WK allround 2019 Calgary 2/3 maart

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 18 nov 2018.

  1. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Ik kan het WK van 1956 niet vinden op YouTube, maar het WK van 1911 (!!!) wel. Dat was een gecombineerd WK langebaan en kunstrijden. Zo vooruitstrevend is dat idee dus helemaal niet ;)
    strawbale vindt dit leuk.
  2. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Dat kan natuurlijk ook, maar is dat ergens na te gaan?
  3. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Het woord 'sowieso' lijkt me hier verkeerd gekozen aangezien het verschil tussen Takagi en De Jong in Inzell slechts 0,4 seconden was.
  4. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    1977. Een hele jonge Heiden, Storholt en Stensen zaten toen binnen 0,365 punt. Als ik me niet vergis staat op plek 2 het toernooi van 2011 met Skobrev, Bokko en Blokhuijsen met 0,373 verschil tussen plek 1 en 3. Dus ook het spannendste toernooi in 10 jaar kan nog een hele opgave worden (mede vanwege de raceopbouw van Skobrev met negatieve split die ervoor zorgde dat Skobrev nog een tijdje onder de benodigde tijd reed, om het uiteindelijk toch te halen).

    En deze heb ik niet helemaal uitgezocht, maar in 1956 zaten de Russen Gontsjarenko, Merkoelov en Grisjin en de Noor Seiersten allemaal binnen 0,433 punt. Dat lijkt me daarmee een grote kanshebber op de titel spannendste toernooi overall, met tussen plek 1 en 2 het kleinste verschil (0,042) en ook een superklein verschil om de andere podiumplaats (0,028). En dan nog die tegengestelde rijstijlen van de top 4... Gontsjarenko en Seiersten verdeelden de lange afstanden, Grisjin moest het helemaal hebben van de sprint en Merkoelov was een ultieme allrounder met als hoogste afstandsnotering plek 5 en als laagste plek 8.
    Laatst bewerkt: 1 mrt 2019
  5. sysya

    sysya Well-Known Member

    Idd de Jong rijdt dit seizoen prima 1500 meters, zat een seconde van Wust af in Inzell, dat verschil kan ze op de 3km wel weer goed maken bij Takagi zit ze geregeld maar een halve seconde van haar af dat is dus ook goed te maken op de 3km.
  6. Willie82

    Willie82 Member


    Dat is snel, ik zat net de laatste 10 toernooien door te rekenen en dan is het inderdaad 2011. Maar ik kwam opvallend vaak 0,6 a 0,7 tegen in die 10 toernooien.
  7. sysya

    sysya Well-Known Member

    Het is eigenlijk ook wel leuk dat er een goede kans is dat elke vrouw de beste zal zijn op één afstand, Takagi 500, Wust 1500, ADJ 3km, Sablikova 5km. Hangt een beetje af van de vorm natuurlijk, maar ik zou dat qua uitslag wel heel leuk vinden.
  8. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Vooral als Francesca Lollobrigida op alle afstanden tweede wordt en daarmee wereldkampioen allround wordt, 27 jaar na Sighel. B)

    *neem dit niet serieus*
    mi vindt dit leuk.
  9. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Dat was vooral omdat Kramer niet voluit hoefde op de 10. Het verschil was misschien niet zo groot, maar het was ook absoluut niet spannend.
    Camila en strawbale vinden dit leuk.
  10. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Precies, het verloop van de laatste afstand en het uitgangspunt na 3 afstanden maken ook heel veel uit voor de spanning. In 2015, toen Joeskov 2e werd, stond Joeskov in ieder geval 1e na de 3e afstand en moest Kramer eerst rijden op 10 wat resulteerde in een tegenvallende 12.57. Dat was wel een voluit gereden race, want hij moest eerst. Joeskov moest toen iets van 13.03 rijden was zeker bij het begin van de rit niet helemaal onmogelijk werd geacht maar hij kwam niet verder dan 13.11 oid. Hoewel Kramer altijd won is het dus ook niet zo dat er nooit enige spanning in de toernooien met Kramer heeft gezeten.
  11. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Ik denk dat voor Sablikova niet eens de 500, maar de 1.500 m cruciaal kan worden. De 500 m is een gegeven dat ze veel tijd gaat verliezen... maar kan ze de schade beperkt houden op de 1.500? Dan zou het nog spannend kunnen worden..

    voor de Jong is mogelijk de 500 m meer bepalend dan de overige afstanden.
  12. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Helemaal prima om cijfers te noemen op basis van jouw gevoel, maar dat betekent daarmee nog niet dat 'uit alles blijkt' dat... Ik denk dat je vooral De Jong onderschat. Die zie ik op 1500 niet 1,5 tot 2 seconde verliezen op Takagi. Vergeet niet dat we het hier hebben over de nummer 6 van het WK op de 1000 meter, maar heel vlak achter Takagi. En 10 seconde goedmaken op de 5km (6.50 om 7.00, bijvoorbeeld) acht ik voor haar ook niet onwaarschijnlijk.

    We gaan het zien. Ik kan er finaal naast zitten, maar ik denk dat Sablikova en De Jong om de titel gaan strijden en Wust en Takagi om plek drie.
  13. sysya

    sysya Well-Known Member

    10 seconden zie ik nog wel gebeuren, maar als je de tijden op de 500 bekijkt dan gaat ADJ meer verliezen op de 500 meter dan een seconde. Ze reedt vorige week 38,9 in Calgary, Takagi reed 37,6 in Heerenveen, dat is dus al 1,3 seconden en dan rijdt Takagi nog niet eens op hoogland. Als Takagi goed is dan kan ze waarschijnlijk richting een 37,2/3 (misschien nog wel sneller), dan kan ze dus 1,5 seconde pakken, tenzij ADJ zich nog miraculeus verbeterd. Op de 1500 gaat ADJ tijd verliezen die ze op de 3km normaal gesproken weer terug pakt, maar dan blijf je toch nog steeds met bijna 15 seconden zitten die ze op de 5km moet gaan goed maken. Sowieso heeft ook ADJ dit seizoen nog maar 2 5km gereden en die waren nou niet perse fantastisch. 6,59 in Heerenveen en 7,13 in collalbo waar ze 10 seconden verloor op Sablikova. Dus de conclusie dat ADJ wel even 6,50 gaat rijden is misschien ook wat voorbarig, zij heeft tenslotte ook veel gewerkt aan snelheid voor de 1500 en 1000, maar zichzelf niet perse verbeterd op de 5km.
    Laatst bewerkt: 1 mrt 2019
    G1ant, VorstM en Asterisk vinden dit leuk.
  14. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Interresant, mijn gevoel is precies andersom, maar ik kan er ook compleet naast zitten.
    G1ant en chicagodude vinden dit leuk.
  15. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Inderdaad. Het verschil is dit seizoen nog nooit zo groot geweest, dus ik zie Takagi ook niet 2 seconde pakken op de Jong. Dit zou ze op Sablikova wel kunnen pakken als Sablikova niet in goede doen zit.. want ik zie Takagi wel richting 1:51 hoog, 1:52 laag gaan.
  16. Willie82

    Willie82 Member

    Dit ging ook niet om de spanning, het was een constatering, sowieso betekent het kleinste verschil niet automatisch het spannendste toernooi. Maar 5 jaar op rij lijkt eerder op een soort automatisme.
  17. Monique

    Monique Well-Known Member

    Toen Kramer nog helemaal topfit was won hij vaak met een klein verschil omdat hij niet voluit hoefde te gaan. Hij zat vaakin de laatste rit (niet altijd) op de 10 en dan reed hij precies genoeg om kampioen te worden. Hij had in die tijd ook altijd een stuk harder gekund als het nodig was. Dat laatste heeft hij niet meer, hij moet nu echt volle bak en hopen dat het genoeg is.
  18. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Hier snap ik helemaal niets van: Roest die het EK verloor en op het WK afstanden een paar tikken kreeg van Pedersen zou de favoriet zijn????? De Jong wint dan wel het EK maar ziet ook dat Wüst en Sablikova steeds beter in vorm komen terwijl men blijkbaar denkt dat Miho Takagi ten onder gaat aan de jetlag.
  19. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Ja, het zinnetje "zou weleens de boeken in kunnen gaan als de spannendste editie in de afgelopen honderd jaar." wordt in de kop voor het gemak maar tot feit gebombardeerd: "spannendste WK allround in honderd jaar". Slechte praktijken zijn dat voor serieuze media.

    Sowieso echt een bijzonder slecht geschreven stukje van de NOS.

    Kop: "Roest en de Jong favorieten", en dan in de eerste paragraaf "gelden bij de WK afstanden in Calgary zonder twijfel als serieuze kanshebbers voor het goud". Het is een WK allround, en serieuze kanshebber is niet hetzelfde als de favoriet....
    Volgende paragraaf: "SLP geldt ook in Canada als voornaamste concurrent, net als recordkampioen Sven Kramer". Je kan nog steeds niet meer dan 1 voornaamste concurrent hebben. Ze zijn wel allebei voorname concurrenten....Je kan wel schrijven "zijn de 2 voornaamste concurrenten", maar dat schrijf je niet op deze manier op.

    Wat verderop: "Collalblo"

    Weer verder: "Over zijn vorm geen twijfels." Misschien dat ze in normale zinnen kunnen schrijven, met een werkwoord erin?

    Het bijschrift bij de foto: "Roest en De Jong hopen bij WK allround op definitieve doorbraak". Roest is de verdedigend WK, en ADJ heeft met overmacht het EK gewonnen, maar blijkbaar wachten ze nog op een 'definitieve' doorbraak?

    Hierbij laat ik wat stylistische dingetjes maar achterwege.

    Hebben ze bij de NOS een werknemer van NU.nl overgenomen of zo?
    Laatst bewerkt: 1 mrt 2019
    Camila en strawbale vinden dit leuk.
  20. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Nee, het artikel van schaatsen.nl is per ongeluk gepubliceerd op de NOS (en andersom), want schaatsen.nl heeft een prima geschreven en genuanceerder artikel. :rolleyes:
    Camila en chicagodude vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina