1000m vrouwen, donderdag 17 februari, 9.30

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door Giel1, 16 feb 2022.

  1. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Herzog nog 8e, die heeft enorm veel uithoudingsvermogen ingeboet tov 4 jaar geleden, dan valt dit me eigenlijk nog reuze mee.
    En ook leuk voor Kimi Goetz dat ze hier 7e wordt, binnen een seconde van het podium.
  2. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Na de 1500 meter vrouwen is dit de tweede afstand waar elke plek in de top 10 wel eens sneller is geweest.
  3. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Takagi rijdt even met bijna een punt verschil de snelste 500/1000/3000 combinatie ooit:

    upload_2022-2-17_11-33-24.png
    kernploegfusie en Camila vinden dit leuk.
  4. Duif

    Duif Well-Known Member

    Het Haastrecht van Amerika :p
  5. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ik wil echt heeeeel graat een WK allround clash tussen Schouten en Takagi. Takagi zal denk ik wel winnen, maar dan kan Schouten de 3 en 5km baanrecords aan gort rijden in Hamar (4.00 en 6.50)
    alexander79 vindt dit leuk.
  6. Duif

    Duif Well-Known Member

    Dan zal ze meer 1500 meters moeten gaan rijden. Was ze ook van plan dit seizoen maar daar is niks van terecht gekomen.
  7. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Het gaat een herhaling van 2019 worden, alleen heeft Schouten de rol van Sablikova overgenomen. Ik heb er ontzettend veel zin in.
    G1ant en alexander79 vinden dit leuk.
  8. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Veelzeggend inderdaad.

    Het is nog niet gezegd dat Bowe en Takagi gaan stoppen trouwens, Bowe twijfelde tijdens het Amerikaanse OKT iig nog. Bij Takagi kan deze winst misschien toch de motivatie geven om nog door te gaan. Ik denk dat Nana hier ook heel blij mee zal zijn, hoeft ze zich minder schuldig te voelen :)

    Amerika had misschien op iets meer medailles gehoopt, maar overall zullen ze toch niet ontevreden zijn hier (iedereen hoopt immers bijna altijd op meer medailles dan ze daadwerkelijk winnen. Hoewel Zweden wel alles eruit heeft gehaald wat er in zat denk ik :p). Pakkengate kan voorlopig dus de ijskast in. Mantia en Stolz kunnen het totaal aantal medailles nog naar 4 brengen, waarmee ze weer terug zouden zijn op hun niveau van 2010.
  9. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Als Bowe doorgaat is het nog maar de vraag of ze nog echt een hoog niveau gaat halen. Ze is toch al 33 en zeker op de korte afstanden is dat vaak wel rond de maximale leeftijd waar je nog echt geweldige tijden kan rijden. Wüst heeft laten zien dat het wel anders kan, maar dat zijn wel uitzonderingen.
  10. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Ja dat is natuurlijk zo, maar ze haalt hier toch gewoon nog podium en ze wint dit jaar nog een paar worldcups. Ze kan dus zeker nog een paar jaar meedoen voor het podium lijkt het zo, zeker aangezien er in de breedte toch vrij weinig in het vat zit voor de komende jaren. Bijvoorbeeld Kodaira rijdt dit toernooi natuurlijk waardeloos, maar heeft in de rest van het seizoen ook nog wel laten zien dat ze als ze goed is in ieder geval een kanshebber is voor het podium als 35 jarige.
    Marcel Vos vindt dit leuk.
  11. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Takagi 2e, 2e, 2e, 1e. Dat is pas allround. En je blijft denken: wat als Takagi zo'n eerste ronde had gereden op de 1500m?

    25,10 (opening van de 1500m)+26,88 (eerste ronde van de 1000)+28,71(tweede ronde van de 1000)+32,45(slotronde van de nummer 20 van de 1500, Kilburg)=1.53,14.

