Wereldbeker 3, Berlijn, 5–7 december

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 23 nov 2014.

  1. Basje

    Basje Active Member

    Ik volg hem ook vanaf zijn allereerste WB, waarmee hij me juist direct opviel met een 6.25 debuut in de A groep, met een week ervoor 6.29 in B groep. Om te zien vind ik het altijd een geweldige schaatser, juist omdat hij zo kan versnellen, in vrijwel elke race. Maar toch puur vanuit de schaatser zelf gezien lijkt het me dat hij echt wel constanter kan schaatsen, want hij heeft bewezen ook alleen te kunnen rijden en goede tijden neer te kunnen zetten, zonder een echte mega-versnelling op het einde.

    Om te zien absoluut een lust, omdat hij altijd verbaasd, of een goede tijd (die vaak toch wel vlakker is) of een goede versnelling op het einde en in strijd met zijn tegenstander. Maar vanuit de langebaanschaatser gezien, waar het toch wel grotendeels om tijden gaat, zou hij wellicht constanter kunnen rijden. Ik weet dus gewoon nooit wat ik kan verwachten bij Lee, aan de ene kant is dat heel erg leuk, maar aan de andere kant hoop je soms te veel op een goede tijd. Mijn intuïtie schat hem gewoon vaak te hoog in qua tijden, waardoor ik me soms verbaas over die versnellingen tegenover een wat mindere tijd.
  2. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    Nederland goed, maar ff overal sweepen zoals in de OS zit er gelukkig toch niet meer in. :cool:
    JohnZero vindt dit leuk.
  3. sanghwa _o_

    sanghwa _o_ Well-Known Member

    WOW!!! 6.30 van de nieuwe schaatsende kiwi Peter Michael in de B-groep!

    Tussenstand b-groep:

    Contin: 6.24
    Stroetinga: 6.25
    Pflug: 6.29 PR
    Weber: 6.29
    Michael: 6.30 PR

    Mooi om te zien dat Contin ook weer terug is :)
    Laatst bewerkt: 6 dec 2014
    fransvanbakel en LeeMoZovski vinden dit leuk.
  4. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Met nog 1 kwartet te gaan; de tijd die je nodig hebt om je te kwalificeren voor de WK Afstanden 5000m is nu 6.33.53
  5. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Die Peter Michael is inderdaad WOW !!!
    We hebben de laatste jaren heel wat verrassingen meegemaakt. Dus kom maar op met deze Grote Inliner uit Nieuw-Zeeland. Geef 'm een goede tegenstander en er kunnen vast hele leuke dingen gebeuren.
    Contin fleurt de boel ook altijd leuk op. En de Stroet rijdt een keurig PR. Hij had het in zijn rit trouwens nog flink aan de stok met de booooomlange Duitser Pflug.
    Zelfs als je naar Rondetijden op een scherm kijkt, voel je dat er heel wat leuke races in die B-groep zitten.

    Zo moet Silovs-Weber een prachtig duel geweest zijn. Maar ook de jonge Heidegger en Rehanbai lagen zowat de complete 5 kilometer naast elkaar.

    En potverdorie; zowel Waagenes als Naess steken heel voorzichtig weer wat lampjes op in de harten van de Noorse schaatsliefhebbers.
    Nog een paar ritten ..
    Tuttifrutti en sanghwa _o_ vinden dit leuk.
  6. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Hoe is het nu afgelopen?
    Shane Williamson knikkert Silovs eruit, denk ik ....
    Grens nu 6.33.25?

    En kan de jonge Deen Thorup via een plek bij de beste reserves nog iets claimen?

    Ergens heb ik wel het gevoel dat dit allemaal niet helemaal 100% eerlijk is. Volgens mij is het echt een voordeel om in zo'n B-Groep te rijden. Dat zagen we gisteren al aan de tijden bij de dames op de 3000 meter. En nu weer bij de heren op deze 5000 meter. Je zal er maar net naast vallen als A-groep schaatser.

    Maar goed, Berlijn was zeker vandaag niet heel snel. Dus volgende week valt de echte beslissing in Heerenveen.
  7. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Trouwens erg knap en zeer interessant dat die Peter Michael nu dus al goed genoeg is voor het WK Afstanden. Dat belooft veel. Heel veel.
    Shane Dobbin heeft geweldig pionierswerk verricht. En ook Hedrick en Swings zijn natuurlijk fantastisch goede voorbeelden.
    Een Kiwi met een schaatsmedaille?
    Na vandaag durf ik er (weer) in te geloven.
    Tsuki vindt dit leuk.
  8. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Om 6 uur eten... Dus nu pas de kwalificatie-stand voor de WK Afstanden op de 5000m:

    5000m heren:
    3 deelnemers: NED, RUS, GER
    2 deelnemers: NOR
    1 deelnemer: BEL, KOR, POL, ITA, FRA, CAN, NZL, JPN, SWE

    Reserves: LAT-1, DEN-1, NOR-3, CAN-2, KOR-2, ITA-2

    In Heerenveen zal je onder de 6.31.78 moeten rijden om nog een kans te maken...

    En nu wachten op de loting voor de massastart. Twee Nederlanders of niet?
  9. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Ja, toch 2 Nederlandse mannen op de massastart. Als ik goed geteld heb, was de 2e Nederlander nummer 27 op de lijst die maximaal 28 schaatsers kan bevatten. Dan mogen we wel van geluk spreken dat van de aanwezige landen Zweden en Kazakhstan niemand opstellen. Om nog te zwijgen van niet-aanwezige landen als Estland en Spanje. Vidondo, waarom rijd je dit weekend nu in Inzell?????
  10. ArjenK

    ArjenK Active Member

    De zieke Huisman word vervangen op de massstart door Joling.
  11. Tsuki

    Tsuki Active Member

    (Met excuses voor het knipwerk.) Ik citeer uit een interview waarbij de interviewer aan de medewerkers van Print.nl vraagt of ze weten wie het afgelopen seizoen goed hebben gepresteerd. De ene medewerker:
    De andere medewerker:
    Dus niet 'groot' of 'vrij groot', maar wel lang en dun...
  12. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Onvoorstelbaar !!
    Hoeveel ZIN ik nu alweer in morgen (lees: later vandaag) heb.

    Ik zie net dat mijn jonge Koreaanse vriend Min-Seok Kim alweer in de A-groep mag starten. En tegen wie rijdt hij? Of beter: mag hij rijden?
    Niemand minder dan de in sommige contreien heilige Denis "BoemBoem" Yuskov !!!
    Welkom terug op de baan jongen. Ik hoop weer van je loodzware klappen en wonderschema's te mogen genieten. Maar doe je een beetje voorzichtig met dat kleine mannetje tegen wie je rijdt?
    Alsjeblieft?

    Massa Stars Dames brengt onder meer nieuwe deelnames van Alusalu, Zueva, Moller-Rigas en vooral Richardson. Zou ze 'm echt nog meepakken, na een 500 en 1500? Dat zou op z'n minst zeer interessant zijn.

    O ja, op de 1500 beginnen we met opnieuw Bowe-Richardson. En eindigen we met Leenstra-Wust. Benieuwd hoe dat af gaat lopen.
    Het startveld bij de 500 dames is ook alweer interessanter dan vrijdag dankzij de promotie van Bowe en de terugkeer van Qishi Li.
    De 500 voor heren wordt 1 groot feest met in de eerste twee ritten meteen al Smeekens en Kulizhnikov. En daarna louter nog ritten met voormalige wereldbeker winnaars, outsiders, oude vossen, jonge honden, raket starters, rondjesrijders, vrij grote Russen, De Olympisch Kampioen en een Pool en een Duitser die sinds kort weten hoe het voelt om te winnen.

    En de Massa Start heren brengt zowat de halve wereld aan de start. Ditmaal doen ook de Australiër Joshua Capponi, de Hongaar Konrad Nagy, de Wit-Rus Mikhailov, de Duitser Weber, de Chinees Sun, de Fransman Contin, de Deen Due-Schmidt, de Nederlanders Bergsma en Stroetinga, de Noor van der Horst, de Canadees Derraugh en last but not least de Nieuw-Zeelander Michael mee.

    Zeg nou zelf, dat is toch een geweldig internationaal startveld?

    Inderdaad jammer dat de Zweed Van der Poel en de Spanjaard Vidondo ontbreken.

    Ik zie dat de ISU livestream over 11 uur, 41 minuten en 32, 31, 30, 29 seconden weer start.
    De hoogste tijd om naar bed te gaan en de wekker te zetten. Want ik wil er weer eens niets van missen.

    Mede namens Nico en Samuel "Gute Nacht!"
    Of "Gute Morgen" als je net wakker bent.
  13. proeme

    proeme Well-Known Member

    wacht... help even...

    ik dacht dat de "loting" gewoon het omkeren van het wereldbekerklassement was, met voor de 2e 500m in een weekend hooguit nog kleine verschuivingen vanwege binnenbaan/buitenbaan.
    maar blijkbaar wordt bij die 2e 500m een andere strategie gehanteerd. Maar... simpelweg het omkeren van de uitslag van de 1e 500m is het ook niet, want wat doen Smeekens en Ihle dan al in rit 1 en Kulizhnikov "pas" in rit 2?
  14. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Nenzi, die nu in de A groep rijd had eerst de buitenbocht. Denny Ihle de slechtste man in de A groep met de buitenbocht moet nu weer in de buitenbocht starten. En dus tegen Smeekens, de één na slechtste man die de buitenbocht had. Overigens, waarom rijd Schwarz, nr 2 van de B groep, niet in de A groep?
  15. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    Als je al geen zin zou hebben in vandaag, dan krijg je het wel door de post van LMZ. Als Contin, Swings, Due Schmidt en andere skeeleraars toch eens samen zouden kunnen werken dan zijn Bergsma en Stoetinga nergens. Ik denk trouwens dat Bergsma voor de ontsnapping gaat. Benieuwd naar het treintje van Lee ook. Is er een 2e Koreaan?


    www.passion-for-skating.com
    Tsuki vindt dit leuk.
  16. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Antoinette de Jong rijd 2.00,58 in de B groep. Tijd valt me echt tegen gezien de andere snelle tijden in de B groep 3km/5km.

    De Koreanen zijn met zijn tweeën. En ik verwacht dat Bergsma superactief gaat zijn.
    Dat de Amerikanen Mantia niet opstellen in de mass start ...
  17. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Inderdaad vreemd dat Mantia niet start ...

    En de tijd van De Jong spat zeker niet van het scherm. Het verschil met schaatsters als Bokko, Ost en Wozniak verwacht je ook iets groter.
    Onze Belgische vriendin Jelena Peeters zit volgens mij plotseling in de hoek waar de klappen vallen. Ik meen hier al gelezen te hebben dat ze vrijdag haar WK plek op de 3000 meter al verloor en ze heeft zojuist denk ik ook haar 1500 meter plek kwijt gespeeld. Bokko, Ost, Wozniak, Dufter, Lui, Zueva en Lollobrigida zijn haar allemaal voorbij gestoken op de time ranking. En dan volgen in de A-groep vast ook Bowe en Richardson nog.

    Zo wordt het richting WK Afstanden volgende week nog een stevig weekendje erop of eronder voor Jelena in Heerenveen.

    Trouwens opmerkelijk dat Blondin helemaal geen 1500 meters rijdt in de WB. Die gaat kennelijk vol voor de Massa Start.

    Pijnlijk zijn trouwens de tijden van Pekka Koskela. Vrijdag slechts 36.13 uit een opening van 9.95. En vandaag vanuit een opening van 10.20 (!!!) 36.69 ...
    Zijn machtige lijf protesteert weer. Maar de tijd tikt. En dat WK Afstanden wordt volgende week al in beton gegoten. Zo zonde.

    Tot slot - voordat ik rondetijden 1500 meter mannen ga eten - richt ik de spots nog even op de Chinees Jiaxuan Xie. En niet alleen vanwege zijn naam. Want spreek die maar eens 10 x achter mekaar hardop uit. Perfecte ochtendgymnastiek voor het spraakorgaan. Nee, deze Xie doet gewoon heel leuk mee dit seizoen. Hij is pas 20 en rijdt vandaag met 35.55 zijn - even tellen - derde 500 meter PR van het seizoen. Hij wint er bovendien keurig de B-groep mee. Misschien kan deze jongen uitgroeien tot een vaste Chinese waarde in de A-Groep.

    Oh ... Fengtong Yu ... waar ben je gebleven ... je was zo'n geweldige klasbak ...
  18. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    OEEEEEEAAAAAAA

    LeeMoZovski Mega Enthousiast !!!!

    Shane Williamson: B-Groep
    24.09
    51.37 (27.2)
    1.20.11 (28.7)
    1.48.43 (28.3) !!!

    Ik kan dit NIET geloven.
    Een stayer lijken, toch snel openen en dan ZO'N schema !!!

    Talent Alert !!!!
  19. sanghwa _o_

    sanghwa _o_ Well-Known Member

    Helaas is het ook niet te geloven. De tijd is gecorrigeerd :(
  20. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Godvidondo !!!!
    Nou ja, het gevoel was in ieder geval even heel erg geweldig.
    En die jongen komt er nog wel.

Deel Deze Pagina