World Cup #2 SLC 20/21/22 november

Discussie in 'Lange baan' gestart door EenBrabander, 17 nov 2015.

  1. Giel1

    Giel1 Well-Known Member

    Na deze fantastische 10km is het wel jammer dat dit de enigste 10km was in World Cup verband. Ik had graag nog een 10km tijdens de World Cup in Heerenveen gezien als slotafstand op de zondagmiddag, met daarbij een fantastische sfeer.

    Nu moeten we wachten tot de WK afstanden voor de driestrijd tussen Bloemen-Kramer-Bergsma. Daarvoor zullen Bergsma, Kramer en Kooiman al een strijd moeten leveren op het NK afstanden.

    Kramer en Bergsma zouden voor het WK afstanden ook op de 10km op het EK allround tegen elkaar kunnen uitkomen in dezelfde wedstrijd. Echter zal een 10km op een Allround kampioenschap niet dezelfde tijden opleveren, dan wanneer het een individuele wedstrijd betreft.

    Tenslotte zou aan het eind van het seizoen de driestrijd Bloemen-Kramer-Bergsma een vervolg kunnen krijgen op het WK Allround (als Bergsma zich hiervoor plaatst, wat een hele opgave zal worden).
    Laatst bewerkt: 22 nov 2015
    strawbale en Duif vinden dit leuk.
  2. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Ja.
    Derhalve eis ik een hooglandbaan in Nederland.
    Moet je eens kijken wat er dan aan records wordt verpulverd.

    Nog even doordromen maar.
    En morgen gaat Hong Zhang de 1000 meter aan stukken beuken.
    En daar ga ik nu van dromen.
    Slaap lekker allemaal en bedankt voor een geweldige avond!:)
  3. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Nee. Gezondheidspech.

    Verstuurd vanaf mijn LG-D855 met Tapatalk
    strawbale vindt dit leuk.
  4. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Hooglandbaan in Nederland... Waar blijft die Nederlandse Berg? Was er niet een berg van 1 km hoogte op een van de ex-koloniën die toch bij Nederland horen?
    Een laaglandbaan als Thialf kan, mits er goed ijs ligt, mits de luchtdruk laag is, nooit zo snel zijn als een hooglandbaan. Met blowers is dat een beetje een ander verhaal, kijk maar naar Milwindkee @SprintMaster. Daar zijn enkele WR-laagland-records gereden door Amerika(a)n(s)en bij nationale wedstrijden, vast wel met blowers aan. Maar op de een of andere manier zijn er hier een hoop forummers tegen blowers en zouden ze gaan protesteren als men die in Thialf op zou gaan hangen. Zeker omdat we in Nederland al blowers (voornamelijk in Amsterdam) en wind (zeg maar overal) genoeg hebben?

    Ja, ik ga nu slapen. Welterusten. Droom maar lekker van wereldrecords, 33.80 van Pavel en 1:11 van Hong.
    Svenfan1 en HaagscheBluf vinden dit leuk.
  5. Alberto

    Alberto Member

    De altijd wispelturig rijdende Bob de Vries maakt zijn naam weer waar met dit maal een fenomenale 10km. 12.43.61 is de 2e tijd van de dag en de 3e ooit. 12.51.92 van Stroetinga en 13.01.54 van Bokko zijn ook niet slecht.
    Tsuki, EenBrabander, strawbale en 4 anderen vinden dit leuk.
  6. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Wat een lange dag. 11 uur op ijsbaan. Maar wat was het mooi!

    Verstuurd vanaf mijn LG-D855 met Tapatalk
  7. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Wow. Wat een tijden. Wel met het voordeel van kwartetstart. Maar toch. Bijna was Sven ook het Nederlands record kwijt geweest. Geeft wel aan dat omstandigheden vreselijk goed waren voor een 10k. Hoge luchtdruk misschien, maar wel superijs. Hebben er niet stiekem windturbines aangestaan?

