EK afstanden 2022

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 24 nov 2021.

  1. sysya

    sysya Well-Known Member

    Dus Douwe zegt hier nu dat Anema het verhaal van een lijst van (langebaan) schaatsers die met Bergsma zouden kunnen rijden uit zijn duim heeft gezogen? Is dan wel een hele specifieke leugen....
  2. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Hekman had toen zelf mee moeten springen, hij zat op het moment van de ontsnapping voorin het groepje. Bergsma had net een inspanning gedaan.
    G1ant vindt dit leuk.
  3. sysya

    sysya Well-Known Member

    Wat heeft Hekman hier mee te maken? Zit hij in de selectie commissie? Nee dus. Het simpele feit is dat Bergsma voor de tweede spelen op rij wordt genaaid door de KNSB en dat er weer een BC is aangenomen is die de ballen verstand heeft van de MS. Daar mag Anema van jou niet boos over zijn?
  4. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Komt de Hekman-complottheorie weer. Bergsma valt aan en krijgt geen ruimte, wil zich terug laten zakken en er rijden sprinters weg. Hekman (een sprinter die zijn concurrent-sprinters moet schaduwen) blijft zitten. Kijk 100 races terug met Bergsma en Stroetinga. Of het nou een Mass Start is of een marathon, degene die net een poging heeft gedaan en die zich terug laat zakken wordt afgelost door de ander. Ook een sprinter heeft taken. Dat was juist het toonbeeld van hoe het communicatief mis kan gaan als een gelegenheidsduo wordt ingezet.

    Het was niet toevallig dat dit nou net bij Hekman gebeurde. Die heeft sindsdien niet voor niets zijn rijstijl succesvol aangepast in de marathons. Die mistte zó vaak onnodig de boot.
    Duif vindt dit leuk.
  5. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Het gaat mij erom dat Anema hier de zieligheidskaart trekt, waar jij met open ogen intrapt, terwijl hij zelf elke keer zijn rijders tactisch anders instrueerde als ze eens niet in de droomopstelling (lees: 2x Anema) reden en het dan dus ook fout ging, zodat hij mooi kon zeggen dat het de schuld was van de bondscoach en ze naar hem moesten luisteren.

    Ja, dat kon daarna ook echt nooooit meer hersteld worden, zeker niet omdat Contin voorop mee zat die het jaar daarvoor ook al zo'n mooie rol had in de sprint die Stroetinga won.
    Dit is gewoon hoe het al die jaren ging. Anema liet zijn mannen - dwars door nationaliteiten - rijden voor de overwinning als de opstelling hem zinde, en anders was er altijd 'toevallig' sprake van een miscommunicatie en lag het aan de bondscoach.
  6. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Zo, Anema is er nu achter dat de kans op goud bij de massastart nul is. En dat ligt uiteraard aan alles en iedereen, maar toch vooral dat Nederland geen afmaker heeft.
    Nu graag dezelfde realiteitszin over kans nul wat betreft:
    500 meter van Daidai Ntab (Erben Wennemars)
    1500 meter van Patrick Roest (Mark Tuitert)
    5000 meter van Kramer (zo'n beetje iedereen)

    en dan kunnen we verder.
    USDutchie, ArjenK, RodyTur10 en 2 anderen vinden dit leuk.
  7. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Anema snijdt zichzelf in de vingers doordat zo'n uitbarsting bij hem altijd zo emotioneel is, met veel theater en grote boze woorden, waardoor hij ook nu weer door veel mensen als een soort dorpsgek zal worden gezien. Terwijl hij natuurlijk op veel punten wel gelijk heeft. Die emotie komt natuurlijk door de teleurstelling van de slechte massastart van gisteren, maar dat moet hij zien los te koppelen. Dat zou zijn overtuigingskracht versterken.

    Verder een paar meninkjes van mijn kant:
    Ook voor Anema geldt, net als voor Roest en Ntab, dat hij iets te eenzijdig kijkt en het totale plaatje mist. Je kunt niet alles in dienst stellen van zoveel mogelijk medailles op de massastart. Het gaat om het grote geheel. Je moet realistisch zijn: Bergsma is een geweldige schaatser, ook op de massastart, maar hij heeft op dat onderdeel wel zijn beperkingen. Hij heeft een goede teamgenoot nodig én een dosis geluk om te winnen. Hij is, puur individueel gekeken, niet van het kaliber Swings of Mantia. De discussie is daardoor heel anders dan bij Irene Schouten. Die zou (verwacht ik) sowieso een knecht hebben meegekregen, ook als Wijfje en Groenewoud buiten de matrix waren gevallen en er negen vrouwen in de matrix hadden gestaan. Maar de kans op massastartgoud bij de mannen is na het stoppen van Schouten en Stroetinga gewoon vrij klein geworden. Wie je ook mee zou nemen. Het is logisch dat een onderdeel als de ploegenachtervolging dan flinke voorrang krijgt. Anema bondscoach maken en hem carte-blache geven om een tweede rijder (buiten de matrix) mee te nemen, is niet te verantwoorden naar rijders op andere onderdelen.

    Dat gezegd hebbende heeft Anema op veel punten gelijk. Want wat zijn er veel fouten gemaakt. In de communicatie lijkt Coopmans vreselijk slecht. Maar ook in de beslissingen die hij maakt. Hoolwerf had na één Worldcup moeten worden vervangen. Maar je moet al verder terugkijken. Anema heeft gelijk als hij zegt dat er veel eerder aan een ideaal tweetal had moeten worden gewerkt. Ik zou hebben gewerkt met twee scenario's. Stroetinga was waarschijnlijk niet gestopt als hij een goede kans had gehad op de Spelen. Je had duidelijk moeten aangeven onder welke omstandigheden Stroetinga zou zijn meegenomen. Had MS-2 een plek gegeven in de matrix en had Stroetinga op die plek gezet. Na het OKT had je kunnen kijken waar hij dan was uitgekomen. Daarnaast had je moeten trainen en wedstrijden moeten rijden met de combi van Bergsma en een TP-man (Bosker of Kramer, misschien Snellink of Roest) voor het geval dat je Stroetinga niet meeneemt. Dat had vorige winter al moeten beginnen. Anema had daarbij betrokken moeten worden voor het tactische deel.

    De KNSB moet ook veel harder zijn. Zoals Tuitert (die ook veel onzin uitkraamt) terecht zei: meedoen aan het EK op de massastart had een eis moeten zijn voor Kramer. Maar bijvoorbeeld ook: als Bosker of Kramer een aanwijsplek willen voor de TP, buiten de matrix om, moeten ze ook beschikbaar zijn voor de hierboven genoemde MS-trainingen met Bergsma en het rijden van wedstrijden. Andersom geldt dat ook voor Bergsma op de TP.

    Verder: dat Bergsma op de TP zo ver buiten beeld is geraakt, is absurd. Dat Huizinga daar meer status heeft, is echt van de zotte.

    Nieuw in dit hele verhaal is de naam van Douwe de Vries als kwade genius. Die naam had ik hier volgens mij nog niet gehoord. Zou hij er de reden voor zijn dat de beslissingen van Coopmans (zeker als het om de TP gaat) altijd erg Jumbo-geel-gekleurd zijn?
  8. sysya

    sysya Well-Known Member

    Kun jij hier objectief naar kijken of niet? De situatie schetsen zoals hij nu is, is niet hetzelfde als een zieligheidskaart trekken.

    Bergsma mag in 2018 geen MS rijden, Bergsma wordt in 2022 opgescheept met een waarschijnlijk waardeloze tweede man. Is dat een zieligheidskaart of gewoon een feit? Kruis je optie 1 aan dan ben je dus niet objectief.
  9. sysya

    sysya Well-Known Member

    Hij zegt dat Anema liegt over dat er een lijst van schaatsers is gemaakt die als tweede man konden functioneren (een lijst van mensen zonder relevante MS ervaring). Geen idee waarom Anema daarover zou liegen, maar goed dat is dus wat de Vries zegt.

    De verklaring van de voorzitter van de Atletenvereniging is dus dat wat Anema zegt een leugen is want er zijn nooit namen doorgegeven (behalve Schouten en Bergsma). Dat is een lekkere verdediging. Nee hoor Anema liegt, waarom ik dat weet? Omdat er geen bal gedaan is aan de MS in het afgelopen jaar, zo die zit.

    En ja ik denk dat het geel zwart is zijn aderen wel een invloed kan hebben en dat is ook waar Anema op duidt denk ik
  10. mi

    mi Well-Known Member

    Ik vind het wel leuk van Anema dat hij elke 4 jaar voor een lekker olympisch relletje zorgt. Hebben wij tenminste iets om over te leuteren op de maandagmorgen.:D:D:D:D:D:D:D:D:D
    chicagodude, SprintMaster, Elina en 4 anderen vinden dit leuk.
  11. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Dat klopt niet. Contin hielp mee aan de WK-titel van Stroetinga van 2015. Gelet op de verhoudingen dat jaar was dat ook zijn beste kans op een medaille, want een sprint van achteruit winnen van Stroetinga, Swings en Lee was 'm nooit gelukt. Anema heeft al die jaren een hoop buitenlandse lijntjes gehad, maar ik heb 'm nog nooit een buitenlandse ploeggenoot zien uitspelen waarbij de Nederlanders ook geen profijt hadden (kunnen hebben). Wat dat betreft zie ik het probleem niet zo. Buitenlanders werken ook vaak samen. Het is pelotonsport.

    In 2017 reed Contin overigens voor Lotto-Jumbo; bij Orie dus. Toen had hij zeker niet samengewerkt met Anema. In die kopgroep zat toen wel Olivier Jean die voor de ploeg Anema reed. Maar dat was een sprinter die precies deed wat Hekman had moeten doen: Mantia en Contin schaduwen.
    SprintMaster en sysya vinden dit leuk.
  12. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Voor een Fries als Douwe moet het toch niet zo moeilijk zijn om de naam Jillert goed te schrijven.

    En met dat 'zoals wel vaker' maak je de boel ook niet beter.

    Echt waar: een spoedcursus mediatraining en crisiscommunicatie zou voor veel mensen rondom het schaatswereldje geen overbodige luxe zijn. Anema zelf incluis.
    chicagodude vindt dit leuk.
  13. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Wat mij opvalt in dit hele scenario is dat volgens een hoop mensen (ook mijzelf) iedereen wel onzin uitkraamt. Over alle analisten (behalve misschien Gerritsen), de commentatoren, verschillende coaches, een aantal schaatsers, en de bondscoach wordt dat gezegd. Dat laat zien dat veel dingen in het schaatsen erg ingewikkeld zijn en wij hebben het ook wel makkelijk praten van achter onze computer.
  14. sysya

    sysya Well-Known Member

    Je wil Anema gaan media trainen? Arme trainer ;)
    Camila, strawbale en G1ant vinden dit leuk.
  15. mi

    mi Well-Known Member

    Klopt. Maar er zijn ook zeker feitelijke zaken niet in orde.
    Er is veel ingewikkeld, maar als het ingewikkeld is door vele belangen is duidelijke keuzes maken en communiceren meestal de sleutel. Door de kool en de geit te willen sparen kom je in deze misere terecht.
    Denk je dat de pers het schouwspel wat Jillert gisteren opvoerde zo groots zou oppakken als Koopmans al van de zomer duidelijk had gecommuniceerd dat Bergsma geen extra man mee zou krijgen en het zou moeten doen met wie er uit de matrix zou komen?
    sysya vindt dit leuk.
  16. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Niet vergeten dat Anema in 2016, als onderdeel van de NOCNSF-ploeg, de Franse ploeg coachte op de ploegenachtervolging in de kwartfinale tegen Nederland. Dus eigenlijk probeerde hij daar zijn eigen land uit te schakelen voor de medailles.

    De kritiek dat Anema in het belang van zijn eigen ploeg denkt, en niet in dat van Nederland, vind ik terecht. Maar dat geldt waarschijnlijk ook voor de andere Nederlandse coaches. Anema staat echt niet te juichen als Kramer straks goud pakt op de massastart. En Orie niet als Bergsma goud pakt. Daarom moet er een goede onafhankelijke bondscoach zijn voor dit onderdeel en moeten de ploegcoaches zich er niet mee bemoeien rondom wedstrijden.
    Camila vindt dit leuk.
  17. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Oh ik ben het zeker met eens dat er veel fouten zijn gemaakt en dat we met een bondscoach van niets zijn opgescheept. Ik wilde gewoon even noemen dat wij er ook niet van alles afweten en dat het wel erg makkelijk is om iedereen af te kraken.
    chicagodude, mi en G1ant vinden dit leuk.
  18. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Er is in ieder geval altijd één zekerheidje voor op de Olympisch seizoen-bingo kaart. ''Jillert is boos'' :D
    Camila, mi en G1ant vinden dit leuk.
  19. sysya

    sysya Well-Known Member

    Mee eens, maar dan moet je wel een BC aannemen die verstand heeft van beide onderdelen. Op het moment lijkt Coopmans wel een kleuter die een scheidsrechtersfluit gekregen heeft, maar nog nooit een voetbal wedstrijd heeft gezien.

    Als ze zo nodig een BC TP en MS willen aanstellen dan moet het iemand zijn die verstand heeft van beide onderdelen. Doe je dat niet dan is het niet meer dan logisch dat coaches zich er tegenaan gaan bemoeien.
    G1ant vindt dit leuk.
  20. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Die gekruiste belangen zijn niet uniek. Contin heeft daarna ook bij Orie geschaatst; Vosté nu bij Reggeborgh; Kersten bij Worldstream; Swings bij IKO. Dan kun je ook zeggen dat de broertjes Ten Hove medailles proberen te pakken ten koste van Nederland.

    Dat je idealiter een bondscoach hebt met verstand van de Mass Start en die afstand bewaard van de topploegen; eens. Maar die zijn lastig te vinden, vrees ik. Dat gaat misschien pas als je de Team Pursuit en de Mass Start loskoppelt. Maar het is ook weer too much om 2 bondscoaches aan te wijzen voor dat beperkte aantal uren.
    G1ant vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina