NK Afstanden 27-29 december 2019

Discussie in 'Lange baan' gestart door proeme, 24 dec 2019.

  1. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Ik heb nergens gesproken over belonen etc, mij ging het er om dat sommigen hier vonden dat Nuis daar niet behoorde te zijn, wat natuurlijk onzin is, dat is allemaal een soort van onderbuik reacties, meer niet.
  2. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Het zou best kunnen dat IKO voor een aanwijsplek voor Ter Mors op de 1000m gaat lobbyen omdat ze dit weekend niet fit genoeg was. In onderlinge duels staat Ter Mors dit jaar 3-1 voor:
    Trainingswedstrijd 26-10 Heerenveen 0.94 voor Ter Mors
    WCKT 0.21 voor Ter Mors
    World Cup Minsk 0.63 voor Ter Mors
    World Cup Nur Sultan 0.28 voor Wüst (waar Ter Mors al tegen ziek zijn aan zat)

    Daar tegenover staat dat Wüst recent een hele goede trainingsrit reed maar dit weekend op zowel de 1000m als 1500m tegenviel. Ter Mors kan aanvoeren dat Wüst vandaag bijna 1 sec achter de nummer twee eindigt.
  3. mi

    mi Well-Known Member

    Zo! Terug van een dagje Thialf met hopeloos bereik en dus zonder schaatsforum!

    mijn analyse:
    5000 dames: Esmee in heel goede doen! Bijna niemand was dit weekend substantieel sneller dan op het WCKT en deze was er 2 sec onder! Irene terecht erbij want gewoon goed (op maar liefst 3 afstanden).
    10000 heren: PRACHTIGE rit van Marwin Talsma incl de coach die de hele West tribune opjutte om hem aan te moedigen. Dit is wat de 10 km ook zo mooi maakt (naast het affiche Bergsma-Roest, daar verwachtte je vuurwerk en dat kreeg je ook). Echt genieten! Wel superzuur van de val van Bosker. Heb sympathie voor die jongen en we hebben hem hard nodig om Roest partij te bieden als de generatie Kramer afzwaait straks. Er was hem een goede 10 km als revanche gegund (ook al maakt het qua tickets geen bal uit).
    1000 van de dames was op voorhand (voor vrijdag) 1 van de spannendste afstanden voor de tickets. Maar met A de Jong totaal uit vorm en de zelf-eliminatie van Ter Mors (die het in mijn optiek anders overigens ook niet gehaald had) lag de weg open voor Leerdam, Letitia en Ireen en zo geschiedde. Ireen wel met de hakken over de sloot, maar hey, das ook over de sloot tenslotte.
    1000 van de mannen was een verwachtte prooi voor Thomas, Kai doet wat hij moet doen om buiten discussie te blijven en tja, Dai Dai. Is het woord ‘skate-off’ al gevallen?
    Das toch wel het minste waar hij recht op heeft in mijn optiek? Zo niet dan toch plaatsing voor de EK afstanden en dan verder zien richting het WK?

    OLIEDOM van Nuis om hier vrolijk zwaaiend met zoonlief op de arm de microfoon op het middenterrein te pakken. Ik blijf me ook totaal verbazen om de blindheid van team Orie in deze die dan voor de camera gaat zeggen dat het de ‘schuld’ is van de NLse munt dat ze hem vragen en dat hij zelf moet weten wat hij doet als hij koortsvrij is. Dat kan allemaal wel zo zijn maar met het oog op zo snel mogelijk herstellen richting het EK afstanden over 2 weken kun je ook gaan trainen of rusten. Dit valt in de categorie ijdelheid en blijkbaar denken dat je dit kunt maken en er is niemand in de begeleidingsstaf doe inziet hoe dit afstraalt.

    de massastarts dan nog:
    Dames: 16 rondjes en aan het einde wint La Schouten :D
    Maar wel: wat reed Wijfje toch weer sterk, Schulting ook goed en brutaal genoeg (maar waarom niet in IKO pak?????) en wat Jorien ter Mors nou op die massastart te zoeken had begreep ik al helemaal niet na zo’n weekend o_O
    Jorien en Suzanne hadden nog een IKO treintje kunnen brouwen maar blijkbaar is het langebaan traject van Schulting bij IKO een vroege dood gestorven na het WCKT.
    Bij de mannen leek het of Hekman een ronde te vroeg klaar dacht te zijn? Indrukwekkende deelname van Verweij en Bosker die het (zonder trein/meesterknechten in allerhande kleuren pakken) toch nog erg ver schopten!

    enfin: genoten!!
    Laatst bewerkt: 29 dec 2019
    Bastiaan83, alexander79, Monique en 2 anderen vinden dit leuk.
  4. Koen

    Koen Well-Known Member

    topdag. zouden naar noord. maar halve tribune zit geworden, dus op zuid gaan staan.
    niet zo druk als gedacht, toch uitverkocht.
    erg mooie ritten en leuke sfeer. behalve de pauzes, want dat is verschrikkelijk. NK voor mascottes (interesseert echt niemand) en kiss camera en andere "leuke" spelletjes. de Utlopers mogen alleen nog het volkslied spelen. maargoed. gaat om het schaatsen en dat was mooi. en inderdaad huldiging op zuid had ook wel iets. zeker voor de kids die op de foto mochten met de helden.
    wel weer erg lange dag staan.
    Monique vindt dit leuk.
  5. mi

    mi Well-Known Member


    1.13 vorige week, en die 2 valse starts van Ter Mors kunnen haar zo maar 0,5 sec gekost hebben. Denk ook niet dat Ter Mors het lek snel boven heeft want daar lijkt heel veel meer aan de hand dan een virusje.
    Geen schijn van kans is net te sterk maar ik denk dat Ireen -in mijn optiek volkomen terecht- gewoon haar koffers mag pakken
  6. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Voor het EK inderdaad niet denk ik. Voor het WK kon wel eens een ander verhaal worden als Ter Mors bv. op het NK sprint weer goed gaat rijden.
  7. mi

    mi Well-Known Member

    Tja dat kan met Antoinette de Jong ook gebeuren. Maar dat is een keuze geweest om die tickets nu al (best ver vooruit) te verdelen. Daar kun je nu niet ineens allerlei mitsen en maren aan verbinden in mijn optiek.
    Dus tenzij met kop en schouders internationaal beter (Nuis op de 1500) is het dit weekend plaatsen of basta.
    Hoe hard het ook is.
  8. sysya

    sysya Well-Known Member

    Denk dat het hier ook wel een beetje om naam gaat, je zegt niet zomaar tegen Wust dat ze niet mag rijden. Niet om lullig te doen, maar dat zeg je eerder tegen een Kok of Beune (op de 1500m) dan tegen iemand met de erelijst van Wust. Daarbij kun je deze race van Wust niet als representatief zien voor haar vorm, omdat die valse start gewoon voor een rare omstandigheid zorgt. Ze rijdt eigenlijk sinds vorig seizoen vrij standaard onder de 1,15, dat ze nu een seconde langzamer is lijkt mij niet iets wat je kan opgooien als een reden om haar plek weg te geven.
  9. Koen

    Koen Well-Known Member

    bus dit keer erg goed geregeld. Thialf express. rechtstreeks zonder al te veel gedoe. bus stond gewoon klaar bij vertrek en terug.
  10. sysya

    sysya Well-Known Member

    Mee eens idd en bussen niet eens propvol, ook nog goede aansluiting op de bussen van station Heerenveen. Goed geregeld dit weekend.
    Koen vindt dit leuk.
  11. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Volgens mij heeft niemand gezegd dat hij er niet mocht zijn vndaag, maar wel dat het niet zo heel slim is qua beeldvorming om het te doen, en daar kun je toch niet echt omheen dat dat zo is.
    Aanwezig zijn is 1 ding, maar vooral de manier waarop hij aanwezig was wekt wel heel erg de indruk dat het meer 'uit voorzorg' afmelden was met het idee dat hij toch wel aangewezen zou worden. Het is isschien niet zo, maar nu komt het wel wat zo over.

    Dat hij gevraagd werd door de NL munt, tja, als Nuis kun je dan ook zeggen "ja ik ben net van griep herstellende dus kan het ook een volgend weekend in Thialf?" Het is gewoonweg niet zo slim, ondanks dat hij uiteraard er gewoon mag/kan lopen als hij dat wil.

    Verder lijkt me de aanwijzing voor de 1500 vrij makkelijk, voor de 1000 lijkt het me moeilijk
  12. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ter Mors: 3 keer WK afstanden/OS 1e-3e-1e. Wüst laatste keer podium was Sochi 2014 2e. Daarna 4e-6e-9e. Wie is er hier de grotere naam?
    Nogevendit vindt dit leuk.
  13. sysya

    sysya Well-Known Member

    En toch heeft Wust zich met uitzondering van 2009 en 2017 elk jaar sinds 2006 geplaatst voor de 1000m op Wereldkampioenschappen en Olympische spelen, dan heb je het dus niet over een verdwaalde subtopper die zich toevallig een keer plaatst. Neem de spelen van 2018 als voorbeeld, ter Mors plaatste zich toen niet voor de 1500m, de afstand waarop ze Olympisch kampioen was, Marit Leenstra werd toen derde, ook toen kon je stellen dat ter Mors normaal gesproken beter presteerde dan Leenstra, maar ook toen werd (in mijn ogen terecht) niet over gegaan tot een aanwijsplek. Terwijl ter Mors tijdens dat weekend nog in betere vorm verkeerde dan ze dit weekend deed en bijvoorbeeld de 1000 meter won.

    Deels kun je rekening houden met pijntjes en ziekte, maar sla er niet in door, hoe vaak is Wust wel niet ziek, zwak en misselijk geweest en hoe vaak heeft zij een aanwijsplek gekregen? Ik kan mij alleen het WK allround vorig jaar voor de geest halen, ter Mors is gemiddeld genomen vaak ziek of geblesseerd, dat is ontzettend jammer, maar daarom moet je nog niet constant anderen aan de kant willen schuiven.
  14. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Ja kijk dat Ter Mors geweldige resultaten heeft gehad is niet het probleem, dat staat buiten kijf. Het probleem is vooral dat Ter Mors vooral zelf heeft aangegeven de afgelopen tijd dat er A) min of meer permanente (of i.i.g. langdurige) blessure problematiek is, en dat B) ze niet echt een goed aanwijsbare reden heeft voor het slechte presteren de afgelopen dagen.
    Natuurlijk presteerde ze geweldig op het WCKT, maar daarna is het eigenlijk niks meer geweest en geeft Ter Mors vooral zelf ook weinig indicatie dat ze verwacht mag worden weer geweldig te presteren op de grote toernooien.

    En verder heeft Wust dan juist weer heel stabiel en prima gepresteerd de afgelopen tijd, incl. toch ook dit toernooi.
    Alles bij elkaar vermoed ik dat Ter Mors vooral zelf reden heeft gegeven om haar niet aan tewijzen. Je zou kunnen zeggen dat het tactisch gezien beter was geweest als ze zich meer op de vlakte had gehouden over wat er eventueel mis is met 'r.....wel kloten natuurlijk.
  15. proeme

    proeme Well-Known Member

    maar "belonen" is wel wat er gebeurt als Nuis wordt aangewezen. Had hij nog ziek in bed gelegen, dan was het een ander verhaal. Maar blijkbaar kan hij alweer vrolijk rondhuppelen. Waarom meldt hij zich dan wel af en anderen niet?

    Het feit dat hij daar rondliep maakt de zaak ingewikkelder. Dus al is het zijn goed recht daar te lopen, het was slimmer geweest om het niet te doen.
  16. proeme

    proeme Well-Known Member

    mee eens, maar wat als Ter Mors zich had afgemeld omdat ze niet fit was?
  17. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Omdat fit zijn om te kunnen lopen en fit zijn om hard te kunnen schaatsen twee verschillende dingen zijn.
  18. proeme

    proeme Well-Known Member

    zo zag het er uit inderdaad. Mooi!

    Parkeren ook goed geregeld. Wij kregen bij P7 te horen dat we beter naar P3 konden rijden: "dat is dichterbij het stadion en daar is nog plek zat". Prima! Was alleen wel leuk geweest als daar na afloop iets van licht had gebrand.
    Koen vindt dit leuk.
  19. proeme

    proeme Well-Known Member

    de grotere naam is Wüst. Dat "grotere naam" gaat namelijk niet specifiek over de laatste 3 toernooien. Het gaat over, zoals het woord al doet vermoeden, de grootste naam :)

    je kunt moeilijk ontkennen dat Wüst een boegbeeld is van het Nederlandse schaatsen. Of je dat nou leuk vindt of niet, en of het nou terecht is of niet, ze is het. En Ter Mors is dat niet.

    Of je daar je selectie vanaf moet laten hangen is een ander verhaal.
  20. sysya

    sysya Well-Known Member

    Selectie zou er niet van af moeten hangen, maar het is voor een selectie commissie wel gewoon moeilijker om Wust aan de kant te schuiven dan Kok of Beune. Andersom zou hetzelfde gelden trouwen als ter Mors derde was geworden en Wust ziek was geweest, ter Mors schuif je ook niet zomaar opzij. Daarbij vind ik deze aanwijsplek ook wel erg ver gezocht aangezien Wust eigenlijk een vrij stabiel seizoen rijdt en ter Mors na het WCKT alleen maar minder is geworden.
    mi, proeme en chicagodude vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina