NK Afstanden 27-29 december 2019

Discussie in 'Lange baan' gestart door proeme, 24 dec 2019.

  1. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    En juist daarom moet hij niet zo nadrukkelijk het middenterrein zo gaan opzoeken. Als hij gewoon op de tribune had plaatsgevonden dan zou het minder raar overkomen. Douwe de Vries had vorige week nog een longontsteking en die gaat wel gewoon van start... met de te verwachten slechte resultaten. Weet niet... beetje raar.
  2. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Ligt geheel aan de op jouw werk geldende omstandigheden.

    Ik heb vaak genoeg meegemaakt dat een collega gedurende zijn/haar ziekte langs kwam op het werk, gewoon even om bij te praten. Er kwam zelfs een keer een collega die met een gipspoot (ski ongelukje) gewoon even langs kwam. Er is dus helemaal niets mis als iemand die "lopend patient" is om op het werk langs te komen.
    Duif en Marcel Vos vinden dit leuk.
  3. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Stroetinga durfde wel te wachten. Revanche op Verweij, Anema helemaal uit zijn dak.
  4. sysya

    sysya Well-Known Member

    We gaan het morgen zien. Ik weet wel dat als de selectie commissie zowel de plek van Ntab als Verweij afpakt Reggeborgh daar niet mee akkoord gaat. Verweij is voor mij logisch, Ntab vind ik gewoon echt niet kunnen, die gast rijdt echt een prima tijd. Als Krol 1.07 had gereden dan was het anders geweest, maar een derde plek op een halve seconde van de winnaar afpakken is in mijn ogen niet te recht te praten.
    strawbale vindt dit leuk.
  5. JaapvdB

    JaapvdB Well-Known Member

    Carien Kleibeuker laat weten dat ze vandaag haar laatste wedstrijd heeft gereden. Zou het echt?

    Carien Kleibeuker @CarienKl ·4 u
    this is the end...my only friend, the end #laatsterit #schaatsenisleuk
    De Keizer, EenBrabander en Yuskov vinden dit leuk.
  6. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    De ploegeneindstand op de tijdritafstanden

    Jumbo 9-11
    Reggeborgh 5-7
    Talentned en Easyjet 4
    IKO 2
    Friesland 2 (1 senior en 1 junior)

    Qua massastart zou het zomaar kunnen dat Easyjet er 4 bij krijgt. Schouten wees na de finish heel nadrukkelijk op Groenewoud...

    Voor de klassementskampioenschappen is de stand nu:
    Jumbo en Reggeborgh 3
    Talentned en IKO 1
  7. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Het is en blijft een lastige keus voor het EK Afstanden. Voor het WK Sprint hoort Nuis geen aanwijsplaats te krijgen. Voor wat betreft het WK Afstanden zou ik nu nog helemaal geen beslissing nemen. Volgens het selectiedocument hoeft dat pas uiterlijk 3 februari. Dat vind ik wel vrij laat, maar waarom zou die beslissing niet rond 20 januari genomen kunnen worden? Dan is er nog extra informatie over hoe de vorm van Nuis, N'tab en Verweij zich ontwikkelt uit deelnames van het EK Afstanden, NK Sprint en mogelijk trainingswedstrijden.
  8. Monique

    Monique Well-Known Member

    Dat zou wel kunnen bij iemand die bijvoorbeeld overspannen is, maar ik doelde meer op griep.
  9. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ik zou bij de vrouwen echt voor Wijfje gaan. Die reed echt goed en heeft gewoon niet het voordeel wat Schouten en Groenewoud hebben van een ploeggenoot op niveau
    Yuskov vindt dit leuk.
  10. Duif

    Duif Well-Known Member

    Precies, maar er zijn hier nogal wat anti Nuis fans dus als er maar iets is wat hun niet aan staat grijpen ze hun kans om te brullen. Nuis heeft het volste recht om te gaan en staan waar hij wil. Bovendien was hij er op uitnodiging. Zoals bijvoorbeeld ook Daley Blind 2e Kerstdag een wedstrijd van Man United bezocht. Niemand horen roepen dat dat niet goed is voor de beeldvorming.
  11. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Wat een onzin zeg, nu moet je natuurlijk niet iedereen over 1 kam gaan scheren. Ik vind namelijk nog steeds dat Nuis de aanwijsplek voor zowel de 1000 meter als 1500 meter moet krijgen, en ik denk vele met mij. Maar dan mogen wij dus niet zeggen dat we dit geen slimme actie vinden?! Het kan gewoon beide he. Je bent niet gelijk anti Nuis als je zijn aanwezigheid niet slim vindt.
    Camila en Monique vinden dit leuk.
  12. Duif

    Duif Well-Known Member

    Jij misschien niet, maar ik kan me van de afgelopen jaren nog wel wat forumleden herinneren waarbij Nuis, zachtjes gezegd, niet erg hoog stond aangeschreven. Gold on het verleden ook voor Bob de Jong, die kon hier ook geen goed doen.
  13. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Wat vond ik van vandaag?
    - Esmee Visser is een kanjer. Na 6:56, 6:50, 6:49, 6:47 en 6:52 in Thialf volgt er nu 6:50. Ze doet dus een Roestje, eigenlijk. Dit is een ontwikkeling van na Pyeongchang. Twee schaatsers van 1995 en 1996 rijden nu in Heerenveen constant tijden die voorheen alleen aan de top voorbehouden waren;
    - De reactie van Schouten toen ze zag dat Achtereekte niet aan haar tijd kwam, was in goed Nederlands priceless;
    - Leerdam, Wijfje, Visser en Krol haalden hun eerste Nederlandse titel na Pyeongchang en Ntab won ook pas voor het eerst in 2017. Alleen Jorrit Bergsma is een kampioen die nog tot de Sotsji-generatie hoort;
    - Ik ben het niet eens met @Yuskov dat de ritten vóór Roest-Bergsma er niet toe deden. Al is het maar om de derde plek: dat die gedevalueerd is omdat er geen WK-ticket aan vast zit, ligt niet aan de KNSB. Blokhuijsen-Kooiman had een verrassend einde, Talsma reed een schitterende rit en gooide er alles uit, Bob en Bart was een klein beetje een anticlimax maar zeker geen verkeerde rit. Met Bosker op de 10km is het altijd wat, nu weer een val. Ik vond ook dat hij erg veel met zijn bovenlijf bewoog. Het was in ieder geval niet saai;
    - Jutta Leerdam en Letitia de Jong staan er op het wanneer het moet. Sanneke de Neeling, zo goed in de World Cups, redt het niet. Dat is gunstig voor Femke Kok;
    - Eindigt Helga Drost nou maar twee tienden achter Ireen Wüst? Dat had ik niet gedacht! Vorig jaar werd zij nog 14e;
    - Jorien ter Mors en Antoinette de Jong zijn de grote verliezers van dit weekend;
    - 1:08.35 is een relatief gewone tijd voor een Nederlands kampioen afstanden. De afgelopen titels werden telkens verdeeld met tijden van 1:08.30 of sneller.
    - Daidai Ntab rijdt dus méér dan een keer onder de 1:09 in Thialf. Dat is iets dat de Mulders nooit is gelukt!
    - Hein Otterspeer doet wat Nuis deed bij het WBKT... Krol laat zien dat lengte geen last hoeft te zijn, ook niet op de sprint.
    Eelco en De Keizer vinden dit leuk.
  14. Monique

    Monique Well-Known Member

    Brullen? Ik zie of hoor niemand hier brullen. Er wordt alleen gezegd door sommigen dat ze het niet zo handig vinden dat hij vandaag in Thialf een munt ging slaan omdat dat niet zo goed overkomt als je je ziek hebt gemeld. En dat wordt overal keurig verwoord. Maar misschien hebben wij een verschillende definitie van brullen.
  15. proeme

    proeme Well-Known Member

    er zijn wel meer rijders niet helemaal fit die toch moeten rijden, en dan naast de pot pissen. Voortaan maar allemaal afzeggen dan en zeuren om die aanwijsplek. Veel slimmer.

    en natuurlijk moet hij op de 1500m een aanwijsplek krijgen. 1000 is ingewikkelder. Maar als Verweij zegt "ja joh, hij is er gewoon, dan had hij ook kunnen starten" heeft hij geen ongelijk. En voor Ntab geldt dat nog veel sterker.

    Nuis had heel wat discussie kunnen voorkomen door de uitnodiging af te slaan. Was een stuk slimmer geweest...
  16. proeme

    proeme Well-Known Member

    was een mooie sprint! Maar ik had het ook wel mooi gevonden als Verweij had gewonnen.

    alhoewel... dan had je niet alleen discussie gehad over de 1500m maar ook over de massastart...
  17. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Dat vind ik een nogal slap argument, ook van Verweij overigens.
    Iedere sporter daar weet dat je (dus ook Nuis) geen topprestatie had kunnen leveren als je ziek bent geweest of herstellende.
    Dus wat men ook verzint, Nuis kan gaan en staan waar hij wil en daar is geen enkele valide redenen voor te verzinnen om dat tegen te spreken.
    Voor de rest is dat zijn zaak en van niemand anders. Dat kan als egoïst gezien worden maar dat is een sporter eigen, immers Koen's verweer is immers ook vanuit zijn eigen (egoïstisch) perspectief bekeken.
  18. proeme

    proeme Well-Known Member

    klopt, maar Nuis is de enige die zich afmeldt. De Vries, Ter Mors... staan gewoon aan de start. Moeten we afmelden dan gaan belonen?

    Dat Nuis een wereldtopper is staat buiten kijf. Op de 1500m is hij veel beter dan Verweij, dus daar geen discussie lijkt me. Maar op de 1000m rijdt Ntab gewoon dicht bij de rest. En dan moet hij er toch uit? Dan beloon je dus het afmelden...
    Eelco vindt dit leuk.
  19. sysya

    sysya Well-Known Member

    Mee eens, ik vind dat Ntab te goed reed om hem nu te vertellen dat hij niet mag starten. Je kunt namelijk ook stellen dat Ter Mors als zij herstelt van wat er ook maar aan de hand is (net als Nuis overigens die moet herstellen) altijd meer kans maakt op een medaille op de 500m dan Femke Kok, maar haar wijzen we ook niet aan. En dan kun je zeggen dat Nuis al meer gepresteerd heeft dit seizoen, maar het gaat om nu en over het WK dus dan kun je ook voor ter Mors zeggen dat zij Kok er normaal gesproken vanaf rijdt.
    Eelco vindt dit leuk.
  20. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    De verliezers van dit weekend:

    Heren:
    1. Ronald Mulder
    2. Marcel Bosker
    3. Hein Otterspeer
    4. Koen Verweij
    5. Lennart Velema
    6. Michel Mulder
    7. Jan Blokhuijsen
    8. Chris Huizinga
    9. Douwe de Vries
    10. Kars Jansman

    Dames:
    1. Jorien ter Mors
    2. Antoinette de Jong
    3. Sanneke de Neeling
    4. Reina Anema
    5. Lotte van Beek
    6. Janine Smit
    7. Michelle de Jong
    8. Dione Voskamp
    9. Esther Kiel
    10. Bo van der Werff
    Elisa Dul wil ik hier niet noemen. Al was het zo nipt missen van een startplek op de 1000m ook een pijnlijk verlies.

    Alles wordt bij de heren natuurlijk anders als Kjeld Nuis niet word aangewezen voor het WK. Ik zou als KNSB wel eisen dat hij vormbehoud toont tijdens het NK Sprint en hem niet aanwijzen voor het EK. Het is ook goed voor het NK Sprint als hij daar bij is. En als hij daadwerkelijk zo extreem ziek is geweest, kan hij over 2 weken ook nog niet super zijn
    Duif en RodyTur10 vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina