Wereldbeker 2, Tomakomai, 23-25 november

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 12 nov 2018.

?

Een wereldbeker op een buitenbaan?!

  1. Nooit meer, al het schaatsen hoort binnen

    1 stem(men)
    1,5%
  2. Buiten schaatsen is leuk, maar niet op mondiaal topniveau

    5 stem(men)
    7,4%
  3. Een keer in november in een na-Olympisch seizoen is acceptabel

    3 stem(men)
    4,4%
  4. Elk jaar precies één keer is ongeveer het beste

    18 stem(men)
    26,5%
  5. Vaker dan eens per jaar zou mooi zijn

    11 stem(men)
    16,2%
  6. Een afwisseling tussen buiten en binnen, maar vaker binnen

    18 stem(men)
    26,5%
  7. Een afwisseling tussen buiten en binnen, precies 50/50

    5 stem(men)
    7,4%
  8. Een afwisseling tussen buiten en binnen, maar vaker buiten

    3 stem(men)
    4,4%
  9. Voortaan bijna altijd, buitenwedstrijden worden de norm

    1 stem(men)
    1,5%
  10. Voortaan altijd alle wedstrijden buiten, al het schaatsen hoort in de natuur

    3 stem(men)
    4,4%
  1. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Zal wel ziekjes zijn of zo. Was op de 1500 ook al slecht.

    Demarrage Visser zat weinig op. Dit wordt ook weer niets voor Nederland...
  2. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Tsja, als Pechstein al zo makkelijk meekan als je versnelt, dan ben je echt niet explosief :p
  3. proeme

    proeme Well-Known Member

    leuke geprobeerd van Visser, maar kansloos. Maar waarom trof Wijfje de sprint aan voor de rest?
  4. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Visser heeft zelfs te weinig snelheid in de benen om een gaatje te slaan met een peloton. Ik wil het nog wel zien op een binnenbaan, maar dit viel ook al op in Thialf. Kan een hoog tempo rijden op kop van het peloton om de wedstrijd hard te maken, maar een echte ontsnapping heeft een harde demarrage nodig. Denk dat het vooralsnog niet zo'n hele goede fit is op de MS in een internationale wedstrijd.

    Wel een fijne sprint tussen Kim, Lollo en Blondin. Wijfje is geen echte sprinter en dat blijkt. Trekt te snel op kop, laat zich overbluffen in de sprint en wordt makkelijk weggezet. Zonder Schouten is het toch wel heel underwhelming.
  5. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Wijfje ook al energie verspeeld eerder in race door het tempo wat op te voeren. Die moet gewoon lekker in een dienende rol van Irene mee straks naar Inzell. Die rol kan ze prima aan. Zelf voor de prijzen meedoen niet. Nu nog de vraag welke 'knecht' mee moet voor Simon bij de heren.
  6. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Ik vond Douwe de Vries wel overtuigend in Thialf, die zou misschien knecht kunnen spelen.
  7. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Eens. Al vond ik haar vandaag gewoon niet zo'n sterke indruk maken. De motor was wel heel snel leeg. Maar goed, ze pakt er nog wat puntjes mee voor haar klassement. Ze heeft ook genoeg explosiviteit om een aanval te plaatsen voor Schouten dus Schouten/Wijfje blijft ook deze week een prima WK-duo.
  8. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    De snelste slotrondes kwamen bij de mannen van nummer 2 Um in 24,6 en de Rus op nummer 5 Zakharov (24,8). Um profiteert goed en komt goed uit de ruggen van Swings (3e) en Wenger (4e) die beiden al vroeg de sprint aangingen en naar de finish schaatsten met een slotronde van 25,1.

    Mikhailov reed over 15 rondjes gemiddeld 29,1. Zeker in het tweede gedeelte van de race (toen hij hoge 29-ers, lage 30-ers reed) was hij makkelijk te achterhalen geweest door een samenwerkend drietal. Je weet echter dat je in 9 van de 10 keren dan Swings naar de finish brengt (voor zover hij eens niet zelf een gat dichtrijdt; chapeau Bart!) en loopt ook een risico dat een snelle man als Mantia of up and coming man Um mee op de bagagedrager gaat. Die angst legt echter het hele peloton lam. Ook de Nederlanders waren vol twijfel en misschien was die twijfel ook wel gerechtvaardigd. Huizinga (26,8) en Jansman (27,1) finishen respectievelijk als 12e en 13e. Zelfs de eindsprint is wat twijfelachtig met 'zal ik meedoen of niet'. Het risico van twee relatieve nieuwkomers op het onderdeel die vervolgens ook nog eens voor het eerst samen rijden en duidelijk niet van elkaar weten wat de ander gaat of wil doen (ze hadden waarschijnlijk 1 scenario vooraf in gedachten, maar een anticiperend scenario trof ik niet aan). Dat zie ik de volgende keer graag anders.
    HaagscheBluf, EenBrabander en SprintMaster vinden dit leuk.
  9. RodyTur10

    RodyTur10 Well-Known Member

    Er zal meer geëxperimenteerd moeten worden met de massastart. Ik ben nog steeds voor een puntenkoers, zodat die tussensprints ook daadwerkelijk ergens over gaan. Dan krijg je ook meer tactieken waarmee je kunt winnen. Nu is het voor driekwart van het peloton gewoon wachten op de laatste ronden voor de eindsprint. Ik vind op deze wijze de massastart geen toevoeging zoals de ploegenachtervolging en mag als er geen verandering komt wel weer afgeschaft worden.
  10. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Jij niet, talloze rijders die zich hier speciaal op toeleggen blijkbaar wel...

    Om nog niet te spreken over het feit dat het hier vaak het meestbesproken onderdeel is.
    Lorca vindt dit leuk.
  11. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Wellicht bij Nederland ook het gebrek aan een bondscoach die duidelijk de tactiek bepaald.
  12. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Ja, lijkt mij ook. Ik weet niet in hoeverre nu vooraf onderling wordt gesproken tussen de ploegencoaches en rijders en er onderling afspraken worden gemaakt, maar het is zeker belangrijk dat je een 'leidinggevende' (die onafhankelijk is) naast de zijlijn hebt die het overzicht bewaart, reactietactieken bedenkt en aanwijzingen toeschreeuwt. En vooraf natuurlijk eens goed met zijn rijders gaat zitten om diverse scenario's door te nemen. Dat lijkt mij op dit moment niet te gebeuren. Huizinga/Schouten was niet direct voor besproken teamwork vorige week (maar wel het bewijs dat knechten voor elkaar niet per se hoeft) en Huizinga/Jansman vandaag al helemaal niet.
  13. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Het is slecht dat er geen bondscoach is en dat er ook niets lijkt te gebeuren. Aan de andere kant zijn de eisen aan de bondscoach vrij groot. De kandidaat moet races goed kunnen analyseren en de regels kennen, moet zijn weg vinden tussen de belangen van de commerciële ploegen, moet werken vanuit een plan richting OS 2022 en van daaruit het lef hebben om kopstukken als Wüst en Kramer af en toe eens uit de ploeg te halen. Ik zou zo ook niet weten wie aan al die eisen voldoet.
  14. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Je zou iemand met een surplus aan senioriteit moeten hebben. Dan sta je echt buiten de discussie. Een type Henk Gemser. Maar die zie ik inderdaad ook niet. Hij is zelf al 78, dat gaat niet meer.

    Of je zou een ex schaatser zonder echte banden met de huidige teams moeten hebben. Maar goed, die hebben allemaal een mindere uitstraling dan Kramer en Wüst (hooguit Ritsma, die kan echt tegen hen op... maar is toch ook niet een ideale kandidaat).
  15. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Of MAG hij er nooit staan? Hij is toch een paar keer wereldkampioen geworden op de afstand en wint meestal van Nuis... Ik snap het wel, Nuis heeft prima gepresteerd op de Spelen.. maar men moet nu niet gaan doorslaan alsof Nuis er WEL altijd staat als er druk op is.
    FuGeE_Volkova vindt dit leuk.
  16. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Maar ja... iedereen juichte het wel toe dat Yuskov niet mee mocht doen aan de OS.. is moeilijk er staan als je niet mee MAG doen.
    FuGeE_Volkova vindt dit leuk.
  17. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Enige race dat dat valt te roepen is over de OS.... maar ja... ;)
  18. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Kodaira gisteren en beide ploegenachtervolgingen hadden geloof ik überhaupt wel een wereldrecord voor buitenijs. Het wereldrecord buiten op de 1500 meter mannen zal niet zo snel verbroken worden, dat was een van de mooiste ritten van de laatste tien jaar.
    RodyTur10 en HaagscheBluf vinden dit leuk.
  19. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Dat er geen bondscoach is mag geen excuus zijn om er een wanprestatie van te maken. Van de voren weet je dat er 3 duo's zijn: Nederland, Rusland en Wit Rusland. Nederland mag dus zeker geen rijder van die landen laten gaan.
    Wat gebeurd er: de Wit Rus die de aanval opzet komt vanuit laatste positie. De enige die hem ziet komen is Swings die duidelijk aanzet maar zich dan bedenkt en gaat bluffen. Huizinga zit achter de Koreaan en doet niks. Jansman aan de binnenkant achter Silovs zet wel ietsje aan maar laat het dan lopen. Als vervolgens de tweede Wit Rus aanvalt doet Nederland weer niets. Twee keer maken ze dezelfde fout. Ongelofelijk. En dat mag je de rijders zeker aanrekenen: Huizinga komt vanuit het inlinen en kent dit spelletje heel goed. Jansman rijd toch regelmatig marathons die moet ook wel weten hoe het werkt.
    Lorca vindt dit leuk.
  20. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Ai, dat moment dat je je realiseert dat je een dagje ouder wordt. :D De race waar je aan terugdenkt is al langer dan 10 jaar geleden.
    Lorca vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina