NK Allround en Sprint, 26 - 27 januari 2019

Discussie in 'Lange baan' gestart door JaapvdB, 18 jan 2019.

  1. Monique

    Monique Well-Known Member

    Lees ik nou dat je zelfs geen broodjes meer mee mag nemen? Ik heb kaarten voor de WK sprint voor het hele weekend maar als ik verplicht lang in de rij moet gaan staan om die ranzige meuk te eten die ze daar verkopen dan wordt dit de laatste keer dat ik naar Thialf ga.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  2. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Tja, de enige vervelende en vrij absurde regel die ik zie is die van de camera's, de rest is toch logisch en volgens mij normaal bij elk evenement?

    Zoals die zitkussens als je een staanplaats hebt... betaal dan iets meer voor een zitplaats, en dan mag je nog een kussen mee nemen ook! En dat je alleen pakjes drinken mee mag nemen is volgens mij ook overal standaard.
    Yuskov vindt dit leuk.
  3. Koen

    Koen Well-Known Member

    ben het helemaal met je eens en dan nog het openbaar vervoer. trein stopt al heel lang niet meer, extra bussen ook al tijdje niet meer. allemaal met regulier vervoer en dat is gewoon 1 bus per uur en die wordt dan volgepropt.
    zit tribune op noord erger ik me ook verschrikkelijk aan. maar zal wel meer verdienen. nog maar klein hoekje over om te staan.
  4. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Hebben er veel mensen behoefte om van 11-18 te staan, dan? Ik kan het me zelf niet voorstellen, maar willen veel mensen dat? Of verbouwen ze de staantribune omdat daar eigenlijk nauwelijks behoefte meer aan is?
  5. Koen

    Koen Well-Known Member

    voor zover ik weet genoeg mensen die kaartje kopen voor noord en zuid. (is ook stuk goedkoper). al gaan ze in pauzes wel veel zitten voor zover het kan.
    ook tweede vraag kan ik zo geen antwoord geven, want dat weet ik natuurlijk niet. als zit kaarten uitverkocht zijn en mensen willen er graag heen dan gingen ze vroeger gewoon staan, nu bouwen ze sta tribunes vol.
    volgens mij genoeg mensen die nog willen staan. maar kan je dus ook meer kwijt. zeker wat Mcat zegt, twee achter elkaar per tree.
    ik sta liever, maar dan wel beetje ruimte om me heen.
  6. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Woensdag zag ik dat ze een extra tribune hadden gemaakt bij de hoofdingang van Oost. Daar kon je toen niet naar binnen.
    Koen vindt dit leuk.
  7. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Hier wel een grappig stukje van Wennemars;
    https://www.ad.nl/schaatsen/publiek-in-thialf-wordt-belazerd~a8f0b3a0/

    Hoewel ik de essentie van zijn betoog wel kan begrijpen vind ik het woord belazerd toch wel wat overdreven. Het is immers niet voor het eerst dat de toppers bepaalde wedstrijden laten schieten als die hen niet uitkomen.
    Dat weet het publiek zelf ook wel, dat er geen garantie is of de toppers er überhaupt wel zullen zijn.
    De NK's hebben nu eenmaal weinig gewicht i.t.t andere wedstrijden.
  8. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Dat maakt het niet per se een goede regel. Integendeel. Al die pakjes gaan de prullenbak in terwijl flesjes en thermoskannen hervulbaar zijn. En pakjes drinken bevatten vaak veel suikers.

    "Natuurlijk" proberen de uitbaters van House of Sports zo veel mogelijk geld uit de fans te trekken. Zo werkt het kapitalisme en zo werkt een commercieel bedrijf. Maar het gaat zo onderhand wel te ver als ik schaatsfans (hier, op Twitter en irl) hoor zeggen dat die nieuwe regels zo suf zijn, dat ze misschien niet meer naar Thialf gaan.

    Bovendien is er nog een groep mensen die je wegjaagt. Mensen met allergieën of speciale voedingswensen. Sommige mensen moeten wel hun eigen eten meenemen omdat ze niet willen of kunnen eten wat er verkocht wordt in Thialf. Dat is echt een issue op dagvullende programma's. En als ze daar nou nog een breed aanbod aan ongezond én gezond eten zou hebben tegen een behapbare prijs... maar dat is niet zo. Bovendien is het OV slecht geregeld en kunnen OV-reizigers niks meenemen omdat tassen niet in een kluis kunnen.
    Mcat, G1ant en strawbale vinden dit leuk.
  9. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Wat ik me wel afvraag is wat de sponsoren er van vinden. Zij betalen immers deze schaatsers en krijgen vervolgens maar een paar keer per seizoen de kans om ze vol trots aan hun zakelijke relaties in Thialf te showen.
  10. mi

    mi Well-Known Member

    Als je hier iets aan wilt doen moet je de kalender aanpassen en dit NK niet middenin het internationale toernooien seizoen plannen of ervoor zorgen dat de toppers wat te verdienen hebben dit toernooi (leuke bonus oid). Moet toch lukken met de huidige regels tav consumptie en kaartjesprijzen in Thialf.

    Als er straks in Inzell en Calgary niet gescoord wordt klaagt iedereen ook steen en been.

    Denk je dat Kiki Bertens gratis naar Rosmalen komt?
  11. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Jammer dat er weer zoveel negativiteit te lezen valt. Thialf is uitverkocht, er staan diverse wereldtoppers aan de start en het is een wedstrijd die daadwerkelijk ergens om gaat. Ik ben een tevreden man!
  12. Monique

    Monique Well-Known Member

    Toen Thialf verbouwd werd had ik verwacht dat de staantribunes zouden verdwijnen en dat er in de bochten ook zitplaatsen zouden komen. Ik koop zelf altijd zitplaatsen omdat ik niet lang stil kan staan, maar toen ik dat nog wel kon stond ik graag in de bocht. Alleen tussendoor ging iedereen wel vaak zitten omdat bijna niemand dat zo lang volhoudt. Dat mocht toen ook altijd dus was het geen probleem. Maar nu schijn je helemaal niet meer te mogen gaan zitten, zelfs niet zonder kussen, en dan zijn die staantribunes echt niet meer handig.
  13. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Goede 500 van Beune, maar Achtereekte lijkt me na deze 500 wel de topfavoriet eigenlijk. Maar goed, Achtereekte viel op EK Allround ook niet mee. Dus wellicht dat Beune op een 3 km nog wel bij kan blijven ook.
  14. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    De drie favorieten Joy Beune, Carlijn Achtereekte en Melissa Wijfje staan nu op de 500 meter al op het podium en lijken normaal gesproken ook het eindpodium te worden. Achtereekte heeft met name op de 3000 en 5000 meter goede kansen, Wijfje en Beune kunnen een sterke 1500 meter rijden, Beune is op de lange afstanden nog niet zo bekend, maar heeft nu een voorsprong.

    En ja, Esmee Visser verliest ten opzichte van collega-stayer Carlijn Achtereekte bijna 2,2 seconden. Dat is bijna 22 seconden die ze op de 5000 meter goed moet maken, en dat geldt als ze op de 1500 niet meer verliest dan ze op de 3000 wint.
  15. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Sterk optreden van Bosker.
  16. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Dit is de eerste keer dat ik iemand twee keer heb zien vallen tijdens dezelfde rit. Dit is ook de eerste keer dat ik Timmerman niet in zijn eentje het commentaar hoor doen. Tot nu toe vind ik dit duo prettig.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  17. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Punt in het ijs én staan op een blokje. In één rit. Voor dezelfde rijder.
    Dan heb je wel echt pech.
    mi vindt dit leuk.
  18. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Wie viel er? Ik schakel net ik na het ONK.
  19. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Stefan Groothuis
    stijnsportgek vindt dit leuk.
  20. proeme

    proeme Well-Known Member

    ha, kampioenschapsrecord van Wennemars verbeterd. Toch grappig feitje :)
    strawbale, SprintMaster en mi vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina