WK afstanden 2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 17 nov 2019.

 1. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Ntab, de hele ploeg van Gerard, is niet zo van doordrammen. Maakt hun natuurlijk mega easy voor de commissie en gek genoeg zijn ze niet zo mega populair bij het publiek. Ntab is allang blij met zijn goede 1.000 m en weet dat hij naar WK sprint gaat.
 2. proeme

  proeme Well-Known Member

  nee hoor, want het besluit is genomen en wordt echt niet ineens terug gedraaid. Het blijft zoals het is. Niets ingewikkelds aan.

  Hooguit de media gaan er op duiken (en Verweij zal daar handig op in spelen), maar uiteindelijk verandert er niets.
 3. sysya

  sysya Well-Known Member

  Maar de commissie werkt dat toch ook zelf in de hand? Ze hadden voor het weekend de schaatsers al kunnen informeren dat alleen als Krol/Verbij derde zouden worden het een discussiepunt zou worden. Als ze dat hadden gedaan kon je dat nu heel gemakkelijk naar buiten brengen en dan heeft Verweij in de media niks om over te zeuren, nu is het een ouderwets verhaal van Verweij die de sympathie van het publiek krijgt, omdat hij zijn plek kwijt is. Terwijl voor de commissie die plek nooit voor Verweij is geweest en zodra de uitslag duidelijk was zij Nuis al hebben ingevuld.
 4. Monique

  Monique Well-Known Member

  Meer duidelijkheid vooraf zou idd handiger zijn geweest. Ze wisten natuurlijk allang dat Nuis sowieso aangewezen zou worden tenzij het NK enorm verrassende uitslagen had gekend. Nu zijn Koen en Dai Dai eerste reserves neem ik aan en mogen ze hopen dat een andere rijder afvalt. Dat hoop ik dan weer niet, ik denk namelijk wel dat we de drie sterkste rijders aan de start hebben straks.
 5. sysya

  sysya Well-Known Member

  Denk eigenlijk niet dat Verweij reserve is bij het WK want hij gaat toch niet heen? Volgens mij is het dan Bosker aangezien hij er wel al is voor de Ploegenachtervolging. Dai Dai sowieso wel aangezien hij ook de 500m rijdt. Ik kan het mis hebben hoor, maar ik dacht dat de reserve plek ging naar de eerstvolgende bij de kwalificatie die zich wel op een andere afstand gekwalificeerd heeft.
 6. Basje

  Basje Active Member

  Blijf het raar vinden. Op basis van wat is Nuis nou aangewezen?

  Nuis is dit seizoen niet eens de beste Nederlander op zowel de 1000 als 1500. Hij heeft dit seizoen helemaal niet zoveel bijzonders bewezen. "We willen de grootste kans op medailles". Met alle respect, met die insteek zou je Ter Mors ook moeten sturen op de 1000m of zelfs de 1500m omdat die ook haar topvorm kan halen tegen die tijd en dan altijd een Beune of Letitia de Jong zou verslaan. Dat is natuurlijk ook onzin.

  Bovendien is het ook gek dat Nuis niet is gestart terwijl hij alweer herstellende was en Douwe de Vries wel gewoon moet schaatsen voor zijn plek en tegenvalt. En als Nuis echt zo ziek was en oa 5kg is verloren wie zegt dan dat hij in februari weer in absolute topvorm is? In slechts goede vorm gaat hij het bepaalde rijders niet perse lastig maken..

  Dit is wel heel erg makkelijk gegaan.
 7. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Door de gekozen oplossing, Nuis geen EK maar wel WK wekt men de indruk dat Nuis de aanwijsplekken niet gratis heeft gekregen. Je zal wel discussie gaan krijgen als Nuis op het NK sprint zal tegenvallen. Maar dan is er geen weg meer terug.
 8. muilie

  muilie Member

  @Basje, ik denk dat Nuis is aangewezen op zijn prestaties vorig jaar en dit jaar, Minsk 3e en 1e, Tomaszow 2e, Nur Sultan 2e en 3e, kortom iedere wedstrijd op het podium, noem het maar niets bijzonders. Ter Mors 1 x 2e en verder heel ver van het podium. Lijkt me duidelijk en terecht!
  Camila, Svenfan1 en Duif vinden dit leuk.
 9. Basje

  Basje Active Member

  Het lijkt mij dus niet duidelijk. Nogmaals, de knsb is niet duidelijk in het statement met hun perceptie op de meeste kans op medailles. Dit statement geldt dus blijkbaar alleen voor Nuis en niet voor anderen. Bovendien is hij dus niet eens de beste Nederlander dit jaar en ook niet vorig jaar.. Het is dus niet meer bijzonder dan de prestaties van oa Krol en misschien ook Verbij

  Ik ben het eens dat Nuis zeer waarschijnlijk ook veruit de meeste kans heeft en een aanwijzing voor de hand liggend is, maar de manier waarop is wel erg makkelijk op deze manier.
 10. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ik zou zeggen dan Nuis op beide afstanden wel de beste was vorig jaar. Hij werd geen wereldkampioen, maar was wel de beste Nederlander in de world cup, werd Nederlands kampioen op beide afstanden, won beide 1000 meters op het WK sprint, en reed op beide afstanden een wereldrecord. Je kunt het WK afstanden zwaarder laten wegen, dat is een kwestie van mening, maar ik vind dat de andere prestaties er tegenop wegen.

  De prestaties van Nuis zijn dit seizoen misschien niet meer bijzonder dan die van Krol en Verbij, maar ik ben ervan overtuigd dat zij net zo goed aangewezen zouden worden op de 1000 en Krol ook op de 1500, dus dat is niet iets specifieks voor Nuis.
  Duif vindt dit leuk.
 11. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Stel dat Verbij of Krol in dezelfde situatie zat waar Nuis nu in zit (en Nuis wel fit was geweest). Hadden we hen dan ook aangewezen?
 12. Forza

  Forza Active Member

  Nuis is constant goed geweest voor het podium dit seizoen (en bijna alle voorgaande seizoenen). Van griep herstel je veel gauwer dan van een diepe vormcrisis (zoals bij Ter Mors). Douwe de Vries komt sowieso niet in aanmerking voor een aanwijsplek, dus het is een beetje onzin om hem hier te noemen.
  Duif vindt dit leuk.
 13. Forza

  Forza Active Member

  Lijkt me wel. Zij hebben zichzelf onmisbaar gemaakt in de selectie. Ze hebben natuurlijk het geluk dat ze met zijn 3'en zijn. Met meer dan 3 kandidaten van hetzelfde niveau (zoals bij de vrouwen 3km) worden er geen aanwijsplekken gebruikt.
  Duif vindt dit leuk.
 14. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Wat ik niet snap, is dat de selectiecommissie wel weet dat Nuis over een week nog niet in vorm is, maar blijkbaar over 6 weken wel in vorm is.
  Ik zou de aanwijsplaatsen in ieder geval onder voorwaarden hebben gegeven: als Nuis laat zien dat hij zijn gewone vormpeil haalt, dan krijgt hij die plekken. Anders niet. En dat kan Nuis laten zien op het NK sprint of bij de WB in Calgary.
  Ik snap de haast niet om nu al schaatsers voor het WK afstanden aan te wijzen.
  Nogevendit, Eelco, Basje en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 15. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Enter Ntab... :)
 16. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Ik vind de aanwijsplekken voor Nuis heel logisch. Een stuk logischer dan die van Verbij boven Krol op de Spelen van 2018, bijvoorbeeld. Toen is een precedent geschapen, waardoor de KNSB nu weinig anders kon. Als je Nuis nu geen aanwijsplekken had gegeven, had je de aanwijsplekregel af kunnen schaffen. Dat vind ik ook prima, maar dat is nu eenmaal niet de situatie.

  Als je de regel hebt, zouden er naar mijn mening drie criteria moeten zijn.
  - De rijder is een absolute wereldtopper met een meer dan reële kans op goud (laten we zeggen kans = groter dan 30%).
  - De rijder zou normaal gesproken (laten we zeggen kans = groter dan 90%) de tijden kunnen rijden die nodig waren (1,08,8 en 1:45,8 dus in dit geval).
  - Is normaal gesproken (laten we zeggen kans = groter dan 90%) altijd sneller dan de persoon die nu buiten de boot valt (Ntab en Verweij).

  Ik heb niet de database om de kansberekening te doen, maar ik denk dat van alle drie wel sprake is. Meer dan toen bij Verbij toen, in ieder geval.
  Nogevendit, Marcel Vos en Monique vinden dit leuk.
 17. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik denk dat je hier gelijk in hebt en dat Verweij dus helemaal geen kans maakt om op de 1500 te starten op het WK.
 18. sysya

  sysya Well-Known Member

  Mijn probleem is dat ze vooral niet constant zijn, waar was de aanwijsplek voor Bergsma voor de 5km op de OS? Als het puur om medailles gaat zoals de commissie nu zegt dan zijn er een heleboel beslissingen nagelaten de afgelopen jaren. Ter mors op de 1500m olympische spelen is ook zo'n voorbeeld. Als je met aanwijsplekken wilt werken dan moet je dat consistent doen en niet soms wel en soms niet.
  Basje vindt dit leuk.
 19. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Met verschil... dat Verbij ECHT geblesseerd was en dat hij volgens jouw eigen criteria toch juist een betere kandidaat was dan Krol.. die pas NA de spelen zich aan het front had gemeld als een serieuze kandidaat. Wel eerlijk blijven.
  Eelco vindt dit leuk.
 20. sysya

  sysya Well-Known Member

  Niet om lullig te doen, maar Verbij was de heersend wereldkampioen sprint en was derde geworden op het WK afstanden het jaar voor de spelen. De derde tijd van Krol was een seconde langzamer dan de winnende tijd van Nuis, 1.08.5 een tijd die Verbij echt wel reed toen en Krol was in 2018 ook echt niet iemand waar Verbij van verloor. Zeggen dat Nuis nu meer voldoet aan de eisen die jij stelt dan Verbij in 2018 klopt dus echt niet.
  Marcel Vos en alexander79 vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina