EK afstanden, Heerenveen, 5/7-1-2024

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 23 dec 2023.

  1. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Rijpma - De Jong
    marc_ vindt dit leuk.
  2. mi

    mi Well-Known Member

    Wow, wat een Wilhelmus ook weer. Zo jammer dat er zo’n deflatie aan titels is. 1x EK en 1x WK allround was zo’n volkslied op zondagavond zo speciaal!
  3. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Maar hoevaak is Leerdam ook maar in de buurt geweest van internationale winst? Niet op een vierkamp, maar een afstandswedstrijd? Niet vaak.

    Leerdam rijdt inderdaad ultravaak in Thialf en heeft een goed basisniveau waardoor ze vanzelf een paar snelle tijden rijdt in topvorm. Maar uiteindelijk zijn dat uitschieters en zelfs tijdens die uitschieters wint ze zelden of eigenlijk nooit. Dus nee, ondanks een goed Thialf PR komt ze wat mij betreft alsnog bij lange niet in de buurt van Kok.
  4. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Dat "alleen als Femke zelf niet top is" ben ik het dus niet mee eens. Als Leerdam hier 37.20 had gereden dan was Femke nog steeds erg goed geweest met haar 37.28.

    Als ze allebei hun beste rit ooit rijden wint Femke ja, maar dan kun je altijd wel zeggen dat degene met het snelste PR alleen kan verliezen als hij/zij niet top is.
  5. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Ik vond de 500 toch wel leuk eigenlijk. Paar leuke nieuwe schaatsers gezien die je anders nooit zou zien. Wat blije mensen door al het publiek danwel een PB.
    De Spaanse ziet er sterk uit, maar haar bewegingsritme leek me een stuk te langzaam voor de 500. Ze heeft wel veel potentie denk ik
    VorstM en tostiees-31 vinden dit leuk.
  6. Lotte Meijers

    Lotte Meijers Active Member

    Wel grappig. Gisteren hadden we het over zure verliezers (Schouten). Ik heb Leerdam Kok nog nooit zien feliciteren, sinds zij echt dé vrouw is op de 500m. En als Leerdam 1e is, staat ze te poseren op het podium (overigens niet erg als zij er blij van wordt). Maar als iemand anders 1e is is het 1 foto en weg. Het begint gewoon wat op te vallen. Het is ook wel logisch hoor, maar het komt af en toe wat onsympathiek over. Maar goed, ook dat is wat we op tv zien.
  7. tostiees-31

    tostiees-31 Well-Known Member

    Wel goed dat Henriksen even een seizoen op de achtergrond bezig is, denk ik. Lekker de focus op het WK-junioren!
  8. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Ja maar die 37,2 zat er voor Leerdam niet in, de omstandigheden lijken niet ultragoed namelijk.

    Inderdaad als Leerdam haar beste rit ooit had gereden had ze wellicht kunnen winnen, maarja dat is een hypothetische situatie waar je niks mee kan. De praktijk leert gewoon dat Leerdam eigenlijk nooit wint op een 500, waarbij je dat eigenlijk internationaal gezien weg kan laten. Als ze ineens wel gaat winnen kan ze het wel en als de paus een moslim was, was ie geen paus.

    Wellicht kan Leerdam de stap naar de echte wereldtop op de 500 nog zetten.
  9. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Ik ben het wel enigszins met je eens, maar vind het wel een heel groot verschil of iemand een ploeggenoot is of niet.
  10. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Sinds Ulekleiv als grote onbekende zich enkele jaren terug naar binnenschaatste bij het EK (toch?) Allround weet hij zich goed te handhaven tussen alle Noorse supertalenten die dan ook niet altijd evenveel vooruitgang boeken na hun juniorenperiode. Mooie rit.
    tostiees-31 vindt dit leuk.
  11. Lotte Meijers

    Lotte Meijers Active Member

    Klopt inderdaad. Maar andersom zie ik het Femke of anderen wel (vaker) doen. Ik vind het ook wel logisch en verklaarbaar hoor van Leerdam, alleen wat ik zeg, bij mij (persoonlijk) komt het gewoon wat onsympathiek over. Wiklund kon gisteren Groenewoud ook direct na de race feliciteren. Het is denk ik meer een karakterdingetje, waar geen goed of fout in is. Maar wel bij mij wat onsympathiek over komt van Leerdam. :)
  12. Inimene

    Inimene Well-Known Member

    Hello Huizinga? Those lap times, with arms on his back? What's going onnnn
  13. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Huizinga heeft het trucje op de 5km door. Kan hij naar de 6.12?
  14. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Sorry Martin Hersman, maar dat GroB er 12 seconden afhaalt binnen het seizoen en van 6.41 naar 6.29 gaat zegt alles over de deporabele staat van het Duitse mannenschaatsen. Want wat is het WR bij de vrouwen op de 5 km? Precies, 6.41. Ja, in Calgary en ja door de onnavolgbare Sablikova, maar toch.

    Edit: terecht keihard op mijn vingers getikt door het halve forum. Het is VORONINA, domme Haagschebluf met 6.39 in SLC in 2020.
    Laatst bewerkt: 6 jan 2024
  15. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    6.39 zelfs ;)
    HaagscheBluf vindt dit leuk.
  16. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Door Voronina zelfs.
    HaagscheBluf en Nickel vinden dit leuk.
  17. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    En we hebben succes voor Jumbo Visma......hè, hè.
    Maar, hele goede rit voor Huizinga. Terecht dat hij daar staat en niet iemand anders. Ik vermoed wel dat er door al die opengesperde, schreeuwende kelen sprake was van extra luchtstroom; wat ging het publiek heerlijk tekeer!:)
  18. Duif

    Duif Well-Known Member

    Sterk gereden weer van Huizinga. Normaal gesproken wordt hij hier 4e mee. Even afwachten of dat ook echt zo is.
  19. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    En door voronina, en in SLC;)
    HaagscheBluf vindt dit leuk.
  20. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    @Asteriks en @VorstM, nonde. Ik wist dat ik het even had moeten checken, maar was te lui en keek alleen maar op de wikipagina van Martina, ondertussen het gevoel hebbend dat het niet klopte.....
    chicagodude vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina