WK allround Amsterdam 9-11 maart 2018

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 5 mrt 2018.

  1. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    dat zei ik niet, ik zei deftig... een deftige 5/10k voor mannen die ook 35'ers rijden op de 500
    niet per se goed

    ze zouden de wust kunnen geweest zijn die de sablikova het vuur aan de schenen legde
  2. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Kramer reed maar 2 keer een allround tournooi op hoogte, 1 keer toen hij 19 was en die andere keer waarschijnlijk gewoon niet in supervorm. Het feit dat Davis nog steeds het puntenrecord heeft zegt niets. Verder heeft Kramer de wereldrecords op de 5 en 10 met gigantische hoeveelheden verbeterd en zo'n beetje overal baanrecords gereden. Hij is ook drie keer Olympish kampioen geworden op de 5 en was een keer de snelste bij de 10. Je zegt ook dat Hedrick hem eraf had gereden, maar Hedrick heeft nog nooit een puntentotaal onder de 150 gereden terwijl Kramer op alle WK's die hij won onder de 150 reed. Sven is en blijft een geweldige schaatser, hoe je het ook went of keert.
    chicagodude, Koen en Duif vinden dit leuk.
  3. Eelco

    Eelco Well-Known Member

    Sven is een geweldige schaatser en Shani Davis is een geweldige schaatser. Shani heeft gedurende enkele jaren de 1000 en de 1500 gedomineerd, wat ongekend is. En zijn 1000 meter tijd staat nog steeds als wereldrecord. Sven is al jaren de meest dominante rijder op de 5k met af en toe een geweldige 10k. Het is net waar je voorkeur naar uit gaat. Persoonlijk vind ik het knapper wat Shani heeft gedaan omdat de 1000 en 1500 door meer mensen wordt beheerst.

    Dat doet niks af aan de prestaties van Sven. Kramer had misschien bovenaan de Adelskalendern kunnen staan. Als hij niet altijd zo zakelijk had gereden. De vraag is of hij dan ook zo lang aan de top had gestaan. Omdat ik het gevoel heb dat Shani altijd meer vanuit zijn hart heeft gereden gaat mijn sympathie dan ook uit naar Shani. Ik kan me voorstellen dat er mensen zijn met andere voorkeuren.
    ZeeKoei en Duif vinden dit leuk.
  4. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Oh ik ben het met je eens dat Davis ook een geweldige schaatser is, maar het is niet helemaal eerlijk om te zeggen dat Kramer af en toe een geweldige 10k. Hij heeft meerder malen het wereldrecord aangescherpt en van de 25 snelste 10k's ooit zijn er 10 van Kramer (Bersma staat op nummer 2 met 6 in die lijst) en heeft ook nog verreweg de meeste baanrecords in handen. Het is waar die hij op de 10 niet dominant is, maar het doet hem ver te kort om te zeggen dat hij maar af en toe een geweldige 10 heeft. Persoonlijk vind ik Kramer groter dan Davis, al is het alleen maar omdat hij toch langer aan de top heeft gestaan en ook nog niet klaar is, maar dat is een kwestie van smaak zoals je al zei.
    Duif vindt dit leuk.
  5. Wennemarsmania

    Wennemarsmania New Member

    Niemand is een carrière lang dominant geweest op de 10. Grootheden als Romme, de Jong, Kos, etc. allemaal is het ze niet gelukt om hun olympische titel te verdedigen. De 10 is gewoon een ontzettend lastige afstand om te domineren. Ik vind het al vrij wonderbaarlijk dat Kramer al zo lang zo goed meedoet op die afstand. 3 olympische cycli is die favoriet voor de titel geweest. Niet veel die dat op die afstand kunnen zeggen.
    chicagodude vindt dit leuk.
  6. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    De nuance: alleen op de 10 km moet Kramer eerlijk zijn... de tijden die op de OS zijn gereden door Bergsma en Bloemen, heeft Sven zelfs in SUPER vorm niet zomaar gereden. Dan is hij gewoon op waarde geklopt.. zelfs ALS hij SUPER was, dan denk ik niet dat hij de tijd van Bloemen had gehaald.
  7. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    In 2017 was hij sneller dan Bloemen in 2018 op dezelfde baan.
    Joris180 en Duif vinden dit leuk.
  8. Eelco

    Eelco Well-Known Member

    Kramer was dit jaar bij mij niet de grote favoriet op de 10k. Dat was Jorrit met TJ als degene die er het dichtst bij stond. Ook in 2014 gaf ik Jorrit al een iets grotere kans dan Sven. Ik mis soms wel enige objectiviteit van de media daar in. Kramer was zijn tijd op de 10k inderdaad ver vooruit maar in 2012 zo'n beetje is Jorrit erbij gekomen en de afgelopen jaren ook TJ. Kramer is iets meer een man die vanuit de 5k een heel sterke 10 kan rijden. Jorrit en TJ hebben dat net andersom.

    Als Kramer dit seizoen kon laten zien wat hij vorig jaar deed was hij bij mij wel favoriet geweest. Hij liet toen het hele seizoen al hele goede dingen zien. Dit jaar heeft hij mij niet kunnen overtuigen.
  9. Eelco

    Eelco Well-Known Member

    In 2017 was de baan sneller dan in 2018. In 2018 was Kramer langzamer dan Bloemen (en Bergsma) op dezelfde baan ;). Ik had graag de Kramer van vorig jaar de competitie met Bloemen-/ Bergsma aan zien gaan. Was een mooie strijd geworden.
  10. Joris180

    Joris180 Active Member

    Terug naar het tournooi: Er was een super sfeer, er werd gestreden voor de tournooi winst en de afstand winsten. De wedstrijden waren spannen met soms verassende uitslagen. Er werd gediscussieerd of de omstandigheden gelijk waren ja of nee. Twee nieuwe kampioenen Takagi en Roest.
  11. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    SLP was zeker niet kapot, daarna reed hij nog 32's en lage 33's. Dan ben je niet vermoeid, zeker niet als je na een val weer in je ritme moet komen.
    Ik denk eerder door een moment van concentratieverslapping omdat het zo goed ging.
    Er zijn ergere dingen maar op sportief gebied was dit een drama. Pas in het rijtje EK 66, OS 88 en WK 88 o ja en WK 70 dames met Ans Schut al ging het daar niet om de laatste afstand.
  12. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ik denk dat Kramer als meer stayer type normaal gesproken juist in het voordeel zou zijn op een buitenbaan. Zie Collalbo en Boedapest. Alleen was het ijs nu heel zacht waardoor het in zijn nadeel werkte.
    chicagodude en strawbale vinden dit leuk.
  13. Tuttifrutti

    Tuttifrutti Well-Known Member

    Lief dat je het vraagt! =)

    Wat een bizarre dag was dit! Zat het hele weekend in het stadion. Vantevoren had ik al wel gedacht dat Sverre wel eens kon gaan winnen .. De omstandigheden waren perfect voor hem. Gisteren was een hele mooie dag! Maar vanochtend dacht ik aan al die toernooien waarin Bøkko er ook wel goed voor stond na dag 1. En dat Kramer het toch altijd wel weer haalde..

    En dan die geweldige 1500m en die grote voorsprong. Dat kon toch bijna niet meer mis gaan.. Maar toch, ik was er nog niet gerust op. Al wist ik wel dat hij heel goed was en Kramer toch een stuk minder. En toen ik dan toch eindelijk begon te geloven dat hij het echt ging halen.. Ging het mis. Vlak voor mijn neus. Ik heb volgens mij heel hard geschreeuwd.

    Daarna zeiden vrienden (die ook heel lief waren) dat hij het mss toch nog kon halen en ben ik heeeel hard gaan aanmoedigen tot de finish. En daarna kwamen wel wat tranen..

    En nu ben ik nog steeds wel wat aan het bij komen. Maar denk ik ook steeds meer van wow... wat een rit heeft hij eigenlijk gereden. Op weg zijn naar de wereldtitel, vallen en dan weer rondjes 32 rijden en Sven weer inhalen en achterlaten. Echt heel indrukwekkend.

    Vond het ook heel mooi dat hij na een tijdje zitten op een bankje eerst gelijk can het ijs wilde gaan, maar zich na een paar meter bedacht en toch een rondje reed om het publiek te bedanken. En hij kreeg een enorm applaus.


    Wat een WK ! Ga later even alles terug lezen hier!
  14. JaapvdB

    JaapvdB Well-Known Member

    strawbale, Forza en Eelco vinden dit leuk.
  15. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Volgend jaar Blokkie en Tumolero heel vroeg.
    Bloemen en Bøkko halverwege.
    SLP en Roest in de laatste rit.
    Nee, op seizoenstijd lijkt me beter.
  16. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Davis en Hedrick hebben alleen van Kramer in een allround-toernooi gewonnen (2005, 2006) toen Kramer 18/19 was en zij 23/24 resp 27/28. Vanaf zijn 20e t/m 30e was Kramer als allrounder, blessures daargelaten altijd #1: 9x. Davis is daarom na te zijn verslagen in 2007 en 2008 gestopt met allrounden en Hedrick hield het een jaar langer vol. Davis werd voor het laatst allroundkampioen op zijn 24e, Hedrick op zijn 26e. Hoe zo te oud?
    Met een beetje huiswerk kom je een stuk beter beslagen ten ijs
    Nickel, Duif en chicagodude vinden dit leuk.
  17. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Ha, daar noem je iemand. Hoe zou Blokhuijsen naar dit toernooi hebben gekeken? Wint Kramer een keertje niet, heeft de voormalig kroonprins niet eens de kans om zelf die titel te pakken. Die zal nu écht balen van zijn mislukte 1500m op het OKT (ziekte rondom het NK Allround kan hij natuurlijk vrij weinig aan doen).
  18. Joris180

    Joris180 Active Member

    Inderdaad, dit werkt ook niet ideaal met max 3 deelnemers op de vorige kampioenschappen.
    Het 'probleem' is ook alleen aanwezig op buitenbanen.
    Bij een WK Allround zou je nog wat kunnen met de uitslag van de World Cup kwalifacatie wedstrijd (in januari).
    Bij EK allround / EK sprint is deze wedstrijd dan nog niet verreden.
  19. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Met of zonder blowers aan?! Is the question.
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  20. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Silovs reed vandaag 14.55 - net als Schenk's WR 47 jaar geleden
    zonder val had SLP vandaag rond de 13.43 gereden - net als het WR van Koss tijdens in 1991 (Heerenveen)
    Laatst bewerkt: 11 mrt 2018
    Tuttifrutti vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina