1500 meter mannen, dinsdag 8 februari, 11:30

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door CasperW, 7 feb 2022.

  1. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Naja, andere oorden moeten er natuurlijk ook wel zijn, ook financieel gezien, dus dat ze allemaal verlengen zegt niet altijd veel. Het is toch hun inkomen uiteindelijk. Bovendien zitten vellen van hen er nog niet heel lang, kan me voorstellen dat ze het nog wel wat langer willen proberen (bovendien stoppen sommigen waaronder Kramer). En hoewel het samenhangt, is de sfeer in de ploeg ook niet helemaal hetzelfde als plezier in het schaatsen/trainen hebben.

    Maar goed, ik hypothetiseer ook maar wat in de ruimte. :D
  2. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Bosker vertelt in een interview met nu.nl dat hij hardstikke goed wilde rijden en dat dat gelukt is. Tja, ik vind ook dat hij best wel goed heeft gereden, maar aan de andere kant vind ik dat hij misschien iets te tevreden is. Hij zit nog steeds 2 seconden achter Nuis en werd 9de. Gezien zijn talent mag hij van mij zijn eigen verwachting wel wat naarboven stellen. Ach ik ben ook eigenlijk te kritisch, laat ook maar.

    Deze opmerking vond ik wel opvallend van hem over de TP trouwens: upload_2022-2-8_13-54-19.png

    Waar hebben ze dan op geschaatst elke dag?? :confused:
    Camila, Hannah, EenBrabander en 3 anderen vinden dit leuk.
  3. rhalbersma

    rhalbersma Well-Known Member

    Krol reed ook gewoon erg goed. Hooguit iets te aggressief gestart, maar soit. Zijn analyse was gewoon clean, zonder zelfverwijten. AdJ reed onder haar kunnen, en ging in de mentale knoop tijdens het interview.
    alexander79 vindt dit leuk.
  4. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    De grootste haan zit er natuurlijk nog. Of zoals Carlijn Achtereekte laatst bij de NOS aangaf:
    "Het is een bepaalde cultuur waar je aan toe moet zijn. Ik denk dat ik eerder niet het lef en het zelfvertrouwen had om daarin te overleven. Sven Kramer maakt nog steeds de grap over mijn race in Pyeongchang: 'Carlijn struikelde per ongeluk het podium op'. Het klinkt onterend richting mij. Ik weet wel dat hij het grappig bedoelt. Daar moet je wel tegen kunnen."

    De cultuur binnen een ploeg wordt verder ook niet (alleen) bepaald door de sporters. Daar hebben de coaches en begeleiding een even zo grote rol in. Bij JV staan ze er bekend om dat ze extreem bezig zijn met de interne concurrentie binnen de ploeg. Heel veel testen, heel veel tijdritten, veel wereldtoppers samen zetten die elkaar voortdurend uitdagen op de trainingen (zie ook een Roest die aangeeft zich soms voorbij te rijden in de trainingen) - continu een competitieve cultuur tegen elkaar uitlokken. Zo'n haantjesklimaat is vaak succesvol (en in dit geval simpelweg héél succesvol), maar niet voor iedereen, voor de lange termijn, weggelegd.

    Anyway, voor Orie verlopen de Spelen zo een stuk minder fijn dan in Pyeongchang. Toen wonnen zijn rijders 3/4 afstanden die nu verreden zijn. Maar gelukkig voor hem is er de TP voor mannen nog met een zeer reële kans op goud. We weten immers allemaal hoe hoog hij dat nummer in het vaandel draagt!
  5. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    ... Ze rijden bijna dagelijks in treintjes. Iedere dag zie je ze voorbijkomen op social media. Dan zou je verwachten dat ze zo nu en dan even tussendoor een rondje of twee op TP-snelheid rijden incluis duwen- en wisselen. Je weet wel - voor de meest zekere gouden medaille(!).
  6. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Nuis die klaagt over haantjesgedrag in de ploeg waar hij zat? Is dit satire?
  7. Monique

    Monique Well-Known Member

    Vandaag ook prachtige ritten gezien. Krol reed fantastisch en Nuis reed nog fantastischer. Ik had na de rit van Nuis al wel het idee dat er niemand meer aan zou kunnen komen, het was echt een heel goede tijd. Mooi dat zijn team hem aanmoedigde vanaf de tribune en dat Nuis dat zo waardeerde. Het is een leuk en hecht ploegje. Mooi ook voor Van Velde, alleen al voor hem ben ik blij dat Nuis heeft gewonnen. Dan hoop ik dat Krol de 1000 gaat winnen, die gun ik een gouden plak ook heel erg. Bosker reed trouwens goed, dat belooft goeds voor de TP.
    Camila vindt dit leuk.
  8. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Hij was toen ook een haantje, maar je realiseert je dat mensen kunnen veranderen? Vroeger had ik ook andere karaktertrekken waar ik toen volledig achter stond maar nu heel blij ben dat ik ze nu niet meer heb.
  9. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Overigens wordt Noorwegen een zeer geduchte concurrent voor de TP. Goed, dat waren ze al, maar individueel geven de Noren nu wel thuis. Engebraaten zit binnen 0,5 sec van Roest op de 5km (en 8 sec sneller dan Kramer) en Kongshaug is een dikke seconde sneller dan Bosker vandaag op de 1500m. Nederland kan het nu niet zo snel meer gooien op het bekende riedeltje van ''maar wij zijn qua individuele kwaliteiten veel beter dan de rest''. Wel benieuwd wie de derde man wordt bij de Noren. Pedersen dan maar? Johansson viel niet echt mee vandaag.
    EenBrabander, alexander79 en Marcel Vos vinden dit leuk.
  10. Duif

    Duif Well-Known Member

    Noorwegen is inderdaad de grote TP favoriet.
  11. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Maar hij wás de sfeer in de ploeg. Hij deed zélf stoer. Er is een reden dat Verbij en Ntab weggingen bij Reggeborgh toen Nuis eraan kwam...
  12. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Er is in twee jaar veel veranderd. Nuis is nu veel rustiger en heeft meer baat bij types als Wüst in plaats van bij types als hij zelf was in 2018 en 19. Er is ook een reden dat Nuis bij JV weg ging, en dat was misschien wel dat hij het haantjesgedrag zat was.
  13. Ikbenerweer

    Ikbenerweer Active Member

    Ja, maar misschien hadden die wel een verkeerd beeld van hem? En dat iemand stoer gaat doen kan ook door de omgeving komen. Dat lijkt me ook een factor hoor bij Nuis, zo te zien. Maar denk zelf nog maar even terug aan de eerste paar jaren van je middelbare school...
  14. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Totdat de rug van Kramer gaat opspelen net zoals tijdens de laatste twee Spelen. Ik gok in de finale ...
  15. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Als je iets geleerd hebt van je fouten in het verleden, zoek je het bij jezelf. Dan zeg je: Bij JumboVisma was ik echt een lul. In plaats daarvan schuift ie het af op de ploeg. Wat is het volgende 'inzicht' dat ie heeft? Zijn vorige relaties waren niet goed want daarin was er telkens een ontrouwe partner?
  16. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Iets met een vriendin binnen dezelfde ploeg ?
  17. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Het lijkt mij dat het nog steeds een haantje is. Zit nou eenmaal in de aard van het beestje. Dat betekend natuurlijk niet dat hij dan automatisch het beste gedijt in een hyper-competitieve omgeving. Ook zijn type showmannetjes hebben andere/rustigere types om zich heen nodig.
  18. mi

    mi Well-Known Member

    Als je de nos podcast van Thomas Krol beluistert is de apenrots nog gewoon aanwezig en is Kramer de baas. Krol geeft wel aan dat het beter is met N’tab en Verbij, maar alles wat ik hoor over de sfeer in die ploeg doet de rillingen over mijn lijf lopen. Ze ‘verdragen’ het zo lijkt het om maar de getallen van Orie te hebben. Het stoppen van Kramer is in die zin wel een heel spannende ontwikkeling.

    In je eentje een apenrots zijn is veel moeilijker.
    Nuis ging naar Reggeborgh heeft respect voor Gerard en Ireen, daar is de sfeer anders en is hij gegroeid. Zo kan het lopen in het leven en ik vind het prachtig om te zien. Juist het teamgevoel wat we nu zien werkt aanstekelijk! En natuurlijk is dat makkelijker als je succes hebt maar het was er ook zonder de OS al wel.

    Ireen heeft het voor de ploeg ook echt fantastisch gedaan: de jonkies ingefluisterd dat ze wat spullen mee moesten nemen om het gezellig te maken. Kjeld beetje inspiratie geven. Zelf goud pakken. En nou Femke en Michelle nog beetje op orde houden en de TP binnenhalen svp. :D
    Laatst bewerkt: 8 feb 2022
    sysya, Hannah, EenBrabander en 3 anderen vinden dit leuk.
  19. Tuft

    Tuft Active Member

    Krol zijn interview in Helden was interessant, daarin gaf hij aan dat Nuis mentale spelletjes met hem speelde (door niet te komen opdagen bij fietstrainingen bijv.). Ik denk dat N'tab en Verbij zeker een positieve invloed hebben en dat Kramer de laatst overgebleven 'aap' is. Maar Krol heeft ook enorm veel aan Nuis gehad en ik denk dat hij zonder Nuis niet (zo snel) naar het topniveau in 2019 was geklommen.

    Maar de Reggeborgh-ploeg is een prachtig sprookje aan het worden, beetje zoals Jumbo-Visma tijdens de WK Afstanden in 2017. En wat zal Kok nog kunnen, zeker gezien de tegenvallende Russische vrouwen en Amerikaanse ploeg? Blijft nog af te rekenen met ene Nao Kodaira...
    Laatst bewerkt: 8 feb 2022
    Camila vindt dit leuk.
  20. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik vond Nuis altijd een enorm irritante kerel maar ik vind hem wel sympathieker geworden de afgelopen jaren. Ik ben nog steeds geen groot fan van hem maar hij is zeker positief veranderd. En ik geloof graag dat de invloed van de ploeg daarbij geholpen heeft. Gerard van Velde is natuurlijk zelf heerlijk nuchter en ook Ireen is super sociaal en niet arrogant. Bij JV vind ik Sven geweldig leuk hoewel ik ook wel zie dat ook dat een apenrots mannetje is, maar dan wel een leuke. Ik heb alleen helemaal niets met Jac Orie en zijn eeuwige wetenschappelijke benadering. Dat komt misschien ook omdat ik sport puur emotioneel bekijk en daar past Van Velde veel beter bij dan Jac Orie.
    Inimene vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina