WielerVSS 2015 (15) Giro d' Italia

Discussie in 'Wielrennen' gestart door stijnsportgek, 2 mei 2015.

 1. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  De beslissing valt in het voordeel van Svenfan omdat hij Van den Broeck (12e) heeft. Beiden hadden Uran (14e). Boertje heeft als enige Aru als 3e gespeeld en heeft bovendien Van den Broeck.
 2. stijnsportgek

  stijnsportgek Well-Known Member

  Uitslag
  1 Alberto Contador 2o, 15, 13, 10
  2 Fabio Aru 12, 9, 8 ,6
  3 Mikel Landa 7,5,4,3

  Zowel Svenfan, als Jaco hadden 29 punten behaald. De beslissing om de bonuspunten valt in het voordeel van Svenfan omdat hij Van den Broeck (12e) heeft. Boertje heeft als enige Aru als 3e gespeeld en ontvangt daarom twee bonuspunten.

  Klassement:

  1. Nogevendit 222 (+26)
  2. Jaco 205 (+33)
  3. Boertje 198 (+30)
  4. Feyethomas 197 (+26)
  5. Dedeut 188 (+26)
  6. Leenstrafan 184 (+26)
  7. Joris180 178 (+26)
  8. Sprintmaster 177 (+26)
  9. Eddy 175 (+26)
  10. Jippie 163 (+26)
  11. Stijnsportgek 161 (+26)
  12. Proeme 157 (+26)
  13. Willempaap 132 (+20)
  14. Svenfan1 124 (+35)
  15. Sarah 119 (+9)
  16. Krizz 112 (+9)
  17. De Goudsche Doorloper 104 (+20)
  18. Mjosaman 89 (+15)
  19. Basje 25
  20. G1ant 10
  21.Peter85 8

  Modbreak SprintMaster: nr 3 en 4 goed gezet.
  Laatst bewerkt door een moderator: 2 jun 2015
 3. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Het was zeker een gedenkwaardige Giro, ook al leek de strijd redelijk snel te zijn beslist na de eerste week.

  Een mooi moment aan het begin van de Giro: al in de vijfde(!) etappe viel Contador aan, de enigen die konden volgen waren Aru, Porte en Uran. Dat leken de Grote Vier te worden. Landa haakte ook vrij snel z'n karretje aan en ging toen voor Aru werken. Toen bleek eigenlijk al hoe sterk Landa was. Het was ook al snel duidelijk dat de Astanaploeg ook in de breedte bizar sterk is. Opvallend vaak had Aru 5 ploeggenoten om zich heen (Tiralongo, Landa, Kangert, Cataldo en Zeits konden allemaal heel hard een berg op) , terwijl Contador meestal maar op 3 of zelfs 2 ploegmaats kon rekenen (Rogers, Kreuziger en Basso meestal). Maar zoals José net al zei: gelukkig is de sterkste renner belangrijker dan de sterkste ploeg.

  Bijna elke dag gebeurde er wel wat onverwachts in Giro 2015. Een overzicht:

  - Etappe 1: Sky rijdt een beroerde tijdrit en verliest meer tijd dan ze liefhebben. Een veeg teken dat die ploeg misschien niet zo sterk is.
  - Etappe 2: Succes voor Lotto-Jumbo: Bert-Jan Lindeman pakt voor één dag de blauwe bergtrui. Moreno Hofland komt nét te kort voor een etappezege.
  - Etappe 3: Pozzovivo valt en het ziet er lang niet goed uit voor hem. Gelukkig valt het mee. Michael Matthews overleeft de eerste heuvels en pakt een etappe in het roze
  - Etappe 4: Mijn persoonlijke favoriet. Een korte, razendsnelle etappe waarin klassementsmannen wegvallen, op meerdere minuten worden gezet (o.a. Hesjedal en Kruijswijk) en een 22-jarig jochie op majestueuze wijze zijn eerste grote zege pakt
  - Etappe 5: De Grote Vier laten zich voor het eerst zien, hoewel Contador meteen de sterkste lijkt en Uran de minste van de vier. Landa rijdt verrassend goed mee
  - Etappe 6: Contador valt in de massasprint en raakt geblesseerd aan z'n arm. Even lijkt het erop dat hij niet meer op de fiets zal stappen. Dat zou deze Giro héél, héél anders hebben gemaakt.
  - Etappe 7: Een achterlijk lange etappe en gelijk ook één van de saaiste voor Giro2015-begrippen. Zien we een verband hier?

  - Etappe 8: Kruijswijk valt aan! Na een hele lange solo strandt hij echter in het zicht van de haven en Landa laat voor het eerst zien hoe sterk hij is.
  - Etappe 9: Kruijswijk alweer in de aanval. Helaas gooit een ijzersterke Tiralongo weer roet in het eten voor een etappezege.
  - Etappe 10: Een saaie sprintetappe waarin de kopgroep vlak voor het eind wordt teruggepakt? Guess again! Nicola Boem pakt de etappe in een spannende finale. Meanwhile: in kamp Sky krijgt Porte vanwege een goed bedoeld gebaar van een landgenoot 2 minuten aan z'n broek.
  - Etappe 11: De Tartaar laat zich zien! Ook zit Kruijswijk alweer in de aanval. Ditmaal met Ryder Hesjedal, die aan z'n comeback begint. Uran komt daarnaast nog lelijk ten val op het circuit van San Marino
  - Etappe 12: Wordt t Kangert? Nee, op de muur van Huy Monte Berico pakt Gilbert op fantastische wijze een natte zege.
  - Etappe 13: Een valpartij op 3.2 km voor de finish kost Contador zijn roze trui.
  - Etappe 14: De monstertijdrit met een verrassende Contador en Kruijswijk. Porte en Uran zakken definitief door het ijs. Voor Aru lijkt de eindzege ook definitief uit het zicht.

  - Etappe 15: Mikel Landa laat zien dat hij de beste Astana-rijder is. Kruijswijk verdient nu wel een trui voor strijdlustigste renner.
  - Etappe 16: Terecht de koninginnenrit van deze Giro. Contador rijdt lek, maar dicht een 50 seconden gat in 5 km, Aru breekt, Kruijswijk pakt de bergtrui en loodst de favorieten over de loodzware Mortirolo, maar Landa doet zijn stunt van zondag nog eens dunnetjes over. Verder: Hesjedal.
  - Etappe 17: De stilte voor de storm. Relatief saai, maar toch veel ontsnappingen bij de grens.
  - Etappe 18: Payback time! Peloton breekt met Astana achterin en Tinkoff voorin, Contador valt aan en eindigt met een minuut extra voorsprong. Landa redt de meubelen van Astana. Also: Hesjedal!
  - Etappe 19: Aru lijkt te zijn opgestaan uit de dood en bekroont zijn afzien met de ultieme beloning. Plus: Hesjedal.
  - Etappe 20: Contador blijkt menselijk! Tja, na Mortirolo had niemand meer gedacht dat Aru twee etappes zou pakken, toch? En wie kwam er als tweede over de streep? Hesjedal!
  - Etappe 21: Een ontsnapping die slaagt in Milaan? Alles kan in deze Giro!
  Laatst bewerkt: 1 jun 2015
  leenstrafan, stijnsportgek en fransvanbakel vinden dit leuk.
 4. Jaco

  Jaco Active Member

  Heb mij best vermaakt met de Giro en ben vooral blij met de prestatie van Steven Kruijswijk. Hij telt weer mee als ronderenner, jammer dat hij net naast de bergtrui gegrepen heeft.
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 5. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Op papier waren er 8 'vlakke' ritten. Maar daarvan waren etappe 7 en 12 wegens de zware finale niet geschikt voor de sprinters. Daarom is het wel jammer dat de puntentelling zo in het voordeel van de sprinters was. Tegenover 6 sprint etappes stonden 8 bergritten, 3 heuvelritten, 1 tijdrit en 2 ritten met een moeilijke finale.
  Een verhouding 2:1 tussen sprint en overige etappes had veel spanning opgeleverd.
 6. Joris180

  Joris180 Active Member

  Spanning in puntenklassement bedoel je? De Giro vind ik juist leuk door de afwisseling van bergetappes, heuvelritten door de hele giro heen. Nadeel zou kunnen zijn dat het algemeen klassement al snel beslist is.
 7. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  wat vind je zo leuk aan een vlakke etappe met en hele saaie wdstrijd en/want een massasprint ?
 8. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Verhouding 2:7:7:5 zoals in deze Giro lijkt me prima, met twee tijdritten, zeven vlakke etappes, zeven heuveletappes en vijf hoge bergetappes. Dat er van de zeven vlakke etappes maar vier in een traditionele massasprint eindigden de fout van de sprintersploegen.

  De puntentelling van het puntenklassement moet natuurlijk niet het parcours gaan dicteren.
 9. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Ik bedoelde dat als de puntentelling wat anders is het veel spanning had opgeleverd omdat dan de klassementsrenners ook een kans hebben. Contador had dat klassement dan kunnen winnen. Nu wist je van te voren dat het een sprinter wordt, al bakten ze er nog vrij weinig van.
 10. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  In het puntenklassement waren de nummers 1, 3, 4, 10, 14 en 16 sprinters, nummers 7, 12, 13, 15 de klassementsrenners en niet te vergeten de nummers 2, 5, 6, 8, 9 en 11 aanvallers en etappedieven. Als er iets meer punten in de bergetappes te verdienen waren geweest hadden die inderdaad een goede kans gehad om ook die trui te pakken. En laten we wel wezen, in een Ronde waarin slechts vier etappes een massasprint worden en liefst twaalf keer strijd om het klassement plaats vindt is het best gerechtvaardigd als een van de klassementsrenners ook de puntentrui pakt.

Deel Deze Pagina