat je aan trainingsarbeid aankan. Kortom: goede hoop voor TVM en iedereen die daar rijdt.
  2. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Re: Wie rijdt waar in het komende seizoen?

    De Telegraaf meldde gisteren dat Hofmeier het contract met Alexis Contin niet zal verlengen. Ik hoop wel dat Contin volgend jaar over goede faciliteiten blijft beschikken. Misschien een overstap naar de schaatsacademie? Iemand enig idee wie daar zoal heengaan trouwens?
  3. jakkes

    jakkes New Member

    Re: Wie rijdt waar in het komende seizoen?

    Ik ben benieuwd of de gebroeders Oldeheuvel bij TVM zullen blijven. Remco; nagenoeg niets van gezien. Wouter; blessurevrij, op NK na matig en ongemotiveerd gereden.
  4. JeedeBee

    JeedeBee Member

    Re: Wie rijdt waar in het komende seizoen?

    Het zag er soms wel ongemotiveerd uit. Maar wellicht komt dat meer door zijn (redelijk gepolijste) stijl van rijden. Ik betwijfel of hij ook ongemotiveerd was. Het lijkt me stug dat TVM dat accepteerd. Veldkamp zeker niet.

    Maar de prestaties waren zeker niet hetgaan dat verwacht mag worden van hem. Dus zal zijn positie binnen het team lastiger worden. Zeker nu Jan Blokhuijsen een goed alternatief is als trainingsmaat voor Sven.
  5. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Re: Wie rijdt waar in het komende seizoen?

    Ik heb begrepen dat er vanuit Polen belangstelling is voor de schaatsacademie. Artur Was is vorig jaar daar wezen klussen en gelooft in dit initatief en hoopt er deze zomer heen te kunnen. Andere Polen hoor ik er ook over maar de vraag is wat de bond wil; die moeten geloof ik toestemming geven daar...

    Jammer dat Alexis niet bij hofmeier kan blijven, hij heeft zich toch laten zien op de 5km. Maar dat is natuurlijk niet genoeg...

    Ik vraag me ook af wat ze met Niedzwiedzki gaan doen bij TVM. In principe was ie er puur omdat ze hem nodig hadden voor de snelheid maar ja kan maar 1 echt goed toernooi noemen van hem en dat was het EK Allround. En afgelopen weekend had ie voor het eerst sinds het seizoen eindelijkw eer een goede 1500 meter afgeleverd. Maar echt kapot ben ik nog niet van zijn overstap. Maar ja of het beter was gegaan als hij bij Polen was gebleven...
  6. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Re: Wie rijdt waar in het komende seizoen?

    Ik denk dat Wouter op basis van zijn vriendschap en jarenlange trainingspartner zijn van Sven wel goed zit bij TVM.
  7. Supervedette7

    Supervedette7 New Member

    Re: Wie rijdt waar in het komende seizoen?

    Remco heeft nog een contract voor 1 jaar.
  8. 41O

    41O Member

    Re: Wie rijdt waar in het komende seizoen?

    Weet iemand, bij wie allemaal het contract aflopen is? Ik geloof dat dit er erg weinig zijn en dat er dit jaar weinig transfers gaan plaats vinden.
  9. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    Re: Wie rijdt waar in het komende seizoen?

    ik geloof dat er redelijk gehusselt gaat worden bij 1NP
    Denk overigens dat Alexis lekker vaak in Calgary te vinden zal zijn. Heeft daar veelvuldig getraind dit seizoen en zit daar natuurlijk prima
  10. Edwin

    Edwin Active Member

    Re: Wie rijdt waar in het komende seizoen?

    Best vreemd. Hofmeier was halverwege het seizoen niet blij met de resultaten van Contin, maar een 4e plek op het WK zou toch moeten duiden op een contractverlenging.
    Alhoewel... ;)
  11. jan marten

    jan marten Member

    Re: Wie rijdt waar in het komende seizoen?

    Hij was gehaald als trainingsmaatje voor Rotteveel en Verweij, maar omdat hij een andere seizoensplanning volgde en daardoor vaak ergens anders was, is het daar niet echt van gekomen. Volgens mij wordt zijn contract daarom niet verlengd.
  12. Schaatsfan123

    Schaatsfan123 New Member

    Re: Wie rijdt waar in het komende seizoen?

    Schaatsgewesten Groningen en Drenthe willen samen
    Geplaatst: zondag 20 maart 2011 16:08
    Gewijzigd: zondag 20 maart 2011 18:05

    GRONINGEN - De schaatsgewesten Groningen en Drenthe gaan vanaf volgend seizoen de selecties wellicht samenvoegen.

    De gewesten willen zo een sterke ploeg kunnen formeren om financieel en sportief beter kunnen concurreren met sterke gewesten, zoals Friesland en Zuid-Holland. In de plannen is ook ruimte voor een opleidingsploeg.

    De trainers Martin ten Hove (Groningen) en Renate Groenewold (Drenthe) zijn de initiatiefnemers. Donderdag is er een eerste overleg tussen de bestuurders en beide coaches.

    bron;http://www.rtvnoord.nl/sport/sport.asp?pid=99296

    Dus geen nieuwe ploeg voor Groenewold maar verder met het gewest?
  13. Mark79

    Mark79 New Member

    Re: Wie rijdt waar in het komende seizoen?

    Ongeacht bij welk team hoop ik het volgende seizoen een aantal mensen weer terug te zien, zoals Sven Kramer (duh...), de Paulien van Deutekom uit 2008, Elma de Vries (in de SLC-2009-vorm) en Ronald Mulder (NR 500 meter). Zou ik op alle 4 kunnen rekenen? De nationale top was dit seizoen relatief smal.
  14. dedeut

    dedeut Well-Known Member

  15. Edwin

    Edwin Active Member

    Re: Wie rijdt waar in het komende seizoen?

    Erg up-to-date zijn ze nog niet, ik mis o.a. Contin, B. Kramer...
  16. dedeut

    dedeut Well-Known Member

  17. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

    Re: Wie rijdt waar in het komende seizoen?

    Bij de Russen komt er ook weer verandering waarschijnlijk...geen Kostya meer. Het vrouwelijke deel van t team is niet tevreden en is van mening dat Poltavets meer tijd aan het herenteam besteedt.
  18. Monique

    Monique Well-Known Member

    Re: Wie rijdt waar in het komende seizoen?

    Brecht is dit seizoen gestopt met schaatsen dus die zal je er zeker niet tegenkomen.
  19. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Re: Wie rijdt waar in het komende seizoen?

    Ik heb bij veel Russen vaak het gevoel dat er meer in zin dan er uit komt. Skobrev is ook pas onder Marchetto een topper geworden. Onder Poltavets (en bij absentie van Kramer) is het vervolgens ook een echte winnaar geworden.

    Lobkov staat daarentegen al jaren stil. Lalenkov wordt ieder jaar minder. Terwijl ik Lalenkov een paar jaar geleden een schitterende stijl vond hebben, waarmee hij op een goede dag iedereen kon verslaan.

    Bij de vrouwen bijna hetzelfde verhaal. Lobysheva zit al jaren aan haar plafond. Terwijl het fysiek zo'n sterke vrouw lijkt, met bovendien een mooie slag. Of overschat ik haar en is het slechts een mooie vrouw? Aangezien ze ondertussen ook al mid'20 is begint het daar steeds meer op te lijken.

    Shikhova reed heeft een paar topweken gehad na de vorige spelen, maar heeft dit seizoen dat niveau niet kunnen evenaren.

    Ook de wat jongere schaatsters betreft lijken Malysheva en Fatkulina te blijven hangen. Echt zonde.
    Ik hoop niet dat Sokhryakova hetzelfde zal overkomen. Al vermoed ik dat Sokhryakova een betere mentaliteit heeft. Die durft er echt in te vliegen, maar gaat vervolgens in de slotronden ook echt vechten.

    Misschien is een buitenlandse coach een optie die ze meer zelfvertrouwen geeft en ze harder laten trainen en vechten. Zomaar een suggestie, Peter Mueller? Ik vermoed dat hij het met met name die Russinnen ook wel ziet zitten...
  20. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

    Re: Wie rijdt waar in het komende seizoen?

    Een buitenlandse coach komt er zeer waarschijnlijk..maar geen Peter Mueller.

    Dit jaar presteert iedereen onder zijn gemiddelde..behalve Skobrev en Yesin. Skobrev die heeft gewoon de lijn verder opgepakt en heeft ook in t voor seizoen nog met Marchetto getraint..dus eigenlijk wat je tegen komt in de pers over dat het Poltavets zijn succes is ben ik t nie mee eens.
    T afgelopen jaar hebben ze onder leiding van Kostya alles omgegooid..nieuw materiaal (iedereen bleek de verkeerde rondingen te hebben), nieuwe training methodes, nieuwe schaatstechniek etc. Dus iedereen moest zeg maar opnieuw leren schaatsen. En ja resultaat..nergens te zien! iedereen is gewoon slechter gaan rijden.

    Lobysheva zit al jaren op 1 en t zelfde niveau..raar? elk jaar kreeg ze een nieuwe coach aangewezen..dan maak je ook geen progressie, blijf je op 1 lijn. Nee je overschat haar niet. Ben overtuigd dat daar veel meer in zit..alleen ze gaan daar niet zo goed mee om. 1 week voor de Spelen de snelste tijd op de 1000m..elke dag hard trainen..aangeven aan de coach dat je moe bent..coach luistert niet..trainen trainen.. resultaat, zakt gewoon bijna door de benen. Sprint of allround..bijna altijd de beste Russische. Ze moeten haar gewoon op 1 ding laten focussen..en haar niet gebruiken bij gebrek aan beter + een coach iig die t/m Sochi blijft.

    Shikhova heeft het al laten zien dat ze het kan. Maar helaas had ze een rugblessure in t voor seizoen en ziekte tijdens de 1e WC's..ongelukkige valpartijen. Volgend seizoen is ze er weer.

    Ja Sokhryakova vind ik echt een geweldige rijdster! die geeft zich echt helemaal een geeft niet op..en wat je zegt durft er in te vliegen. Zij trainde ook niet bij de nationale ploeg.

    Van Lalenkov vind ik het echt zonde..hij rijd zo mooi..maar lijkt helemaal uitgeput. Misschien was het voor hem ook beter geweest dat hij bij Marchetto was wezen gaan trainen.
    Lobkov de spierbundel..heeft een goed einde van t seizoen gehad, raakte toen pas weer wat in vorm..in Inzell waren de openingen op de 500m goed..9.6. meestal was dat 9.7-9.8. t rondje moet hij ook aankunnen..denk ook vooral dat het bij hem mentaal zit.

Deel Deze Pagina