    Bob de Vries begint inderdaad een beetje een Van der Kieftje te worden. Staat er weer als je het niet verwacht.

    Verstuurd vanaf mijn GT-I9515 met Tapatalk
  8. Elina

    Elina Well-Known Member

    Vroeg hè? Vanavond begint de uitzending op NPO 3 om 21.50 uur. Livestream is er weer vanaf 21.00uur. Fijne zondag allemaal...
  9. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Sorry ik ga toch reageren op alle uitspraken van Alexander. Ik twijfel nog steeds of Alexander een trol is of iemand met een markante mening.

    Twee vragen aan Alexander:

    1) Waarom is het niet rijden van een WR van Jorrit 'falen op een belangrijk moment'. En het wél een WR rijden van Richardson bij dezelfde wedstrijd 'gewoon een WB'.

    2) Waarom zijn Jorrit en Heather losers en krijgen we, als we ons ietwat kritisch uitlaten over Bokko (megatalent dat in tien jaar carrière een fractie heeft gewonnen van wat Bergsma en Richardson in vijf jaar hebben gewonnen), de wind van voren.

    Verstuurd vanaf mijn GT-I9515 met Tapatalk
  10. proeme

    proeme Well-Known Member

    als het rijden van een WR niet HET moment is, kan je kritiek op Jorrit dus ook de prullenbak in.
  11. Giel1

    Giel1 Well-Known Member

    Na het bestuderen van de rondetijden van de B-groep zijn er schaatsers die het presteren om nog slechtere slotrondes te rijden als Bergsma (35.1 - 35.9):
    Martin Hanggi: 36.4 - 36.7 - 36.3 - 36.7
    Longjiang Sun: 36.7 - 38.9
    Sidekick vindt dit leuk.
  12. proeme

    proeme Well-Known Member

    Sidekick vindt dit leuk.
  13. Duif

    Duif Well-Known Member

    Wat een domme reactie, dat deden wij toch ook niet als Danny Morrison weer eens faalde ?
  14. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Wat een dag gisteren!

    Mijn gedachten vooraf over de 10km:
    Uitgaande van de tijd van Kooiman in Enschede, de hogere luchtdruk en een vormpiek van 2% (Kleibeuker had 3%!) achtte ik een tijd onder de 12.40 mogelijk voor hem en Bergsma. Kramer daar dan een paar seconden achter. Bloemen zat met zijn race in Calgary iets voor Kooiman. Bloemen was vorige week op de 5km in Calgary 4 sec beter dan in het voorseizoen. Dit extrapolerend naar de 10km bracht hem al zeer dicht bij de 12.40.

    En dan de races: ik heb met verbazing naar de rit van Tejay Flowers gekeken, wanneer gaat ie tegen de muur oplopen? Dit is toch onmogelijk, rondjes van 30.0 gemiddeld!?! En dan blijft hij maar doorgaan en verpulvert het record van Kramer. Onwaarschijnlijk!
    Dan DE rit. Bergsma had meteen de goede rondetijd te pakken: net onder de 30 sec! En hield dit rondenlang vast. Ik dacht echt dat ie in de superstabiele trance van Sochi zat en zeer nauwkeurig net onder het kersverse record zou gaan rijden. Dan, bij 6800m, het eerste tikje, 30.3. Ok, niets aan de hand, als ie dit kan vasthouden kan het nog steeds. Maar dan gaat de ronde erna nog langzamer en is het snel gebeurd. Hij kan het gewoon niet! Wat jammer. Gegokt en verloren. Kramer wint dan nog de rit maar wat maakt het uit.

    Dan de 1500m. Voor Leenstra hoopte ik dat ze eindelijk eens de rit vol kan doortrekken tot het eind naar een 1.52-er. De openingsronde was goed en ook het volgende rondje nog netjes. Maar dan loopt het in de laatste ronde toch net te veel op. Daarvoor reed De Neeling een nette race maar wel met een moeizame laatste ronde waardoor je toch het gevoel houd dat er meer inzat.
    En dan DE rit. Richardson-Bergma met de ideale loting tegen Bowe met de laatste binnenbocht. Iets sneller openen en dan op de eerste kruising vol profiteren van Bowe, het liep allemaal volgens plan. De tweede volle ronde moet ze het zelf doen en komt er het onvermijdelijke verval. Dan die laatste ronde, wat een enorme vechtlust dat ze zich nog naar Bowe kan toeknokken. Technisch is het niet super (Bowe is daar een stuk beter), die inline slag (continu druk geven) zit er nog duidelijk in. Maar wat maakt het uit als je de magische 1.50 grens slecht. Dit wereldrecord staat nu weer behoorlijk scherp. Vorig jaar in Heerenveen had ze ook al zo'n geweldige rit met een 1.53-er.

    Verder nog de geweldige inhaalrace van Hong Zhang op de 500m die het toch nog red, terwijl ik Lee al als winnares zag. Zhang gaat vanavond een verpulverende 1000m neerzetten. Gaan we al richting de 1.11 grens? Bowe en Richardson weer tegen elkaar maar ook vermoeid na hun 1500m strijd. De sprint afstanden bij de heren gaan wel erg saai worden als Kuliznikov nu ook de 1000m met ruime marges gaat winnen. Gelukkig heeft ie nu weer de binnenbocht bij de volgende wedstrijd. Ik ben wel blij dat het record van Davis te ver weg bleef. Laat dat wereldrecord dan maar datgene worden waar ie zich nog jarenlang op stuk gaat bijten.
    Tsuki, G1ant, Tuttifrutti en 5 anderen vinden dit leuk.
  15. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Twee verschillende dingen. Bergsma en Anema liepen vooraf beetje makkelijk te doen: "oh die WR rijden we wel effetjes uit te boeken joh. Kramer tijdperk is voorbij, Jorrit is nu de man." Maar om dan ZO af te gaan ( eindigend met rondjes 35), niet alleen geen WR rijden ( want zelfs de oude tijd van Kramer werd niet gehaald)... en dan ook nog door Kramer te worden ingehaald en op 10 seconde te worden gereden? Dat vind ik een afgang vooral door de grootspraak vooraf. Ik ben benieuwd hoe Bergsma zich verder gaat ontwikkelen dit seizoen, want het lijkt nu alsof hij niet kan omgaan met favorietenrol.

    Heather tot nu toe is juist andersom: een WB winnen? Easy peasy... een goede race tijdens WK? Dan wordt het ineens spannend. Dat was meer mijn punt.
  16. Duif

    Duif Well-Known Member

    Hebben Bergsma en Kooiman nog kans op deelname 10 km op het WK afstanden ? Ze zijn nu qua tijd de 4e en 5e Nederlander ( of eigenlijk 5e en 6e want Bloemen heeft nog steeds de Nederlandse nationaliteit).
  17. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    1. Jorrit had bijna zo'n beetje beloofd dat hij Kramer uit de boeken zou rijden, al sinds vorig jaar: laat ons een keer op hoogte rijden, dan doe ik dat wel effetjes. Dan kun je niet zo in de rondte rijden en op 10 seconden worden gereden door Kramer ( notabene: de schaatser die je zegt dat oud nieuws is geworden op de 10km). We hebben Richardson al eerder goed zien presteren in WB's, dus dat is geen nieuws. Hoe zal ze rijden op het WK als het weer Bowe-Richardson is? We hebben gezien hoe dat is gegaan vorig seizoen toen ze ook favoriete was. Conclusie: het is meer de grootspraak vooraf van Begsma & co die het maken.

    2. Bokko heeft het inderdaad niet helemaal waargemaakt qua gewonnen titels, mede omdat hij het tegen SUPER Kramer moest opboksen en zijn kansen niet heeft gegrepen toen Kramer er niet was. Bergsma is 3x wereldkampioen geworden dus da's klasse. Maar Heather? Die heeft 1x wk sprint en 1x wk 500m.. hoe kom je tot de conclusie dat zij zoveel beter is dan Bokko? Bovendien ik geef niemand de wind van voren als ze zeggen dat Bokko het niet heeft waargemaakt. Alleen als ze Sverre Lunde Pedersen als een groter talent bestempelen, terwijl die koning van 4e plekken is...Bokko tenminste was koning 2e plekken in de Kramer era.
  18. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Ja hoor, tegenwoordig worden alleen de nationale quota verdeeld in de wereldbeker. Welke rijders een land uiteindelijk stuurt, mag het land zelf weten. Dat zal voor Nederland uitgemaakt worden bij het NK Afstanden.
    Huidige stand van zaken op de 10000m:

    10000m heren
    2 deelnemers: NED (1,3) CAN (2,11) GER (4,7)
    1 deelnemer: BEL (5) NZL (6) NOR (8) KOR (9) ITA (10) RUS*(als gastland met schaatser op reservelijst)
    Puntengrens: 77
    Reserves: 1. NOR-2 2. KAZ-1 3. BLR-1 4. DEN-1 5. JPN-1 6. JPN-2

    Alleen via de puntenranking van de 5000/10000m is hier nog verandering in aan te brengen, maar die kans lijkt me erg klein.

    Met open mond gisteren gekeken naar Ted Jan Bloemen. Mooie rondjes 30 en een nieuw wereldrecord. Maar 12.36 zou toch niet onmogelijk moeten zijn voor Bergsma en misschien Kramer. Het schema was makkelijk te volgen. Na een startronde van 34, betekenden de rondjes van 30.0 dus steeds tussentijden van .04 en .34 en dus een waarschijnlijke eindtijd van 12.34 als ze dat vol zouden houden. Kramer ging al vrij vlot naar tussentijden van .36. .07 .37 en dat betekende eigenlijk al het einde van diens aspiraties. Bergsma brak op een gegeven moment, de laatste rondjes leek hij te laten lopen.

    Toch viel het niveau van de niet-Nederlanders me al met al niet mee op de 10 kilometer. Kramer rijdt Pedersen toch weer op 25 seconden, bijvoorbeeld.
  19. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Als ik goed heb gerekend zijn dit de gecorrigeerde tijden.

    WorldCup_SLC.jpg
    - Kleibeuker in de top 10.
    - Zhang komt al dicht bij Lee's beste prestatie.
    - Kulizhnikov op de 500m naar plek 2, nipt voor Michel Mulder.
    - Nuis verbetert de prestatie van Simon Kuipers en is nu Neerlands beste.
    - Bloemen komt nét te kort t.o.v. Bergsma's Sochi race.
    - Kulizhnikov op de 1000m naar plek 3 achter Davis.
    - Richardson-Bergsma naar plek 4 op de 1500m. Ze passeert de Olympische race van Wüst.
  20. proeme

    proeme Well-Known Member

    Grootspraak van Jorrit? bron graag, ik heb hem alleen horen zeggen dat hij het wilde proberen en dat hij dacht wel een kans te maken. "Ik wil daar voor gaan" lijkt me geen rare uitspraak en is iets anders dan "ik doe het wel ff". Volgens mij heb je de grootspraak er zelf van gemaakt.

    Feit blijft dat je Bergsma gewoon begint uit te schelden (gewoon zeggen dat je zijn prestatie niet genoeg vindt was geen optie?) omdat hij deze WB niet wint en bij Heather zegt dat het winnen van een WB niks voorstelt. Wat is het nou? Stelt een WB (in WR) nou wel iets voor of niet? Of zit je hele tirade toch vast op je eigen verzinsel van grootspraak?
    HaagscheBluf, SprintMaster en leenstrafan vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina