WK Allround 2013 Hamar

Discussie in 'Lange baan' gestart door dedeut, 13 jan 2013.

 1. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  In deze vorm zie ik het somber voor hem in voor de rest van het seizoen. Dat hoeft op zich niet zo erg te zijn, want de OS zijn 'pas' volgend jaar. De vraag is hoe hij zich daar in wel goede vorm gaat plaatsen: de 1500 en 10k zie ik hem zich niet op plaatsen, dus blijft de 5k over (om zo toch ook nog op de TP mee te kunnen doen). Hij moet dan wel een andere aanpak hebben dan dit jaar, om zich én te kwalificeren én goed te rijden tijdens de OS.
 2. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Ik dacht dat het mede om deze reden was. Hij zou niet hebben misstaan in ieder geval beter dan Janssens of Mantia.
 3. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Van Beek heeft het gered.
 4. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Nog niet dus. Sorry verkeerd gekeken.
 5. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Van Beek heeft het dus niet gered. Nu Hozumi 16e is, moest Van Beek er 2 voorbij
 6. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Had Wüst wel eens door dat het zo close was.
 7. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  En dat ligt dus aan Pechstein.
 8. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  sooo.....wust en shikhova klasse apart op de 1500m....toch geen 123 voor oranje dit keer.
 9. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Prachtige rit tussen Wust en Shikhova. In deze vorm gaat de laatste wel op het podium eindigen. Valkenburg zal flink haar best moeten doen om van haar derde plek een tweede te maken. Linda de Vries slaat haar slag op de 1500 maar het podium is net teveel gevraagd. Ze zal met Njatun en Dmitriyeva om plek vier strijden.
 10. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  De 5000 ms
  1 Dmitrijeva - Hozumi
  2 Njåtun - De Vries
  3 Sjikhova - Nesbitt
  4 Wüst - Valkenburg

  En voor volgend jaar
  Europa 14
  Azië 5
  Amerika 5
 11. LeeMoZovski

  LeeMoZovski Well-Known Member

  Mmm, wat is Shikhova een zegen voor dit toernooi. Compleet onverwacht en daarom juist extra leuk. Ze geeft Wust prachtig partij op de 1500 meter. Heel mooi duel. En Yekaterina moet na het EK ook een tweede Nederlandse 123 op rij kunnen voorkomen. Het lijkt me dat Valkenburg het zilver gaat pakken en dan is het brons dus eindelijk weer eens voor een Russin. Alhoewel, waarom zou Shikhova ook niet op de 5000 nog eens kunnen verrassen. Haar slotrondes op zowel de 1500 als 3000 waren de beste van het hele pak.

  Njatun reed helemaal geen slechte 1500, maar verliest toch veel t.o.v. de concurrentie. Petje af voor De Vries, die na een mindere 1e dag nu een goede 1500 rijdt.

  Van Beek staat dankzij een nette 1500 8e, maar wordt 9e omdat Hozumi nog naar de 5000 mag. Misschien goed voor Lotte dat ze hier niet ook nog een 5000 hoeft te rijden. Takagi eindigt keurig in de Top 10. Christ debuteert ook netjes. In de marge hebben Zlotkowska en Czerwonka ook een prachtige 1500 en duel om het klassement afgeleverd. 1.59.98 om 1.59.94 resulteert nu in 123.271 om 123.288.

  En hou daar op TV nou toch eens op met die eeuwige riedel over tegenvallende tijden. Moet nu echt alles onder de Hubble telescoop? Laat die zeikstralen bij de NOS eerst hun eigen functioneren maar eens goed bestuderen. Ik word bijvoorbeeld kotsmisselijk van al die shots van Nederlandse schaatsers die op het binnenterrein gapen, lachen, fronsen, hun veters strikken, inrijden, hun bril opzetten, de neus snuiten, heen en weer lopen, gaan zitten, gapen, lachen, fronsen etc. etc. etc. etc. etc.

  Mooie 1500 gezien, dadelijk de kerels.
 12. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Europa en Amerika/Oceanië verliezen één startplaats. Azië wint er twee. Mocht Azië die niet op kunnen vullen dan heeft Europa de eerste drie reserves.
 13. LeeMoZovski

  LeeMoZovski Well-Known Member

  Azië wint er niet 2, maar 1. Er mochten op dit WK 3 Japanse en 1 Koreaanse (1500 en 3000 A-groep rijdster Kim) starten. Omdat de Koreanen de focus op het WK Afstanden/Spelen hebben liggen, Ishino denk ik ziek uit Inzell is gekomen en Japan geen reserve had ingeschreven, mocht er een extra Europese meedoen.
 14. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Wat is dat voor gezwam. Nederlanders die naar huis wordenn gereden door een Belg. We weten toch dat hij heel goed kan schaatsen.
 15. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Je hebt gelijk maar Europa had dit cadeautje mooi uit kunnen pakken
 16. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Oei oei..die Italiaan, slechts 3 sec sneller dan Wust/Shikhova. :roll: :lol:
 17. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Het toernooi valt me inderdaad mee (bij de heren), maar het had zoveel mooier kunnen zijn met Hansen, Lee, Contin en Ter Mors. Om verschillende redenen zijn die er niet.
  Bij de dames had ik toch wel meer tegenstand van Valkenburg en Nesbitt verwacht. Ter Mors missen we toch wel heel erg.

  Wat betreft de Olympische status. In dat geval was Davis langer doorgegaan met allrounden, was Hansen (en Lee) er nu ook bijgeweest.
  Wat er mis is bij de Franse (en Italiaanse) bond weet ik niet. Wellicht een complot om het langebaan schaatsen kapot te krijgen hoe onwaarschijnlijk dat ook klinkt. Een andere reden kan ik echt niet bedenken.
 18. kwoensj

  kwoensj Member

  Deze belg is zenuwachtig... Is meestal goed nieuws... Kom op Bart!!!
 19. doddeltje

  doddeltje Member

  met dit ijs maakt Kramer kans om de 1500m te winnen
 20. doddeltje

  doddeltje Member

  haha, hier nog een zenuwachtige Belg :lol:

Deel Deze Pagina