Wereldbeker finale: Salt Lake City, 9 en 10 maart 2019

Discussie in 'Lange baan' gestart door SprintMaster, 24 feb 2019.

  1. Camila

    Camila Well-Known Member

    Mensen die dit vergelijken met het afzeggen van wereldbekers door Lotto-Jumbo, vergeten wel dat dit de laatste wedstrijd van het seizoen is. Na deze 500 meter hoefden de Russen niets meer te rijden, terwijl de Nederlanders afzeggen met het oog op de rest van het seizoen.
    Duif, mi en Marcel Vos vinden dit leuk.
  2. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    @Inimene
    Ik heb hem al gevonden:
    WB Astana december 2016
    Schermafbeelding 2019-03-11 om 11.44.43.png
    Inimene vindt dit leuk.
  3. Camila

    Camila Well-Known Member

    Waarom wilde hij dan afzeggen toen hij wist dat hij tegen Kulizhnikov moest rijden?
    Inimene vindt dit leuk.
  4. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    @Camila
    Even in het topic van destijds gekeken: Kai was ziek
    Camila vindt dit leuk.
  5. Inimene

    Inimene Well-Known Member

    Dorofeyev: Iedereen herrinert die rit zich heel goed.
    Intussen SF leden: welke rit?
    mi, Camila en Marcel Vos vinden dit leuk.
  6. sysya

    sysya Well-Known Member

    Die klopt toch niet? Hij zegt dat Kai toen terugkwam om de 1000 te racen, dit is een 1000 die hij niet reed. Het moet dan een 500 zijn die Kai niet reed terwijl hij tegen Kuli geloot had, terwijl hij in hetzelfde weekend een 1000 reed
    Duif vindt dit leuk.
  7. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Die Russen hebben wel vaker van die rare fratsen. Ik herinner me nog de World Cup in Inzell toen Kulizhnikov de 500m al niet reed maar wel doodleuk op de startlijst van de 1000m bleef staan. Om zich op het allerallerlaatste moment terug te trekken. Daardoor benadeelde hij een reserve en moest Jorritsma alleen rijden.

    https://live.isuresults.eu/events/2016_GER_0001/competition/11/start-list

    Kan me op zich wel voorstellen dat ze een statement wilden maken maar doen dan iets ludieks, ga de laatste 100m achteruit schaatsen ofzo. Kan het publiek misschien nog om lachen.
    JohnZero, strawbale en mi vinden dit leuk.
  8. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    oplossing (?): punten laatste WB 500 op basis van totaaltijd 2x 500m
  9. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Dat vind ik nou juist weer irrelevant. Waarom moet je de laatste wereldbeker rijden, maar mag je alle voorgaande skippen? Alleen maar omdat Jac Orie geen trainingschema kan bedenken waarin ook nog ruimte is om wedstrijden te schaatsen?

    Jan Smeekens, Hein Otterspeer, Antoinette de Jong, Sven Kramer mochten niet eens starten, terwijl de Russen wel startrecht hadden voor al hun schaatsers.
    Dan hebben ze ook enige vrijheid in hoe ze dat indelen. Pavel startte gisteren ook nog een uurtje na de 500m in de 1000m, ik zou niet willen zeggen dat hij elke kans aangrijpt om af te zeggen.

    Vergelijk deze 500m eens met de grote Sven Kramer die vorige week nog opzichtig niet zijn best deed op de 10km omdat hij niet kon winnen. Net als vorig jaar bij de OS. En vorig jaar bij de WK Allround.

    Nicola Tumolero heeft dit hele seizoen gemist door een val in de ploegenachtervolging waarin ze reden voor plek 5 (of was het 7). Ik kan me voorstellen dat Koelizjnikov daar geen zin in heeft, zeker omdat hij de laatste weken heeft kunnen tonen hoe goed hij wel niet is. Nu geblesseerd raken zou ook gewoon echt doodzonde zijn.
    Basje vindt dit leuk.
  10. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ik kan 1 wb 500 vinden waarin Kuli en Verbij tegen elkaar reden in 2015/2016/2017/2018/2019 dat was dit seizoen in Heerenveen, daar heeft Verbij een DNS staan, maar hij reed dat weekend geen 1000 meter dus waar heeft die man het over?
  11. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Je moet niet voor elk voorval of incident de regels aanpassen. Nergens voor nodig, de kans dat dit nog een keer voor zal komen is praktisch 0%.
  12. sysya

    sysya Well-Known Member

    Dat Kramer niet mocht rijden had niet perse met afzeggingen te maken, maar met zijn rugblessure waardoor hij bijna alle WB's miste. De anderen ja, maar je hoort ze toch ook niet klagen dat ze niet mogen rijden? Als ze daar hadden willen rijden dan hadden ze wel vaker mee gedaan, zo simpel is het. Een trainer schrijft een programma op basis van de doelen die een schaatser heeft, als de wb geen doel is ga je daar toch ook geen schema voor schrijven? Kijk naar Nuis, Orie kan echt wel een schema maken waarin je wel de wb finale haalt.

    Ik vind trouwens een 10km wel iets anders dan een 500 meter. Je in een 10 compleet naar de klote rijden heeft over het algemeen een stuk meer gevolgen dan op een 500 meter vallen (uitzonderingen daargelaten). De keren dat een 500 meter rijder ook echt tegen de vlakte gaat en zwaar geblesseerd raakt is de afgelopen seizoenen op 1 hand te tellen. Sowieso kun je dan zelfs nog een voorzichtige bocht rijden, dan kom je nog op een respectabele eindtijd uit.
  13. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Eindklassement medaillespiegel losse afstanden world cup 2018/2019":

    1. Japan 22 15 11
    2. Nederland 19 20 17
    3. Rusland 16 15 20
    4. Verenigde Staten 6 4 5
    5. Oostenrijk 4 7 2
    6. Noorwegen 3 5 4
    7. Zuid-Korea 2 5 5
    8. Canada 1 3 8
    9. Tsjechië 2 1 2
    10. Italië 1 2 1
    11. Wit-Rusland 1 1 1
    12. België 1 0 2

    Ten opzichte van Hamar geen verschuivingen in de top 8.

    Enkele constateringen:
    - Japan en dus niet grootmacht Nederland wint dit klassement. Het helpt Japan wel dat de 5oom het meest wordt geschaatst en de 10km het minst;
    - Johan de Wit zei gisteren dat Japan dit seizoen te weinig gewonnen heeft. Als we dit klassement 5 geleden had gezien, hadden we er niets van begrepen. Nu klopt het wel dat er te weinig echte titels zijn gewonnen;
    - Zoals we ook al in Inzell zagen, hebben de Russen een bronzen seizoen;
    - Het gat tussen de top 3 en de rest is zeer groot. Ook al omdat de overwinningen bij de volgende landen vooral van één enkele schaatsster afkomstig zijn. Wel beter een top 3 dan een top 1;
    - Noorwegen heeft onvoldoende vervolg kunnen geven aan de Olympische successen;
    - Duitsland, China en Polen ontbreken volledig. Zij mogen zich schamen!
    EenBrabander, Marcel Vos en Inimene vinden dit leuk.
  14. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Je hoeft niet op elke post waar je het niet mee eens bent te reageren. Nergens voor nodig, de kans dat dit nog een keer voor zal komen is praktisch 100%.
    Khlebnikov en EenBrabander vinden dit leuk.
  15. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Het feit dat er meer 500 meters zijn gereden maakt echt een gigantisch verschil. Herzog doet mee om de winst op 500 meter en doet goed mee op de 1000. Bergsma doet hetzelfde op de 10000 en 5000 respectievelijk. Herzog staat in haar eentje vijfde in het klassement, maar Bergsma zou niet veel verder komen dan iets als '1 2 2' als hij alles gereden had en dat is nog vrij royaal.
  16. sysya

    sysya Well-Known Member

    Leuke verdeling trouwens op de 1500 dit seizoen, Takagi WR, Bowe Wb klassement, Wust wereldtitel
    Bij de mannen, Nuis WR, Yuskov Wb klassement, Krol wereldtitel. Op alle andere afstanden zijn er dubbelingen.

    Bij de vrouwen hebben we dan ook nog Shikhova die bijzonder goede races heeft gereden (mag ook wel eens gezegd worden), volgend jaar hopelijk ter Mors er nog bij en dan krijgen we een belachelijk spannend 1500 meter seizoen bij de vrouwen.
    SprintMaster vindt dit leuk.
  17. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    ????


    Ik reageer toch gewoon op een forum op een voorstel om de regels aan te passen naar aanleiding van de rit Kulizhnikov. Allereerst is een forum om te reageren, ten tweede wordt dat voorstel neem ik aan geopperd om er over te praten. En dat ik in schat dat zo'n rit als die van Kulizhnikov nooit meer gaat gebeuren is toch niet zo gek? Regels aanpassen na incidenten lijkt mij hier niet zo nodig.
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  18. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Het kan nog leuker omdat de 1500m een allroundafstand is:

    1500m vrouwen
    WK afstanden Wüst
    WK allround Sáblíková
    EK allround De Jong
    Wereldrecord Takagi
    Eindklassement Bowe

    1500m vrouwen
    WK afstanden Krol
    WK allround Roest
    EK allround Kramer
    Wereldrecord Nuis
    Eindklassement Yuskov



    Camila vindt dit leuk.
  19. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Dit is niet helemaal een rechte vergelijking omdat Sablikova en Roest niet de 1500 meter wonnen. Kramer en De Jong deden dat wel op het EK, dus dat is wel interresant.
    SprintMaster vindt dit leuk.
  20. sysya

    sysya Well-Known Member

    Sablikova op het WK allround? Takagi won de 1500 daar toch? Ik had de allroundkampioenschappen niet meegenomen omdat je daar toch ziet (vooral bij de mannen dat de echte top op de 1500 niet mee doet), maar zo wordt het rijtje wel leuker. Bij de vrouwen zijn dit eigenlijk ook de smaakmakers dit seizoen, mis je eigenlijk alleen Kodaira, Visser en Herzog, maar die zijn ook wel heel specialistisch.

    Edit: De 1500 vrouwen is trouwens ook de afstand waar de meeste schaatsers onder het oude WR reden (4) en dat terwijl van te voren werd gezegd dat de 1500 vrouwen een afstand zou zijn waar een WR heel moeilijk ging worden. Heerlijk die spanning, hoop eigenlijk dat er volgend jaar net als dit jaar niet 1 uitgesproken de beste is, dat maakt de races een stuk spannender en geeft de titels/records ook meer waarde (vind ik).

Deel Deze Pagina