WK sprint 2019 Heerenveen 23/24 februari

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 18 nov 2018.

 1. AIAIAI

  AIAIAI Active Member

  Daniel Greig reed 4 dagen geleden wel een trainingswedstrijd met de Nederlandse top in Heerenveen. Hoewel zijn prestatie niet bepaald denderend was, verbaast het me toch dat hij niet start. Zie http://speedskatingresults.com/index.php?p=4&e=21133&g=1&s=19616 .
 2. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Ik had al het vermoeden toen ik gisteren te horen kreeg van de Kazachse trainer dat Klenko mocht rijden dat het Greig moest zijn die zich had afgemeld. Gelet op het feit dat hij niet meer dan 500 meter schaatst dit seizoen en ook zeer weinig, denk ik dat een vierkamp te belastend is.
 3. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Nog even de Koreanen doornemen: bij de mannen zien we veel minder vaak dat ultrajonge schaatsers worden ingezet. Nu is de selectie breder, maar gaan de schaatsers ook tot op wat hogere leeftijd door.

  2006: Kyou-hyuk Lee (27), Jae-bong Choi (25), Kang-seok Lee (20)
  2007: Kyou-hyuk Lee (28), Jae-bong Choi (26)
  2008: Kyou-hyuk Lee (29), Joon Mun (25), Kang-seok Lee (21)
  2009: Kang-seok Lee (22), Ki-ho Lee (24), Kyou-hyuk Lee (30)
  2010: Kyou-hyuk Lee (31), Kang-seok Lee (23), Joon Mun (27)
  2011: Kyou-hyuk Lee (32), Tae-bum Mo (20), Joon Mun (28)
  2012: Kyou-hyuk Lee (33), Tae-bum Mo (21), Ki-ho Lee (27), Kang-seok Lee (26)
  2013: Tae-bum Mo (22), Kyou-hyuk Lee (34), Young-ho Kim (23)
  2014: Tae-yun Kim (19), Kyou-hyuk Lee (35)
  2015: Jun-ho Kim (19), Tae-bum Mo (24)
  2016: Tae-yun Kim (21), Jin-soo Kim (23)
  2017: Tae-yun Kim (22), Young-ho Kim (27)
  2018: Min-kyu Cha (24)
  2019: Jae-woong Chung (20), Young-jin Kim (23), Joon-soo Noh (23)

  Opmerkelijk is dat na de zegereeks van Lee Kyou-hyuk en de uitmuntende resultaten van 2010 t/m 2012 (telkens twee schaatsers op het podium), de Koreanen het toernooi steeds minder serieus zijn gaan nemen. Nu worden er weer drie debutanten ingezet.

  Kang-seok Lee skipte het WK sprint in 2007 voor de Aziatische Spelen.

  Kyou-hyuk Lee en Jae-bong Choi debuteerden wel als tiener op het WK sprint en op de Spelen. Kyou-hyuk reed ook allroundtoernooien, dat doen Zuid-Koreanen tegenwoordig alleen in eigen land, niet meer internationaal.
 4. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Het is wel jammer dat de Koreanen de laatste jaren bijna geen constante factors hebben. Ik heb het gevoel dat er bij elke wedstrijd een nieuwe Kim of een nieuwe Lee aan de start staat. Dat zal gedeeltelijk zijn omdat de namen op elkaar lijken en ze minder makkelijk te onthouden zijn, maar als iemand echt vaak meedoet onthoud je de naam echt wel, zoals bij Kang-seok Lee, Kyou-hyuk Lee, en Sang-hwa Lee, allemaal Lee's en allemaal herkenbaar.
  HaagscheBluf vindt dit leuk.
 5. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  En nu zit er een gat in het dak van de baan in Seoul en wordt het langebaanschaatsen op die Koreaanse Winterspelen uitgesteld.
  Hopelijk zal het ze leren en komen de de volgende jaren wel gewoon naar het WK sprint... mits dat dan nog bestaat.
  Inschrijven voor dit jaar kan niet meer, maar misschien kijke ze de ISU nog even lief aan.

  ---

  Videootje over Laurent Dubreuil. De Canadezen moeten op eigen kosten naar het WK sprint, dus slaapt hij bij een SC-Heerenveenfan die vlakbij Thialf woont.
  https://nos.nl/artikel/2272849-frie...l-aan-bed-en-kaartjes-voor-sc-heerenveen.html
  HaagscheBluf en strawbale vinden dit leuk.
 6. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Bekend met het fenomeen jetlag? 8 uur tijdsverschil betekend ook 8 uur wennen voor je weer helemaal top bent (topsportfit, dus niet vergelijkbaar met ons "kan weer functioneren"-fit.

  Verder hebben de toppers zich niet geplaatst op de plaatsingswedstrijd, daar verandert zelfs het volledig verdwijnen van het dak van de baan van Seoul niks aan. Niet geplaatst is niet geplaatst.
 7. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Blijkbaar een week van te voren getest en besloten dat het niet ging, dat is toch niet zo gek?
 8. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Wat tijdverschil betreft: Onze Taiwanese vriendin Yu-Ting Huang reed 2 weken geleden in Inzell op het WK afstanden, vorige week een trainingsritje in Salt Lake City en gaat nu dan in Heerenveen rijden...

  Alexa Scott was zondag nog in actie bij het WK junioren in Baselga di Pine en verpulverde dinsdag een baanrecord bij de Canadese Wintergames in Red Deer, Alberta.
 9. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Jammer dat Ziomek slechts reserve is voor de Polen. Had haar liever zien starten dan Czerwonka, die wat mij betreft beter tot haar recht komt in allroundtoernooien. Gaat die nog samen met Takagi naar Calgary komende week?
  EenBrabander vindt dit leuk.
 10. Jaco

  Jaco Active Member

  Artikel is uit 2017....
 11. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  vergeet die extra bussen maar. House of Sports zegt dat Arriva dat moet regelen, dat zij niet over pendelbussen gaan. NS zegt dat er niet gestopt gaat worden op IJsstadion omdat KNSB en Thialf niet mee willen betalen. En zo wijzen ze allemaal naar elkaar en is de bezoeker de dupe.
  strawbale en Koen vinden dit leuk.
 12. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Voorheen hadden ze tijdelijke incheckpaaltjes en bij werkzaamheden staan ook van die tijdelijke bij de bussen, dus zie het probleem niet.
 13. proeme

  proeme Well-Known Member

  heel simpel: kost geld
 14. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Utrecht Maliebaan is het Spoorwegmuseum. Daar is een treinendienstregeling met dagelijks een aantal (speciale) treinen die daar stoppen.
 15. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Niet iedereen kan de NS app op zijn/haar smart phone zetten, ik in ieder geval niet. Voor mijn windows telefoon is geen app.
 16. proeme

  proeme Well-Known Member

 17. PietjeBell

  PietjeBell Active Member

  Tis jammer dat het WK allround dit jaar niet in Hamar is. Dit is DE kans voor een Pedersen, hoe mooi zou dat zijn, WK allround in eigen huis, dan breken ze de tent af daar :)
  Komend weekend had ook mooi geweest in Hamar trouwens, ik zou Lorentzen het wel zien doen.
  Maar goed, dan maar de dubbel pakken volgend jaar op het supertoernooi in Hamar, eigenlijk nog mooier :)
 18. Koen

  Koen Well-Known Member

  jaren geleden heb ik hier ook al contact over gehad, maar ook toen zelfde afschuif systeem. het interesseert ze gewoon niet. publiek komt toch wel en openbaar vervoer stimuleren zal ze een zorg zijn. ik wens de mensen die met openbaar vervoer gaan dan ook succes. en ik heb het een paar keer ook gelopen, maar is gewoon net te ver bovendien mensen die nog naar zuiden moeten kost nog uur extra
 19. jay

  jay Member

  Opvallend dat Verbij de Japanners als outsiders noemt en niet bijvoorbeeld Murashov en Mushkatov. Shinhama kan ik me wel wat bij voorstellen (recent PR op 500M), maar ik verwacht dat hij op de 1000M tekort gaat komen (zeker bij een hoge luchtdruk). Yamada reed onlangs een PR op de 1000M, maar reed een paar dagen geleden een hele matige 500M (35.9) in Inzell. Beide Russische Mu’s zijn op hun beurt erg wisselvallig, maar van met name Mushkatov verwacht ik wel wat o.b.v. zijn sterke optreden op zowel de 500M als 1000M op de WK afstanden.
 20. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Dit soort dingen veranderen alleen als er een keer veel publiciteit aan besteed wordt b.v. met een massale ludieke actie waarin uitgelegd wordt tegen welke muren men oploopt. Negatieve publiciteit kan organiserende partijen een keer doen inzien dat een paar bussen regelen echt niet zoveel moeite hoeft te kosten.
  Jaco en Koen vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina