Overige ijs- en sneeuwonderdelen in Sotsji

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door leenstrafan, 28 jan 2014.

?

Welke sporten (anders dan schaatsen en shorttrack) ga jij ook volgen?

  1. Alpineskiën

    66,7%
  2. Biatlon

    59,0%
  3. Bobsleeën, Rodelen en Skeleton

    43,6%
  4. Curling

    30,8%
  5. Freestyleskiën

    41,0%
  6. IJshockey

    30,8%
  7. Kunstrijden

    17,9%
  8. Langlaufen

    59,0%
  9. Skispringen

    59,0%
  10. Snowboarden

    56,4%
Meerdere stemmen zijn toegestaan.
  1. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Toch typisch. Hartstikke leuk al die exoten op De Spelen. Mensen houden er van. Vinden het mooi. Leuk. Maar als 'zulke schaatsers' volgend jaar mee willen doen op het WK Sprint, EK of WK Allround, WK Afstanden of zelfs de WB dan hebben ze daar plots "niks te zoeken". Van mij mogen de limieten best wat minder scherp. Exoten uit Chili, Colombia, Argentinië, Griekenland, Spanje en India op de spelen. Hoera! Maar dat zal nooit gebeuren. Zelfs fatsoenlijke Zwisters, Denen, Esten, Roemenen, Wit-Russen en Mongoliërs kunnen het vergeten. Ach, ieder nadeel heeft zijn voordeel. Wat dat betreft ben ik trots op het Olympische schaatsen. Ik heb nog geen 'prutser' gezien.
    leenstrafan vindt dit leuk.
  2. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Op een WK afstanden wil ik ook best wat prutsers zien. Het nadeel bij een allround of sprint toernooi is dat ze gelijk meerdere afstanden moeten, dat zou het programma dus veel meer verlengen. Maar gewoon de 500 en de 1000 openstellen voor de beste schaatser van een land dat nog geen deelnemers heeft mag van mij ook op het WK afstanden.
  3. Koen

    Koen Well-Known Member

    Noorse dames stellen zwaar teleur op estafette met langlaufen. worden vijfde, terwijl ze bijna altijd winnen
  4. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Ik wil hier nog even delen dat ik met dichtgeknepen billen naar de Super G bij de dames hebt zitten kijken! Van de eerste 8 dames haalde er slechts 1 de finish.Nou, dat zoog mij dus compleet in die wedstrijd. Ongelooflijk uitdagend en lastige piste, waar bijna alle dames op een of ander moment langs de verkeerde kant van de poortjes vlogen. Ik ben blij dat ik het opgenomen. En gekeken. Want de afdaling bij de dames had ik ook opgenomen, maar sloeg ik vanwege een slechte indeling van mijn tijd over. Dom, dom, dom. Maar dit was geweldige sport. Maria Riesch was op weg naar Goud. Maar maakte in het slotgedeelte nog een enorme fout. En zo won Anna Fenninger. Schitterend mooie meid trouwens. :oops:

    Nu snel terug naar Jorien!
  5. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Zo, nu even een pauze. IJshockey interesseert me erg weinig. Eigenlijk als enige sport op de Spelen, misschien samen met de moguls.
  6. jaap

    jaap Active Member

    Weer eentje erbij, nummer 13 dus! Knegt pakt brons!
  7. Monique

    Monique Well-Known Member

    Heb hetzelfde, ben gaan strijken zodat ik dat alvast gedaan heb als de 1500 meter zo begint.
  8. Tsuki

    Tsuki Active Member

    En zie ik daar ook al een glimp van de team pursuit?
    HaagscheBluf, leenstrafan en dedeut vinden dit leuk.
  9. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Volgens mij herken ik Johannes Blokhuysen, Coenraadt Verwey en Sweyn Yepsz. Craemer.
    LeeMoZovski, Nogevendit, Tsuki en 2 anderen vinden dit leuk.
  10. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Het is een belgische schilder. Dus waarschijnlijker de voorvaders van Bart Swings, Ferre Spruyt en Wannes van Praet, al aan het trainen om met die genen een medaille te winnen in 2018.
  11. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ze zijn nu precies aan het doen waarom ik schansspringen niks meer aan vind. Dat gezak met die afstand, begin dan gewoon op de goede plek.
    Koen vindt dit leuk.
  12. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Het is een beetje Formule 1, daar veranderen ze ook erg veel aan het format om de haverklap. Zogenaamd om het eerlijker te maken, maar het wordt er vooral verwarrender door.
  13. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Kasai gun ik het dan wel weer ontzettend...
  14. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Jammer...
  15. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member

    Zo het is wel een topdag voor de Polen!
    Alweer Goud er bij!
  16. Jeronimo1

    Jeronimo1 Well-Known Member

    Morgen snowboardcross ook een hele stoere sport. Met een Nederlandse deelneemster volgens de resultaten op sochi2014.com niet echt een van de favorieten maar wie weet kan ze voor een verrassing zorgen!
  17. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Er zijn wat landen, Duitsland, Zwitserland, Polen en Wit-Rusland die erg efficiënt zijn met hun medailles. Met verdelingen als 7-3-2, 5-1-1, 4-0-0 en 3-0-1 komen ze snel hoog in de medaillespiegel. Meestal is het niet in het voordeel van de "kleine landen" om de totale medailles te tellen, maar nu wel in het voordeel van Nederland.

    Hopelijk morgen een 1-2-3(-4) en pakken Zwitserland en Polen verder geen gouden medailles meer. Top zes moet er in zitten.

    Snowboardcross is wel vet, maar ook wel vroeg.
  18. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Yes, mij hebben ze ook lekker gemaakt bij Studio Sportwinter. Ik ga kijken (ik moet tot mijn grote schaamte bekennen dat ik eigenlijk nog niet echt een andere sport dan schaatsen en shorttrack heb gezien). Ook interessant is Jacobellis, die al jaren favoriet is maar het tweemaal verprutste omdat ze buiten het parcours geraakte. Net na Studio Sportwinter nog even zitten Wikipedianen en het blijkt dat ze in Turijn bij de laatste sprong viel omdat ze haar board wilde vastpakken in de lucht. Aanvankelijk verklaarde ze dat dat nodig was om in balans te blijven, maar later gaf ze toe dat het een beetje voor de show was: "Snowboarding is fun, I was having fun". Morgen is ze weer favoriete (volgens Unibet). Zal deze absolute grootheid (ze won acht keer goud op dit onderdeel op de X games tussen 2003 en 2014) na twee mislukte pogingen eindelijk goud behalen? En wat kan Berghuis, onze Nederlandse deelneemster (toch als 7e genoteerd op unibet met een kans van 1 op 5 op een medaille)?
  19. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Wat moeten we daar nou van vinden? Het is een beetje alsof een schaatser op het laatste rechte eind gaat juichen en dan valt en in de verkeerde baan de finish over glijdt. Een blunder die bijna niet anders uit te leggen is dan als een bewuste keuze, maar misschien ook wel split-second genomen.
  20. proeme

    proeme Well-Known Member

    maar daar veranderen ze het normaal gesproken alleen tussen seizoenen in, zodat het gedurende de seizoenen wel eerlijk is (het banden-debacle vorig jaar was daar een uitzondering op)

    Nu gebeurt het tijdens de wedstrijd. Ik snap dat dat voor de veiligheid moet, maar hadden ze dan niet lager kunnen beginnen?
    En er wordt wel gecompenseerd, maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat het toch niet helemaal eerlijk is. Die Kraus bleef wel heel erg lang op 1 staan nadat hij als laatste van de oorspronkelijke positie mocht springen.

Deel Deze Pagina