Zomerijs/Zomerstop

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door MrBean, 13 mei 2010.

 1. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Ik heb er maar even een algemeen Zomerijs/Zomerstop topic van gemaakt dan kunnen we ook praten over hoezeer we verlangen naar het nieuwe schaatsseizoen ;)

  Doet Konrad trouwens ook met die wedstrijd mee?
 2. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Heeft iemand trouwens foto's gemaakt van de trainingen? Met name Hofmeier heeft mijn belangstelling...
 3. Monique

  Monique Well-Known Member

  Re: Zomerijs

  Doe ik even met je mee hoor, want hoe leuk schaatsen ook is, op dit moment telt voor mij maar 1 ding en dat is de WK finale. Ik werd vanmorgen wakker en kreeg direct de zenuwen, heb echt moeite om mijn eten weg te krijgen en zit nu al te nagelbijten voor de tv. Ik ben erg bang dat Spanje gaat winnen, maar dat gevoel is alleen gebaseerd op mijn angst dat het nu weer net niet gaat lukken. En ik zou zo graag dat EK '88 gevoel weer willen hebben, ik was toen zo volmaakt gelukkig! En een WK is nog mooier dan een EK natuurlijk. Ik wens iedereen een heel goede wedstrijd vanavond met hopelijk veel juichen voor Oranje. :D
 4. Reitse

  Reitse Active Member Medewerker

  Zomerstop mag nog wel ff duren. Ik vind het nog wel even lekker om niet weer elk weekend op een of andere manier op/bij het ijs te zijn. Dat spul uit de vriezer bevalt me op dit moment ook uitstekend! :D
  Daarbij is er nu 1 geweldig sportevenement dagelijks op tv, vanmiddag weer heerlijk kijken naar topsporters die bergen bedwingen.
 5. Lars-Lover

  Lars-Lover Active Member

  De WK Finale heeft bij mij nu ook wel even de overhand. Dit is toch wel zo iets bijzonders!! :D De laatste keer, dat Nederland in de finale stond op een WK, is gewoon al 32 jaar geleden :eek: Bij mij beginnen de zenuwen ook al wel wat te borrelen. En de angst dat Spanje wint heb ik al wel een paar dagen bij me.. Ik hoop toch echt dat het ons nu wél een keer gaat lukken!! Maar goed, dat is toch koffiedik kijken van tevoren.. We moeten maar gewoon afwachten en een aantal zeer spannende uren zien door te komen :wink:
 6. locuta

  locuta New Member

  Nou. Dat was dan die finale.

  En nu ligt er ook al geen ijs meer. Zaterdagmiddag voor het laatst op Thialf ijs gestaan. Die ochtend nog bij TVM-training geweest. Gerard Kemkers is echt super aardig, was erg leuk. En krijg deze winter een keer schaatsles van Sijtje van der Lende. Hard nodig. ;)
 7. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik zit hier nog even de domper van gisteren te verwerken, heb ongeveer hetzelfde gevoel als na de verkeerde wissel van Sven. :(
 8. Koen

  Koen Well-Known Member

  bij mij valt het nog wel mee. vind dat we gewoon dom gespeeld hebben. En als je een spits alle zeven wedstrijden in de basis laat beginnen terwijl hij er niks van bakt, dan speel je al met 1 man minder
  en dat schoppen had ook niet gehoeven, maar dat waren ze al van plan. alles is geoorloofd zei Wesley al van te voren, toen zag ik het al somber in
  waarom niet Affelay (als ik het goed schrijf) op de vleugel, Kuyt (of huntelaar) in de spits en als er dan beslist grote vier moeten spelen dan van Persie maar achter de spitsen.
  maar wel jammer, had wel zin gehad om kampioen te worden. maar ben ook wel gewend om belangrijke wedstrijden te verliezen als Cambuursupporter.
  Wissel van Sven deed me meer pijn want die kon eigenlijk niet verliezen en dan zoiets knulligs. nu wist je dat Spanje opzich ook wel een goed team had en dat het alle kanten op kon.
 9. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Ik heb totaal geen kater...Maar dat is misschien omdat ik op dit moment op vakantie ben en ik geen tijd heb om mijn vakantie te verpesten :$. En ik dus ook een finale moest kijken op een Poolse zender (geloof me, frustrerend) en dat is toch wel anders. Je hebt dan geen oranjegevoel, en het zat vol met Spanjaarden.
 10. Monique

  Monique Well-Known Member

  Dat ben ik wel met je eens, Sven was echt de beste en Nederland niet: Spanje heeft al met al wel verdiend gewonnen, hoewel ze ook niet briljant waren. Waarom Van Persie alsmaar bleef spelen is me ook een raadsel en dat Braafheid erin kwam, vond ik ook niet erg logisch. Verder vind ik Van Marwijk wel een heel fijne coach en over een week vind ik de tweede plaats vast ook erg mooi. Het is toch mooi om te kunnen zeggen dat we finalist waren. Maar ja, ik had me zó verheugd om uit mijn dak te gaan dat ik toch nog met een kater zit.
 11. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Het is gewoon zuur omdat iedereen heel erg graag wilde winnen. Ik ook! En omdat het verschil uiteindelijk zo klein bleek te zijn, Spanje was wat beter in het spel maar wij hebben een paar goede kansen gehad. Als die er in waren gegaan had het zomaar anders kunnen lopen. Dan kan je misschien beter met 3-0 verliezen, dan dat je er zo dichtbij was.

  Ik heb de afgelopen weken wel genoten van de oranjegekte en het saamhorigsheidsgevoel in Nederland :)
 12. Lars-Lover

  Lars-Lover Active Member

  Ik baalde gisteravond ook echt als een stekker :( Gewoon omdat het weer hetzelfde ritueel was als '74 en '78..De finale bereiken, maar wéér 2e worden..Dan ben je er zó dichtbij en wordt je het net niet..Dat is wel erg zuur :( Al kan ik het nu wel weer wat meer relativeren. We hebben toch maar mooi, na 32 jaar (!) te moeten wachten, weer eens de finale bereikt! :) Zo bekijk ik het dan ook wel weer..
 13. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ik sluit me dan toch aan bij Koen en ga misschien nog wel iets verder. Nederland speelde een lelijke en harde finale en verdiende het gewoon niet. Jammer voor "ons land" en natuurlijk baalde ik ook, maar ik kan er niet wakker van liggen.

  Wat ik ook niet zo goed snap is dat hele gedoe vandaag met die grachtentour en een half miljoen mensen die gaan kijken. Hallo, het team is niet eens kampioen geworden... :?
 14. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik heb vandaag helemaal niets van die huldiging gezien want ik had daar totaal geen zin in. Ik vind het nog steeds erg knap dat ze finalist zijn geworden en daar mogen ze heel trots op zijn, maar het blijft gewoon shit dat we geen kampioen zijn geworden dus een rondrit door de grachten zag ik ook niet helemaal voor me. Als ik speler was, dan wilde ik waarschijnlijk zo snel mogelijk naar huis. Ik lig er niet meer wakker van dat we die finale hebben verloren, maar ben ook niet euforisch omdat we toch maar mooi die finale hebben gehaald. Kortom: ik snap dat gedoe van vandaag ook niet helemaal.
 15. Koen

  Koen Well-Known Member

  hele dag toch wel huldiging gekeken en ondertussen zappen met tour
  en vanavond weer alles bekijken (Nova, Hart van Nederland, sportjournaal etc.)
  zo mooi, hoe trots we kunnen zijn als Nederlanders en zoals de Guzman (cabertier) zei, iedereen is nu één. blank, zwart, arm, rijk, en dat moet zo blijven.
  ben ik het ook mee eens, één groot feest
  tweede van de wereld is toch ook mooi
  blij dat de voetballers er ook van konden genieten
  nu verder met Mart (wat een lelijke bloes zeg)
 16. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Ben het even kwijt,
  ik dacht echt ingelogd te hebben op Schaatsforum, maar lees nu 2 pagina's over wk voetbal.
  Hadden we laatst niet een peiling of er andere sporten binnen het schaatsforum besproken mochten worden en was daar uit gekomen dat alleen wielrennen en skeeleren mochten?
  Als het nu toch een sportforum wordt: misschien kunnen we dan ook even de Daviscup bespreken en binnenkort Wimbledon?
 17. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Binnenkort Wimbledon? Je hebt zeker te veel voetbal gekeken de afgelopen weken:)
 18. Edwin

  Edwin Active Member

  En Mahut - Isner totaal gemist..
 19. Edwin

  Edwin Active Member

 20. Mcat

  Mcat Well-Known Member

Deel Deze Pagina