Lekker gezellig bij TVM

Discussie in 'Lange baan' gestart door Ave, 25 nov 2009.

  1. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Aha, de eerste contouren van de nieuwe Hofmeijer ploeg worden zichtbaar. Als ze inderdaad Leenstra, van Hemert, Nauta en Verweij kunnen contracteren hebben ze echt een ploeg met potentie zeg! Wie weet krijgen ze Wust er binnenkort ook nog wel bij :wink:
  2. Monique

    Monique Well-Known Member

    Poeh, als Koen Verweij echt overweegt om van TVM over te stappen naar Hofmeijer, is er toch wel wat onvrede bij hem. Ik neem tenminste aan dat hij bij TVM meer betaald krijgt dan bij Hofmeijer. Ik denk dat TVM niet heel blij hiermee is, maar natuurlijk moet Koen doen wat hem goed lijkt.
  3. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Toch weer een teken dat het niet lekker zit binnen TVM. De manier waarop er 'vernieuwd' wordt in de begeleidingsstaf klinkt weinig overtuigend.
  4. sjors

    sjors New Member

    TVM en schaatser Verweij uit elkaar

    HOOGEVEEN - Koen Verweij schaatst komend seizoen niet meer voor TVM. De commerciële schaatsploeg en de 19-jarige allrounder zijn zaterdag overeen gekomen dat het tot 2011 lopende contract wordt ontbonden. Dat maakte TVM bekend. Verweij was bezig aan zijn eerste seizoen bij de ploeg van trainer Gerard Kemkers.

    „Voor alle partijen is het spijtig dat het zo is gelopen”, aldus TVM-teammanager Patrick Wouters. „Wij menen dat het voor alle betrokkenen beter is dat onze wegen na een jaar gaan scheiden. De samenwerking is niet geworden wat we er van gehoopt hadden.”

    bron: http://www.telegraaf.nl/telesport/s...aatser_Verweij_uit_elkaar__.html?sn=schaatsen
  5. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ik krijg hier ook geen goed gevoel bij. Ben ook erg benieuwd naar de achterliggende reden! Heb niet het idee dat het de goede kant op gaat met TVM, ook na al dat gedoe met Ireen. Het slaat ook nergens op dat zij als enige vrouw zou moeten blijven.
  6. Lars-Lover

    Lars-Lover Active Member

    Hmm vreemd dat Verweij weggaat bij TVM.. Dat is nou niet iets wat ik zo snel had verwacht! Als ik dat bericht zo lees moet er toch wel wat aan de hand zijn, omdat de teammanager opmerkte dat het spijtig is dat het zo is gelopen.. :?
  7. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Maar voor het schaatstechnische gedeelte ga je geen (Brit/Amerikaan ?)inhuren. Dus doet McCarthy alleen de krachttraining, en wordt hij in het hoe, wat en hoeveel aangestuurd door Kemkers. Uiteraard in overleg, maar Kemkers bepaalt.
    Tenminste, anders kan ik het me niet voorstellen.
    Ik vind inderdaad ook dat er een enorm verschil zit in de specifieke aanpak van Control en TVM. De krachttraining hoort bij dit verschil.
  8. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Als we het hier over TVM hebben, ben ik wel benieuwd wat ze gaan doen.

    Het team was: Sven Kramer + 3 andere 5km-allrounders + 1 miler. Nu is het Sven Kramer + 2 + 1. Opzich zou het ook kunnen werken, maar willen ze niet toch nog een extra allrounder (Bloemen? Rotteveel?)

    Bovendien heeft TVM aangegeven door te willen met 6 tot 8 schaatsers in totaal. Ze hadden vijf contracten dus dat was 1 tot 3 nog erbij, nu wordt dat 2 tot 4 wat toch weer extra mogelijkheden biedt, misschien wel alsnog mannensprint en vrouwenallround, of een hele grote vrouwenploeg (Wust met Voorhuis en Valkenburg) of wie weet...

    Het is een vreemd transferseizoen en we krijgen maar moeilijk hoogte van TVM en hun plannen, dit topic blijft nog wel even spannend denk ik.
  9. Joanne

    Joanne Member

    Voor mij niet heel verrassend dat Verweij weggaat. Eerder in het seizoen waren er van TVM signalen dat niet
    iedereen zich volledig inzette in de ploeg. Weten doe je het nooit, maar ik dacht toen aan Verweij, die als jonkie
    vast best wel eens een feestje wil vieren. In ieder geval zal het niet alleen het besluit van Verweij zijn.
  10. Mika

    Mika New Member

    We zullen het inderdaad nooit zeker weten, maar ik heb ook zo'n vermoeden dat dit niet puur en alleen een beslissing van Koen is geweest.

    Alleen al de manier waarop het naar buiten kwam, was al raar. Gisteren begin van de avond las ik eerst een bericht waarin stond dat Koen zaterdag (gisteren) had aangegeven op korte termijn te kiezen gaan tussen TVM en Hofmeier. Een paar uur later dan het bericht vanuit de TVM ploeg dat het contract is ontbonden......doet mij toch vermoeden dat zij de knoop voor Koen hebben doorgehakt.

    Bovendien, als ze Koen echt graag hadden willen houden hadden ze hem niet zo kosteloos en zonder slag of stoot weg te laten gaan. Grote kans nl dat Hofmeier zou zijn afgehaakt als Koens contract afgekocht moest worden - al beseft TVM ook wel dat ze niet veel hebben aan een schaatser die eigenlijk liever ergens anders wil trainen.

    Toch vind ik het maar vreemd: gelet op tegenslag die Koen heeft gehad dit seizoen (ziekte, niersteen) kon je hem eigenlijk niet echt beoordelen op zn prestaties dit seizoen. Het zal dan ook meer denk ik in de inzet/gedrag binnen het team hebben gelegen die ontbrak - als e.e.a. van TVM is uitgegaan.

    Ben toch benieuwd hoe de TVM ploeg er nu verder uit komt te zien. Ze hebben momenteel 4 personen onder contract, waar het er 6-8 zouden moeten worden. Meest waarschijnlijke scenario, zoals het er nu naar uitziet, zal zijn dat Simon en Stefan naar TVM komen. Met deze twee zullen ze bij TVM echt wel blij zijn - zij kunnen Sven helpen bij het snellere werk, maar zijn ook in staat om internationaal op podium te rijden. Dat zie ik Wouter, Remco en Jan komend seizoen nog niet direct doen en dan had het internationaal gezien alleen van Sven moeten komen.

    Ik heb dan ook wel het vermoeden dat TVM Ireen echt graag wil behouden - Sven zei op de radio ook dat het de goede kant op ging, dit zou betekenen dat TVM het aanbod heeft verbeterd. Ireen kan internationaal ook op podium rijden en lijkt mij voor TVM als sponsor op dit moment waardevoller dan een Remco Olde Heuvel of Jan Blokhuijsen. Dan is het nog de vraag of er nog een vrouw naast Ireen zal komen. Ireen zal dat wel willen lijkt me, en ook Bos heeft aangegeven dat dit de voorkeur heeft. Echter, wie te nemen? Ze willen bij TVM liever geen buitenlander, maar binnen Nederland zie ik niet echt iemand die Ireen beter kan maken. Misschien toch Nesbitt? Ireen naar Hofmeier zie ik eigenlijk niet zo zitten. Er zullen allemaal jonkies komen die het nationaal en zeker internationaal heel moeilijk zullen krijgen. Alle druk zal bij Ireen liggen dan - Hofmeier zal toch wel prestaties willen zien. Bij TVM kan ze toch meer in de luwte van Sven schaatsen en ik denk dat dat voor haar wel lekker is. Ze gaf bij Pauw en Witteman ook aan dat ze blij was dat de druk bij Sven lag.
  11. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Interessante ontwikkelingen afgelopen week. Met het op apegapen liggen van alle andere ploegen, had TVM een uitgelezen kans om een eigen dreamteam neer te zetten. Werkelijk overal vandaan hadden ze schaatsers kunnen aantrekken.

    Maar wat zien we? Er vertrekken alleen maar begeleiders en nu zelfs ook schaatsers bij TVM zonder dat daar vervangers voor gepresenteerd worden. Nou niet bepaald een teken dat men het initiatief heeft of dat men een duidelijke strategie voert.

    Het komt op Mjøsaman over dat er binnen TVM een grote tweespalt is ontstaan over de toekomst. Met in ieder geval een groep Kemkers-McCarthy-Kramer-Olde Heuvels aan de ene kant. En een groep met andere ideeën.

    Inmiddels lijkt het pleit beslecht en zijn de begeleiders van die tweede groep ontslagen. Wellicht zat Verweij ook meer in dat kamp en heeft hij daarna zijn conclusies getrokken. Want, laten we wel wezen, de brille van Verweij zagen we pas terug aan het eind van het seizoen, toen hij niet meer direct door Kemkers cs werd aangestuurd, maar weer samen met het juniorenteam trainde.
    Als dat zo is, is het wel heel sterk van Verweij om voor zijn eigen toekomst te durven kiezen en zijn contract te willen verbreken.

    Mjøsaman is benieuwd wat Wüst en Kuiper nu doen. Hoorden zij ook bij dat tweede kamp? Of zaten zij tussen beide kampen in? Mjøsaman schat in dat Kuiper zo'n rol vervulde. In ieder geval moeten beide nu kleur bekennen.

    En inderdaad, hoe gaat TVM dit aanvullen? Wie wil er nog wel in het B-team van TVM gaan rijden cq zich onderwerpen aan de ideeen van Kemkers en McCarthy?

    Pure speculatie inderdaad, maar het blijven interessante tijden....
  12. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Op zich kunnen ze nog steeds wel een mooie combi van mannen vrouwen en midden-lange-afstandrijders neerzetten nu bij TVM:

    Mannen allround:
    Kramer
    Blokhuijsen
    Wouter Olde Heuvel

    Mannen sprint
    Remco Olde Heuvel
    Groothuis
    Kuipers

    Vrouwen allround:
    Wust
    Valkenburg/Voorhuis
    van Deutekom

    Dat is één meer dan ze eigenlijk wilden (9 ipv 8 ) maar van Deutekom heeft al aangegeven het erg rustig aan te gaan doen. Nesbitt zal het wel niet worden denk ik, buitenlandse schaatsers zijn minder aantrekkelijk voor TVM en ze heeft natuurlijk als Olympisch kampioen een prijskaartje. Ook lijkt het me riskant om een stelletje in je team te hebben. Stel ze gaan met ruzie uit elkaar, dan beinvloedt dat de sfeer in het team sterk.
  13. Alleskids

    Alleskids New Member

    Simon Kuiper is inmiddels bevestigd bij TVM. Er is een aardverschuiving in schaatsland in het na olympisch jaar

    http://www.telegraaf.nl/telesport/schaa ... =telesport

    HOOGEVEEN - Simon Kuipers schaatst vanaf komend seizoen voor TVM. Dat maakte de 27-jarige sprinter zondag bekend. Kuipers, die overkomt van Control, ondertekent een contract voor twee jaar bij zijn nieuwe werkgever.

    Simon Kuipers Foto: Francois Wieringa „Ik vind het tijd worden voor nieuwe uitdagingen”, aldus Kuipers. „De afgelopen zeven jaar heb ik met veel plezier en succes met coach Jac Orie gewerkt. Nu wil ik een nieuwe weg inslaan. De ambities en plannen van TVM spreken mij aan. Ik verwacht dat ik daar verder kan groeien.”

    Kuipers won in februari bij de Olympische Spelen in Vancouver brons met de achtervolgingsploeg. Verder pakte hij bij de wereldkampioenschappen sprint in 2009 ook de bronzen plak. In totaal won Kuipers tot dusverre vier wereldbekerwedstrijden op de 1000 en 1500 meter.

    Eerder versterkte TVM zich met Jan Blokhuijsen en Remco Olde Heuvel, die overkwamen van VPZ. ,Met het contracteren van Simon hebben we een uitgebalanceerd team met drie allrounders en twee snelle jongens”, aldus TVM-teammanager Patrick Wouters. De drie allrounders zijn Sven Kramer, Wouter Olde Heuvel en Blokhuijsen, Remco Olde Heuvel en Kuipers de sprinters. „Deze jongens kunnen elkaar versterken. In grote lijnen hebben we onze mannenploeg voor komend seizoen nu compleet.”

    Het contract van allrounder Koen Verweij, dat nog liep tot 2011, werd zaterdag ontbonden. Hij ondertekent een 2-jarig contract bij Hofmeier. Verder is TVM, waar Gerard Kemkers trainer is, nog in onderhandeling met Ireen Wüst over een nieuw contract.
  14. trainer

    trainer New Member

    Geen dus . . . zat er wel in.

    Als iemand Sven kon verslaan was het Koen wel . . . maar die mocht dit jaar niet mee doen . . . . moet maar 4 jaar wachten.
  15. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Hij had misschien genoeg krediet, maar die heeft hij misschien ook al wel verspeeld in een seizoen. Begrijp me niet verkeerd, ik gun Koen al het succes en geluk van de wereld, maar we weten gewoon niet hoe het precies is gegaan.

    Ik word echt gek van de snelle conclusies die hier door iedereen getrokken worden, niemand weet precies hoe het zit, maar Kuipers gaat voor het geld, om maar een voorbeeldje te noemen.
  16. bandabou

    bandabou Member

    Hmmm...veel veranderingen binnnen korte tijd bij de groene-ploeg. Benieuwd hoe het gaat uitpakken. Kuipers kiest voor het geld, is duidelijk. :lol:
  17. em1205

    em1205 New Member

    Er worden inderdaad soms overhaaste conclusies getrokken door sommige mensen op het forum. We kennen niet het verhaal achter het matig presteren van Verwey, het hoeft niet aan de ploeg te liggen toch? Misschien had Koen zelf wel de hand in het eigen presteren. Het kan zijn dat hij zich te veel inzette, misschien juist wel te weinig. Die dingen moet een junior nog leren.
    Kuipers kiest voor het geld lijkt me ook wat voorbarig. Feit is dat hij bij control op geen van de afstanden nog de nummer 1 is. Bij TVM is hij op alle afstanden de onbetwiste nummer 1 ( 500, 1000 en 1500 ). Dit is natuurlijk wel een aantrekkelijk gegeven. Verder kunnen er natuurlijk nog vele andere redenen zijn om naar een andere ploeg om te kijken. 1 van de mogelijkheden gaf Simon zelf al, hij is toe aan een nieuwe uitdaging na 7 jaar Orie.
    Het is bijna mei, dus er zal spoedig duidelijkheid zijn wat betreft Wust en eventuele andere dames bij TVM.
  18. Monique

    Monique Well-Known Member

    Wat de reden voor Simon Kuipers ook is, ik vind het in ieder geval fijn dat de TVM ploeg weer versterkt wordt door iemand die echt goed is, in plaats van alle negatieve verhalen die we horen en schaatsers die juist weggaan. Nu nog nieuws over Ireen en we kunnen met een gerust hart de zomer in.
  19. Mika

    Mika New Member

    De tv stond een beetje zacht en er was achtergrond geluid, maar hoorde ik het nou goed dat Annette in het sportjournaal zei dat er nog veel moet veranderen wil ze voor 1 mei dr handtekening zetten?

    In dat geval is het misschien een leuke trainingspartner voor Ireen bij TVM. Ze kennen elkaar goed van Jong Oranje, Annette kan Ireen helpen op de korte afstanden Ireen Annette met de iets langere afstanden. Had Annette niet eens gezegd dat ze zich ook iets meer op de langere afstanden wilde richten, of was dat Laurine? Weet natuurlijk niet hoe Sven erover denkt als zn ex bij hem in de ploeg komt, maar aan de andere kant zijn ze allebei nu gelukkig met een ander en is het al jaren geleden.
  20. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Van Laurine weet ik het niet zo 1,2,3... Wel weet ik dat Gerritsen zich in ieder geval meer op de 1500 wilde richten. Ik heb het sportjournaal niet gezien, ben benieuwd..

Deel Deze Pagina