    Met de rondetijden van de 1000 zou Miho dus 3,5 seconden verval kunnen hebben gehad om alsnog goud te winnen op de 1500. ;)
    Asterisk en alexander79 vinden dit leuk.
  12. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Waarom zou Bowe geen Charles-Hamelin'tje kunnen doen?
  13. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Als er ergens een toto was voor het voorspellen van de winnende tijd, kreeg je nu het aantal volgers van Jutta Leerdam in euro's uitbetaald.
    leenstrafan, Camila en proeme vinden dit leuk.
  14. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Ik weet niet wat die heeft gedaan, maar ik ben hier niet degene die zegt dat ze het niet meer kan redden he :p
  15. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Natuurlijk is er altijd baas boven baas.

    Jij zegt het: Wust heeft keurig gereden, maar Miho heeft het gewoon laten liggen.
  16. sysya

    sysya Well-Known Member

    Dat schema had ook heel erg verkeerd kunnen uitpakken. Er in vliegen met een rondje 26.8 op een baan waarop je alleen nog maar een 3km hebt gereden is ook een risico, dan kan je ook zilver kosten. Dat Miho er niet inklapt met een 26'er is volgens mij volkomen logisch, had ze dat wel gedaan en had ze zichzelf volledig opgeblazen hadden we nu achteraf gezegd dat ze niet zo gek had moeten doen.

    Zo eindigde Leerdam op het NK afstanden na ook zo'n 26'er met een 32.7. Tuurlijk het was nog steeds een hele goede tijd, maar als je als favoriet een afstand in gaat rijd je gewoon anders dan wanneer je als een Leerdam voor een keer een 1500m rijdt.
    kernploegfusie vindt dit leuk.
  17. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Ik ben het hier wel mee eens. Miho kon op dat moment niet per se weten hóe snel ze was, de 500 was immers ook een verrassing. Dat er geen coach is het tactisch plan mee door te nemen vooraf helpt ook niet. En, Wüst rijdt hier geen 1000 naar vol vermogen, haar eindtijd is gelijk aan haar doorkomsttijd tijdens de 1500 zo ongeveer, dan kan je wel harder.

    Ik denk overigens wel dat Takagi de 1500 met meer durf had moeten rijden, maar het is nou eenmaal zo gegaan als het ging.
    alexander79 vindt dit leuk.
  18. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Prachtig hoor. Miho heeft haar goud. Zeer verdiend. Als je dit zo ziet, dan heeft ze het op die 1500 wel echt laten liggen. Net als vier jaar terug. Des te knapper dat het nu wel lukt.

    Zuur van die misslag van Leerdam. Het aansnijden van die bocht was volgens mij het probleem niet. Misschien toch de concentratie even weg. Ze verliest daar echt veel tijd. Het is op een heel ongelukkig moment, precies halverwege. Een rijdster als Leerdam kan normaal gesproken haar topsnelheid dan nog wel even vasthouden, maar door die misslag begint het verlies van snelheid op dat moment al. En dat weegt de hele laatste ronde verder door. Ik denk dat het anders krap was geworden. Maar dat maakt de overwinning van Miho niet minder terecht, want foutloos rijden is part of the game.

    En, @EenBrabander, let op: weer drie continenten op het podium. (Ik vond dat een leuke statistiek).
    Nogevendit, Camila en alexander79 vinden dit leuk.
  19. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Dat is precies haar probleem eigenlijk. Ze opent niet razendsnel en ze stopt vervolgens heel erg veel energie in het behalen van de hoogste topsnelheid en daarmee het snelste eerste rondje. Dat moet ze dan in het tweede rondje bekopen - behalve die keren dat ze dat niet moet natuurlijk. Het doet me heel erg denken aan Hong Zhang (en de meeste Chinese 1000m-schaatsters, eigenlijk), die moest het ook hebben van een heel snelle volle ronde.
  20. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Een 26'er had natuurlijk niet gehoeven... maar vanuit een opening 25,1 had Miho natuurlijk gewoon een 27'er moeten neerleggen net als Wust. Het is gewoon allemaal te lief, te voorzichtig soms bij Miho. Ze hoeft geen kamikaze te doen, maar meer pit en lef had ze niet nu pas haar 1e goud gewonnen.

Deel Deze Pagina