Wereldbeker 3, Berlijn, 5–7 december

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 23 nov 2014.

 1. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Ik kan bevestigen dat Peeters ook op de 1500m uit het lijstje van de kwalificanten voor de WK Afstanden is gevallen, evenals alle 3 (!) de Koreaansen.
 2. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Jammer dat Mantia inderdaad niet start. Maar verder is mijn voorlopige coclusie dat de massstart (zeker met deze krappe bochten) de shorttrackers beter ligt dan de inliners. Inliners die op late leeftijd zijn gaan schaatsen hebben een enorm grote motor wat ze van pas komt op bijvoorbeeld een 5km, maar zijn bij lange na niet zo behendig op schaatsen als dat ze op skates zijn. Zie je goed bij Swings, die zich vaak laat insluiten. Gebeurt hem op skates nooit. Shorttrackers zijn op ijzers vele malen acrobatischer.

  Kortom: Shani ga nu eens massstarten!
  Tsuki vindt dit leuk.
 3. LeeMoZovski

  LeeMoZovski Well-Known Member

  Dat van alle 3 (!) Koreaansen had ik ook al door. Maar Noh en Kim moeten natuurlijk nog rijden ...

  Nu is het hier vooral nog heel erg "Pffff ..."

  Het geluid van een leeglopende ballon.
  Bijna was het wonder compleet.
  Die Shane ...
  Dat gegoochel met die tijden ...
  Helaas.
  De laatste stofwolken zijn zojuist opgelost.
  Wat is er gebeurd?

  Volgens mij rijdt iedereen tot en met Contin zich voorlopig aan boord van de WK Afstanden 1500 meter boot. Dat gaat ten koste van Smallenbroek. Verder lukt het ook DeHaitre niet. De jonge Oostenrijker Hager (prima rit) zit al aardig in de buurt. En de Hongaarse PR-koning Nagy stuit nu voor het eerst echt op zijn grenzen. Vooralsnog verricht de megalomane supertrainer Peter Mueller nog bepaald geen wonderen bij deze jongen. Nenzi is bestraft voor zijn dommigheid. Geweldig openen in 23.8, dan veel te voorzichtig beginnen met 27.7 dan knap 28.4 rijden en vervolgens glorieus tekort komen in de slotronde. Een race om veel van te leren voor Mirko. Williamson maakte even zijn faam van de 1.48.23 in Nagano waar, maar dat bleek een deceptie. De andere Italianen komen tekort. En ook de jonge Zweed Andersson blijft maar worstelen in dit seizoen. Rukke stelt zwaar teleur, de Chinees Yiming Liu ook en de tweede Japanner Yamanaka bewijst nog maar eens hoe triest het is gesteld met het Japanse Heren Allrounden. Tenslotte een enigszins eervolle vermelding voor de Pool Cieslak. Zijn opening van 25.49 was veel te traag, maar een schema met 27.6, 28.3 en 29.1 ziet er toch altijd netjes uit.

  Nou dat was een leuk voorgerecht. Laat dat 6 gangen menu maar komen.
 4. sanghwa _o_

  sanghwa _o_ Well-Known Member

  Keurige tijden van de Amerikaanse dames hoor!
 5. hidden

  hidden Active Member

  Oei.. ik erger me niet vaak aan het commentaar en ik ben al lang blij dat er commentaar is, maar de commentator zegt bij elke voorlaatste ronde (de 1100 meter doorkomst) dat het rondje veel sneller is dan van Richardson (die 30.3 reed) terwijl dat niet zo is. Blijkbaar heeft hij 31.3 op zijn lijst staan...
 6. Basje

  Basje Active Member

  Wat een ontknoping! In tijden niet zo'n spannende 1500m gezien bij de vrouwen.
  leenstrafan, LeeMoZovski en sanghwa _o_ vinden dit leuk.
 7. sanghwa _o_

  sanghwa _o_ Well-Known Member

  Kleine marges, iets wat te lang er niet gezien is op de 1500m vrouwen! Mooie race :)
  Basje vindt dit leuk.
 8. LeeMoZovski

  LeeMoZovski Well-Known Member

  Mijn God !!!

  Wat een Ongelooflijke Climax toch weer !!!

  Waanzinnig !!!

  Die kwam echt uit de tenen bij Ireen.
  Zeer Interessante Uitslag.
  Zo lust ik ze wel altijd. En dan maakt het me geen fluit uit wie er wint.

  DIT is hoe schaatsen hoort te zijn.
  Wat een een begin van deze A-Groep dag...
  Basje en leenstrafan vinden dit leuk.
 9. hidden

  hidden Active Member

  Wat een spannende 1500m nog op het laatst. Jammergenoeg op 2 honderste de dubbele VSS punten voor Richardson kwijtgeraakt, maar wel mooie races.
  Ook wel respect voor Leenstra trouwens: ze is in de laatste twee rondes steeds 1 tiende sneller dan Wust..
 10. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Wust wint dankzij de laatste binnenbocht....laatste binnenbocht op de 1.500m is nog groter voordeel dan op de 1.000m. Marrit's eerste rondje was net iets te traag.
 11. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  Wat een geweldige wedstrijd deze 1500m. Hoe kijken jullie? Ik dacht, live op tv maar nee. Zucht. Denk dat we nog weer moeten switchen naar de isu stream voor de massstart?


  www.passion-for-skating.com
 12. LeeMoZovski

  LeeMoZovski Well-Known Member

  Ik kijk ISU-stream.
  Daar wordt Wust nu ook live langs de boycot meetlat gelegd. Haar stem trilt en haar gezicht wordt er bijna letterlijk paars van.
  Zo jammer. Want wat straalde ze in haar eerste reactie. Ze was echt nog vol van de race. Haar eerste woorden kwamen me bekend voor. "Deze kwam uit mijn tenen."
  Ireen zit in conflict voor wat betreft het EK...
 13. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ik kijk op de ISU-stream, waar je vervolgens ook gewoon Bert Maalderink en Ireen Wüst voorgeschoteld krijgt met hun gesprek over deze prachtige 1500 meter (die voor mij natuurlijk net vier honderdsten de verkeerde kant op viel, maar ik kan er goed mee leven) en over Poetin met zijn landjepik en de MH17. Het gebrek aan commentaar vul ik in door zelf de ritten (in het Engels) aan elkaar te lullen.
  LeeMoZovski en G1ant vinden dit leuk.
 14. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Je kunt het zien op de ISU-livestream. NOS heeft blijkbaar geen eigen verbinding, de interviews (net met Wüst) gaan ook over deze Eurovisie-livestream.
 15. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Mooi trouwens dat deze stream opende met de Eurovisie-tune. Toen waande ik me echt weer 30-40 jaar terug, toen live-verbindingen met het buitenland altijd zo begonnen. En misschien was het daardoor dat ik in die eerste rit het deja-vu-gevoel van 30 jaar geleden had.
  Dames in het blauw die hortend en stotend, hoekig en wankelend, maar wel keihard tegen elkaar schaatsten.
  kernploegfusie en LeeMoZovski vinden dit leuk.
 16. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Haha, ik zie het zo voor me. Wanneer komt schaatsforum met een subwebsite waarop leden live commentaar geven bij ritten en dat voor iedereen is mee te luisteren. Moet toch wel maakbaar zijn. :) Of beter nog: het live-commentaar van LeeMoZovski die achter zijn pc de tijden in de B-groep volgt en uit zijn dak gaat omdat er een Afghaan 1:55 rijdt op de 1500 meter.
  Tsuki, Svenfan1, Koen en 3 anderen vinden dit leuk.
 17. sanghwa _o_

  sanghwa _o_ Well-Known Member

  Lee laat weer eens een leipe opbouw zien. Dijkstra heeft overigens wel gelijk, hij lijkt echt nog zo fris als een hoentje.
 18. proeme

  proeme Well-Known Member

  mooie tijd voor Swings

  podium?
 19. Basje

  Basje Active Member

  Heerlijk die Szymanski!
  LeeMoZovski vindt dit leuk.
 20. proeme

  proeme Well-Known Member

  vast niet, want hij staat nu al 3e...

Deel Deze Pagina