WK Kwalificatietoernooi (WKKT), 26 dec t/m 28 dec 2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 17 dec 2020.

  1. Chrys

    Chrys Member

    Lorca vindt dit leuk.
  2. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Duif vindt dit leuk.
  3. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Kramer gaat inderdaad niet van start, zo meldt hij zojuist zelf op Instagram.
    G1ant vindt dit leuk.
  4. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Sommige posts gingen wel wat verder dan het uiten van zorgen alleen, waardoor je toch ging hopen dat Beune zelf niet meeleest op dit forum.
  5. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Jammer, ik had hem graag de strijd aan zien gaan.
    SprintMaster en Lorca vinden dit leuk.
  6. Forza

    Forza Active Member

    Ik blijf het onbegrijpelijk vinden dat Wüst een tussensprintje probeert te doen zo'n 3-4 rondjes voor het einde van de 3km. Het levert in die ronde misschien een halve seconde op, maar in de ronden daarna lever je meer dan een halve seconde in door de verzuring. Het kan gewoon nooit uit. Dat moet iemand haar toch wel hebben verteld?
  7. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Haha, leuk bedacht maar dat gaat bij lange na niet werken. Om iemand in 3 ronden tijd op een ronde te rijden moet je 50% harder rijden (3 rondes rijden in de tijd dat de ander er 2 doet). Dus 60 kpu tegenover 40 kpu, zeg maar. Dus dan moet je als printer de maximale sprintsnelheid van Kulizhnikov 3 ronden achter elkaar door kunnen trekken en dan moet de rest een tempo rijden dat gelijk staat aan een 5 kilometer in 7:30, wat elke marathonschaatser tot en met het belofte-peloton met zijn ogen dicht nog kan. En dat peloton kan ook nog eens samenwerken.

    Onderschat de snelheid van een marathonpeloton niet. Als het peloton goed samenwerkt kan een pure sprinter die vanuit de start voluit rijdt niet meer dan 50 tot 75 meter afstand nemen voordat hij volledig verzuurt, gok ik.
    Lorca vindt dit leuk.
  8. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Ik ook, maar laten we realistisch zijn, Kramer en de 10 kilometer is net zoiets aan het worden als Wüst en de 3000 meter. Das war einmal. En dan heb ik het over absolute wereldtop halen. Die olympische gouden medaille op die afstand, die hij in Vancouver verdiende, gaat er voor Kramer nooit meer komen, of hij moet het roer echt volledig om gaan gooien. Ik denk dat hij dat ook wel weet, en dat hij vol gaat voor een ook erg historische vierde gouden medaille op de 5km. Dat wordt al moeilijk genoeg.
    mi, chicagodude, Lorca en 3 anderen vinden dit leuk.
  9. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Daar heb je misschien wel gelijk in. Maar ik ben wel erg nieuwsgierig wat hij kan op de 10 kilometer. Hij heeft er de laatste paar jaar nauwelijks gereden waarin hij echt voluit ging.
    Lorca en G1ant vinden dit leuk.
  10. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Lijkt me verstandig dat Sven Kramer de 10km niet rijdt. Klinkt heel gemeen, maar hij zou toch sowieso kansloos zijn, net zoals gisteren op de 1500 meter. En ik durf nu ook wel te stellen op de allround toernooien.

    De 5km behoort hij nog wel top de top, en als ik hem was zou ik me daar volledig op richten. Daar zit goud er nog in, op de rest toch niet meer...
    G1ant vindt dit leuk.
  11. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Het weekend is afgelopen, we maken de balans op. Hé, wacht, het is toch maandag? Staan er nog vier afstanden en een kermisattractie op het programma? Bonus!
    G1ant vindt dit leuk.
  12. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Wat ik niet begrijp, is dat Kramer een PR rijdt op de 3km (3:35) en nu op de 1500 geen deuk in een pakje boter rijdt. Zijn 3km-tijd van laatst was praktisch gewoon zijn 1500m-tijd van vandaag maal twee. Hoe kan dat?
    De Keizer, Marcel Vos en G1ant vinden dit leuk.
  13. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Is dat echt zo? Ik heb niet alle info bij de hand, maar voor de tweede plek in de massastart zie ik als ik naar vorig jaar kijk: 5e, 3e, 23e (12e in de halve finale) en 15e in de wereldbeker en 24e op het WK afstanden. Dat schiet niet zo heel erg op. Ik denk gevoelsmatig dat plek drie op de 5000 meter en ook plek één op de 500 meter er dan wel beter voor staan. Of zie ik iets over het hoofd? (Ik ben niet zo thuis in de Matrix-berekeningen).

    Stel dat de MS2-plek laag staat in de matrix, dan kan Coopmans nog wel een truc uithalen door plek 1 aan bijvoorbeeld Stroetinga of Hoolwerf te geven en erop te gokken dat Bergsma zich wel voor een andere afstand plaatst. Ik denk alleen dat velen, ook binnen de KNSB, hem dat niet in dank af gaan nemen. En als Bergsma zich niet plaatst heb je wel een probleem.

    Mogelijk ophef-scenario: Kramer wordt slechts derde op 5km op het OKT (niet onrealistisch) en zit qua matrix op de grens van wel of niet naar de Spelen. Massastartplek 2 gaat voor en Anema pleit op zijn Anema's voor Stroetinga naast Bergsma en Kramer pleit op zijn Kramers natuurlijk voor de kans om zijn vierde 5km-goud op rij te halen. Ik weet wel wat 99% van Nederland dan wil.

    Het wordt wel een hoofdpijnverhaal, dat kan ik nu al wel voorspellen. Bergsma moet de massastart op de Spelen hoe dan ook rijden. Hij is gewoon de beste op dat onderdeel, heeft zich er altijd voor ingezet en plaatst zich normaal gesproken ook op een andere afstand. Hij verdient dat gewoon. Maar wie nog meer? Er zijn langebaners die het zouden moeten kunnen. Kramer, Bosker, Verweij, Roest, Blokhuijsen. Maar de meesten hebben weinig ervaring op het onderdeel en al helemaal niet samen met Bergsma. Talsma lijkt me gevoelsmatig geen goede combi met Bergsma omdat ze als soort rijder te vergelijkbaar zijn. Een marathonjongen met snelle benen dus? Kan, maar die gaan zich individueel niet plaatsen, dus kosten ze hoe dan ook een plek in het team. Moet je dat willen, met dus in het achterhoofd het scenario dat ik hierboven schetste? Er zijn goede argumenten vóór te geven, maar ook argumenten tegen.
    Laatst bewerkt: 28 dec 2020
    Lorca vindt dit leuk.
  14. proeme

    proeme Well-Known Member

    puur op basis van deze 2 tijden zou ik dan concluderen: dit is zijn topsnelheid. Die kan hij behoorlijk lang volhouden, maar hij kan niet nog sneller. En op de 1500m kom je dan tekort.

    Alleen heeft Kramer recent ook wel snel gereden op de 1500m toch? Hoezo lukte dat nu dan niet met lage luchtdruk? Toch weer die rug? Dan is het ook logisch dat hij de 10km niet rijdt.
    G1ant vindt dit leuk.
  15. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Dat zat ik me toevallig ook net te bedenken. Heel raar. Zoals zijn opbouw op de 5km ook raar was. Misschien heeft hij afgelopen week weer last van zijn rug gekregen? Ik gok maar wat.
  16. proeme

    proeme Well-Known Member

    Dat is te voorkomen door voor het OKT al beide namen voor de massastart in te vullen. Dan is dat van te voren gewoon duidelijk en moet de rest zorgen dat de matrix ingevuld wordt op een voor hun gunstige manier (=goede uitslag rijden).

    En mocht de matrix dan zo uitvallen dat MS2 niet bij de eerste 9 zit, dan vul je die plek daarna alsnog in met 1 van de wel geplaatste rijders. Net als nu eigenlijk het geval is.

    Maar de gun-factor ben je dan wel kwijt, het staat gewoon van te voren vast.
    Lorca en G1ant vinden dit leuk.
  17. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    De laatste dag met weer veel cijfers. De 5km dames lijkt een duel tussen Schouten, Visser en Anema te worden. Achtereekte vind ik een onzekere factor. Verwachte correctie bij 6:50 en 978 hPa is 2.8 seconden. Het baanrecord lijkt me een kansloze missie en Schouten heeft ook nog de mass start later vandaag.

    Ontwikkeling_5km_dames_Thialf.jpg
    Lorca vindt dit leuk.
  18. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ah op die manier, ik dacht even dat ze van te voren van plan was de 5km te gaan rijden, volgens mij heeft ze dat sinds 2014 niet meer vrijwillig gedaan haha
    mi vindt dit leuk.
  19. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Daar is wel wat voor te zeggen, inderdaad. Misschien gebeurt dat ook wel. Maar de vorige keer, als ik het me goed herinner, werd alleen plek 1 ingevuld.
  20. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Ik moet me er zelf duidelijk ook beter in verdiepen, want volgens mij heb je gelijk. Ik zat steeds te kijken naar de resultaten van Bergsma en Stroetinga als individuen, maar het gaat bij die 2e matrixplek natuurlijk om het resultaat van de tweede man in de uitslag.

    Ook hier mee eens. Het gaat hoe dan ook een last minute-beslissing worden volgend jaar en eentje die compleet afhankelijk is van plaatsing van Bergsma op één van de individuele afstanden. Want plaatst hij zich niet, dan lijkt mij de kans erg groot dat hij het aanwijsplekje krijgt. Coopmans heeft inmiddels voldoende duidelijk gemaakt dat hij Bergsma de beste man vindt voor het onderdeel. Plaatst hij zich wel, dan kun je het je gewoon veroorloven om een andere specialist als Stroetinga of Hoolwerf die aanwijsplek te geven. Die 1e MS plek is gewoon meer waard dan een 3e 500m man. Het wordt dan wel zaak om iemand als Hoolwerf wel goed te betrekken op het onderdeel. Ik heb het idee dat dat ook gebeurd, want het zal Coopmans wel zijn geweest die ervoor heeft gezorgd dat hij z'n limiettijden kon rijden dit toernooi.

    Bij de komende World Cups staan er twee Mass Start wedstrijden op het programma. Daar moet nog het 2e WK ticket verdient worden voor het onderdeel (vanwege de valpartij van Stroet tijdens afgelopen WK). Misschien kan Coopmans Hoolwerf meenemen als reserve en hem inzetten tijdens de tweede wereldbeker indien het 1e ticket tijdens de eerste wereldbeker is veiliggesteld. Die jongen moet zo snel mogelijk enige internationale ervaring op doen.
    G1ant en proeme vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina