WK allround 2019 Calgary 2/3 maart

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 18 nov 2018.

 1. sysya

  sysya Well-Known Member

  Kan het niet terugvinden, ze heeft op laagland wel 10.8 geopend, maar ik denk niet dat ze op hoogland onder de 10.6 kan, als ze dat al haalt.
 2. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Miho opende vorige week gemiddeld 10.4... en volgens mij heeft Wust dat nog niet in de benen? Dus.. het zal een lastige klus worden in theorie. Maar... it ain't over till the fat lady sings.
 3. Duif

  Duif Well-Known Member

  Op ISU site staat de loting en Wüst start wel degelijk binnen tegen Takagi.
 4. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  In de opening maakt hoog- en laagland toch niet zo veel verschil? De laatste World Cup in Calgary ging alleen Kodaira onder de 10.3, zelfs Sang Wha Lee niet. En van Wüst vind ik in elk geval dat ze het WK van 2017 (2018 was buiten) 10.9 opende in Heerenveen.

  Ik denk dat 10.8 en 10.4 realistisch is en volgens mij moet het dan net goed gaan.
 5. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  10.95, zie hier . Takagi had 10.46 in Heerenveen. Ik denk dat Wüst er voor moet kiezen om zich te laten overkruisen en dan achter haar duiken om volle snelheid richting buitenbocht te gaan.
 6. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ik heb even naar wat 500 meters van Zhang gekeken en heb twee wedstrijden gevonden (SLC en Heerenveen, 2015-2016) waar ze binnen startte en 0.39 en 0.45 langzamer opende dan haar tegenstander. Ik heb geen beelden, maar gezien haar rondetijden en eindtijden is ze niet overkruist in die ritten.
  mi en Hakkie2 vinden dit leuk.
 7. mi

  mi Well-Known Member

  We weten ook dat Wüst zelden echt goed is voor januari.

  Ik hoop gewoon dat het meevalt! Nu al in zak en as gaan zitten is gewoon te vroeg. Je weet niet of die 10.9 vorige week voluit was, je weet niet of Miho kan wat ze vorige week kon. Er kan nog iemand ziek melden waardoor de loting verspringt. Enfin....ik ga er voor zitten vanavond!!
 8. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Hier: (na 16 minuten)

  Gat is inderdaad nog groot bij 0,45 seconden. Lijkt er op dat Wüst pas in de problemen komt als ze iets van 7 tot 8 tienden langzamer opent. En in dat geval is ze toch te slecht voor een titel. Je overkruisen moet je al een seconde voor laten liggen, dat is geen optie.


  Na dit beeld denk ik dat er totaal geen probleem is, behalve dan dat Takagi de ideale loting heeft door naar Wüst te kunnen rijden.
  mi, Duif en Marcel Vos vinden dit leuk.
 9. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Zhang komt uit het shorttrack en kon haar slechte opening compenseren met een ongelofelijk snelle bocht.
  HaagscheBluf, SprintMaster en VorstM vinden dit leuk.
 10. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Zo werkt het natuurlijk niet. Zhang was een sprintster met redelijk fenomenale rondjes en bochten, dus die genereert heel veel snelheid in die eerste binnenbocht waardoor er geen probleem is voor haar. Voor Wust geldt dat niet op die wijze.

  Vorig jaar op t WK overkruiste Takagi Blondin ruim, na openingen die 8tienden verschilden. 6tiende verschil lijkt me de kritieke zone voor Wust.
 11. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ja, maar je kunt van Bowe toch niet zeggen dat ze een enorm trage bocht rijdt en het gat op de kruising is echt nog behoorlijk groot. Het verschil op 6 tienden houden is echt wel voldoende. Bij 10.9 van Wüst moet Takagi dan al onder de 10.3 gaan, dat kan alleen Kodaira.
 12. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Klopt, maar ze reed die ritten tegen Lee (SLC) en Bowe (Heerenveen), en die rijden ook geen langzame bochten. Het gat op de kruising was ook nog vrij groot in ieder geval in Heerenveen, dus als Wust binnen 0.5/0.6 van Takagi zit moet ze voorlangs kunnen denk ik.
 13. miquel1983

  miquel1983 Active Member

  Zhang versnelt wel hard door in die eerste binnenbocht, waardoor ze sowieso niet in de problemen komt. Ik verwacht in de opening een verschil van 0,5 seconde tussen Wüst en Takagi. Problemen op de kruising gebeurt normaliter vanaf 0,7 seconde verschil, maar het zal ook aan de eerste bocht liggen.
 14. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Als Miho Takagi een sluwe vos is die alles doet om te winnen, heeft ze als doel voor de eerste buitenbocht om er zo uit te komen dat Ireen Wüst moet inhouden om haar voor te laten gaan. Dan rekent ze echt af met haar grootste concurrente.

  Ireen Wüst heeft sowieso slecht geloot. Op de 3km moet ze als eerste topper aan de bak en heeft ze niets aan tegenstander Ida Njåtun.

  Sven Kramer tegen Patrick Roest is een mindgame voor de 500m. Het kan daarom haast niet anders dan dat eerstgenoemde hier voordeel uit haalt. Op de 5km mag Patrick Roest tegen zijn vaste vriend Danila Semerikov. En weer start Sverre Lunde Pedersen voor hem. Zou de wereldkampioen allround zich weer opblazend door een te scherpe tijd van de wereldkampioen 5km?
 15. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Maar dan moet Takagi dus met 10,2 of 10,1 een opening rijden die ze helemaal niet kan. Of Wüst moet haar start verprutsen.
  mi vindt dit leuk.
 16. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Roest heeft gezegd dat hij weet dat hij niet te snel moet beginnen, dus laten we hopen dat ie dat onthoudt.
  Laatst bewerkt: 2 mrt 2019
 17. mi

  mi Well-Known Member

  Tis na de loting al een interessant tournooi! :D
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 18. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ja wust heeft wel echt gewoon pech ook op de 3km, waar ADJ en Sablikova normaal gesproken veel meer aan elkaar gaan hebben. Hopen op een mooie loting morgen op de 1500. Maar het toernooi voor Wust haar toernooi kan na dag 1 in principe al voorbij zijn en dat zou echt ontzettend jammer zijn. Takagi, Sablikova en ADJ hebben ook allemaal laatste binnenbocht op de 500 en kunnen dus van hun tegenstander profiteren.
 19. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Je moet op de kruising ongeveer 0,8 seconde tot 1,0 seconde voorliggen om iemand vanuit de buitenbocht in de problemen te brengen. Dat is namelijk het verschil tussen buiten en binnenbocht (13 meter). Maar op de 500 meter zie je vaak dat, zodra het verschil bij de opening al 0,5 seconde is, dat het 150 meter verder inderdaad tegen die seconde aan ligt. Dus wordt het dan een lastige kruising. Bij Zhang gaat het bij die 0,5 seconde vaak wel goed. Die komt langzaam op gang, maar heeft in de ronde dezelfde snelheid en dus komt er daarna niets meer bij.

  Het zou heel goed kunnen dat Wüst in de problemen komt op de kruising. Al ze een goede eerste 250 meter rijdt, moet ze voorlangs kunnen. Als ze er mentaal maar niet teveel mee bezig is. Feit bij haar is wel dat als ze te veel met de tegenstander bezig is op korte afstanden, dat ze dan vaak gaat krabbelen.
  ZeeKoei, Marcel Vos, Asterisk en 3 anderen vinden dit leuk.
 20. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Goed punt van @G1ant. Er is een heel verschil tussen een rit als Zhang-Bowe en Wüst-Takagi. De topsnelheid van Zhang ligt ongeveer even hoog als die van Bowe, maar die haalt Zhang gewoon niet zo snel. De topsnelheid van Takagi is hoger dan die van Wüst, want juist in de volle ronde wint Miho normaal gesproken het meest op Ireen. Je kan niet één getal koppelen aan wat een gevaarlijke kruising wordt, dat hangt ook enorm af van de capaciteiten in de bochten van beide rijders.

  Ireen moet gewoon heel goed kijken naar deze onwaarschijnlijke rit van Davis en dat nadoen.


  En Miho? Die moet gewoon in de kont van Ireen gaan zitten.
  RodyTur10, ZeeKoei en G1ant vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina